Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Proponuję wysadzić PKIN w Warszawie bo to dar Generalisimusa Józia Stalina dla narodu polskiego . Wyrzucić na złom część wagonów Warszawskiego Metra bo były produkcji rosyjskej . Błagam niech walka z Wołodią nie stanie się kolejną aprobatą skrajnej głupoty. Czy nie widzicie tu zależności o której mówi powiedzenie . Kowal zawinił cygana powiesili.

A o co chodzi? Walka z bandytą Putinem to czyja to głupota? Nie ma wojny tylko operacja? 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, jar1 napisał:

A o co chodzi? Walka z bandytą Putinem to czyja to głupota? Nie ma wojny tylko operacja? 

Nie zapomnij że Putlera ktoś wybrał. To samo na Ukrainie . Za wybory to my wszyscy ponosimy konsekwencje. Obawiam się że walka z czekistą Wołodią w Polsce przyniesie formę skrajnej głupoty a nie mądrej walki. 

9 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Nie zapomnij że Putlera ktoś wybrał. To samo na Ukrainie . Za wybory to my wszyscy ponosimy konsekwencje. Obawiam się że walka z czekistą Wołodią w Polsce przyniesie formę skrajnej głupoty a nie mądrej walki. 

I dlatego totalitaryzm jest lepszy od demokracji? 

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, jar1 napisał:

I dlatego totalitaryzm jest lepszy od demokracji? 

Czy ja coś pisałem o totalitaryźmie ? Ja pisałem o mądrych i przemyślanych wyborach . Wolę zagłosować na kogoś z doświadczeniem życiowym historycznym i politycznym niż na pięknego blondyna o głębokich oczach z uśmiechem na ustach . Coraz więcej osób głosuje na tych drugich. Skutki widać choćby na Ukrainie. Regan też był aktorem . Porównaj sobie politykę Regana z polityką Zełeńskiego . Widać jak na patelni .

Edytowane przez Gość

Regan też był aktorem . Porównaj sobie politykę Regana z polityką Zełeńskiego . Widać jak na patelni .

Rozumiem, że Trump był super, mimo, że blondyn i Niemiec 🙂

Każdy ma taką patelnię, na jaką go stać. Ja nie używam ruskich patelni.

Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, jar1 napisał:

Rozumiem, że Trump był super, mimo, że blondyn i Niemiec 🙂

Każdy ma taką patelnię, na jaką go stać. Ja nie używam ruskich patelni.

To w takim razie głosuj na Zełeńskiego . Wybuduj sobie zanim go wybierzesz schron atomowy i to głęboki. Masz wielką szansę . Nie długo wybory parlamentarne w Polsce . Prezydenckie też szybko przyjdą . Powodzenie i zdrowia.

To w takim razie głosuj na Zełeńskiego . Wybuduj sobie zanim go wybierzesz schron atomowy i to głęboki. Masz wielką szansę . Nie długo wybory parlamentarne w Polsce . Prezydenckie też szybko przyjdą . Powodzenie i zdrowia.

Nawet jakbym chciał, to i tak to niemożliwe. 

A kogo byś zaproponowal?  

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, jar1 napisał:

Nawet jakbym chciał, to i tak to niemożliwe. 

A kogo byś zaproponowal?  

Jeśli chodzi o Polskę to  Grzegorza Brauna z Konfederacji. Czy nie możliwe to nie byłbym tego pewien . Dzisiaj jechałem autobusem komunikacji miejskiej i miałem wrażenie jak bym mieszkał na Ukrainie podczas święta narodowego tego kraju . Autobusy i tramwaje są udekorowane chorągiewkami ukraińskimi i miasta stołecznego Warszawy . Polskich chorągiewek nie widziałem . Dla mnie to już ten fakt dużo mówi . Jestem przeciwnikiem jakichkolwiek konfliktów zbrojnych oraz tych którzy je wywołują w sposób pośredni oraz bezpośredni oraz tych którzy swoją postawą prowokują do agresji zbrojnej.

Edytowane przez Gość
26 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Wolę zagłosować na kogoś z doświadczeniem życiowym historycznym i politycznym niż na pięknego blondyna o głębokich oczach z uśmiechem na ustach . Coraz więcej osób głosuje na tych drugich. Skutki widać choćby na Ukrainie.

Daj Boże Polsce takiego człowieka za prezydenta!

9 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Jeśli chodzi o Polskę to  Grzegorza Brauna z Konfederacji

To było do przewidzenia 🙂

Niestety, to nie moja bajka. Zaraz by mnie przyłączył do Rosji Putina. A ten kierunek cywilizacyjny mnie nie pociąga. 

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, jar1 napisał:

To było do przewidzenia 🙂

Niestety, to nie moja bajka. Zaraz by mnie przyłączył do Rosji Putina. A ten kierunek cywilizacyjny mnie nie pociąga. 

Niestety widzę że nie rozumiesz o co tu w tej wojnie chodzi . Posłuchaj sobie Brauna oraz ludzi z jego otoczenia . Polsce obecnie grozi status Palestyny Europy . To obecnie posunięcia naszych władz co staje się bardziej prawdopodobne pchają nasz kraj w objęcia czekisty Putina. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo że czekista z Petersburga zaatakuje uchodźców z Ukrainy na terenie Polski . Ta wojna może w każdej chwili przenieść się do nas z Ukrainy . Wystarczy że Polska wyśle w swoim imieniu myśliwce Mig 29 na Ukrainę , a to przez pana czekistę z Petersburga Putina będzie uważane za zaangażowanie się w konflikt zbrojny przeciw Rosji. Polska jako właściwie jedyna pcha się w tą awanturę najbardziej , stała się habem przesiadkowym wojny na Ukrainie na własne życzenie . Nawet kraje takie jak Słowacja , Rumunia , Węgry , Bułgaria , które też graniczą z Ukrainą nie lgną w ten konflikt tak jak Polska. Tylko czekać jak u nas w Polsce zacznie się pobór do wojska w celu wysłania tam Polaków na wojnę . I stawiam flaszkę że inni nasi "sojusznicy" nie kiwną palcem żeby wysłać tam swoich żołnierzy.

19 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Posłuchaj sobie Brauna oraz ludzi z jego otoczenia . Polsce obecnie grozi status Palestyny Europy .

Daruj sobie. Naprawdę. Braun i Konfederacja to już trup.

Tego już nawet Putin nie odkręci razem ze swoją bandą trolli. 

4 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Nie zapomnij że Putlera ktoś wybrał... Za wybory to my wszyscy ponosimy konsekwencje.

Spoko. Ruski człowiek zawsze miał resztę świata za coś gorszego.

Albo my będziemy podnóżkami cara albo się z tego wyzwolimy.

Ja i owszem ponoszę konsekwencje wyborów kac*pów ale nie ponoszę odpowiedzialności. 

Odpowiedzialni są oni i oni powinni za to odpowiedzieć. 

Bojkotowanie bywa trudne

Cytat

Dick Sjöström

· February 28

I was trying hard to find a priduct to boycot but it was darn hard as they pretty much only produce Gas and Oil….then when they removed the only russian product I know about except caviar, it was to late and now its not even possible to make a personal bouycot off a russian product. Sigh.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Danone w Rosji czyli "pecunia non olet" :

"Danone w ogniu krytyki za pozostanie w Rosji. Prezes tłumaczy decyzję firmy

Jesteśmy odpowiedzialni za ludzi, których żywimy, rolników, którzy dostarczają nam mleko, oraz dziesiątki tysięcy ludzi, którzy są od nas zależni - powiedział na konferencji Antoine de Saint-Affrique, nowy prezes Danone, tłumacząc, dlaczego koncern nie wycofał się z Rosji po inwazji wojsk na sąsiednią Ukrainę."

"Analitycy Bernsteina uważają, że firma uzyskuje w Rosji około 6 procent swoich 24 mld euro rocznych przychodów, co czyni ją najbardziej narażoną na ryzyko spośród dużych grup konsumenckich w Europie" - podkreśla brytyjski dziennik finansowy.'

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
11 godzin temu, Airmike napisał:

Towar zakupiony przed agresją może być wyprzedany z półek "z czystym" sumieniem, choć już każdy wie że kupując z Rosji przez lata wspieraliśmy świadomie czy nieświadomie finansowo potencjał agresora. Niektóre duże sieci wycofały towary mimo to. Poza tym jeśli coś ma uderzyć w polskiego sprzedawcę to chyba lepiej żeby mniejszy zysk niż kolba karabinu w twarz?

Dalej nie rozumiem. Bojkotowanie towarów ruskich ma sens przed ich zakupem, czyli nie kupujemy ich od Ruskich i nie wprowadzamy na rynek. Jeśli są już wprowadzone to niekupowanie ich Rosjanom krzywdy nie zrobi, tylko naszym Sprzedawcom.

To takie trudne do zrozumienia?

2 godziny temu, Stream napisał:

Przyjacielu? A może Towarzyszu...

Ciągnie wilka do lasu?

8 minutes ago, soundchaser said:

Dalej nie rozumiem. Bojkotowanie towarów ruskich ma sens przed ich zakupem, czyli nie kupujemy ich od Ruskich i nie wprowadzamy na rynek. Jeśli są już wprowadzone to niekupowanie ich Rosjanom krzywdy nie zrobi, tylko naszym Sprzedawcom.

To takie trudne do zrozumienia?

Czy to takie trudne do zrozumienia że za wiele z tych towarów Rosja nie dostała jeszcze zapłaty? Niektórzy nie mają problemu ze zrozumieniem i zdjęli je z półek ( dzisiaj w leclercu widziałem ogłoszenia że żadnych produktów z Rosji i Białorusi w tym sklepie nie kupisz). Gdyby to ode mnie zależało w życiu bym za nie nie zapłacił tylko przekazał jako pomoc Ukraińcom i zaliczył na poczet reparacji za zniszczenia wojenne. Coś czuję że Ty nie chcesz tego zrozumieć, dlatego nie będę Ci tego dalej tłumaczył. Zaraz napiszesz że to łamanie zasad itp..to ja Ci z góry odpowiem: Na Xyi! z zasadami w stosunku do RUS - złamali je wszystkie. Pokój!

8 minut temu, Airmike napisał:

Czy to takie trudne do zrozumienia że za wiele z tych towarów Rosja nie dostała jeszcze zapłaty? Niektórzy nie mają problemu ze zrozumieniem i zdjęli je z półek ( dzisiaj w leclercu widziałem ogłoszenia że żadnych produktów z Rosji i Białorusi w tym sklepie nie kupisz). Gdyby to ode mnie zależało w życiu bym za nie nie zapłacił tylko przekazał jako pomoc Ukraińcom i zaliczył na poczet reparacji za zniszczenia wojenne. Coś czuję że Ty nie chcesz tego zrozumieć, dlatego nie będę Ci tego dalej tłumaczył. Zaraz napiszesz że to łamanie zasad itp..to ja Ci z góry odpowiem: Na Xyi! z zasadami w stosunku do RUS - złamali je wszystkie. Pokój!

Maładiec.

Ale na gaziku to się dalej gotuje.

Zresztą ruski gazik dalej sobie do Europy płynie i nawet Ukraińcy nie bombardują rury.

Ciekawe co nie?

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

12 minut temu, Airmike napisał:

za wiele z tych towarów Rosja nie dostała jeszcze zapłaty?

To inna sprawa. Jeśli taka była umowa, że te towary wzięto w komis, to niech je zwrócą Ruskim nie płacąc za nie.
Ale te które trafiają do marketów to chyba już ktoś wcześniej kupił.

4 minuty temu, Amator 2b napisał:

Maładiec.

Ale na gaziku to się dalej gotuje.

Zresztą ruski gazik dalej sobie do Europy płynie i nawet Ukraińcy nie bombardują rury.

Ciekawe co nie?

No właśnie. Jak bojkot to na całego.
Proponuję wyłączyć gaz we wszystkich gospodarstwach domowych i nie gotować!
Wtedy dopiero Ruskim tymi sankcjami dokopiemy. 😆

5 minut temu, soundchaser napisał:

To inna sprawa. Jeśli taka była umowa, że te towary wzięto w komis, to niech je zwrócą Ruskim nie płacąc za nie.
Ale te które trafiają do marketów to chyba już ktoś wcześniej kupił.

Ja już mam tego pier... dosyć sound.

Tworki to przy tym oaza normalności.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

36 minutes ago, soundchaser said:

Osobiście jestem gotów na bojkot na całego, nawet jakbym miał za gaz do gotowania zapłacić X3. Większość co gotują na gaziku poradzą sobie, wiadomo większym kosztem ale dadzą radę. Problem mają Ci co grzeją gazem, używają do produkcji itp bo to stworzy mega presję na ceny więc pośrednio dotknie to inflacyjne wszystkich. W ogóle gaz z kierunku Rosji to nie jest dla Polski aż tak duży problem jak ropa i dużo mniejszy niż dla niektórych krajów Europy uzależnionych od gazu z Rosji w 80-100%. Struktura exportu z Rosji jest dla tego kraju niekorzystna, jak również kierunki geograficzne exportu. Ograniczenie importu z Rosji surowców energetycznych - szybciej zaboli Rosję niż importerów, i to wiedzą ci co potrafią liczyć. Ale niektórzy nie są gotowi porzucić ciepłych kapci i mamy to co mamy, jesteśmy zakładnikiem całkowitego uzależnienia się innych - tylko że oni albo nie graniczą z Rosją albo układają się na mocno personalno-biznesowych kontaktach (HU- RUS). Mamy wybór, każdy z nas, 22- 23 st. C w mieszkanku na które może kiedyś spaść bomba albo przykręcamy termostaty i wstajemy z kanapy (ruch to zdrowie) co  skutkuje że słabsza Rosja  ma większe problemy z finansowaniem swoich agresywnych zapędów. Jak tu nie będzie perespektywy bezpieczeństwa gwarantuje że wielu będzie wybierać bardziej dalekowzrocznie zarządzane jurysdykcje. Czyli niezrobienie niczego też nas zaboli tak czy inaczej ( mniej inwestycji, emigrację bardziej ogarniętych itd) - to nie jest czas aby nic nie robić z tą sprawą, moim zdaniem to ostatni moment aby się ostro zabrać do roboty!

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Zmniejszyłem temperaturę grzania gazem w domu o 1,5 stopnia Celsjusza czyli to daje zmniejszenie poboru energi o ponad 25%
Jak by tak każdy korzystający z gazu w UE to zrobił to sankcje na gaz rosyjski przy zasilaniu z innych nie rosyjskich źródeł zwiększyły by się do 50% 

Oczywiście mógłbym palić w kominku ale na obecną chwilę przepisy tego zabraniają

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)

Zmniejszyłem temperaturę grzania gazem w domu o 1,5 stopnia Celsjusza czyli to daje zmniejszenie poboru energi o ponad 25%

Już mówiłeś wcześniej i poprosiłem Cię wtedy o podanie wilgotności.

I nie pamiętam czy zjechałeś wtedy z 19°C, czy też do 19°C.
9 minut temu, tomek4 napisał:

Już mówiłeś wcześniej i poprosiłem Cię wtedy o podanie wilgotności.

I nie pamiętam czy zjechałeś wtedy z 19°C, czy też do 19°C.

Do 19 z 20,5 Niestety ale nie mam higrometru. Dom jest dobrze ocieplony stąd pasowało by go nabyć co by sobie kuku nie zrobić. Tak że pamiętam o wentylacji

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)

Pisałem zaraz na początku agresji, że zwykli ludzie realnie mogą wpłynąć na konflikt poprzez zmniejszenie temp. w domu ogrzewanym gazem i łącząc lub ograniczając maksymalnie przejazdy samochodem.
Obniżyłem temp. Z 21.5 na 20.5, ale mam 100% podłogówki i połowa z domowników dalej chodzi po domu w krótkich spodenkach, reszta w bluzach.
Przez tydzień muszę z dzieckiem dojeżdżać do Warszawy, mam około 120km. Wcześniej jeździliśmy samochodem teraz pociągiem.
Przy okazji na dworcu kupiliśmy jedzenie dla uchodźców. Serce boli jak się tych ludzi widzi.
Naprawdę same kobiety z dziećmi i ludzie w starszym wieku.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.