Skocz do zawartości
IGNORED

Niezawodny i trwały odtwarzacz CD do 2500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Zastanawiam się nad wyborem odtwarzacza CD do domowego zestawu. Obecnie posiadam Marantz Cd7300 i mimo wymiany lasera, po 2 latach znowu zaczął mieć problemy z czytaniem płyt i przeskakiwaniem między utworami. Doprowadza mnie to do szału i chciałbym kupić nowy sprzęt - najbardziej zależy mi na tym, żeby był trwały i nie miał problemów z czytaniem lekko porysowanych płyt. 

Jaki model do ok. 2500 zł możecie polecić? Zastanawiałem się po lekturze forum nad Yamaha CD-S700. Czy spełni on moje wymagania? Czy też warto wybrać coś innego? Wzmacniacz z jakim będzie grał to Denon Pma-520 i głośniki Sony SS-EX77. 

Pozdrawiam

Adam

Kazdy nowy po kilku latach będzie miał problem, plus taki ze bez większych problemów kupisz do nich laser, chcąc cos solidniejszego to musisz celować w coś na optyce sony (accuphase) ale to nie ten budzet

Niezawodny i trwały odtwarzacz CD ? A to nie jest przypadkiem oksymoron ? 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Proponuję wziąć zimny prysznic, bo kupowanie odtwarzacza za 2500 tys do kolumn i wzmacniacza za 150zł to czysta paranoja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

2 godziny temu, kazik-t napisał:

ma znaczyć, że głośniki uważasz za dobre?

Mając to co ma Kolega i tyle ile che wydać tak bym dokładnie zrobił a z czasem zmienił kolumny. 

Tak jak napisał @Tal - nie ma sensu tyle wydawać na CD, gdy posiadasz taki sprzęt towarzyszący. Kup jakąś używkę za parę stówek, a resztę przeznacz na co chcesz.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Pomimo tego, że odtwarzacz CD700 jest od lat produkowany, to szczerze pisząc warty jest 2000 zł. Ten cd można kupić chociażby za ten cudowny napęd. Sam kiedyś używałem go, jako transportu.

Dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi. Od czegoś trzeba zacząć przejście na wyższy poziom sprzętu. A ponieważ odtwarzacz mi szwankuje, więc postanowiłem zacząć od odtwarzacza. Nie chciałbym iść w używany sprzęt, bo to jednak loteria, a już mi się znudziły problemy z moim obecnym odtwarzaczem.

Głośniki kupiłem już wiele wiele lat temu i cały czas mi służą bez problemów, zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to jakaś wyższa półka, ale do tej pory wystarczały do codziennego słuchania muzyki. Gdybym w kolejnych etapach chciał zmienić wzmacniacz i głośniki, to co możecie polecić? Mieszkanie w bloku, pomieszczenie ok. 25 m2, słucham głównie muzyki rockowej. Od razu powiem, że głośniki nie mogą być zbyt duże.

W temacie odtwarzacza spójrz proszę na Teaca CD1000 lub CD2000. Powinny się zmieścić w Twoim budżecie. Jeśli chodzi o doświadczenie w budowaniu solidnych odtwarzaczy CD to ta firma ma bardzo duże doświadczenie. 

Pozdrawiam,

Michał

IMG_20200612_131803428.jpg

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

CD 1000 nowy 3500 , CD 2000 nowy 4600 . Ten ostatni może służyć przy okazji za prosty USB DAC.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

W tej chwili mamy modele demonstracyjne w cenie CD-1000 ( czarny ) - 2799 zł a CD-2000 ( srebrny ) za 2999 zł.  Więc warto to rozważyć.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

W dniu 11.06.2020 o 22:30, Tonnii99 napisał:

Pomimo tego, że odtwarzacz CD700 jest od lat produkowany, to szczerze pisząc warty jest 2000 zł. Ten cd można kupić chociażby za ten cudowny napęd. Sam kiedyś używałem go, jako transportu.

CXN sprawdź, a będzie zdziwienie ? 

Edytowane przez S4Home
W dniu 11.06.2020 o 23:00, stocz napisał:

Dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi. Od czegoś trzeba zacząć przejście na wyższy poziom sprzętu. A ponieważ odtwarzacz mi szwankuje, więc postanowiłem zacząć od odtwarzacza. Nie chciałbym iść w używany sprzęt, bo to jednak loteria, a już mi się znudziły problemy z moim obecnym odtwarzaczem.

Głośniki kupiłem już wiele wiele lat temu i cały czas mi służą bez problemów, zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to jakaś wyższa półka, ale do tej pory wystarczały do codziennego słuchania muzyki. Gdybym w kolejnych etapach chciał zmienić wzmacniacz i głośniki, to co możecie polecić? Mieszkanie w bloku, pomieszczenie ok. 25 m2, słucham głównie muzyki rockowej. Od razu powiem, że głośniki nie mogą być zbyt duże.

Napisz ile chcesz na to wydać - tysiąc czy dziesięć tysięcy złotych ?

W dniu 17.06.2020 o 13:55, S4Home napisał:

CXN sprawdź, a będzie zdziwienie ? 

Stocz szuka, jak podejrzewam czegoś, co jako tako gra, a zdziwienie badziewiem, to jednak troszkę inna bajka :-) Też fajnie, ale jednak nie o to biega :-))))

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...