Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  351 członków

Sonus Faber Klub
IGNORED

Sonus Faber CLUB

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądnij się za używaną A-klasową integrą Xindaka - A600E. Widywano takowe na rynku wtórnym w przedziale 6 - 7 tyś PLN.

Możesz go brać w ciemno, napędzie twoje ukochane Sonusy tak, że szczęka Ci opadnie :)

Plus masz taki, że najnowsza wersja jest nadal produkowana, zatem można w którymś z salonów na terenie kraju przesłuchać tej zabawki.

Co do kupna nowej, nie polecam ponieważ jest zbyt droga jak na twój budżet.

Możesz się również zainteresować Xindakiem, integrą tranzystorową XA6800RII oraz Xindakiem Integrą hybrydową (lampy), XA6950II. Nie skreślałbym ich z listy przez i tylko nazwę. Plus jest taki, że znajdują się w twoim budżecie - z rabatem poniżej 6 tyś PLN. A dwa, są to nowości i są pięknie wykonane :)

Do listy zacnych wzmacniaczy ktore wymieniles ,dadal bym jeszcze Jungson JA 88D(09).Przez kilka miesiecy gral u mnie z Concerto i sadze ,ze to udane polaczenie.ahoj

Panowie własnie spiołem wszystko. Hmm druga podzialka w lebenie i tak naprawde nie widze potrzeby odkrecac bardziej...

Shindo palmer 300b, Blumenhofer Genuin fs3, Lampizator golden gate, transrotor murano.

Tu nie o to chodzi czy jest głośno czy cicho. Kwestią jest co i ile słuchać na niskich poziomach głośności. Ale jeśli Ci się podoba to gratuluję i nic tylko cieszyć się muzyką. W przyszłości możesz jeszcze do Lebena dokupić fajne słuchawki i będziesz miał komplet.

ozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Rozumiem, ze najbardziej w takim przypadku chodzi o niskie tony ? Tutaj z nimi nie ma problemu nie musze korzystac nawet z "podbijania" niskich tonow galka jaka ma leven ;) sluchawek nie chce przerabialem juz to z lcd2

Shindo palmer 300b, Blumenhofer Genuin fs3, Lampizator golden gate, transrotor murano.

Oczywiscie nie mam odniesienia, w wolnej chwili podjade do jakiegos sklepu na odsluch z koncowka mlcy, bede mial porownanie.

Oczywiscie nie mam odniesienia, w wolnej chwili podjade do jakiegos sklepu na odsluch z koncowka mlcy, bede mial porownanie.

Rozumiem, ze najbardziej w takim przypadku chodzi o niskie tony ? Tutaj z nimi nie ma problemu nie musze korzystac nawet z "podbijania" niskich tonow galka jaka ma leven ;) sluchawek nie chce przerabialem juz to z lcd2

Przychylam się do opinii paweljazz "Tu nie o to chodzi czy jest głośno czy cicho. Kwestią jest co i ile słuchać na niskich poziomach głośności."

Leben nie da rady SF, nawet mbl tego nie pociągnął.

Kolega ma Sonic Frontiers 50 W i on dopiero pozwala rozwinąć się muzycznie SF. Szkoda pieniędzy na kupowanie „ładnych”, ale mało wydajnych wzmacniaczy. 40 W to absolutne minimum.

We wcześniejszych postach Magnepan - wspomniał o synergii SF z Audio Research, może w tę stronę, ale to już zdecydowanie przekracza przeciętny budżet, i to że SF MV są małe nie znaczy, że napędzi je byle co.

We wcześniejszych postach Magnepan - wspomniał o synergii SF z Audio Research, może w tę stronę, ale to już zdecydowanie przekracza przeciętny budżet, i to że SF MV są małe nie znaczy, że napędzi je byle co.

Po co człowiekowi mącić w głowie o Audio Reseach? Gzie najtańszy, lampowy, nie produkowany już wzmacniacz, to rząd powiedzmy 15,00 - 20,00 tyś PLN (nie sprawdzam aktualnych cen zatem mogę się mylić). Sam znam tuzin wzmacniaczy które stworzą synergię z Sonus Faber. tyle, że każdy z nich kosztuje ponad 20,00 tyś PLN, a nawet i więcej.

Koledze należy pomóc w przedziale, który go interesuje, a tym przedziałem jej kwota 6 tyś PLN. Szukajmy zatem wzmacniaczy na tym pułapie cenowym. Inaczej zaczniemy się bawić w utopie.

Sam znam tuzin wzmacniaczy które stworzą synergię z Sonus Faber. tyle, że każdy z nich kosztuje ponad 20,00 tyś PLN, a nawet i więcej.

Proszę napisz kilka propozycji wzmacniaczy w tym przedziale cenowym.

Proszę napisz kilka propozycji wzmacniaczy w tym przedziale cenowym.

Naprzyklad Unison Research Unico Secondo -mam do sprzedania-kilka miesiecy gralem nim z Concerto i bylo o wiele lepiej od moich Proac 1sc.ahoj

Wymienię tylko dwie Firmy, wystarczy: Pas Lab INT 250, bądź INT 60. Accuphase E 470 bądź E 370. Wszystkie świeże, nowe, pachnące i robią wszystko z Sonusami co tylko się chce. Chyba, ze ktoś chce bardziej kleisty dźwięk (ale to już znaczne odstępstwo od neutralności), wtedy będzie szukał wśród lamp.

Oczywiście, że wymienię wodzony na pokuszenie :) Accuphase E 460 używany w przedziale 20 - 24 tyś PLN.

Tak jak pisałem, wzmacniaczy jest wiele, które udźwigną SF. Sam mam nowego Pass,a i wiem o pisze. Bas, dynamika, rozdzielczość w tym zakresie jest obłędna.

A zapomniałbym o Fanach McIntoscha; Nowy MA8000 myślę (nie słuchałem), że też by wielu zadowolił bo o napędzeniu SF przez ta maszynę nawet nie piszmy :)

Edytowane przez Darth Vader

to może coś z naszego polskiego podwórka - Lampa

Fezz Audio Titania

Moc wyjściowa: 2 x 45W

7500,00 zł

FEZZ AUDIO SILVER LUNA

2 x 35W / 8Ω

4000,00 zł

Czyli szykuje się wędrówka z SF po wrocławskich salonach audio :) i gonienie króliczka, a może Struss Chopin z 2. ręki?

Jak narazie Leben moim zdaniem daje rade, ale ja nie jestem jakims zagorzalym audiofilem. Slucham muzyki tez oczami, sprzet musi mi sie podobac i tutaj w przypadku SF oraz Lebena tak jest. Bardzo mi sie tez podobaja klocki Accuphase, zamowie sobie ktorys do odsluchu by miec porownanie ,jesli uslysze zmiane to zmienie, jesli nie uslysze lub ta zmiana bedzie mala to pozostane przy lebenie.

Naprzyklad Unison Research Unico Secondo -mam do sprzedania-kilka miesiecy gralem nim z Concerto i bylo o wiele lepiej od moich Proac 1sc.ahoj

Unison tez ladny i nie sa az tak drogie z tego co widze.

Jak narazie Leben moim zdaniem daje rade, ale ja nie jestem jakims zagorzalym audiofilem. Slucham muzyki tez oczami, sprzet musi mi sie podobac i tutaj w przypadku SF oraz Lebena tak jest. Bardzo mi sie tez podobaja klocki Accuphase, zamowie sobie ktorys do odsluchu by miec porownanie ,jesli uslysze zmiane to zmienie, jesli nie uslysze lub ta zmiana bedzie mala to pozostane przy lebenie.

Unison tez ladny i nie sa az tak drogie z tego co widze.

Fakt-jakosc wykonania i brzmienie nienaganne.ahoj

Panowie a co powiecie o polskiej firmie fezz audio ? ktos sluchal z SF ?

Chłopie, weź ty te maluchy pod pachę i dygnij tu, niech wygrzeją i ciebie zaproszą na odsłuch, sam się przekonasz.

MDBaudioul.Gwarecka 2 B

54-143 Wrocław

www.mdbaudio.pl

ata - a Ty co z takim zapałem reklamujesz powyżej reklamowany sklep ?

A już wiem, nie przeczytałem wcześniejszej wiadomości :) Teraz rozumiem, znalazłeś koledze lokalnego dilera :)

Edytowane przez Darth Vader

Tez wlasnie przeczytalem ;) slicznu sprzet coekaw jestem jak gra wiec trzeba bedzie sie tam udac ;)

Dobry już wieczór :).

Jako śweżak na forum oraz chętny do dołączenia do klubu zapytam o opinie na temat modelu Liuto Monitor.

Przeczesując zasoby forum spotkałem się ze szczątkową ilością wypowiedzi na ich temat.

Czy to godny następca Concertino? A może należało by porównać do innego modelu?

p.s dotychczas rozważałem opcję Minimy Amator, ale szczerze mówiąc bardziej ciągnie mnie do nowszych konstrukcji ze względu głównie na małe (lub w tym przypadku zerowe) wyeksploatowanie sprzętu, jasna historię, itp.

Pozwólcie, że odpiszę sam sobie ;). Otóż, oczywiście rozważając wszelkie za i przeciw, obarczony wiedzą nabytą od Was, itd, itp. zakupiłem SF Concertino Domus (w wersji black) w stanie 'mint' na oryginalnych standach:). Postanowiłem w ten oto sposób rozpocząć przygodę z Sonus Faber, a że znam ten model z wersji Home jestem przekonany, że będę zadowolony. Aktualnie wznoszę modły o bezproblemową wysyłkę u delikatną rękę kuriera.

Zatem teraz wzmak, bużet okolice 3,5kPLN.

Chłopie, weź ty te maluchy pod pachę i dygnij tu, niech wygrzeją i ciebie zaproszą na odsłuch, sam się przekonasz.

MDBaudioul.Gwarecka 2 B

54-143 Wrocław

www.mdbaudio.pl

Nie maja na stanie modelu titania a taki mnie interesuje. Zamowilem juz do odsluchu powinien byc za tydzien u mnie zobaczymy jak sie spisze ;-)

Pozwólcie, że odpiszę sam sobie ;). Otóż, oczywiście rozważając wszelkie za i przeciw, obarczony wiedzą nabytą od Was, itd, itp. zakupiłem SF Concertino Domus (w wersji black) w stanie 'mint' na oryginalnych standach:). Postanowiłem w ten oto sposób rozpocząć przygodę z Sonus Faber, a że znam ten model z wersji Home jestem przekonany, że będę zadowolony. Aktualnie wznoszę modły o bezproblemową wysyłkę u delikatną rękę kuriera.

Zatem teraz wzmak, bużet okolice 3,5kPLN.

Moze wlasnie z fezzaudio ? silver luna jest w tym budzecie, tak strzelam ja sie nie znam ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.