Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, piorasz napisał:

I tak sobie myślę dlaczego tak jest? Jedyne co przychodzi mi do głowy to fakt, że Oni wcale aż tak źle się nie mają. Gdyby było inaczej to nie chowali by się po kątach ze swoimi żalami bojąc się utracić to co teraz mają. Kto by nie chciał zarabiać w okolicach 4 tys i mieć ponad 6 tygodni urlopu!? A Ci najmniej zarabiający nie bez powodu zarabiają mało. W każdym fachu przeciętniak zarabia najmniej.

Górnicy się nie pier**lą i jak trzeba to jadą 300km by o swoje walczyć.

Pierdzielisz banialuki bo nie masz zielonego pojęcia o realiach zawodu nauczyciela.

Jedyne co się zgadza to brak solidarności zawodowej i determinacji w walce o swoje. Może dlatego, że nauczyciele po prostu odchodzą z zawodu zamiast szarpać się z debilami.

Jestem Europejczykiem.

Z tego co się orientuję, jedyną grupą, która nie może liczyć na pomoc w tym wielkim nieładzie to emeryci z emeryturami powyżej 5k.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Pierdzielisz banialuki bo nie masz zielonego pojęcia o realiach zawodu nauczyciela.

A ty jakie masz? Wierzysz w te banialuki o przygotowywaniu się do lekcji i sprawdzaniu pracy uczniów w domach?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten zawsze miał gest, czekam na jego powrót.

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

20 minut temu, Jacchusia napisał:

A ty jakie masz? Wierzysz w te banialuki o przygotowywaniu się do lekcji i sprawdzaniu pracy uczniów w domach?

Napisałbym ci coś od serca, ale ponieważ zaraz poleciałbyś z tym do moderacji daruję sobie.

Jak już pisałem w tym wątku moja córka była nauczycielką muzyki. Realia były takie, że często za swoje pieniądze kserowała dzieciom nuty bo przekraczało to możliwości szkoły. Takie to były kokosy, że zrezygnowała z tej pracy. Zięć jest nauczycielem i zdarzają mu się takie historie, że uczeń prześle zadanie w niedziele wieczorem a on musi je ocenić na poniedziałek. Żeby jakoś sensownie zarobić pracuje w dwóch szkołach.

Oczywiście wierzę że nie wszyscy się tak przejmują, ale mechanizm jest prosty - ci którym zależy nie wytrzymują i odchodzą z zawodu. Zostają wyjątkowo zdeterminowani albo ci gorsi.

I teraz pytanie - to dobrze, czy źle że ci lepsi odchodzą?

Jestem Europejczykiem.

33 minuty temu, Jacchusia napisał:

Wierzysz w te banialuki

Jak widać, nadciągacie z odsieczą. Okazuje się, że to nieprawda, że nauczyciele dostali niższe pensje w styczniu, bo w już lutym będzie to naprawione. 

nagrywamy.com

37 minut temu, Jaro_747 napisał:

nauczyciele po prostu odchodzą z zawodu zamiast szarpać się z debilami.

Kiedyś rządzili sekretarze POP, teraz katecheci.

Którzy głupsi?

2 minuty temu, przemak napisał:

Jak widać, nadciągacie z odsieczą. Okazuje się, że to nieprawda, że nauczyciele dostali niższe pensje w styczniu, bo w już lutym będzie to naprawione. 

Poczekamy, zobaczymy.

Ze względu na skalę burdelu który zrobił PiS nie jest to wcale takie oczywiste.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Poczekamy, zobaczymy.

Ze względu na skalę burdelu który zrobił PiS nie jest to wcale takie oczywiste.

Ok, modyfikuję:

Okazuje się, że to nieprawda, że nauczyciele dostali niższe pensje w styczniu, bo ich za to przeproszono i obiecano że lutym będzie to naprawione. 

🙂

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

Jedyne co się zgadza to brak solidarności zawodowej i determinacji w walce o swoje. Może dlatego, że nauczyciele po prostu odchodzą z zawodu zamiast szarpać się z debilami.

Tak się składa, że coś tam wiem. Mam sąsiadkę, która jest nauczycielem z wieloletnim stażem i dość często rozmawiamy na te tematy. Znam również innych nauczycieli.
I jeśli mogę coś powiedzieć to tylko jedno. Każdy narzeka bez względu na rodzaj wykonywanego zawodu. Wg moich obserwacji wynika, że najmniej narzekają Ci co mają najmniej. Ludzie się zadłużają po uszy, żeby dorównać innym i kupują rzeczy na które ich nie stać lub nie są im wcale potrzebne. Rozejrzyj się tylko do okoła. Znam mnóstwo ludzi, którzy zarabiają mniej ode mnie a z pozoru (na pokaz) mają dużo więcej. O czymś to świadczy - dopowiedz sobie sam. To właśnie ta grupa ludzi najwięcej skamle. Ile by nie zarabiali zawsze będą mieli mało.

42 minuty temu, przemak napisał:

Ok, modyfikuję:

Okazuje się, że to nieprawda, że nauczyciele dostali niższe pensje w styczniu, bo ich za to przeproszono i obiecano że lutym będzie to naprawione. 

🙂

Z tym , ze lepiej niż naprawiać jest po prostu nie psuć 

i wtedy nie trzeba później przepraszać 

ciekawe czy Czarnek idący w zaparte ( kolejny raz wyszedł na idiotę ) tez przeprosi ?

rzad obiecał ( to tekst dla dobrego stand-upera )

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

25 minut temu, piorasz napisał:

Tak się składa, że coś tam wiem. Mam sąsiadkę, która jest nauczycielem z wieloletnim stażem i dość często rozmawiamy na te tematy. Znam również innych nauczycieli.
I jeśli mogę coś powiedzieć to tylko jedno. Każdy narzeka bez względu na rodzaj wykonywanego zawodu. Wg moich obserwacji wynika, że najmniej narzekają Ci co mają najmniej. Ludzie się zadłużają po uszy, żeby dorównać innym i kupują rzeczy na które ich nie stać lub nie są im wcale potrzebne. Rozejrzyj się tylko do okoła. Znam mnóstwo ludzi, którzy zarabiają mniej ode mnie a z pozoru (na pokaz) mają dużo więcej. O czymś to świadczy - dopowiedz sobie sam. To właśnie ta grupa ludzi najwięcej skamle. Ile by nie zarabiali zawsze będą mieli mało.

Widzę że ładnie przeszedłeś z nauczycieli do rozważań natury ogólnej typu "wszyscy narzekają". To trzeba było tak od razu, po co było mieszać do tego nauczycieli?

Jestem Europejczykiem.

Widzę że ładnie przeszedłeś z nauczycieli do rozważań natury ogólnej typu "wszyscy narzekają". To trzeba było tak od razu, po co było mieszać do tego nauczycieli?
No przecież od nauczycieli się zaczął ten wątek. W lutym pewnie się odezwą inni "pokrzywdzeni". No chyba, że Rząd naprawi błąd
Sorry, ale dlaczego "pokrzywdzeni" a nie pokrzywdzeni? Wcześniej pisałem o małżeństwie nauczycieli którzy w styczniu dostali sumarycznie osiem stówek mniej. I to jest fakt z życia, a nie głupie pier...nie Czarnka.
Rząd robi ich w konia a oni mają siedzieć cicho i co, jeszcze podziękować?
Oczywiście że się odezwą, nawet debile którzy głosowali na obecnie rządzących złodziejskich przygłupów mają prawo się odezwać.
No no.... Szkoda tylko, że krzyczą tam gdzie ich nie słychać i nie widać
Niech sobie krzyczą - mnie to nie przeszkadza. Tym do kogo krzyczą też nie
To całkiem tak jakbym z sąsiadką gadał na korytarzu
Teraz, piorasz napisał:

No no.... Szkoda tylko, że krzyczą tam gdzie ich nie słychać i nie widać

Ukryta Zawartość

Niech sobie krzyczą - mnie to nie przeszkadza. Tych do kogo krzyczą też nie

Ukryta Zawartość

Widzę że ci nie przeszkadza.

Gdybyś miał dzieci w wieku szkolnym, lub gdybyś troszkę głębiej się zastanowił to jednak by ci przeszkadzało.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Sorry, ale dlaczego "pokrzywdzeni" a nie pokrzywdzeni? Wcześniej pisałem o małżeństwie nauczycieli którzy w styczniu dostali sumarycznie osiem stówek mniej. I to jest fakt z życia, a nie głupie pier...nie Czarnka.

Rząd robi ich w konia a oni mają siedzieć cicho i co, jeszcze podziękować?

Oczywiście że się odezwą, nawet debile którzy głosowali na obecnie rządzących złodziejskich przygłupów mają prawo się odezwać.

mamy dopiero 6 stycznia.a oni juz dostali....i zdazyli wywolac afere....
to sie ''kupy''nie trzyma.

Gdybyś miał dzieci w wieku szkolnym, lub gdybyś troszkę głębiej się zastanowił to jednak by ci przeszkadzało.
Jak miałem dzieci w wieku szkolnym to było o wiele trudniej - wierz mi.
Teraz, Jaro_747 napisał:

dzieci sa tak swietnie ''uczone''.ze bez korepetycji z wiekszosci przedmiotow nie bylyby w stanie skonczyc szkoly ze sensowna nota....

mam wywalone na tych tzw ''nauczycieli''

5 minut temu, tomek7776 napisał:

Kolejny z Czarnka intelektem. Skąd was tu zrzucają? 

nagrywamy.com

8 minut temu, tomek7776 napisał:

dzieci sa tak swietnie ''uczone''.ze bez korepetycji z wiekszosci przedmiotow nie bylyby w stanie skonczyc szkoly ze sensowna nota....

Wiesz tomuś, dzieci pisowców też chodzą do szkoły, a dzięki światłej polityce reżimu będą coraz głupsze. Może to o to chodzi?

Tyle, ze jak PiS kiedyś straci władzę to już im Partia czy wujek pracy nie załatwią, będą musieli konkurować z innymi. i wtedy będą żałować i narzekać na kiepską szkołę.

Jestem Europejczykiem.

41 minut temu, tomek7776 napisał:

Już było tłumaczone wiele razy a ty jeszcze nie załapałeś.

Edytowane przez McGyver
moderacja

Jestem Europejczykiem.

Według GUSu mamy siedem milionów emerytów a według Kancelarii Prezydenta, na Nowym Ładzie skorzysta ich osiem milionów. 

Pytanie: czemu tylko osiem a nie dziewięć milionów. Albo bez kozery, jedenaście.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Jesteś tomek przykładem porażki systemu oświaty. Już było tłumaczone wiele razy a ty jeszcze nie załapałeś.

Dokładnie.

3 minuty temu, Mickey6 napisał:

Według GUSu mamy siedem milionów emerytów a według Kancelarii Prezydenta, na Nowym Ładzie skorzysta ich osiem milionów. 

Pytanie: czemu tylko osiem a nie dziewięć milionów.

Policzyli jak Glapiński inflację, tylko w drugą stronę ;-).

Jestem Europejczykiem.

20 minut temu, tomek7776 napisał:

Piszesz na forum, wiec potrafisz czytać i pisać 

kto Cie tego nauczył ?

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

W sumie jak się przyjrzec to nowe przepisy podatkowe nie są bardzo skomplikowane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

1 minutę temu, tomek7776 napisał:

tamtych nauczycieli juz nie ma na swiecie.milo wspominam.

a na obecnych mam jak juz pisalem......

I takie wlasnie mamy społeczeństwo pogarda dla wykształcenia , wiedzy i edukacji

indoktrynacja TVPiS zrobiła swoje 

a poza tym to są opowieści z cyklu : przed wojna było lepiej 

Ilu ludzi tyle opinii

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.