Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Nexalog AG 602S :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

9 godzin temu, klecha napisał:

Ukryta Zawartość

To nowoczesna, niemiecka podróbka starych ale zacnych modeli Sansui AU-101, 505, 555. Do 777 nie dorasta. Może ciut szybsza ale na pewno nie lepsza. Zyskuje przestrzeń tylko dzięki MOSFET na wyj. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
3 minuty temu, LJ3 napisał:

To nowoczesna, niemiecka podróbka starych ale zacnych modeli Sansui AU-101, 555, czy 777. Może ciut szybsza ale na pewno nie lepsza. Zyskuje przestrzeń tylko dzięki MOSFET na wyj. 

A może coś wiesz o tym ? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, jarekb napisał:

A może coś wiesz o tym ? 

Ukryta Zawartość

Tej końcówki nie miałem okazji porównywać u siebie. 

Ukryta Zawartość

6 minut temu, LJ3 napisał:

Tej końcówki nie miałem okazji porównywać u siebie. 

myślalem że może ,  niewiele jest nawet zdjęć środka , z danych opisowych ''technicznie'' obiecująco  ,   jak by ktoś coś wiedział niech pisze , a może to któregoś forumowicza ? 🙂 , tak się na to zaczajam 

Edytowane przez jarekb
15 minut temu, jarekb napisał:

myślalem że może ,  niewiele jest nawet zdjęć środka , z danych opisowych ''technicznie'' obiecująco  ,   

To nowoczesne sprzęty więc raczej "wiatr hula". Nie wiem czy jest także na MOSFET? Jeżeli tak, to warto posłuchać. Wygląda solidniej, większy toroid itd, w stosunku do T+A Power Plant Balanced E-Serie i tańszy ale moc ta sama. Ważne czy to dual mono, podobne do MF6? 

Edytowane przez LJ3
Gość Kw202

(Konto usunięte)
5 minut temu, LJ3 napisał:

To nowoczesne sprzęty więc raczej "wiatr hula". Nie wiem czy jest także na MOSFET? Jeżeli tak, to warto posłuchać. Wygląda solidniej, większy toroid itd, w stosunku do T+A Power Plant Balanced E-Serie i tańszy ale moc ta sama. Ważne czy to dual mono, podobne do MF6? 

Końcówka to końcówka jakość myślę będzie lepsza. 

Zwróćcie uwagę na 4 fotę, dziwne rysy przy śrubce. 

Nie była dłubana? 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
39 minut temu, LJ3 napisał:

To nowoczesna, niemiecka podróbka starych ale zacnych modeli Sansui AU-101, 505, 555. Do 777 nie dorasta. Może ciut szybsza ale na pewno nie lepsza. Zyskuje przestrzeń tylko dzięki MOSFET na wyj. 

Ta.... Co to za porównanie w ogóle to sprzęty muzealne sam serwis tego to majątek. O mocy nie wspomnę 

no czwarte zdjęcie rozjechane na max ,  takim specem nie jestem żeby zobaczyć czy robiona , kupował bym raczej na odległość , ai przy odbiorze osobistym raczej ''nie widzę'' właściciela jak rozkręca 

dziękuję za uwagę 🙂 

11 minut temu, Kw202 napisał:

Ta.... Co to za porównanie w ogóle to sprzęty muzealne sam serwis tego to majątek. O mocy nie wspomnę 

Serwis głownie kondy, luty i czyszczenie. Można samemu zrobić. Ale jeżeli już to ok 0,8 - 1k PLN. Za to jak to potem gra .... latami. 

Dobra lampa to ile ma mocy? A jak gra .... Ale to kosztuje nie 1k, nie 2k, a duuużo wiecej. Także w eksploatacji potem. Dobra para NOS to nawet 1k PLN. 

Edytowane przez LJ3
Gość Kw202

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, LJ3 napisał:

Serwis głownie kondy, luty i czyszczenie. Można samemu zrobić. Ale jeżeli już to ok 0,8 - 1k PLN. Za to jak to potem gra .... latami. 

Dobra lampa to ile ma mocy? A jak gra .... Ale to kosztuje nie 1k, nie 2k, a duuużo wiecej. Także w eksploatacji potem. Dobra para NOS to nawet 1k PLN. 

O ile wcześniej ktoś go nie polepił na poxipol z części które miał akurat pod ręką. W starych sprzętach często kanały grają nierówno, trzeszczą potencjometry. Myślę że niektóre części też są niedostępne. A tu za małe pieniążki mam solidny bezawaryjny (mam nadzieje😉) Co do mocy to wolę mieć jej za dużo jak za mało 😉 

T+A Power Plant Balanced E-Serie

2 x 140 W/8 Ω, 2 x 250 W/4 Ω

Sansui AU 777

: 25 watów na kanał przy 8 Ω

Warto brać pod uwagę Jolida JD 1701, osobie która nie ma czasu na ewentualne serwisy, bo ryzyko takie chyba tutaj występuje? Z drugiej strony chciałoby się zapoznać z tym brzmieniem lata temu opiewanym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Copland po modach za psie pieniądze:

Copland CSA 8 wzmacniacz stereo

1 699 zł

image;s=1000x700

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

22 minuty temu, Jacchusia napisał:

Copland po modach za psie pieniądze:

Copland CSA 8 wzmacniacz stereo

1 699 zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stan tylko dobry, powinna się lampka zapalić i wszystko dobrze sprawdzić przy ewentualnym kupnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, maciekplacek napisał:

Stan tylko dobry, powinna się lampka zapalić i wszystko dobrze sprawdzić przy ewentualnym kupnie.

"Stan sprzętu dobry, ma już swoje lata więc kilka zarysowań się znajdzie, ale bez wgnieceń czy obić itp."

Sądze, ze dobry wizualny miał na mysli, ale lampka przy zakupie zawsze powinna  być włączona 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, Kw202 napisał:

O ile wcześniej ktoś go nie polepił na poxipol z części które miał akurat pod ręką. W starych sprzętach często kanały grają nierówno, trzeszczą potencjometry. Myślę że niektóre części też są niedostępne. A tu za małe pieniążki mam solidny bezawaryjny (mam nadzieje😉) Co do mocy to wolę mieć jej za dużo jak za mało 😉 

T+A Power Plant Balanced E-Serie

2 x 140 W/8 Ω, 2 x 250 W/4 Ω

Sansui AU 777

: 25 watów na kanał przy 8 Ω

Nie namawiam.

Kapitalny, porządny serwis ok. 1k PLN. Serwis u dobrego speca obejmuje: wymiana zużytych kondów, tranów,  czyszczenie potków, przełączników wyjścia itd elementów, regulacja kanałów itp. Z powodzeniem znajdziesz wszystko, w tym b. dobre zamienniki. 

Co do mocy to zauważ, że liczy się moc efektywna, czyli prąd na wyj. (patrz kilka W ma lampa), a nie nadmuchana napięciem w tych nowych. To prąd dyma w cewki głośników, nie nap.   

Stosunek cena/jakość i tak wypadnie lepiej. 

Co do mocy 140W na tych MOSFET!? To jest dymanie ludzi. 

Mam jednostkę na MOSFET o mocy aż .... 100W, waży 16 kg, solidnie zbudowany. 

W/w 140 W na kanał przy 8 Ohm to raczej wydmuszka. 

Niżej mój w środku. Stary, po serwisie, jak opisałem wyżej. W sumie kosztował ok 2,6k PLN. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
9 godzin temu, Kw202 napisał:

W starych sprzętach często kanały grają nierówno, trzeszczą potencjometry. Myślę że niektóre części też są niedostępne. A tu za małe pieniążki mam solidny bezawaryjny (mam nadzieje😉) Co do mocy to wolę mieć jej za dużo jak za mało 😉 

Stare sprzęty wymagają remontów co kosztuje i to dużo. Części do niektórych już nie ma więc trzeba latać zamiennikami. Kwestia czy vintage kosi wszystko co nowe też została obalona. Mamy tu klientów którzy myślą że mają najlepszy sprzęt świata bo vintage. Jeden nawet tak pial z zachwytu że wymyślił slogan "jak komu nie podoba się sansui to jest zepsuty". Wystarczyło jednak porównać tego jego sansui do nowego hegla 3 razy tańszego i wyszło że hegel w tym porównaniu nie tylko nie był gorszy ale miał lepsza rozdzielczość. Tak więc nowy sprzęt w niczym nie ustępuje vintageom i radzę w bajki o super hiend vintage nie wierzyć. 

T+A Power Plan znam dość dobrze i to solidny wzmacniacz w tej cenie. O ile nie podłączy się bardzo wymagających kolumn to rzetelnie odda to co na papierze. 

Na temat Sansui, remontów przez renomowanych naprawiaczy i cen przemilczę bo szkoda czasu na przepychanki w starej wojence. 

Edytowane przez Different
6 godzin temu, LJ3 napisał:

Kapitalny, porządny serwis ok. 1k PLN. Serwis u dobrego speca obejmuje: wymiana zużytych kondów, tranów,  czyszczenie potków, przełączników wyjścia itd elementów, regulacja kanałów itp. Z powodzeniem znajdziesz wszystko, w tym b. dobre zamienniki. 

Do wszystkich starych sprzętów nie znajdziesz tranów, tak samo niektóre mają nietypowe potencjometry, czy przełączniki, które są niedostępne. Nie które potencjometry można raz wyczyścić, bo przy ponownym rozkładaniu się już rozwalają.

Z radzeniem, że każdy może sobie sam zrobić przegląd też jakoś mi się słabo widzi.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
8 minut temu, Different napisał:

T+A Power Plan znam dość dobrze i to solidny wzmacniacz w tej cenie. O ile nie podłączy się bardzo wymagających kolumn to rzetelnie odda to co na papierze. 

Na temat Sansui, remontów przez renomowanych naprawiaczy i cen przemilczę bo szkoda czasu na przepychanki w starej wojence. 

I zasiałeś ziarnko niepewności 😉 

Mam Dali opticon 6 jak myślisz poradzi sobie? 

Godzinę temu, Kw202 napisał:

I zasiałeś ziarnko niepewności 😉 

Mam Dali opticon 6 jak myślisz poradzi sobie? 

Bez żadnego problemu 🙂 Trudne kolumny to AP Avanti I, które miałem chwilę równolegle z T+A i to nie było dobre połączenie. 

15 godzin temu, LJ3 napisał:

To nowoczesna, niemiecka podróbka starych ale zacnych modeli Sansui AU-101, 505, 555. Do 777 nie dorasta.

Wiadomo, Sansui to walec.

Odważne stwierdzenie o tej "podróbce", jakieś rzetelne info?

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Naim Uniti Atom Headphone Edition :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

14 godzin temu, AiM-TV napisał:

Warto brać pod uwagę Jolida JD 1701, osobie która nie ma czasu na ewentualne serwisy, bo ryzyko takie chyba tutaj występuje? Z drugiej strony chciałoby się zapoznać z tym brzmieniem lata temu opiewanym.

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz jest mojego znajomego .Fajne brzmienie za śmieszne pieniądze.Sprzedawca pewny na 100proc.

Ukryta Zawartość

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

3 godziny temu, Tajitsu napisał:

Naim Uniti Atom Headphone Edition :

Ukryta Zawartość

Atomy fajne klocki zawsze plusik

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Spendor

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Marantz SC-7S2 i 2 x Marantz MA-7S2 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi