Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi


Ja koper włoski tylko chwilę blanszuję i natychmiast do lodowatej wody! Wtedy ma idealną konsystencję - miękki, nie chrupiący ale i nie paćka.


Mozna, ale tym razem chodzilo o zalewe/sos z Calvadosem i serem, w ktorym byl duszony

I jeszcze raz rybki (OK, pol a pol)

Vitello Tonnato na chrupce

Al you need

1. Dobra cielecinka
2. Dobra pasta z tunczyka
3. Chrupki (koniecznie zytnie a nie przenne) wysmarowane Avocado (maslo jest beee)

Pycha i zdrowe

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_4477.thumb.jpg.c9091e9023a960139c03276c7cfc5d19.jpgIMG_4477.thumb.jpg.17c95def515c368a3510b7c62f4eea82.jpgIMG_4476.thumb.jpg.752313b3277856addeb9dc7fb07e14d1.jpgIMG_4475.thumb.jpg.20ac3a72ecbf2ee8c57e11e1766e160c.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 27.07.2020 o 09:39, il Dottore napisał:

Kumpel kiedyś był w Maroku i 2 tygodnie po tym jak wrócił, oglądał w TV knajpę, gdzie pił podczas pobytu herbatkę, totalnie rozwaloną bombą.

Dwa tygodnie to sporo.

Bardzo dawno temu, gdy istniał jeszcze sklep Virgin przy Montparnasse - przeglądałem tam sobie winylki. Oglądam, oglądam, a moja kobiecinka ciągnie mnie za rękę, że chce iść na kawę do knajpki na rogu i do szmaciarni.

Opierałem się, wreszcie odpuściłem - idziemy do knajpy.

Gdy wychodziliśmy ze sklepu - bistro na winklu (ok 50 metrów dalej) wyleciało w powietrze.

Tak sobie naprędce obliczyłem, że gdyby nie moja miłość do płyt - już byśmy dziś nie gadali...

3 minuty temu, xajas napisał:

Pycha i zdrowe

Fajne. Ale po co do tego tuńczyk? ? Jedyne zastosowanie i jedyne miejsce gdzie toleruję tuńczyka to własnej roboty Paprykarz Szczeciński. ? Aha - i jeszcze żona robi sałatkę dobrą: gotowany ryż paraboiled, tuńczyk, majonez.

W dniu 6.09.2020 o 12:17, marecki marek napisał:

Krab w mleku kokosowym.

W Dublinie jak jestem w centrum, to jest taki takeaway hinduski. O ile hinduskie koryto mi nie leży, to u nich zawsze kupię porcję basmati z krewetkami w sosie kokosowym. Kurka, jakie to jest dobre! ? Ale kraba nie mają. ?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Sodówa (bije na dekiel)

2 połówki cytryny, spirytus, woda gazowana.

Wyciskamy sok, mieszamy przez wtrząchanie i wlewamy. Efekt gwarantowany.

(proporcje według założonego celu ?

PS.

Jako wzmacniacz apetytu na jesień przydatna mikstura.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

  • 4 tygodnie później...

Jak przyrządzić strusia... ?

 

 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ktoś próbował perliczki?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 18.08.2020 o 17:25, szymon1977 napisał:

Prosty i sprawdzony przepis na ciasto do pizzy domowej - ma ktoś?

mąka włoska zeróweczka ?  typ 00,

ciepła woda,

 drożdże świeże,

oliwa z oliwek,

sól,

cukier,

tylko nie wiem, czy chcesz przepis, bo od sierpnia to już pewnie się naumiałeś.. ?  

Ciasto wychodzi jak poniżej, może nie jest to najlepsze zdjecie, ale innego nie mam.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Natalia Cattiva

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Mieszkałam ładny kawałek życia tam skąd Mozzarella di bufala pochodzi.., specyficzny smak, zawsze w formie zaokrąglonej.. zawsz wilgotna.. Lubię ?

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

  • 2 tygodnie później...

Mam ochotę na stejka dzisiaj. Idę do Lidla, może jakieś tanie ścierwo na promocji będzie. ?

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Cytat
W dniu 22.10.2020 o 00:44, Sine Metu napisał:

Dlatego mieszkam w Szkocji, zawsze ciepło i wilgotno emoji6.png

 

A ja myślałem że Szkocja zimna zimą.

Bo w IRL to zimy po prostu nie ma. Spadnie kilka cm śniegu i kraj sparaliżowany.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dobry stek to dobra wołowina, a z wołowiną jest jak z kobietą.., te dobre są towarem deficytowym.. ? Lubię wołowinę, lubię bitki wołowe.., steki. Właściwie wołowina to jedyne mięso wśród zwierząt niepływającyjch jakie spożywam. Wyjątkiem bywa kiełbasa, ale tu warunek - musi być na prawdę dobra.. Wracając do wołowiny, czy smakował ktoś może wagyu..? Ciekawość mnie pożera.. :) 

Godzinę temu, Sine Metu napisał:

Co to jest śnieg?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To takie coś co jak pierwszy raz widzisz na południu Włoch to zajadasz się tym ? 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

4 godziny temu, il Dottore napisał:

Mam ochotę na stejka dzisiaj. Idę do Lidla, może jakieś tanie ścierwo na promocji będzie. ?

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

A ja myślałem że Szkocja zimna zimą.

Bo w IRL to zimy po prostu nie ma. Spadnie kilka cm śniegu i kraj sparaliżowany.

A tą patelnię to cygany wyrzucili , to chociaż byś umył 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 godzinę temu, jarekb napisał:

A tą patelnię to cygany wyrzucili , to chociaż byś umył 

To nie moja. Fotka z grupy miłośników stejków na Flickrze. Ja zrobię na grillu elektrycznym.

Jeśli chodzi o patelnię, to żeliwne tak wyglądają. Im bardziej uj***na tym smaczniejsze koryto z niej. ?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To fakt, tej patelni Magda Gessler by nie popuściła ? A swoją drogą, macie swoje ulubione patelnie? (Przypominam, że to wątek kulinarny ! ? ) Ja używam Lagostina Lavinia a Wy?

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Ja ceramiczne Ernesto z Lidla te z białym środkiem. Póki są nowe to jest bajka. A potem mój syn dobiera się do niej z metalowym widelcem i... kupuję kolejną.

88643_4f886beb6f.jpg?1527671961

Jeszcze lubię patelnie Bergnera z powłoką Marble Coating . Te są o wiele wytrzymalsze.

fc3df8264d318d564b42c83300f6170d.jpg

A grillową mam ceramiczną naszego Gerlacha. Niezbyt wytrzymała powłoka ale mam sentyment do marki. ?

i-gerlach-vitality-patelnia-ceramiczna-g

 

?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

  • 2 tygodnie później...

Lepicie czy kupujecie..?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Natalia Cattiva

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

8 godzin temu, Natalia Cattiva napisał:

Lepicie czy kupujecie..?

Lepimy! Dzisiaj z mięsem. Znaczy - kto lepi, ten lepi!

5aa5ba4cf579d.jpg

Aaaa, i zaległy Cowboy Steak z Lidla. Mimo dojrzewania na mokro - całkiem przyzwoity. Pies do dzisiaj się z kościa nosi.

e6c2e9310e1c8.jpg

Ważne: LIDL ALERT! Fajną brytfannę kupiłem dzisiaj. Aluminiowa, więc dużo lżejsza od żeliwnych. Powłoka zewnętrzna niezbyt fajna ale wewnętrzna wydaje się być wytrzymała. Zobaczymy. W każdym razie bardzo ładna, elegancko wykonana i w tych pieniądzach - brać w ciemno!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Najlepsze ruskie pierogi (i dalece nie tylko pierogi) są na High Street

Eastern European, Baltic, Russian and Ukrainian Food Shop
City Centre, 89 High St, Glasgow

https://maps.app.goo.gl/NWbUbNVQFQLLe59j8

W piccach się specjalizuję od dawna. Nie jest to prosta tematyka tak jakby się mogło wydawać. Oczywiście jak już się wie i umi, to jest proste.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20200318-110909.jpg 20200316-155203.jpg 20200316-155132.jpg 20200316-154952.jpg 20200316-154923.jpg 20200316-154658.jpg 20200316-154417.jpg 20200316-153247.jpg 20200316-152920.jpg 20200316-152712.jpg 20200316-151430.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziś na śniadanie dokonałem małej rozpusty. Zrobiłem małe tortille z kurczakiem "polędwiczki". Chlebki mojego wypieku, dobry chlebek to podstawa każdego posiłku, bez tego nie będzie nic dobre. Ogórek i cebulka BIO. Salsy pomidorowej już nie robiłem, użyłem kepuću zwykłego. Okazał się trochę mało kwaśny. Do tego by się jeszcze właśnie przydało kilka kropelek limonki i świeża kolendra dla orzeźwienia i by po prostu było idealne, ale i tak wszystko wyszło super. Trochę roboty jest, ale stwierdzam jednak że taki kebs to wyższa forma posiłku ? Warto zapłacić za dobrego kebsa.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20201118-122442.jpg 20201118-121900.jpg 20201118-121751.jpg 20201118-121053.jpg 20201118-120940.jpg 20201118-120849.jpg 20201118-120757.jpg 20201118-120540.jpg 20201118-120513.jpg 20201118-120438.jpg 20201118-120245.jpg 20201118-120234.jpg 20201118-120206.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

    Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM


  • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

    Ostatnio dodane opinie o albumach

  • Najnowsze wpisy na blogu

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.