Skocz do zawartości
IGNORED

400 milionów z naszych podatków na wsparcie artystów

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, daru0105 napisał:

Mam jeszcze dwóch śwagrów z warsztatami samochodowymi  ?

Jeden ma 4 pracowników i przyrost darmowy od rządu na koncie 70 000 zł, drugi się nie przyznał. A ja tylko 5 kzł za jednoosobową firmę i zwolnienie z płacenia składek  złodziejom z ZUS na trzy miechy chyba. Kupiem sobie trochę winyli  ?

A postojowego z ZUS nie brałeś, czy nie miałeś spadku przychodu? (3 X 2.080 zł)
Tak samo mogłeś brać dofinansowanie z PUP (nawet 3 x 2.340 zł).

11 minut temu, soundchaser napisał:

A postojowego z ZUS nie brałeś, czy nie miałeś spadku przychodu? (3 X 2.080 zł)
Tak samo mogłeś brać dofinansowanie z PUP (nawet 3 x 2.340 zł).

Mam sklep. W zasadzie nie spadły mi dochody. Finanse ogarnia mi księgowa, powiedziała, że więcej się nie należy. Może czas zmienić księgową ?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Dostali za brak koncertów z powodów pandemii. Jeżeli ktoś miał zorganizowane koncerty i udowodnione  to na piśmie, to tak.

Dobra, moja branża. Odchodzimy od łóżek pacjentów i zakładamy zespoły disco polo.

Czujesz różnicę?

750 tysięcy, tylko nie płacz proszę, 750 tysięcy ci przynoszę...

7 minut temu, Sine Metu napisał:

Dobra, moja branża. Odchodzimy od łóżek pacjentów i zakładamy zespoły disco polo.

Czujesz różnicę?

750 tysięcy, tylko nie płacz proszę, 750 tysięcy ci przynoszę...

Nie dostałeś 100% podwyżki, nie uczyłeś się za moje podatki? Jak chcesz się przebranżowić to oddaj za studia. Jeżeli jesteś oczywiście lekarzem przy chorych na kowid

11 minut temu, daru0105 napisał:

Nie dostałeś 100% podwyżki, nie uczyłeś się za moje podatki? Jak chcesz się przebranżowić to oddaj za studia. Jeżeli jesteś oczywiście lekarzem przy chorych na kowid

Rozumiem,że reszta rodaków nie pracująca w wyuczonym zawodzie Tyż ma zwracać pieniądze

To paranoja :-)

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

nie uczyłeś się za moje podatki?

Jak chcesz się przebranżowić to oddaj za studia.

Nie, nie za Twoje, tylko za moje, moich rodziców i dziadków podatki. Ergo, nie mam za co oddawać.
Teraz, Sine Metu napisał:

Nie, nie za Twoje, tylko za moje, moich rodziców i dziadków podatki. Ergo, nie mam za co oddawać.

Za moje , moich ojców i dziadków też. Przysięgałeś też, a teraz chcesz dla kasy się przebranżowić i śpiewać disco pole  ?  Przecież masz 100 % podwyżki. Policz ile masz tych wypłat podwójnych do emerytury. Może będziesz w plecy i ci się nie opłaca

1 minutę temu, Sine Metu napisał:

Nie. Policz sobie.

Lepsza jest pomoc ludziom, niż ogłuchnąć na stare lata od takiej muzy, lub dostać pomidorem w nos na scenie. Lekarzom to się kłaniam w pas, tym bardziej w tak trudnym okresie. Szacun

7 minut temu, daru0105 napisał:

Lepsza jest pomoc ludziom, niż ogłuchnąć na stare lata od takiej muzy, lub dostać pomidorem w nos na scenie. Lekarzom to się kłaniam w pas, tym bardziej w tak trudnym okresie. Szacun

Oczywiście piszę tu o lekarzach stojących przy łóżkach w szpitalu.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Lekarzom to się kłaniam w pas, tym bardziej w tak trudnym okresie. Szacun

Chłopskie podejście do Pana Dochtora.

A przy życiu utrzymuje cię pielęgniarka, poród odbiera położna, żywego do szpitala dowozi cię paramedyk. I za 10-15 lat ich już w Polsce nie będzie w odpowiedniej liczbie.
Oczywiście piszę tu o lekarzach stojących przy łóżkach w szpitalu.
Jeszcze raz. Mylisz lekarza z pielęgniarką.
1 minutę temu, Sine Metu napisał:

Chłopskie podejście do Pana Dochtora.

A przy życiu utrzymuje cię pielęgniarka, poród odbiera położna, żywego do szpitala dowozi cię paramedyk. I za 10-15 lat ich już w Polsce nie będzie w odpowiedniej liczbie.

Przecież to wiadomo, nie musiałem wszystkich zaangażowanych pisać. Oczywiście bez sarkazmu nie obyło się  ?

18 godzin temu, CD56 napisał:

Mnie nikt nie dawał, kiedy firma plajtowała i mnie zwalniano. Nie z mojej winy.

Pewnie wielu by Ci odpowiedziało : " było się łuczyć i mieć doprom pracem " :-)))))))))))))))

18 godzin temu, toptwenty napisał:

Patrz, a rodzice niepełnosprawnych dzieci dostały figę.

I to przed zarazą!

Bo w prawdziwie prawicowym państwie, opartym o spartańskie zasady dzieci niepełnosprawne są z gruntu nikomu niepotrzebne, to co się kardynał* :-))) ? 

*kardynał - dziwisz :-))))

18 godzin temu, il Dottore napisał:

dostać

Czasownk "dostawać" jest tutaj użyty z gruntu błędnie. W jego miejsce bardziej pasuje nieco rozwinięta forma stylistyczna. Mogłoby być "opierodlić budżet z podatków, na które składa się cała reszta społecześtwa". O, i wtedy będziemy bliżej prawdy, jam mawiał Robert Lawrence :-)))))))))))))))))

Edytowane przez SynSama

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

3 godziny temu, daru0105 napisał:

W zasadzie nie spadły mi dochody

Sprawdza się przychód, a nie dochód - czyli samą Twoją sprzedaż.
Jeśli miałeś taki miesiąc od lutego 2020, w którym sprzedaż spadła Ci o 15% w stosunku do poprzedniego miesiąca, to Twoja księgowa dała przysłowiowej d..y.

20 minut temu, soundchaser napisał:

Sprawdza się przychód, a nie dochód - czyli samą Twoją sprzedaż.
Jeśli miałeś taki miesiąc od lutego 2020, w którym sprzedaż spadła Ci o 15% w stosunku do poprzedniego miesiąca, to Twoja księgowa dała przysłowiowej d..y.

O tyle to raczej nie, ale zorientuję się. Dzięki

Tych ,,wielu'', o których napisał w swojej wypowiedzi SynSama, nie ma nic do powiedzenia, ponieważ nauka (papier zwany dyplomem), w wielu przypadkach niczego nie gwarantuje. Wiem, że żartowałeś, ale też wiem, iż takie prymitywne myślenie pojawia się często w polskiej przestrzeni publicznej. Tym, którzy myślą, że mają źle, dam radę Komorowskiego (dzięki Bogu byłego prezydenta), - trzeba zmienić pracę, wziąć kredyt i lepiej zarabiać. Ot co.

14 minut temu, CD56 napisał:

Tym, którzy myślą, że mają źle, dam radę Komorowskiego

Jeszcze jedna złota myśl Komorowskich: emigracja to szansa! ?

I co ciekawe - to są 2 najmądrzejsze rzeczy, jakie wypowiedział Bigos podczas swojej kadencji.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

24 minuty temu, CD56 napisał:

trzeba zmienić pracę, wziąć kredyt i lepiej zarabiać

Najlepiej nie zmieniaj pracy, nie bierz kredytu i gorzej zarabiaj.

A po prostu - to wyjedź w Bieszczady, jak radzi Poeta.

Edytowane przez toptwenty

A Kazik z RiGCz-em!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No cóż, głupkowate rady ograniczonego Komorowskiego nie interesują mnie.

A Ty zamiast opowiadać farmazony, sam wyjedź w Bieszczady. Zakończyłem dyskusję.

18 godzin temu, daru0105 napisał:

Przecież masz 100 % podwyżki

Gdzie te rewelacje słyszałeś o tej 100% podwyżce? zapewniam Cię że to kolejny kit informacyjny.Radzę wyłączyć TV ,a najlepiej to wyjxxxxć to przez okno a gniazdo RTV zaszpachlować.

"-Kto by chciał ich płytę kupić ?"

Sławomir Świerżyński z zespołu Bayer Full z krytyczną troską o Kaziku Staszewskim z zespołu Kult:

W swojej wypowiedzi w programie Debata Dnia szyderczo wypowiedział się o zespole Kult i podejściu Kazika Staszewskiego do rządowych dotacji dla kultury.

z portalu: Noizz.

Owszem, zgrrzyta - wkrótce wojenki psychofanów dyskopolowych nadejdą i będą się po łbach prać.

( konkurencyjne gangi )

W dniu 16.11.2020 o 14:41, daru0105 napisał:

teraz chcesz dla kasy się przebranżowić i śpiewać disco pole

To nie za to co teraz, tylko za utracone  - wyjątek: Świerżyński chce na nowe projekty.

Do kotleta.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Przegięli - na furę ?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Kto wie dlaczego na portalu audiostereo toczy się dyskusja polityczna?. Zbieramy się tu dla sprzętu, a nie dla polityki. Przecież te tematy to ani hi fi, ani hi end.

W dniu 16.11.2020 o 23:52, Sine Metu napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 0c9fdb74a288a2d9736b2fde63e4305d.jpg

Kiedy jeszcze używałem Pejsbooka to wpisy Adama to był największy RiGCz tam... ? Żal nie chłop nie korzysta z alternatywnych platform SM.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.