Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

to co myslisz o tym cd MF A3.5 co tu w srodku jest takie drogie ze kosztuje 7tys .

nie znam się na tym chcę żeby był realny dźwięk jakbym się znał to może sam bym sobie zrobił a tak to muszę kupować

to co myslisz o tym cd MF A3.5 co tu w srodku jest takie drogie ze kosztuje 7tys .

Hehe, MF tak robi część swoich klocków. Ktoś kiedyś napisał o ich wzmacniaczach, że gdyby drut potrafił wzmacniać to pewnie taki by wstawili do obudowy :)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

nie znam się na tym chcę żeby był realny dźwięk jakbym się znał to może sam bym sobie zrobił a tak to muszę kupować

nie trzeba sie znac wystarczy poczytac , madrze pomyslec i samemu cos zrobic na WP masz troche wiadomosci jak co to tam sie pytaj podpowiem Ci jak wzmaka mozna zrobic , kable itp.

a taki Shanling CD-S100 będzie dobrym zakupem?

tu poczytaj .....http://audiosurgery.beepworld.pl/

Gość rydz

(Konto usunięte)

Zapoluj na Arcam 73,gdy wchodził na rynek kosztował koło 3000 tyś,w recenzjach stawiali go na równi z takimi do 5000,choć ja nie lubię recenzji:)),ale gra od nowości u mnie już piąty rok bez zająknięcia.

Przesłuchałem kilka odtwarzaczy,został Arcam.

DENON DCD 1450ar kupilem go za 300zl McG zrobil za 600zl lampizacje i cd do 10tys sie umywaja :) kolega z forum byl z cd Arcam Alpha9 szkoda opisywac co bylo.....moze sam tu opisze ??

Nie było przepaści ale zestawienie topowego Arcama z poczciwym Denonem za 1000pln musi robić wrażenie, oczywiście na korzyść Denona.

ale gra :)

Ale jak gra??? Pozdrawiam :}

Panowie naprawdę myślicie, że podłączenie CD w cenie kilkuset złotych do budżetowego sprzętu da rewelacyjne odsłuchy? Jesli tak to powodzenia.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nie było przepaści ale zestawienie topowego Arcama z poczciwym Denonem za 1000pln musi robić wrażenie, oczywiście na korzyść Denona.

Ale jak gra??? Pozdrawiam :}

witam sonik77 byles u mnie sluchales Denona co do porownania z Twoim Arcamem nie bede sie wypowiadal bo nie ma sensu , napisze ze wszystkie firmowe cd do 10tys graja jak na zdechnieciu , dopiero jak cos sie w nich zrobi , przebuduje zaczyna taki cd grac i to jak ?? , starsze cd po 150-300 zl tez tak sie zachowuja czyli po przerobce skrzydla rozwijaja ...dodam jeszcze ze ja akurat mam caly system idealnie zestrojony a niestety caly system gra: cd, wzmak, kolumny, kable , podstawki antywibracyjne itd

Boziu. Rozumiem ze te podstawki to pod kable sa?

:):) smieszny z Ciebie czlowiek ....te podstawki sa pod cd !! jeszcze duzo musisz sie nauczyc bo wiedze masz zerowa pozdrawiam

Edytowane przez slaw123

Jeżeli może być używka, to posłuchaj Xindaka C-06

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

witam sonik77 byles u mnie sluchales Denona co do porownania z Twoim Arcamem nie bede sie wypowiadal bo nie ma sensu , napisze ze wszystkie firmowe cd do 10tys graja jak na zdechnieciu , dopiero jak cos sie w nich zrobi , przebuduje zaczyna taki cd grac i to jak ?? , starsze cd po 150-300 zl tez tak sie zachowuja czyli po przerobce skrzydla rozwijaja ...dodam jeszcze ze ja akurat mam caly system idealnie zestrojony a niestety caly system gra: cd, wzmak, kolumny, kable , podstawki antywibracyjne itd

Wszyscy konstruktorzy w tych firmach to barany a nie fachowcy?Może oszuści?Nieudacznicy?

Tylko ty slaw123 jesteś guru,jedyny co wie.Brawo.

Jacyś partacze pracują w tych firmach i jeszce za taką kase sprzedają swoje niudaczne produkcje.

Pisać do slaw123 na PW,on doradzi jak zrobić CD i wzmaki co grać bendą!!!

... , napisze ze wszystkie firmowe cd do 10tys graja jak na zdechnieciu , ...

oooo ciekawe zdanie !!

Może kolega poda jakich cd słuchał w tym przedziale cenowych, i czy ma na myśli 10k za nowe czy sh ??

Właśnie jestem na etapie wyboru źródła to może czegoś się dowiem!

----------------------------------------------------

slaw123-prosze nie wypisuj takich bzdur wiecej bo wprowadzasz w błąd mniej doswiadczonych forumowiczów.Z Twojej wypowiedzi wydedukowałem że denon 1450 po lampizacji u Maca gra duzo lepiej od cedeków do 10kzł??? a to dobre ehehehehehh....opowiadasz bajki chłopie.Mam za soba wiele cedeków do 10kzł i zapewniam Ciebie że wszystkie graja na lepszym poziomie od Twojego denona 1450.Co do arcama [wnioskuję że to cd23 był]pewnie wyjątkowo nie wpisał sie w twój system -dlatego mylny wniosek że gra gorzej.Może napisz jakich cedeków słuchałes do 10kzł które były gorsze od tego denona ?? co by byc wiarygodnym!.Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

slaw123-prosze nie wypisuj takich bzdur wiecej bo wprowadzasz w błąd mniej doswiadczonych forumowiczów.Z Twojej wypowiedzi wydedukowałem że denon 1450 po lampizacji u Maca gra duzo lepiej od cedeków do 10kzł??? a to dobre ehehehehehh....opowiadasz bajki chłopie.Mam za soba wiele cedeków do 10kzł i zapewniam Ciebie że wszystkie graja na lepszym poziomie od Twojego denona 1450.Co do arcama [wnioskuję że to cd23 był]pewnie wyjątkowo nie wpisał sie w twój system -dlatego mylny wniosek że gra gorzej.Może napisz jakich cedeków słuchałes do 10kzł które były gorsze od tego denona ?? co by byc wiarygodnym!.Pozdrawiam

ej! kolego! slaw123 nie na zwyklego denona, po tjuningu.. no i nie po jakims tam tuningu, ale po tjuningu wiadomo gdzie...

a ja sobie chwale sony scph-1002

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Przed zakupem czegokolwiek radze samemu posluchac, bo cudownymi tjuningami cedekow za 50zl te forum jest "uslane" :D Posluchaj, podoba sie kup :) A nie kota w worku ;)

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Głównie słucham rocka, ale i nie tylko w związku z czym chciałbym coś co sprawdzi się również w muzyce elektronicznej. Będę patrzył za tymi które podałeś. Dodam jeszcze ze miało by to grać z Ax-700 i Maestro S.

Panowie a co sądzicie o Sony cdp-970 i cdp-950??

fajna dyskusja się wytworzyła, chciałbym w przyszłości zdobyć taki sprzęt(wystarczy wzmacniacz i cd chociaż technologia poszła do przodu i za niedługo nie będzie płyt cd)ale na razie muszę się posilić nazwijmy to po imieniu budżetówką bo widząc Cd za 25000 to przy moim 1000 to marnota.

wrócę jeszcze raz z pytaniem o Shanling CD-S100 będzie to dobry zakup czy raczej jak kolega wcześniej napisał Arcam CD73 dzięki

fajna dyskusja się wytworzyła, chciałbym w przyszłości zdobyć taki sprzęt(wystarczy wzmacniacz i cd chociaż technologia poszła do przodu i za niedługo nie będzie płyt cd)

No napewno za "niedługo".

?👈

niedowiarkow zapraszam do siebie na odsluch Wejherowo i bedzie po sprawie bo.......jak mozecie pisac takie glupoty skoro nie sluchaliscie Denona dodam mojego a jest dopieszczony na maksa :) jak narazie sonik77 byl u mnie szuka cos podobnego , Krzysiek i wielu ktorzy tu na forum sie nie udzielaja bo jak twierdza tu sa korasy ??

NIE WSZYSCY OCZYWISCIE. Edytowane przez slaw123

Również polecam marantza cd-67se, u mnie jest w połączeniu z nad c-320, słuchałem zestawu na tannoy r3 i naprawdę ładnie się uzupełniało. Marantz po za tym jeśli jest w dobrym stanie czyta praktycznie wszystko. Musisz tylko uważać na sam napęd CD, często już jest w średnim stanie, jeśli właściciel nie dbał odpowiednio. Mi się trafił w super stanie od kolegi, który chuchał i dmuchał na niego.

jaka jest różnica pomiędzy SE oraz zwyklym 67. chodzi oczywiście o dźwięk

NIE WSZYSCY OCZYWISCIE.

Jednak nie masz nic do powiedzenia o cedekach do 10kzł????........Przez takie osoby jak TY odechciewa sie czytać wpisów na tym forum.Brak rzeczowych odpowiedzi ,wyssane z palca opinie ,wypowiadanie się o sprzetach które sie tylko na obrazku widziało -jakie to typowe.Więcej pokory i więcej osłuchania proponuje -bez obrazy .Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Witam!

W związku z całkowitym przejściem na pliki z komputera, postanowiłem sprzedać mojego Filipka.

Ostatnie ceny na audiomarkcie oscylowały w granicach 170 euro, sam laser kosztuje 55 euro, pilot to koszt 10 funtów.

Dałem za nówkę w sklepie dawno temu (gdzieś pomiędzy triasem a kredą promocja w Euro AGD była) ok 200€ w przeliczeniu.

Sprzęt sprawny w 100%. Wizualnie też praktycznie jak nówka.

Wystawiłem za 150€, mam ofertę 100€

Łykać tę ofertę czy czekać na lepsze?

Ciśnienia na sprzedaż nie mam, ale nie chcę też stracić oferty. W końcu stówka piechotą nie chodzi.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jednak nie masz nic do powiedzenia o cedekach do 10kzł????........Przez takie osoby jak TY odechciewa sie czytać wpisów na tym forum.Brak rzeczowych odpowiedzi ,wyssane z palca opinie ,wypowiadanie się o sprzetach które sie tylko na obrazku widziało -jakie to typowe.Więcej pokory i więcej osłuchania proponuje -bez obrazy .Pozdrawiam

Zapraszam do siebie na odsluch ....panie NIEDOWIARKU a modele NAD C542,S500,M5 TOTALNA DZIDA , Krell za 12tys z audioklanu tu byla beka totalna ciemny jak diabel :) Shauling sacd , MF a3 a3.2 a3.5 a5 poraszka nawet A308 polegl Arcam kolegi sonic77 ciemny malo dynamiki kilka cd-kow z przedzialu 6-10tys w Albatrosie nie wart swych pieniedzy i Top HI-FI Sopot fajne cd w cenie ponad 8tys jak powiedzialem ze moj to po lampizacji aaaaa to co innego inny charakter i dlatego lepiej brzmi taka byla odpowiedz na moje pytanie dlaczego te droge cd tak kiepsko wypadly ....O widze ze kolega ma Krella moze jakies porownanko tak na poczatek ???

Edytowane przez slaw123
  • Pokaż nowe odpowiedzi