Skocz do zawartości
IGNORED

Kto z miasta Łodzi pochodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Dzięki za odzew.

Wybieram się z żoną i córką na koncert Kiss  do Atlas Areny.Nie byłem nigdy w Łodzi.Będę wjeżdżał do miasta ul.Pabianicką.I dalej jak pokazuje nawigacja.

Powiedz proszę,czy ta trasa jest OK,czy może jednak jej unikać?Planuję przyjechać ok.godz.19-20.Chodzi mi o natężenie ruchu o tej porze,ewentualne remonty na tracie itp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Druga sprawa to parking przed Atlas Areną.Szukać tam miejsca czy lepiej zaparkować gdzieś indziej?Pytam pod kątem późniejszego wyjazdu.Powrót mam tą samą trasą.

Wolę zapytać, bo nawigacja wszystkiego nie powie a chciałbym sprawę załatwić w miarę bez problemów.

Dzięki.

Ukryta Zawartość

O której ten koncert? Będą mega korki w okolicach Atlas Areny tuż przed koncertem. Przyjechalbym wcześniej i spróbował zostawić auto na parkingu pod Carrefour na Bandurskiego (200-300m od Atlas Areny). Inna opcja to parking pod Pasażem Łódzkim na Al.Jana Pawła II (ok. 500m od Atlas)

Planowo koncert zaczyna się o godz.21.Myślałem żeby być na miejscu ok.godz.19.Nie wiem czy to wystarczająca godzina na spokojne zaparkowanie na parkingu przed halą i uniknięcie korków.Inna sprawa to wyjazd z parkingu po koncercie .Tu wiem że będzie "ciężko".

Edytowane przez gitarrra

przmor...chyba będzie opcja parkingu Carrefoura .Bliżej do hali niż z Pasażu Łódzkiego.

Zaznaczony fragment drogi powrotnej na street view wygląda mówiąc delikatnie nieciekawie. Szczególnie ul. Denna jest w opłakanym stanie. A może to stare zdjęcia a ulica już jest po remoncie? Wiesz może coś na ten temat?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ulica Denna jak sama nazwa wskazuje ma denną nawierzchnię a do tego zwężenie zrobione przez właścicieli działek. Przewaga parkingu przy Pasażu jest taka, że nie wjeżdżasz w rejon korków (skręt w pod wiaduktem z Al. Jana Pawła II w Bandurskiego) Droga powrotna z parkingu Pasażu też łatwiejsza bo kierujesz się do ulicy Radwańskiej i skręcasz w Al. Politechniki i jedziesz aż do Ronda Lotników Lwowskich a następnie drugim zjazdem w ul. Pabianicką. Moim zdaniem lepiej przespacerować się z parkingu Pasażu. Jeśli jednak już parking pod Carrefour to z Pabianickiej w Dubois i do Dennej i powrót ta samą drogą.

Nawigacja to jedno ,ale takie bezpośrednie "konsultacje" są najlepsze, .Więc nie będę kombinował jak koń pod górkę i zrobię jak radzisz. Będzie Pasaż Łódzki. A i nieco dłuższy spacer niż od Carrefoura wyjdzie na zdrowie.

Powiedz jeszcze czy na parking przed Pasażem można wjechać przez BP? Bo następny wjazd jest chyba między Bodzio

a KFC.

• Moderatorzy
2 godziny temu, gitarrra napisał:

Będzie Pasaż Łódzki.

Lepiej postaw samochód w Casto na przeciwko. Jedziesz JP2 i na właściwych światłach skręcasz w lewo we Wróblewskiego.

Lepsze dojście do AA.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Pod Pasażem największy parking, najłatwiej miejsce znaleźć. Można wjechać przez stację Moya (dawniej BP), można nieco wcześniej pod Decathlon a można też przy KFC a jak wszystko przegapisz to jest jeszcze wjazd od strony parku.

Parking przy Castoramie-lepsze dojście do AA,wyjazd z parkingu od razu na Aleję JP II, czyli  w moim kierunku.

Parking Pasaż Łódzki-więcej miejsca ,chyba nieco bliżej do AA.(albo tak mi się wydaje).I obawiam się ,że to "więcej miejsca" może mieć znaczenie bo mam nieodparte wrażenie ,że takich "cwaniaków-spryciarzy" jak ja może być więcej. Wyjazd w stronę wylotu z miasta nie jest skomplikowany.

Co by nie powiedzieć, gdzieś będę musiał auto zostawić. Obie propozycje są fajne i możliwe ,że o wyborze zadecyduje bieżąca chwila.

Dzięki Panowie za pomoc.

To kierowcom w tyłkach się przewraca .

Kilkaset metrów przejść  to problem ?

Mieszkam w małym pierdolniku i dla mnie przejście 1km , czy 2 to żaden problem..A jestem już troszku wiekowy .

Nie za dobrze macie ?.

OPcja to paliwko dla prywaciarzy po 20 zeta.

Edytowane przez dulon184
55 minut temu, dulon184 napisał:

Mieszkam w małym pierdolniku i dla mnie przejście 1km , czy 2 to żaden problem..A jestem już troszku wiekowy .

No to pogratulować kondycji👍

58 minut temu, dulon184 napisał:

Mieszkam w małym pierdolniku

Pierdolnik???....hmmmm,nie znam miejscowości.

A ogólnie to z czym masz problem?

Kto z miasta Łodzi pochodzi ten powodzi się nie boi .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 1 miesiąc później...

Myślałem nad lokalizacjami ,które podaliście mi tu na forum.Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Ale życie lub pisać własny scenariusz i jechałem na koncert z ledwo co zaleczoną rwą lulszową a żona z kłopotami kolana.Jakiekolwiek "spacery"(z Carrefour na Bandurskiego lub Pasażu Łódzkiego) w tej sytuacji raczej nie wchodziły w grę więc zaparkowałem na parkingu przy hali.

A jeśli chodzi o dojazd to z obwodnicy Pabianic skręciłem w ul.Nad Dobrzynką,w  kierunku oś.Retkinia .Dalej ul.Sanitariuszek,w prawo w Maratońską i prosto do hali.Powrót tą samą trasą.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.