Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Marcin_59666 napisał:

U mnie przestałą działać obsługa Tidala ale tylko z jednym telefonem. Okazało się że to wina telefonu (lub androida) bo wystarczyło odinstalować apke Tidal i zainstalować ją od nowa i działa. Tak że bardziej bym psioczył na współpracę androida z Ifi niż na samo Ifi.

Obyś nie musiał niebawem znowu odinstalowywać i instalować... Ja i paru innych przerabiamy to na bieżąco. Ale zgadzam się, raczej to nie wina ifi. 

Ktoś może wie gdzie w sieci można pobrać starsze wersji Tidal Connect na Android. Jakaś trzecia lub czwarta wersja aktualizacji i pewnie starsze działały bez problemu. Trzeba po prostu zainstalować to wersję i olać wszelkie aktualizacje które i tak oprócz kłopotów nic nie wnoszą.

18 godzin temu, Kajo napisał:

Jest , jest dla niego tylko jeszcze o tym nie wie 🙂 🙂 🙂

mam już sieciowego grajka. po prostu ciekawość mnie tu przywiodła.

????

W dniu 13.09.2022 o 10:56, Piopio napisał:

W przypadku połączenia USB wystarczy zastosować izolację galwaniczną USB i wszystkie będą grały tak samo. Tak samo dobrze.

Gebels mówł że kłamstwo wypowiedziane 1000 razy staje się prawdą ,nie liczyłem ile razy ty to już napisałeś.....

W dniu 13.09.2022 o 20:03, maciek1 napisał:

Sprawdziłem. U mnie niepostrzeżenie przeszedł stream do wersji 2.31.8... Ale ta też jest z kwietnia...

Mam 2,31,7  pisze że to najnowsza wersja i co kilka dni muszę od nowa wgrywać Tidal a i to mam problemy z łączeniem się i przerywa mi muzykę,,,

Mam Ifi zen Stream połączony z Chord Qutest przez złącze USB. Chciałbym spróbować połączenia Coaxial/spdif z IFi do BNC do Chord. Macie takie doświadczenie? Jaki kabel (marka, długość) sprawdzi się najlepiej w takim połączeniu? Taki: 

Melodika MDBNR05 Kabel koaksjalny (Coaxial) RCA - BNC do Exposure, Naim, Chord - 0,5m cena (rms.pl)

będzie OK?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

13 minut temu, folab napisał:

Muszę zmienić Router ,czeka mnie od nowa kalibracja strema czy tylko nowe chasło dostępu ?

Jeśli nie zmieni się IP to nic Cię nie czeka 🙂

Muzyki słucham po WI-FI ,mam stary router TP-LINK i mam już z nim problemy ,czy taki  router to odpowiedni zakup ? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, folab napisał:

Muzyki słucham po WI-FI ,mam stary router TP-LINK i mam już z nim problemy ,czy taki  router to odpowiedni zakup ? 

Ukryta Zawartość

No ważne żeby miał Wifi 5Ghz i co do tego routera z linku co zamieściłeś to masz u siebie tylko zasięg komórkowy LTE ? czy też innego usługodawcę ? 

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Kajo napisał:

No ważne żeby miał Wifi 5Ghz i co do tego routera z linku co zamieściłeś to masz u siebie tylko zasięg komórkowy LTE ? czy też innego usługodawcę ? 

zasięg wyłącznie komórlowy

19 minut temu, folab napisał:

zasięg wyłącznie komórlowy

no to musisz mieć albo lepszą antenę LTE albo coś jest z wifi . Ja musiałem kupić wzmacniacz wifi bo na piętro gdzie mam streamer to zrywało a i tak skończyło się także wymianą routera na dwuzakresowy 2.4/5 GHz i teraz mam osobno do streamera po 5Ghz a reszta domostwa hula po 2.4 Ghz . Wejściowo 20Mb/s po skrętce miedzianej więc też jakiś prędkości nie ma a nie zrywa stramingu 

Chyba tu doczytałem że stabilniej działa po 5Ghz więc jak już wymieniałem router to na taki dwuzakresowy i osobno puściłem do stream-a żeby było osobno . Notabene wcześniej jak syn ciągnął coś z netu to przycinało streaming a teraz nie ma takich sytuacji 

9 minut temu, folab napisał:

a nie wystarczy 2,4 Ghz ?

W skrócie:

2.4 GHz =większy zasięg ale mniejszy transfer 

5 GHz= mniejszy zasięg ale większy transfer.

A zastanawialiście się, jakie pasmo potrzebne jest do płynnego korzystania z Tidal Master HiFi? Czy np. usługa szerokopasmowa Neostrada 10Mb/s jest wystarczająca?

16 minut temu, StachMuszel napisał:

A zastanawialiście się, jakie pasmo potrzebne jest do płynnego korzystania z Tidal Master HiFi? Czy np. usługa szerokopasmowa Neostrada 10Mb/s jest wystarczająca?

Ja mam 20Mbit/s od Netia ale na urządzeniach Orange . Na osiedlu minicentrala ONU i tam dochodzi włókno światłowodowe i dalej już po osiedlu skrętką miedzianą . Zależy jakie są parametry łącza tzn. tłumienność itd . Też dużo zależy od piorytezacji na samym routerze w domu gdzie streamer  może się przycinać przez użytkownika który ściąga duże pakiety danych w tym samym czasie . U mnie przy takiej prędkości łącza i przy routerze dwuzakresowy ( TP-Link archer vr600 z wzmacniaczem sygnału tp-linka na piętrze ) z rozdzielonymi dla streaming zakresami wifi i śmiga to bez zająknięcia 🙂

720p z jutuba to jakieś 2Mb/s, czyli tyle mniej więcej ile wav 44/24. Myślę, że buforowanie jest podobne, więc jak komuś działa jutub, to i streaming da radę. A jak flac to już w ogóle. 

nagrywamy.com

Nie wiem czy nie popadam w paranoję, ale zaobserwowałem, że connect nie łączy się po ładowaniu telefonu. Pomiędzy ładowaniami nie mam problemów, po ładowaniu muszę usunąć pliki z telefonu, zalogować się na nowo i dopiero wtedy zaskoczy.

6 minut temu, spokojnie napisał:

Nie wiem czy nie popadam w paranoję, ale zaobserwowałem, że connect nie łączy się po ładowaniu telefonu. Pomiędzy ładowaniami nie mam problemów, po ładowaniu muszę usunąć pliki z telefonu, zalogować się na nowo i dopiero wtedy zaskoczy.

niekończąca się opowieść 🙂 ja mam znowu inne procedury żeby się tidal połączył ze streamerem 🙂

5 minut temu, spokojnie napisał:

Ciekawe...:) A u mnie, odpukać, od soboty śmiga... Ale serducho drży za każdym razem:)))) Mam nadzieję, że jednak nie pojawi się nowa specjalizacja medyczna, ukierunkowana na ifi..:)))))

Teraz, Kajo napisał:

niekończąca się opowieść 🙂 ja mam znowu inne procedury żeby się tidal połączył ze streamerem 🙂

Zdradź szybciutko jakie to procedury?

Godzinę temu, maciek1 napisał:

Zdradź szybciutko jakie to procedury?

a już gdzieś tam do góry opisywałem i u mnie z andkiem 10 to działa a i jeszcze jedno resetuje tel czyli bardziej wyłączam i ponownie włączam i zaczyna działać . to chyba coś się gryzie Tidal z andkiem bo przecież ifi ani nie zmienił się frimware więc on niewinny ? 🙂

@Kajo wysłałem zapytanie do RND o te aktualizacje, zobaczymy co powiedzą. Sprawa faktycznie nietypowa.
w tym czasie poproszę każdą osobę, która się z tym zmaga o info jaki macie firmware Streama, jak próbujecie go updateować (aplikacja iFi, czy ifi.local), oraz jak jest podłączony (WiFi, czy kabel).

W dniu 19.09.2022 o 10:57, KotD napisał:

Mam Ifi zen Stream połączony z Chord Qutest przez złącze USB. Chciałbym spróbować połączenia Coaxial/spdif z IFi do BNC do Chord. Macie takie doświadczenie? Jaki kabel (marka, długość) sprawdzi się najlepiej w takim połączeniu? Taki: 

Melodika MDBNR05 Kabel koaksjalny (Coaxial) RCA - BNC do Exposure, Naim, Chord - 0,5m cena (rms.pl)

będzie OK?

Ukryta Zawartość

Tak, bez problemu będzie pasował. Ja od siebie mogę polecić kabelki Chord i ze studyjnych Mogami/Canare.

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, iFi Audio napisał:

@Kajo wysłałem zapytanie do RND o te aktualizacje, zobaczymy co powiedzą. Sprawa faktycznie nietypowa.
w tym czasie poproszę każdą osobę, która się z tym zmaga o info jaki macie firmware Streama, jak próbujecie go updateować (aplikacja iFi, czy ifi.local), oraz jak jest podłączony (WiFi, czy kabel).

2.31.7/Update próby i po apce ifi na andka i ifi.local/wifi 

2 minuty temu, Chilled napisał:

Zastanawiam się nad wymianą standardowego zasilacza do zen stream. Poleca ktoś jakiś zasilacz liniowy czy ifi power x będzie najlepszy?

Jak korzystasz z USB to kup po prostu Topping HS01. Zamiast zasilacza. Robi lepszą robotę.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 minut temu, Piopio napisał:

Jak korzystasz z USB to kup po prostu Topping HS01. Zamiast zasilacza. Robi lepszą robotę.

Piopio. Czy na fb w grupie "Audio Muzo Fans" to Ty uświadamiasz ludzi o izolacji galwanicznej. Nawet tam ten temat mnie prześladuje 😉.

• Pokaż nowe odpowiedzi