Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Pierwsza Duda zasługuje na 18000 pensji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, papageno napisał:

A dlaczego pensja tylko dla żony pana Dudy? Pan Morawiecki też ma żonę i na dodatek ważniejsze stanowisko. Jest jeszcze mnóstwo żon zasługujących na pensje. Ci z nimi?

przeciez zona Morawieckiego po akcji z gruntami ktore poszły pod drogi szybkiego ruchu nie właduje sie w takie kłopoty

wystarczy jej 0.7 mln zł  razy marża 10000% do końca kadencji męża musi poczekac

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

A tak generalnie, to Dudowa powiedziała, żebyśta se w buty wsadzili te pinjendze.

Cytat, link zapodaj. Chcę przeczytać koniecznie i poddać gruntownej analizie.

Kancelaria Prezydenta co roku przedstawia raporty z aktywności pierwszej damy. "W ciągu pięciu lat działalności Agata Kornhauser-Duda wzięła udział w 1449 aktywnościach"

18000 pln miesięcznie, przez 5 lat 1080000 pln. 1449 aktywności w ciągu 5 lat, więc 1 aktywność pani Dudy może nas kosztować 745, 34 pln. Brutto. Czy to dużo czy mało? Oczywiście aktywność aktywności nie równa. To całkowicie zrozumiałe.

8 minut temu, papageno napisał:

Kancelaria Prezydenta co roku przedstawia raporty z aktywności pierwszej damy. "W ciągu pięciu lat działalności Agata Kornhauser-Duda wzięła udział w 1449 aktywnościach"

18000 pln miesięcznie, przez 5 lat 1080000 pln. 1449 aktywności w ciągu 5 lat, więc 1 aktywność pani Dudy może nas kosztować 745, 34 pln. Brutto. Czy to dużo czy mało? Oczywiście aktywność aktywności nie równa. To całkowicie zrozumiałe.

Ciekawe czy seks z mężem też jest zaliczany do "aktywności"?

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, Jacchusia napisał:

Moja Mama od styczna nie pobiera bo zmarła, ale ja już pobieram.

Do mojej emerytury nikt nie dopłaca, no może troszkę?

Kiedyś w Polsce ( nie wiem jak teraz sprawa się ma, ale w mniejszych firmach dalej tak może być) wypłata u prywaciarza wyglądała tak, że na łapę było 50% i drugie 50% pod stołem, wiec odpowiednio mniejsze podatki i składki, a teraz biadolenie jakie to emerytury małe.

Emerytury będą małe miedzy innymi dlatego, ze obniżono wiek emerytalny. Tyle, że PiS teogo ludziom nie powiedział. Pewnie zapomnieli, albo im się Excel zepsuł.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jest dziś na Wirtualnej Polsce.

o ile pamietam sama pisała ze nie moze spokojnie pracowac w zawodzie z uwagi na posade męża

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wystarczy poczytać wpisy żeby zidentyfikować idiotów napędzanych reżimową propagandą.

Jestem Europejczykiem.

Tylko opóźniony może zadać takie pytanie. Reżim ciągnie kasę ze spółek Skarbu Państwa jak odkurzacz więc od biedy przeżyłby nawet bez żadnych dotacji.

Jestem Europejczykiem.

Strasznie pusty baniak z ciebie.

Po prostu będzie jak było do tej pory. A jak Pis będzie potrzebował więcej kasy to sobie po prostu weźmie z kieszeni nas wszystkich. Czyli też bez zmian.

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

To nie chamstwo, to argumenty, ktore na twoim poziomie i twoim podejsciu powinny funkcjonowac.
 Kiedy przekazesz mi ta miesieczna pensje (ja mam dzieci) ?

PS. Gdzie jest ta mityczna przewaga bezdzietnych par?

Tylko za mieszkania studenckie moich dzieci place dodatkowo wiecej, niz ty za cala twoja zebrowata chalupe. Tam jest ta przewaga

Słuchaj, jesteś na wakacjach to odpuść fora chwilowo, ok?
Apropos: masz dzieci?

Jesli nie, to dyskutuje z slepym o kolorach
Tak. Dorosłe, po studiach i też mają dzieci. Kwestia normalnego życia, jak mniemam.

Powinna otrzymywać najwyżej tyle, ile zarabiała wcześniej w swoim zawodzie.  18 tysięcy to spora przesada za nic nie robienie.

.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Do obrotu tak, ale nie do kieszeni rodziny z dziecmi  

Ale wiesz na jakie produkty stać taką rodzinę? Rozpoczynając od chińskiego czosnku... To jest chory system.

Oni nie kupują lokalnych produktów - czyż nie tak?

4a38f99d0797d08acdbb9e260445d746.jpg
10 minut temu, Lumperator napisał:

Powinna otrzymywać najwyżej tyle, ile zarabiała wcześniej w swoim zawodzie.  18 tysięcy to spora przesada za nic nie robienie.

Dokładnie to samo stwierdziła moja żona. Taka pensja jaką miała wcześniej.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.