Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, sir.jax napisał:

Gdybym kupował oczami, już dawno nie miałbym oczu. To jest jednorazowa transakcja, wolę płacić w systemie monetarnym.😁

Nie masz pojęcia co mi przeszkadza, a co nie. 

Akurat jestem okablowany czym innym, a nie furutechem. Znam lepsze wtyki niż Furutecha.

Wygląd wtyczek, jak i kabla ma drugorzędne znaczenie, a może i dalsze.

Nie podniecam się wyglądem, ani kabla ani wtyczek.

Zadam tylko proste pytanie, miałeś lub masz którykolwiek z tych kabli, których bronisz jak Częstochowy?

Słyszałeś ich wpływ w swoim systemie, czy na jakiś spędach audio w W-wie na ten przykład?

Domyślam się, że sam p.Sulek Ci o tym powiedział 😁😁😁

Powiem że nie mam ale słuchałem na spędzie i znam temat kierunkowości.

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Wstyd takie coś światu pokazać, a jak widać i tak znajdują się obrońcy autora tego czegoś.....🤯

🤷‍♂️ Ale jak ładnie wygląda, tak nie za drogo.

14 minut temu, tedi02 napisał:

Powiem że nie mam ale słuchałem na spędzie i znam temat kierunkowości.

Czyli niewiele wiesz o tych kablach, a już chciałem zapytać, czy porównywałeś do jakiegoś Ansuza, Acrolinka, czy innego w podobnej cenie.

Teraz wiem, że to Sułek z wrodzonej skromności Wam powiedział, że śmieje się z innych producentów.😁

Tematu kierunkowości nie ruszam...

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

2 minuty temu, sir.jax napisał:

Czyli niewiele wiesz o tych kablach, a już chciałem zapytać, czy porównywałeś do jakiegoś Ansusa, Acrolinka, czy innego w podobnej cenie.

Teraz wiem, że to Sułek z wrodzonej skromności Wam powiedział, że śmieje się z innych producentów.😁

ciekawe jak ta kierunkowość wygląda w przypadku konkretnego przewodu składającego się na całość bo jeśli np sam przewodnik jest odpowiedno kierunkowy i  można łatwo określić jego walory soniczne podpinając w tą i odwrotnie a np załóżmy hipotetycznie że izolator na tym przewodzie jest odwrotnie to wniosek że ten pan sam produkuje i odlewa izolując kierunkowo , może się czepiam ale na zdrowy rozsądek tylko taka konkluzja przychodzi mi do głowy

co tam 7 tys , - jest taka maarketówka za 30000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Mają rozmach .......

Znalazłem podobny za 25 zeta z kablem 3 m

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

01c338cbfba78a4bb0f828ee611be561.jpg

Ukryta Zawartość

6 minut temu, venom200 napisał:
1 godzinę temu, krzystekov napisał:
co tam 7 tys , - jest taka maarketówka za 30000

Ukryta Zawartość

Mają rozmach .......

Ja tam widzę 9x NEOTECH STDCP a resztę  kobieta robiąca sobie warkocz zrobi😉

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

7 minut temu, venom200 napisał:

Mają rozmach .......

Znalazłem podobny za 25 zeta z kablem 3 m

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

nie jest audiofilski bo nie jest schuko reszta ok

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, krzystekov napisał:

nie jest audiofilski bo nie jest schuko reszta ok

Nie jest ok bo wtyczki pod nominalnym amperażem się grzeją

6 minut temu, ASURA napisał:

6 minut temu, ASURA napisał:

ale są ładne równiutkie a tego pana pilnikiem obrabiane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

40 minut temu, krzystekov napisał:

Ukryta Zawartość

Z tego co czytałem to nie pilnikiem tylko ręcznie kute jak miecz samuraja.....

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, tedi02 napisał:

słuchałem na spędzie

Czyli nie byłeś w stanie ani trochę ocenić wpływu tego kabla. Na spędzie to jest fast food, kompletnie niewiadomo co z czego wynika. Jakbyś miał ten kabel chociaż kilka dni w domu to mógłbyś coś powiedzieć, a tak to... 😉

Dzień bez muzyki dniem straconym.

2 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Czyli nie byłeś w stanie ani trochę ocenić wpływu tego kabla. Na spędzie to jest fast food, kompletnie niewiadomo co z czego wynika. Jakbyś miał ten kabel chociaż kilka dni w domu to mógłbyś coś powiedzieć, a tak to... 😉

To może ktoś ma nadmiarowe 50k i zrobi nam forumowe review tego kabla. Ja niestety zbieram na nowy wzmacniacz więc nie mogę. Obiecuję że dam łapkę pod recenzją.

2 godziny temu, krzystekov napisał:

załóżmy hipotetycznie że izolator na tym przewodzie jest odwrotnie to wniosek że ten pan sam produkuje i odlewa izolując kierunkowo , może się czepiam ale na zdrowy rozsądek tylko taka konkluzja przychodzi mi do głowy

Domyślam się co masz na myśli, mowa o dielektrykach i ich przepuszczalnosci elektrycznej tudzież ich "polaryzacji".

Izolator to izolator, ma troche inne właściwości "elektryczne", wczoraj na forum obok była dyskusja, którą rozpierdolilo kilku "madrali" cwaniaków.

Nie wchodzę w te tematy już na otwartych forach.

Edytowane przez sir.jax

2 godziny temu, sir.jax napisał:

Czyli niewiele wiesz o tych kablach, a już chciałem zapytać, czy porównywałeś do jakiegoś Ansuza, Acrolinka, czy innego w podobnej cenie.

Jesteś w błędzie ,nie wiem jak nawet Sułek wygląda . Z pewnością się śmieje ,takie mizernie wyglądające wtyki ,gniazda    a gra  ,da się ?  Na rynku jest już trochę lat ,więc coś sprzedaje .

Normalnie wszystkich szlag chce trafić że chłopu się powiodło .🤣

ciekawe jak ta kierunkowość wygląda w przypadku konkretnego przewodu składającego się na całość bo jeśli np sam przewodnik jest odpowiedno kierunkowy i  można łatwo określić jego walory soniczne podpinając w tą i odwrotnie a np załóżmy hipotetycznie że izolator na tym przewodzie jest odwrotnie to wniosek że ten pan sam produkuje i odlewa izolując kierunkowo , może się czepiam ale na zdrowy rozsądek tylko taka konkluzja przychodzi mi do głowy

KAZDY DRUT JEST KIERUNKOWY.

Ukryta Zawartość

Bo tego pana są ręcznie obrabiane ,nie czytałeś kolego.

25 minut temu, sir.jax napisał:

Domyślam się co masz na myśli, mowa o dielektrykach i ich przepuszczalnosci elektrycznej tudzież ich "polaryzacji".

Izolator to izolator, ma troche inne właściwości "elektryczne", wczoraj na forum obok była dyskusja, którą rozpierdolilo kilku "madrali" cwaniaków.

Nie wchodzę w te tematy już na otwartych forach.

Kupując drut w izolacji ,możemy odsłuchać kierunkowość ,na dielektryk nie mamy wpływu .

Godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

Kolego czytaj uważnie , (spęd) to była odpowiedź ,a po drugie przecież cię temat tych kabli nie interesuje ,ty już masz wyrobioną opinie .

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, tedi02 napisał:

KAZDY DRUT JEST KIERUNKOWY.

drut tak , to pewne , to przewodnik ,walcowany[ciągniony] w jedną stronę , tam zachodzą określone procesy kiedy płynie prąd , ale izolator dielektryk jako masa tworzywa czy może być kierunkowa ?  -  drewniana podstawka pod kabel iec może być kierunkowa gdzie słoje maja określony niepowtarzalny asymetryczny układ ale dielektryk , watpię

38 minut temu, tedi02 napisał:

Kolego czytaj uważnie , (spęd) to była odpowiedź

No tak, odpowiedziałeś że słuchałeś Sułka na spędzie i nigdzie więcej, więc co się nie zgadza w tym co Ci napisałem?

Abstrahując od Sułka, to nie są warunki do oceny jakichkolwiek kabli, można ocenić wyłącznie jak gra cały system. I to dosyć pobieżnie, tym bardziej jak się biega między salkami i w uszach dzwoni.

Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Gość

(Konto usunięte)

Ansuz DTC Supreme w tej cenie wziąłbym dzisiaj. Zrobiłem błąd i wypożyczyłem.
https://www.kronosav.com/products/ansuz-acoustic-d-tc-gold-signature-power-cable

A ten jak fajny, jedyne £60k (z VAT)
Godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

No tak, odpowiedziałeś że słuchałeś Sułka na spędzie i nigdzie więcej, więc co się nie zgadza w tym co Ci napisałem?

Abstrahując od Sułka, to nie są warunki do oceny jakichkolwiek kabli, można ocenić wyłącznie jak gra cały system. I to dosyć pobieżnie, tym bardziej jak się biega między salkami i w uszach dzwoni.

Wcześniej pisałem że rozumie zasady kierunkowości  ,i to co ten Sułek pisze w sloganach reklamowych jest prawda .wykonanie takiego kabla ZAJMUJE trochę czasu ,te elementy trzeba odsłuchać.Warto ,gdybyś poznał , śmiał byś się z uznanych firm . wykonał byś niewiele gorzej brzmiące kable  za niedużo kasę.🙂

15 minut temu, romeksz napisał:

Ukryta Zawartość

A ten jak fajny, jedyne £60k (z VAT) emoji1751.png

316.410,00 zł - to nie jest pomyłka jakaś ? , jęśli nie to świat zwariował 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 minut temu, tedi02 napisał:

Wcześniej pisałem że rozumie zasady kierunkowości  ,i to co ten Sułek pisze w sloganach reklamowych jest prawda .wykonanie takiego kabla ZAJMUJE trochę czasu ,te elementy trzeba odsłuchać.Warto ,gdybyś poznał , śmiał byś się z uznanych firm . wykonał byś niewiele gorzej brzmiące kable  za niedużo kasę.🙂

"wykonanie takiego kabla ZAJMUJE trochę czasu ,te elementy trzeba odsłuchać" - Prośba o wyjaśnienie. Tzn. Sułek słucha każdego drucika i potem decyduje po odsłuchu jak je skręci w kablu? 

Będziecie się tak z Sułka śmiać to: 

Ukryta Zawartość

🙂  🙂  🙂

Ukryta Zawartość

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Godzinę temu, Rancor_pl napisał:

"wykonanie takiego kabla ZAJMUJE trochę czasu ,te elementy trzeba odsłuchać" - Prośba o wyjaśnienie. Tzn. Sułek słucha każdego drucika i potem decyduje po odsłuchu jak je skręci w kablu? 

Nie każdego myślę  ,ja przynajmniej sobie tak nie robię 😁 dłuższe odcinki np.kilka metrów,potem  dzieli na odpowiednie odcinki na fazę czy neutrala. Tak samo wtyki ,czy ekrany ,choć u niego nie ma .Odpowiednie skręcenie eliminuje konieczność ekranowania ,które też ma minusy.

2 hours ago, romeksz said:

Ukryta Zawartość

A ten jak fajny, jedyne £60k (z VAT) emoji1751.png

Słuchałem w sklepie, mogę demo dzisiaj wziąć do domu, ale błąd z ubiegłorocznymi testami supreme na razie mi wystarczy. Sieciówki i listwy od Ansuz to inna liga. Niestety też cenowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

….be still and know….

4 godziny temu, tedi02 napisał:

Normalnie wszystkich szlag chce trafić że chłopu się powiodło

Kogo ?

Troszkę generalizujesz.

4 godziny temu, tedi02 napisał:

Kupując drut w izolacji ,możemy odsłuchać kierunkowość ,na dielektryk nie mamy wpływu

Czyli nie wiesz skąd bierze się "kierunkowość" niestety, o dielektrykach wspomniałem nie bez powodu w tym kontekście właśnie. 

2 godziny temu, Rancor_pl napisał:

Sułek słucha każdego drucika i potem decyduje po odsłuchu jak je skręci w kablu? 

Można by powiedzieć, że tak powinien zrobić 😁

3 godziny temu, audiograde napisał:

Będziecie się tak z Sułka śmiać to: 

Ukryta Zawartość

🙂  🙂  🙂

"Jednocześnie przyznanie takiego zadośćuczynienia jest stricte opcjonalne, zaś Sąd Najwyższy zaleca sądom ostrożność w przypadku przyznawania prawa do zadośćuczynienia osobom prawnym."
Czytaj więcej:

Ukryta Zawartość

Krótko mówiąc od teraz warto założyć firmę handlującą kamieniami medycznymi, które w domu tworzą pole biopozytywne zapobiegające rozwojowi raka. Jak konsumenci czy lekarze wystawią negatywną opinie, pozywać i tak zarabiać pieniądze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Rancor_pl
9 godzin temu, sir.jax napisał:

Kogo ?

Troszkę generalizujesz.

Czyli nie wiesz skąd bierze się "kierunkowość" niestety, o dielektrykach wspomniałem nie bez powodu w tym kontekście właśnie. 

Można by powiedzieć, że tak powinien zrobić 😁

😁 A skąd się bierze ? Z fabryki ,no przestań , temat doskonale mi znany , kto go zalapie ,sam jest w stanie zrobić b,dobry kabel , IC ,głośnikowy ,dobrego materiału mamy pod dostatkiem, srebro ,miedź monokrystaliczna,.

11 godzin temu, krzystekov napisał:

316.410,00 zł - to nie jest pomyłka jakaś ? , jęśli nie to świat zwariował 

Niech mi ktoś powie co składa się na cenę tego kabla?   Zrobić testy porównawcze  a producenci audio boją się ich jak diabeł święconej wody ,zwłaszcza ślepe testy.

2 godziny temu, tedi02 napisał:

Niech mi ktoś powie co składa się na cenę tego kabla?   Zrobić testy porównawcze  a producenci audio boją się ich jak diabeł święconej wody ,zwłaszcza ślepe testy.

Zwłaszcza z kablem do PC za 15zł 😁

11 godzin temu, Seth_A_Rider napisał:

Słuchałem w sklepie, mogę demo dzisiaj wziąć do domu, ale błąd z ubiegłorocznymi testami supreme na razie mi wystarczy. Sieciówki i listwy od Ansuz to inna liga. Niestety też cenowa.

Mógłbyś rozwinąć temat Ansuz-a bo z paru innych źródeł jest tylko to że jest to inna liga ale opisujący je boją się? cokolwiek więcej napisać jaki to ma "smak, zapach" oraz w którą stronę idą te kable i z jaką elektroniką im po drodze

• Pokaż nowe odpowiedzi