Skocz do zawartości
IGNORED

....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, piano napisał:

pozycja obowiązkowa.

Tak, Maćku - genialna płyta!

szkoda, mógł jeszcze tyle zagrać......

coraz gorzej sobie z tym radzę, gdy odchodzą Ci, na których się wychowałem. 

Niby normalna kolej rzeczy, powinienem przywyknąć, a mimo tego, boli jakby coraz bardziej. 

.....poza chlaniem gorzały trza również zadbać o tężyznę fizyczną ?.....praktycznie 5 x w tygodniu coś tam robię...za godzinę jadę z kumplami morsować - co sobotę to robimy ....ostatnio  w przerębli siedziałem 20min, więc trza było się  rozgrzać....i to jest ten czas na gorzałę....wszystko ma swoje miejsce i czas ? 

U nas morsów tez pełno, rzeka prosto z gór, w lato zimna a w zimę musiałbym pol litra wody wypić żeby się odważyć wejść 

nie odmroź sobie tylko "pewnych" części ciała

Tylko kaczory to znosza.
Po 5 min klick-klacki.
Czy ktos jeszcze pamieta te zabawki (i poobijane palce)

W dniu 13.02.2021 o 12:22, piano napisał:

właśnie chciałem podpytać jak udało mu się porozumieć z Onym ?

....śmiało, bez krępacji ;-).....na samym początku też obawiałem się tego....mówię sobie pewnie zaciśnie tam  jak cęgami, ale nie....najbardziej newralgiczne miejsca....stopy, dłonie, głowa.....najważniejszy dla organizmu jest kadłubek, palce jako pierwsze idą ''na odstrzał '' dlatego ludziska maja specjalne obuwie, rękawiczki i czapkę....ja morsuję już bez tych ocieplaczy....polecam wszystkim....tak dla zdrowotności....lęk przed wejściem do przerębli (za pierwszym razem) jest dość duży, tym bardziej jak na zewnątrz jest minus 10/15 stopni ....koleżanka która wchodziła po raz pierwszy  powiedziała że wolałaby leżeć na porodówce niż wchodzić do tak lodowatej wody ?....zimno w pewien sposób uzależnia - przynajmniej mnie....po jakieś 8/10 minutach nie czuję już zimna i to może byc zdradliwe dlatego trzeba wiedzieć kiedy wyjść z wody....kilka razy przesadziłem, wtedy  nie potrafiłem utrzymać kubka z herbatą tak mną telepało ? 

.....na morsowanie namówiłem już spore grono przyjaciół/znajomych ....ale jeszcze nigdy nikogo nie namówiłem na zrobienie 7/8 dniowej głodówki....robię takie coś 2 razy do roku....ale to już na inny temat....teraz trza napisać coś  o audio ? 

Edytowane przez Miroslav1
3 minuty temu, Miroslav1 napisał:

zimno w pewien sposób uzależnia - przynajmniej mnie..

no masz, a ja deklarowany ciepłolub śródziemnomorski, więc w moim przypadku musiałbym przełamać opór wewn. i ciało. Nie mówię nie, bo korzyści dla kondychy/ zdrowia wydają się uzasadnieniem zmoczenia ciała. Muszę tylko ducha mego namówić. Tu widzę opór najtęższy. 

7 minut temu, Miroslav1 napisał:

teraz trza napisać coś  o audio ? 

czekam za pułapkami, a poza tym, ciągle się słucha i słucha, różności. Jazzu, ile tego jest, nie przesłuchasz... 

Był dobry lekarz, zbadał pacjenta i zalecił zespół strojonych pułapek membranowych na 50 i 40 Hz zaadoptowane w narożnikach za głośnikami R i L. 

Ogólnie, kwestia czasu pogłosu i rezonansów pomieszczenia. 

Jeśli przychylność losu sprawi, to jeszcze w lutym będę miał ?

1 minutę temu, piano napisał:

zespół strojonych pułapek membranowych na 50 i 40 Hz

To te co je w instytucie Fraunhofera opatentowano?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, Miroslav1 napisał:

tym bardziej jak na zewnątrz jest minus 10/15 stopni

Urok przerębla polega na tym że słodka woda ma powyżej zera stopni a powietrze przy minus 15 stopniach nie odbiera tyle ciepła co woda znaczy na suche ciało działa jak pewnego rodzaju termos stąd nawet w komorach cryo znosimy bez problemu temperatury powietrza poniżej -150 stopni

W Atlantyku to przy minus 10stopniach powietrza przebywanie w słonej wodzie powyżej siedmiu minut=zgon w wyniku wyziębienia, stwierdzono praktycznie w czasie IIWŚ

Też lubię trochę zimna, fantastyczna sprawa na poprawę krążenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

jak już będą, to podrzucę garść szczegółów. Na teraz o wszystkim pisać nie mogę. 

Zwykłem chwalić dzień po zachodzie, nie po wschodzie słońca ?

moze nawet swój wątek utworzę, a nie ja teraz, jak ten bezdomny pies, gdzie mnie przygarną ?

Edytowane przez piano
Gość

(Konto usunięte)
43 minuty temu, ASURA napisał:

szczególnie po saunie ?

wczoraj syn zdradził mi ,  że też morsuje okazało się ze sam go wiozłem na grupowe pływanie w jeziorze paręnaście dni temu ale przed faktem mi nie powiedział ?

48 minut temu, ASURA napisał:

Ukryta Zawartość

...mówili że Yeti nie istnieje a tu proszę - ślady stóp ?....

.... lubię sobie tak podreptać po śniegu ale tak z 10/15 min.....

Ukryta Zawartość

Teraz, Miroslav1 napisał:

...mówili że Yeti nie istnieje a tu proszę - ślady stóp ?....

.... lubię sobie tak podreptać po śniegu ale tak z 10/15 min.....

Ty to musisz być twardziel... ?

Teraz, sly30 napisał:

Ty to musisz być twardziel... ?

..daj spokój...każdy to zrobi.....wyjdz z ranka na ogródek (boso) powiedzmy na 20/30sek....jak będziesz  robił to codziennie to po tygodniu spokojnie podrepczesz  z 5/10 min...to nie jest żaden wyczyn.....a gwarantuję że będziesz się lepiej czuł.....

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

szczególnie po saunie ?

wczoraj syn zdradził mi ,  że też morsuje okazało się ze sam go wiozłem na grupowe pływanie w jeziorze paręnaście dni temu ale przed faktem mi nie powiedział ?

tak, waszemu pokoleniu nie mówi się za dużo, tak jest wygodniej i bez tłumaczenia - stawia się przed faktem dokonanym,

z tego co pamiętam to twoi synowie są w moim wieku

?

Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

Teraz, slawek.xm napisał:

29lat i 26lat

30 lat, pamiętam tylko jak kiedyś wspominałeś o tym 29 ?

Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

52 minuty temu, piano napisał:

teraz Twoja kolej ?

....u mnie nic ciekawego się nie dzieje....na wiosnę  chcę zadzwonić do mojego ''lekarza'' coby sufit zrobić.....

...poza tym, słucham muzę....teraz leci Erykah Badu....

7 minut temu, Miroslav1 napisał:

coby sufit zrobić....

nie zalali? ;-)))

czasem wracam do Erykah za skłonności do Soul. 

• Pokaż nowe odpowiedzi