Skocz do zawartości
IGNORED

Horda Jurna, czyli Ordo Iuris ergo dlaczego powinniśmy popierać konserwatywny styl życia (rzycia?)

Rekomendowane odpowiedzi

To się kolegom spodoba bo do tematyki pasuje

meme_hhv47DowI3Cn7VfCMisE2h41i.jpeg

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 minut temu, il Dottore napisał:

Ale mój stary Daćki kupuje ZA SWOJE, a Owsik?

Chłopie szpanujesz tutaj tyle lat ta swoją biedą i co z tego wyszło? Co Cię obchodzi za czyje kupuje, ważne, że nie za Twoje. Wyluzuj się. Jest pięknie. Zresztą jak zadawala Cie dacia daster to juz jest nawet lepiej niz pięknie. Po co Ci się kłopotać o czyjes interesy? Siedzisz sobie na etacie, masz czas caly dzien tutaj klepac posty. Jestes chyba szczesliwy?

No bo jesli klepiesz tutaj żeby pogadac z biedniejszymi od siebie to moze byc problem, bo tutaj dużo bogaczy pisze. W audio się bogacze bawia....Tutaj żeby się ktoś zachwycił Twoim dasterem to bedzie chyba trudno....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Owsiak jak pamiętam ma koszty połowe mniejsze niż caritas a i tak stac go na Defendera

czapki z głów wszak konkuruje z tysiącletnią korporacją

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Godzinę temu, il Dottore napisał:

A co jest złego w schaboszczaku???

Zapytaj Szymona.

Preferuję odwrócone, tzn. najpierw panierujemy w bułce a potem w jajku.

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Będę eurogejski jak cholera!

No chyba musisz bo przecież nie ma czegoś takiego jak kuchnia irlandzka 😉

5 minut temu, Zbig napisał:

nie ma czegoś takiego jak kuchnia irlandzka

Jest! Ale najgorszemu wrogowi nie życzę... 😉

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

30 minut temu, cir napisał:

Owsiak jak pamiętam ma koszty połowe mniejsze niż caritas a i tak stac go na Defendera

czapki z głów wszak konkuruje z tysiącletnią korporacją

Koledzy dwoją się i troją aby odciągnąć od tematu, Owsiak, schabowe... zatem dajmy link ad rem 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

40 minut temu, electro napisał:

Tutaj żeby się ktoś zachwycił Twoim dasterem to bedzie chyba trudno....

Ale ja nie mam Dastera. 🙂

Obiektywnie jednak stwierdzam, że jak za te pieniądze to jest mnóstwo samochodu! 🙂

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

34 minuty temu, cir napisał:

stac go na Defendera

Bo głupie Julki wrzucają do puszeczek.

1 minutę temu, sly30 napisał:

Miłośnik kleru, pisu, starych opli i mega grubych bab!

Brzmi to jak opis klienta z których chętnie bym flaszkę zrobił. 🙂

8 minut temu, il Dottore napisał:

Bo jesteście tacy sami. Wstyd dla Polaków.

3 minuty temu, sly30 napisał:

Bo jesteście tacy sami. Wstyd dla Polaków.

Nie przesadzajmy! Moja żona ma tylko nieco ponad 50 kg i jestem jej gorącym wielbicielem. 🙂

12 minut temu, sly30 napisał:

Głoszą, że kochają PiS, kler, ograniczenia w Polsce i to wszystko przed czym uciekli. 

Zacytuj albo s... 

-----

14 minut temu, il Dottore napisał:

Moje horyzonty dalece wykraczają poza normy unijne - będziesz w UK to zapraszam.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

będziesz w UK to zapraszam

Dziękuję, z przyjemnością skorzystam. Niech Bóg zbawi Królową! 🙂

A tu prezencik dla Ciebie: zdjęcie zrobiłem w starym kolonialnym miasteczku Teguise na Lanzarote.

a4fd54f4bd465.jpg

1 godzinę temu, electro napisał:

A kim Ty jestes zeby mnie banowac? Goń się!

A to nie Ty pisałeś te brednie o całym bloku ludzi ze strasznymi powikłaniami na skutek szczepionek ?

Mógłbyś chociaż przeprosić i podziekować że Cie nie zbanowałem to były brednie roku na tym Forum !

3 minuty temu, Audroc napisał:

brednie o całym bloku ludzi ze strasznymi powikłaniami na skutek szczepionek

To akurat jest święta prawda a nie brednie. Teraz w IRL zaczęli śmiercionkować dzieci i CODZIENNIE mam telefony z powikłaniami. Codziennie.

16 minut temu, szymon1977 napisał:

Moje horyzonty dalece wykraczają poza normy unijne

Zapewne….hehehe…to widać i czuć w każdym twoim wpisie…. :-))

Godzinę temu, electro napisał:

Chłopie szpanujesz tutaj tyle lat ta swoją biedą i co z tego wyszło? Co Cię obchodzi za czyje kupuje, ważne, że nie za Twoje. Wyluzuj się. Jest pięknie. Zresztą jak zadawala Cie dacia daster to juz jest nawet lepiej niz pięknie. Po co Ci się kłopotać o czyjes interesy? Siedzisz sobie na etacie, masz czas caly dzien tutaj klepac posty. Jestes chyba szczesliwy?

No bo jesli klepiesz tutaj żeby pogadac z biedniejszymi od siebie to moze byc problem, bo tutaj dużo bogaczy pisze. W audio się bogacze bawia....Tutaj żeby się ktoś zachwycił Twoim dasterem to bedzie chyba trudno....

No w końcu zacząłeś mądrze prawić.

Faktycznie tu bogaci piszą, ktorych stać na drogie gramofony i nie muszą sie przejmować CDdla ubogich czy plikami z netu, które jeszcze nie tak dawno trzeba było z Torrentów zasysać. A teraz gościu wywali 20 złociszczy miesięcznie, albo misiąc gratis weźmie na kartę babci i jest pieknie, może na forum popisac.

jest też tutaj sporo lekarzy, ci też lubia dobry sprzet do słuchania symfoniki.

Dziwię się że są tu wpisy antyszczepionkowców, to pewnie ci od darmowych plików...

33 minuty temu, sly30 napisał:

korzystają z praw UE i kochają ich euro. Ale Głoszą, że kochają PiS, kler, ograniczenia w Polsce i to wszystko przed czym uciekli. 

Coby nie gadać są typowym przykładem forumowicza emigranta, byłego Polaka. Dziwacy to mało powiedziane. Dzięki Bogu gdzieś ktos ich zatrudnił, płaci i nie smrodzą w kraju.

8 minut temu, Audroc napisał:

A to nie Ty pisałeś te brednie o całym bloku ludzi ze strasznymi powikłaniami na skutek szczepionek ?

Mógłbyś chociaż przeprosić i podziekować że Cie nie zbanowałem to były brednie roku na tym Forum !

Hehehe. Widzę, ze nowy w internetach i nie rozpoznałby sarkazmu nawet jakby się o niego potknął. 

Pewnie zgłosiłęś ten mityczny blok, którzy wszyscy bywalcy wariatkowa w tamtym temacie znają, ale trafiłeś na moderatora antyszczepa:)

4 minuty temu, electro napisał:

nie smrodzą w kraju.

bl-dupy-lewactwa-silny-wyczuwam.jpg

1 minutę temu, electro napisał:

Coby nie gadać są typowym przykładem forumowicza emigranta, byłego Polaka. Dziwacy to mało powiedziane. Dzięki Bogu gdzieś ktos ich zatrudnił, płaci i nie smrodzą w kraju.

Jest spora róznica pomiędzy emigracją z czasów komuny i tą już po jej obaleniu. Ci pierwsi pozostali na etapie walki z komuną - wyznawcy sekty pisowskiej, a ci drudzy żyją normalnie,  bez kompleksów nowoczesnego świata.

Tak przynajniej zauważyłem, będąc w Kanadzie.  

2 minuty temu, jar1 napisał:

ci drudzy żyją normalnie,  bez kompleksów nowoczesnego świata.

Stąd uzyłem sformułowania były Polak. Bo to nie są Polacy tylko zakompleksione ofiary systemu, które żyją przelicznikiem dojcze marki/funta ze starych czasów kiedy coś znaczyli jak przyjeżdzali do babci na Podlasie, na schabowego.

4 minuty temu, electro napisał:

Stąd uzyłem sformułowania były Polak. Bo to nie są Polacy tylko zakompleksione ofiary systemu, które żyją przelicznikiem dojcze marki/funta ze starych czasów kiedy coś znaczyli jak przyjeżdzali do babci na Podlasie, na schabowego.

Tak może być. Znam wielu emigrantów i są ok. Normalni ludzie. Myślą tak jak my, nie tak jak zakompleksione ćwoki pisowsko - kościelne. Wiadomo o kim myślę. To zupełnie inni ludzie. 

Edytowane przez sly30
15 minut temu, il Dottore napisał:

Bo głupie Julki wrzucają do puszeczek.

Propaganda jak widać bardzo dobrze działa na tych słabujących umysłowo zazdrośników.

Oby Owsiak Chirona sobie sprawił krótko po finale 🙂

22 minuty temu, electro napisał:

I dulary na Podkarpaciu. 🙂

2 minuty temu, jar1 napisał:

dulary na Podkarpaciu

Mimo wszystko wolę zarabiać w €. 🙂 Jakoś tak lepiej się czuję. 🙂

W dniu 29.01.2022 o 23:32, misiomor napisał:

Było 50 lat temu, ale mówić o tym zaczyna się dopiero teraz.

No, dobrze ale co Pan robił w męskiej toalecie? A może coś o Hordej Jurnie, o przepraszam o Ordo Juris, hę? 😂

W dniu 30.01.2022 o 07:22, il Dottore napisał:

Nie zmienia to faktu, że Ordo Iuris zrobiło wiele dobrego dla ratowania cywilizacji łacińskiej. Bo jak postępujemy - tak postępujemy. Ludzie są tylko ludźmi. Ważne by umieć odróżniać dobro od zła. I tego Ordo Iuris pilnuje.

Pilnuje, pilnuje ale samo siebie upilnować nie potrafi. Bliźnich zawsze łatwiej się pilnuje, zwłaszcza nie za darmo.

W dniu 30.01.2022 o 10:22, il Dottore napisał:

Mam rozumieć że potwierdzasz, iż Rysiowi Maderycie wolno a chłopakom z OI to już nie?  🙂

A u was biją murzynow? Wychodzi po prostu na  to że chłopaki i dziewczyny z OI to paskudne obłudniki są.

Edytowane przez jello
18 godzin temu, notoryczny napisał:

Ale bez skrępowania potrafią( szczególnie Lis) punktować u innych to, z czym sami mieli problem.
Abstrahując od konkretnego przypadku dotyczącego stosunków damsko- męskich, spójrz jak to jest, moralizator jeździ kilka lat bez prawka* i uważa taką postawę za nie budzącą zastrzeżeń.

Media grzeją temat, bo ci z O.L. zachowali się w sposób, który zaprzeczał ich idei.

Czyli, w korporacji możesz bzykać żonę kolegi i nie ma sprawy( bo przecież te tysiące rozwodów, to z powodu wypalenia uczucia).

Może gryzło a może nie, trzeba spytać tych niekoscielnych, czy kiedykolwiek ich gryzie.

Czytają czasem tych tzw.lewaków śmiem wątpić, o pieskach i kotkach z atencją, można rzec z współodczuwaniem, o pisowcach z pogardą. Ot paradoks.

O obłudnikach z pogardą tak

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Ktoś musi. Przecież nie dobroczyńca Owsiak w swoim Defenderze za pół grubej bańki.

Swoją drogą: jakie trzeba mieć nowobogackie kompleksy żeby jeździć czymś takim PO MIEŚCIE. 🙂

Ukryta Zawartość

Czy Owsiakowi zioberkowa prokuratura i CBA już coś udowodniła? Mają przecież wszystkie instrumenty. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jello
10 minut temu, jello napisał:

Mają przecież wszystkie instrumenty. 

Nie mają sądów. W sądach rządzi Kasta. Więc takiemu Jurasowi, Frogowi (okazuje się, że to wnuk jednego z właścicieli Cieciej RP), Najsztubowi, Kraśce włos z głowy nie spadnie. Kasta tego pilnuje.

Dziecko jesteś?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.