Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Adasza napisał:

trzeba być debilem, żeby kupić kabel zasilający za takie pieniądze. 

Trochę tolerancji, są ludzie co myślą inaczej, tu chodzi raczej o tego co to sprzedaje, że perfidnie wykorzystuje czyjąś ułomność, nieświadomość.

To mi trochę przypomina sprzedaż garnków, dziwne, że w specjalistycznej dziedzinie gdzie raczej nikt nie jest przypadkiem znajdują odbiorców.

Edytowane przez wlodek71
4 minuty temu, wlodek71 napisał:

Trochę tolerancji, są ludzie co myślą inaczej, tu chodzi raczej o tego co to sprzedaje, że perfidnie wykorzystuje czyjąś ułomność, nieświadomość.

To mi trochę przypomina sprzedaż garnków.

Pamiętam czasy tych garnków.

De gustibus non est disputandum

2 minuty temu, Yankes napisał:

Pamiętam czasy tych garnków.

Widać ludzie od garnków przebranżowili się😉 trzeba na nich uważać.

Edytowane przez wlodek71
Teraz, wlodek71 napisał:

Widać ludzie od garnków przebranżowili się😉

Może to ten sam materiał ?

Denon AVC-A1XV 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy w dzisiejszych czasach to jeszcze ma sens? 
W dodatku za tyle… €,¥,£,$

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 minutę temu, Tajitsu napisał:

Denon AVC-A1XV 

Ukryta Zawartość

Czy w dzisiejszych czasach to jeszcze ma sens? 
W dodatku za tyle… €,¥,£,$

Sprzęt na wagę. Sprzedający ma kiepskie opinię.

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Adasza napisał:

A na tym portalu nie można złego słowa o nich powiedzieć, bo jest "atak personalny"

Może Ktoś nareszcie poszedł po rozum do głowy ?

1 minutę temu, Adasza napisał:

To jak tych odbiorców nazwać? 😉

Audiofile.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

3 minuty temu, Yankes napisał:

Sprzęt na wagę. Sprzedający ma kiepskie opinię.

6999:45kg=155,53

Teraz, Yankes napisał:

Poszukujących prawdy 🙃

Objawionej.

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, Adasza napisał:

trzeźwa

W tym jest największy problem jeżeli chodzi o twoje "opinie" . 

48 minut temu, Adasza napisał:

Podobnie jak inni producenci, którzy sprzedają swoje kable za 1/10 tej ceny i każdy w ślepym teście polegnie 🙂

Ale ty i te za 1/10 tej ceny też zrugasz . Wiec taki to twój obiektywizm .

Nie wiem, ale się wypowiem.

36 minut temu, Adasza napisał:

że trzeba być debilem, żeby kupić kabel zasilający za takie pieniądze. 

No i widzisz . Nie stać cię . 

A my nie musimy być zależni od twoich objawień, dlatego na twoje życzenie, moderacja cię banuje.

7 minut temu, Riczi75 napisał:

W tym jest największy problem jeżeli chodzi o twoje "opinie" . 

Ale ty i te za 1/10 tej ceny też zrugasz . Wiec taki to twój obiektywizm .

Nie wiem, ale się wypowiem.

W ślepym teście to raczej każdy polegnie. Znam to z autopsji.

7 minut temu, Adasza napisał:

Audio Show czy w mniejszej skali "pokazy wewnętrzne/prywatne" w salonach sprzedaży. Byłem ostatnio w jednym ze stołecznych salonów, żeby posłuchać zachwalanego ostatnio sprzętu. Wszedłem, zacząłem rozmowę jako kompletny laik i to co usłyszałem sprawiło, że nogi się pode mną ugięły; musiałem usiąść w miejscu odsłuchu, bo chłop takie bajki opowiadał, że nie jestem w stanie tego powtórzyć 🙂

Po kilkunastu minutach rozmowy/ odsłuchu (głównie bajek), postanowilem powoli przejść z roli laika (traktowanego jak debila) w osobę nieco zorientowaną w temacie a później już kogoś, kto zadaje konkretne, uzasadnione pytania techniczne i wchodzi w merytoryczną polemikę. Kiedy się koleś zorientował w co jest grane zapytał tylko: "ale po co pan tu w zasadzie przyszedł?" 😄

Szkoda, że tego nie nagrałem, bo byłby to świetny film instruktażowy dla początkujących klientów 🙂

Prowizja i premia od sprzedanych gratów. Faktycznie mogłeś to nagrywać, byłby ciekawy temat na Forum.

2 godziny temu, Riczi75 napisał:

Panowie, kto bogatemu zabroni?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Adasza napisał:

ale po co pan tu w zasadzie przyszedł?

To tylko definiuje ciebie . Ty wszędzie szukasz zaczepki.

2 godziny temu, Yankes napisał:

Miałem okazje posłuchać. 

Zgadza się, nie stać mnie na to, żeby być debilem

Na to akurat cię stać. Co chwilę usilnie to chcesz udowodnić . Muszę przyznać, udaje ci się .

Rozumiem, że za trzeźwa i zaczynasz temu ulegać? Tak, to może stanowić dla ciebie problem, doskonale cię rozumiem.

Malkotent i tyle w temacie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Denon DCD 1650GL

Ukryta Zawartość

Pietrek forumowicz oferuje kompakt @Piotrek608 

Ukryta Zawartość

Te japońskie wersje praktycznie niczym się nie różniły od innych poza metrem sześciennym drewna i kilkoma napisami. 

Albo to jest DCD-2700 albo starszy 2560. Nie chce mi się już tego sprawdzać. 

Tak czy siak, jeśli bliżej mu do 2560 to z 700zl,jeżeli do tego drugiego to 1000. Wydawać więcej praktycznie się nie opłaca. Chyba że ktoś po prostu zbiera te stare graty. 

?👈

klasyka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Dawno dawno temu kiedy nie było jeszcze Internetu (było HIFi i Muzyka) zastanawiałem się jak takie - w sumie proste w budowie skrzynki - jak Spendory czy Harbethy grają. I... do tej pory nie wiem 🙂 Ich cena zawsze była wysoka nawet na tamte czasy kiedy mogłem o nich tylko pomarzyć.

Dawno dawno temu kiedy nie było jeszcze Internetu (było HIFi i Muzyka) zastanawiałem się jak takie - w sumie proste w budowie skrzynki - jak Spendory czy Harbethy grają. I... do tej pory nie wiem Ich cena zawsze była wysoka nawet na tamte czasy kiedy mogłem o nich tylko pomarzyć.

Kupić, posłuchać i będzie jasność a jak nie, rozkręcisz i może wtedy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Godzinę temu, naczesany napisał:

Dawno dawno temu kiedy nie było jeszcze Internetu (było HIFi i Muzyka) zastanawiałem się jak takie - w sumie proste w budowie skrzynki - jak Spendory czy Harbethy grają. I... do tej pory nie wiem 🙂 Ich cena zawsze była wysoka nawet na tamte czasy kiedy mogłem o nich tylko pomarzyć.

Legenda brzmienia brytyjskich monitorów sięga lat 50 – wtedy to właśnie angielska BBC zdecydowała się na przejście z mało dokładnych fal długich na znacznie bardziej rozdzielcze fale FM. Spowodowało to prawdziwa burzę zmian w ówczesnym sprzęcie studyjnym który jak dotąd był znacznym ograniczeniem w stosunku do możliwości transmisyjnych sygnału FM.

Ryzyko pracy na dotychczasowym sprzęcie było zbyt duże – możliwość wytransmitowania szumów, przydźwięków i innych niepożądanych zjawisk, wcześniej „odcedzanych” przez wąskopasmowe odbiorniki AM stworzyło konieczność opracowania znacznie wyższej klasy pełno pasmowych monitorów studyjnych.

Po przetestowaniu dostępnych na rynku głośników, BBC uznało ówczesne osiągi drogich konstrukcji za niewystarczające. Jedynym rozwiązaniem było stworzenie monitorów na własne potrzeby, daleko przewyższających brzmieniowo wówczas dostępne konstrukcje. Wtedy właśnie inżynierowie BBC poczynili dwie kluczowe obserwacje które leżą u podstaw dzisiejszych konstrukcji Harbeth’a czy Spendora. Pierwszą z nich jest kluczowa rola obudowy w wiernym odtwarzaniu muzyki. Druga to fundamentalny wpływ membrany nisko/średnio tonowej na charakter i neutralność odbieranego przez ludzkie ucho dźwięku.

Harbeth, od samego początku związany z BBC jako jeden z głównych dostawców monitorów studyjnych energicznie wkroczył na rynek domowy w połowie lat 80. Korzystając z doświadczenia zdobytego w sprzęcie studyjnym natychmiast zdobył duży rozgłos w środowiskach audiofilskich na całym świecie. Sama filozofia firmy nie uległa zmianie od początku jej istnienia – korzystając z wiedzy dotyczącej pracy skrzyń i materiałów użytych przy produkcji membran budować kolumny o brzmieniu możliwie bliskim rzeczywistemu. Po wielu latach doświadczeń i badań Harbeth notowany jest na rynku audiofilskim wyżej niż kiedykolwiek wcześniej.

Harbeth został założony przez byłego starszego inżyniera badawczego BBC Dudleya Harwooda, który wynalazł pierwsze na świecie kolumny z membranami plastikowymi. Wszystkie współczesne modele Harbetha posiadają membrany wykonane z Radialu firmowego materiału odpowiedzialnego za przejrzyste, naturalne i szczegółowe brzmienie.

Firma Spendor została założona pod koniec lat 60. przez Spencer i Dorothy Hughes – w nazwie „Spen” i „Dor”. Spencer wykorzystał wiedzę i doświadczenie, które zdobył jako inżynier w dziale inżynierii dźwięku BBC, aby stworzyć swój pierwszy głośnik - BC1. Ten przełomowy projekt szybko stał się monitorem wybieranym przez nadawców i studia nagraniowe na całym świecie.

Klasyczna linia Spendora jest przeznaczona do zastosowań studyjnych i domowych. Wszystkie bazują na opracowaniach BBC, która jeszcze w latach 60. XX wieku finansowała bezprecedensowy na skalę światową program badań nad materiałami i zestawami głośnikowymi mającymi zapewnić wysoką wierność reprodukcji dźwięku. Założyciel Spendora – Spencer Hughes – brał w nim czynny udział, by w 1969 roku odejść na swoje.

Wiedza i doświadczenie zdobyte dzięki BBC okazały się bezcenne. Oczywiście przez lata poszczególne koncepcje ewoluowały, a stare przepisy realizowano wykorzystując nowe, coraz doskonalsze składniki. Spendor pozostaje standardem odniesienia zarówno dla wymagających audiofilów jak i profesjonalnych inżynierów dźwięku dostarczając przejrzysty, naturalny i muzyczny dźwięk, który naprawdę urzeka.

W prawdzie nie słyszałem żadnych Harbethów za to Spendora już tak i z pewnością chciałbym kiedyś wejść w posiadanie Spendorów z serii Classic. Niewiarygodnie czarująca średnica przepięknie zszyta w całym paśmie to jest coś czego się nie zapomina. Zachwyt i klasę Spendora miałem przyjemność poznać i usłyszeć na odrestaurowanych SP7/1 których średnica była nie tylko wzorowa ale i namacalna oraz prawdziwa.

Harbeth i Spendor to producenci dla miłośników wierności, prawdy i szczególnego uroku.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

59 minut temu, Tal napisał:

...Harbeth i Spendor to producenci dla miłośników wierności, prawdy i szczególnego uroku...

Dzięki.

Opisany jako Cardas Hexlink Golden 5-C

Ukryta Zawartość

ale chyba chińska wersja😉 

Ukryta Zawartość

kolejny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit

@Prewwit

Ja pare tygodni temu nawet nadziałem się na podróbkę sieciówki Kharmy, no jasna cholera...nawet tak niszowe graty podrabiają.
Dopiero zobaczyłem że to podróbka po tym że informacje o firmie na naklejce na wtyku mają błędy językowe. Sam kabel jest ciężki, obudowy wtyków są aluminiowe, frezowane (!!!) a sam drut w środku jak i konektory to w 99,9% Furutech.

Ukryta Zawartość

ciekawe kolumny vintage, całkiem ładne - Diatone 

ale cena chyba sprzed denominacji - 149000 pln 

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

8 godzin temu, Marek.S napisał:

Ja pare tygodni temu nawet nadziałem się na podróbkę sieciówki Kharmy, no jasna cholera...nawet tak niszowe graty podrabiają.
Dopiero zobaczyłem że to podróbka po tym że informacje o firmie na naklejce na wtyku mają błędy językowe. Sam kabel jest ciężki, obudowy wtyków są aluminiowe, frezowane (!!!) a sam drut w środku jak i konektory to w 99,9% Furutech.

Niszczenie zachodnich firm, które lata pracowały na swoją reputację trwa. Kradzież ich rozwiązań idzie jak widzę pełną parą. Obecnie w Chinach, można wszystko wyprodukować, skopiować konstrukcję kabla, wygląd i loga to teraz dla nich pikuś, z czego to wykonane to już nikt się nie dowie.

Przypomina mi się sytuacja z Fiatem Pandą

Ukryta Zawartość

Konstruktorzy Fiata włoscy poświęcili mnóstwo czasu aby stworzyć auto, a chińska firma sobie go kupiła, rozebrała i skopiowała cześć po części i produkowała.

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, rafal735r napisał:

Te japońskie wersje praktycznie niczym się nie różniły od innych poza metrem sześciennym drewna i kilkoma napisami. 

Albo to jest DCD-2700 albo starszy 2560. Nie chce mi się już tego sprawdzać. 

Tak czy siak, jeśli bliżej mu do 2560 to z 700zl,jeżeli do tego drugiego to 1000. Wydawać więcej praktycznie się nie opłaca. Chyba że ktoś po prostu zbiera te stare graty. 

DENON DCD 2560

Ukryta Zawartość

optymista 😉 ale kto go tam wie, może kogoś upoluje… 🤨

6 godzin temu, Prewwit napisał:

Niszczenie zachodnich firm, które lata pracowały na swoją reputację trwa. Kradzież ich rozwiązań idzie jak widzę pełną parą. Obecnie w Chinach, można wszystko wyprodukować, skopiować konstrukcję kabla, wygląd i loga to teraz dla nich pikuś, z czego to wykonane to już nikt się nie dowie.

Przypomina mi się sytuacja z Fiatem Pandą

Ukryta Zawartość

Konstruktorzy Fiata włoscy poświęcili mnóstwo czasu aby stworzyć auto, a chińska firma sobie go kupiła, rozebrała i skopiowała cześć po części i produkowała.

To jest poważny problem, ale rynek jest duży i obywatele państwa środka nie mają skrupułów kupując kopiowane samochody itp…

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi