Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, Prewwit napisał:

Ceno może i nie okazjonalna, za 1.5k nigdy nie widziałem tych kolumn, a te z okolic 2k były poobijane. A co zagra powalająco za 3k?

AP Spark V zagra świetnie . Dzisiaj nabyłem ponownie i jest zajefajnie . Pre lampowe i mocna końcówka BAT wyciąga z tych słupków świetną jakość. O dziwo mają niskich pod dostatkiem . 

Avance Signature 3 Mk2

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=258654637

Edytowane przez Riczi75
33 minuty temu, Riczi75 napisał:

AP Spark V zagra świetnie . Dzisiaj nabyłem ponownie i jest zajefajnie . Pre lampowe i mocna końcówka BAT wyciąga z tych słupków świetną jakość. O dziwo mają niskich pod dostatkiem . 

Wiem, że lubisz Sparki🙂, a jak uważasz za jakim największym metrażem sobie poradzą, aby nie było deficytu niskich?

36 minut temu, Prewwit napisał:

Cena może i nie okazjonalna, za 1.5k nigdy nie widziałem tych kolumn, a te z okolic 2k były poobijane. A co zagra powalająco za 3k?

Niedawno sprzedałem je za właśnie 1.5kzł fakt miały lekko ubity róg ( wina kuriera) to są dobre kolumny, ale do Usherów to im trochę brakuje z wyglądu Avance też już trochę niedzisiejsze zwłaszcza, że ten fornir brzydnie z wiekiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Dune napisał:

Niedawno sprzedałem je za właśnie 1.5kzł fakt miały lekko ubity róg ( wina kuriera) to są dobre kolumny, ale do Usherów to im trochę brakuje z wyglądu Avance też już trochę niedzisiejsze zwłaszcza, że ten fornir brzydnie z wiekiem.

Tylko że te Usherki to chyba, ciut więcej kosztują😉

Co do Avance, ja lubię takie proste kanciaste paczki w fornirze🙂 prezentują się elegancko. Choć takie jak Twoje Ushery też mi się podobają. Fajne boki mają wykończone, dobrze się łączy z lakierem piano black👍

Edytowane przez Prewwit
22 minuty temu, Dune napisał:

Ukryta Zawartość

Co to za standy i model Ushera?

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

5 minut temu, Prewwit napisał:

Tylko że te Usherki to chyba, ciut więcej kosztują😉

Co do Avance, ja lubię takie proste kanciaste paczki w fornirze🙂 prezentują się elegancko. Choć takie jak Twoje Ushery też mi się podobają. Fajne boki mają wykończone, dobrze się łączy z lakierem piano black👍

Usher Be 718 7,5 kzł z 10 lat temu kosztowały, Avance też nie były tanie w 2003r niespełna 5 kzł, tyle że Tajwański producent kiedyś naprawdę dawał więcej od konkurencji za stosunkowo niewielkie pieniądze, teraz to się już trochę bardziej cenią... Co do dźwięku to w tych Usher nawet V 601 miały coś w sobie powietrze na górze pomiędzy dźwiękami tego Avance nie miały, choć rozdzielczość była w nich b dobra, dynamika zwinny basik tu było rewelacyjne, środek mniej barwny niż w Usher.

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, Prewwit napisał:

Wiem, że lubisz Sparki🙂, a jak uważasz za jakim największym metrażem sobie poradzą, aby nie było deficytu niskich?

Teraz grają w pokoju około 40m2 . Pokój jest jednak podzielony sofą i meblami . Myślę że w 30 m2 da radę 

Nie jestem zbytnim fanem rozlazłego , walącego mury basu . Nie kojarzy mi sie on z naturalnym dźwiękim . 

W obecnym zestawieniu Spark "wypluwa" niskich o wiele więcej niż w poprzednim zestawie . Jest bardzo ładnie zaznaczony , przyjemny i wyraźny , szybki nie schodzi do "piwnicy" . 

Lubię Sparki bo to fajne kolumienki , niepozorne , skromne ale z potencjałem, a ponieważ trafiły się w fornirze Ebony nie mogłem się oprzeć .

3 minuty temu, Tajitsu napisał:

Co to za standy i model Ushera?

Be 718 Beryllium standy nawet nie pamiętam jakiś chińczyk zasypane w środku, kiedyś usilnie szukałem dedykowanych, ale to prawie niemożliwe do zdobycia.

Edytowane przez Dune

Audio Physic Spark 3:

Ukryta Zawartość

Sprawdzony, uczciwy miłośnik muzyki.

2 minuty temu, Dune napisał:

Be 718 Beryllium standy nawet nie pamiętam jakiś chińczyk zasypane w środku, kiedyś usilnie szukałem dedykowanych, ale to prawie niemożliwe do zdobycia.

Szukam i szukam standów, ale coś mi nie wychodzi. W okolicy jak na złość nic się nie pojawia…

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

5 minut temu, Tajitsu napisał:

Szukam i szukam standów, ale coś mi nie wychodzi. W okolicy jak na złość nic się nie pojawia…

Znam ten ból ciężka sprawa z tymi standami, a tu dochodzi jeszcze kwestia ich wysokości, rozmiar podstawy itd

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, Tajitsu napisał:

Pod jakie kolumny ? Szukasz czegoś wyrafinowanego , z dodatkiem drewna , pod Sonus Fabera czy może jakieś konstrukcje z np. rur pod takie skrzynki jak Avance ?

Ja klasyczne Thiele ustawiłem na czymś takim i wyglądają bardzo elegancko .

https://www.dnaudio.pl/produkt/soundstyle-z5-standy-podstawki-56-cm/

@Dune ooo to to to rozmiar podstawy pod monitor. Kiedy się coś pojawi to zazwyczaj podstawa ma 14/17cm, a moje paczki mają 19,5/28cm… wiem, że można przykleić plastry Command czy coś podobnego, ale jednak wolałbym większe blaty…

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Pod jakie kolumny ? Szukasz czegoś wyrafinowanego , z dodatkiem drewna , pod Sonus Fabera czy może jakieś konstrukcje z np. rur pod takie skrzynki jak Avance ?

Ja klasyczne Thiele ustawiłem na czymś takim i wyglądają bardzo elegancko . 

Ukryta Zawartość

Ryszard, szukam pod Akkusy. Mogą być rury a u drewno byłoby ok. Byle miały w miarę duże i stabilne blaty.

Wysokość ok 60cm z kolcami.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, Tajitsu napisał:

Wysokość ok 60cm z kolcami.

Moje mają około 62.5 i stoją na SoundCare Spike które są dość wysokie . Ale taka wysokość jest optymalna.

Na kolcach może być około 60cm.

Na górnej platformie są dodatkowe otwory , chyba specjalnie aby moża było zamontować dodatkową platformę o innych wymiarach .

Estetyczne i tanie no i oczywiście rury można czymś zasypać dla dociążenia

Resized_20220626_213400(1).jpg

Resized_20220626_213441(1).jpg

Resized_20220626_213449(1).jpg

Może taki Target ?

Ale z ceną kolega pojechał

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=261835742

Edytowane przez Riczi75

@Riczi75 Ryszard, te Soundstyle na Twoich zdjęciach wyglądają naprawdę fajnie 👍 muszę je poważnie rozważyć. Dzięki za pomysł 🤝

Ukryta Zawartość

Wiem ze poszla w nie tona pieniedzy, pare lat temu staly za 6.5k euro a byly robione w gdzies w 2013r. Tyle lat walczyli z filtrami, robili na Jantzenach i inne cuda a widze koniec konców wrócili do oryginalnych starych zwrotnic, trzeba by to tylko jakos ladnie ogarnac w oddzielnej obudowie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

Musical Fidelity  m6i                            

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@Marcin Wielgus nie szukałeś Khozmo na XLR? Bo pojawiła się tak pasywka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[mention=70329]Marcin Wielgus[/mention] nie szukałeś Khozmo na XLR? Bo pojawiła się tak pasywka

Ukryta Zawartość

Ty to masz pamięć .
Tak szukałem bo mam końcówkę mocy BAT z wejściem tylko XLR a niektóre źródła mam z RCA ale już nabyłem PRE vk-30se ktore ma wejścia XLR i RCA i tak samo na wysjciu.

Ale ładna ta pasywka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Ty to masz pamięć . emoji106.png
(…)

Na Szanownego Kolegę @Prewwit zawsze można liczyć. Jak może to pomoże 🙂

Pozdrawiam,

2 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

Ty to masz pamięć .

Ukryta Zawartość

Tak szukałem bo mam końcówkę mocy BAT z wejściem tylko XLR a niektóre źródła mam z RCA ale już nabyłem PRE vk-30se ktore ma wejścia XLR i RCA i tak samo na wysjciu.

Ale ładna ta pasywka

Z BATem pasywki mogą mieć sens z powodu wysokiej impedancji wejściowej końcówek.

Ukryta Zawartość

Z BATem pasywki mogą mieć sens z powodu wysokiej impedancji wejściowej końcówek.

No racja. Końcówki BAT z tego powodu nie z każdym PRE zagrają.

17 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

No racja. Końcówki BAT z tego powodu nie z każdym PRE zagrają.

Właśnie wysoka impedancja wejściowa sprawia, że od strony elektrycznej łatwiej powinny zgrywać się z różnymi preampami.

Co masz na myśli? Dopasowanie brzmieniowe?

Właśnie wysoka impedancja wejściowa sprawia, że od strony elektrycznej łatwiej powinny zgrywać się z różnymi preampami.
Co masz na myśli? Dopasowanie brzmieniowe?

Nawiazuje do opinii w klubie BAT że często komuś to się nie spasowało. I była szerszą dyskusja dla czego tak jest.

Moje doświadczenia są pozytywne. Najpierw grałem z Pre Aloia które nie miało wyjscia XLR I proste przejsciowki na kablu to była lipa. Po zastosowaniu symetryzatora było bardzo dobrze. Kolejny krok to już PRE BATa no i się spasowało idealnie i bez zaskoczenia . Gra super

M.F M3i

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

9 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Ty to masz pamięć .

Ukryta Zawartość

Ale ładna ta pasywka

A jakoś zapadło mi w pamięci😉 może temu że sam planuję za jakiś czas dokupić pasywkę z Khozmo i z ciekawości patrzę co ciekawego się pojawia. Ta fajnie wykonana i z pilotem😋. Ja po przeróbce mojego wzmaka na końcówkę skazany jestem na zwykłe RCA🙂

19 minut temu, kiza napisał:

M.F M3i

Ukryta Zawartość

W niezłym stanie trochę taniej😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
38 minut temu, Prewwit napisał:

A jakoś zapadło mi w pamięci😉 może temu że sam planuję za jakiś czas dokupić pasywkę z Khozmo i z ciekawości patrzę co ciekawego się pojawia. Ta fajnie wykonana i z pilotem😋. Ja po przeróbce mojego wzmaka na końcówkę skazany jestem na zwykłe RCA🙂

Nie chce Cie zniechęcać, ale czy znasz impedancje wejsciowa swojego zmodowanego hegla a co za tym idzie będziesz wiedział, która wersję (kohm) khozmo wybrać?

• Pokaż nowe odpowiedzi