Skocz do zawartości
IGNORED

© DENAFRIPS AVATAR CD TRANSPORT

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny transport się szykuje. Ktoś, coś wie w temacie?

Może ktoś z opisu i budowy podpowiedzieć, czy warto?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

https://www.audiostereo.pl/topic/152645-%C2%A9-denafrips-avatar-cd-transport/

Generalnie to ta chińska firma ma super opinie. Ja akurat preferuję przetworniki z lampą ale przyznaję, że jestem bardzo ciekaw brzmienia wyrobów tego producenta.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

27 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Napęd Philips`a .. nie wiadomo jak z dostępnością ..... później.

Firma podaje,że zaopatrzona jest w 3 tyś . napędów 4/19 .Jeżeli są "nowe" ,to będą działać tak ze 25 lat ! 

48 minut temu, il Dottore napisał:

Generalnie to ta chińska firma ma super opinie. Ja akurat preferuję przetworniki z lampą ale przyznaję, że jestem bardzo ciekaw brzmienia wyrobów tego producenta.

Daci to wiem, że fajne robi. Ciekawe jak transport im wyszedł. Po rozbieranych zdjęciach wygląda dobrze

28 minut temu, baltfan napisał:

Firma podaje,że zaopatrzona jest w 3 tyś . napędów 4/19 .Jeżeli są "nowe" ,to będą działać tak ze 25 lat ! 

I to jest dobra wiadomość. Poszli ścieżką Audio Note i zrobili sobie zapasik.

jeszcze eBay pokazuje ze są nowe do kupienia, czyli "jest spoko"

4 godziny temu, Bogusław_59825 napisał:

Napęd Philips`a .. nie wiadomo jak z dostępnością ..... później.

No przecież to jest laser od trzydziestu lat nieprodukowany. 

Godzinę temu, McGyver napisał:

No przecież to jest laser od trzydziestu lat nieprodukowany. 

Nie patrzymy wstecz, patrzmy do przodu, to jest ważniejsze.  

20 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

patrzmy do przodu

Patrzę, patrzę. Dlatego nigdy nie kupię CD transportu ani playera na nieprodukowanym laserze.

1 minutę temu, McGyver napisał:

Patrzę,

Firma twierdzi,ze ma 3 tysiące sztuk NOS napędów z laserem 4/19 .Czyli taki leżak magazynowy.

Raczej nie podrobił nikt starego poczciwego Philipsa ? Można uznać,że po wymianie kondensatorków to będzie działało długo i niezawodnie.

No chyba nie wydłubują tych laserów z kupowanych w sieci starych CD ?

1 minutę temu, baltfan napisał:

Firma twierdzi,ze ma 3 tysiące sztuk NOS napędów z laserem 4/19 .Czyli taki leżak magazynowy.

Przyjmijmy że to prawda. To teraz należy sobie zadać takie pytania, ile sztuk tego Avatara planują wyprodukować, ile laserów CDM4/19 luzem im pozostanie, czy będą skłonni sprzedać takie CDM4/19 luzem, a jeżeli tak, to ile każą zabulić? 
Kupując urządzenie do którego nie ma powszechnie dostępnych części zamiennych dobrowolnie zgadzamy się na zostanie zakładnikiem monopolisty. Ja się na takie coś nie piszę. 

4 godziny temu, McGyver napisał:

Przyjmijmy że to prawda. To teraz należy sobie zadać takie pytania, ile sztuk tego Avatara planują wyprodukować, ile laserów CDM4/19 luzem im pozostanie, czy będą skłonni sprzedać takie CDM4/19 luzem, a jeżeli tak, to ile każą zabulić? 
Kupując urządzenie do którego nie ma powszechnie dostępnych części zamiennych dobrowolnie zgadzamy się na zostanie zakładnikiem monopolisty. Ja się na takie coś nie piszę. 

A ile taki laser powinien działać?

Przecież to nie jest na dożywocie. 10 lat na max.

Strach to będzie dopiero z drugiej ręki za lata.

A jak go szlag trafi po roku? A będzie to na tyle częste w skali produkcji globalnej, że te zapasy laserów zaczną się szybko kurczyć? Wolałbym aby zbudowali transport oparty na nowszych rozwiązaniach. Choćby Stream Unlimited

10 godzin temu, piotrek7 napisał:

Generalnie to singapurska 

Błąd! W Singu jest ich dystrybutor. Projektowanie i produkcja - Mainland China.

Nie mówię, że to źle. Stwierdzam tylko fakty.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Tak, to tylko sygnowane jest biurem w Singapurze.

Tylko jedna uwaga, niby wyczerpal sie im magazyn i byla przerwa w dostepnosci z tego co widac dalej go nie maja w sprzedazy Avatara.

Patrzac na udoskonalenia dystrybutora niemieckiego i posty na forach w necie to raczej obstawialbym o zmiane konstrukcji mechanicznej tego produktu i dopiero po poprawkach powtorne wprowadzenie do sprzedazy. Laser i tak jest nowszy od tego co byl w Jays Audio transportach tych najdrozszych.

Chcialem kupic na probe bo cena byla tania, niestety juz nie byl oferowany.

Jeszcze nie tak dawno Avatar był do zamówienia u dystrybutora na Europę Vinshine Audio. Pytałem ich o dodatkowy laser i można było takowy kupić za 120$. Obecnie widnieje info, że zamówienia na Avatara zawieszone.

• 5 miesięcy później...
  • 9 miesięcy później...

też chętnie coś bym sie dowiedział o tym CD bo mam na niego chrapkę:) ........ wygląda super jak dla mnie i jeżeli nie gorzej gra to jest już na mojej liście