Skocz do zawartości
IGNORED

Podatek katastralny w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, costa brava napisał:

Cierpliwości 

Nie tylko państwo ale i wielkie korporacje będą  właścicielem prawie wszystkiego 

I Faraon Polski Jarosław Kaczyński nie obroni nas przed tym?

To na ch... nam taki faraon. Wybierzmy sobie kogoś normalnego. Kogoś kto umie zawiązać sobie buty.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

W dniu 11.06.2022 o 17:53, fan64 napisał:

...dla swojaków zrobi śię furtki w rodzaju,tak mam 10 mieszkań ale 8 to mieszkania w "remoncie" i tak te remonty będą trwać latami...

O nie prowadzę w nich burdelu a wynajem pokoi na godziny.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• 2 tygodnie później...

cytat

Zandberg chcesz usłyszeć argument przeciw katastralnemu? Jest jedyny i wystarczający! Kiedy zrozumiesz, że podatek ZAWSZE będzie wliczony w cenę i zaplaci za niego konsument???!!! Jeśli wprowadzisz katastralny na mieszkania wynajmowane to automatycznie ten podatek zostanie wliczony w cenę najmu! Czyli nie zapłaci go wlasciciel mieszkania a wynajmujący!

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ależ czarnowidztwo , totalne !!! Każda partia , która będzie miała w programie taki podatek , nigdy do żadnego parlamentu nie wejdzie.A jak spróbuje tylnym drzwiami wprowadzać , to szybciej wyleci z niego niż bąk z tyłka prezesa na Żoliborzu.

38 minut temu, costa brava napisał:

A jak wszystkie partie będą  miały to w programie, to którą  wybierzesz? 

Wszystkie nie będą go wprowadzać , Guru z Żoliborza twierdzi , że nie wprowadzą go nigdy.

Dobieranie się do naszych kieszeni nigdy popularnym nie było , więc szanse na brak tego podatku

są bardzo duże . Poza tym katastrat zysku partiom i rządowi nie przynosi a tylko samorządom , którzy mają

zdecydowanie trudniej by to zrobić.

15 godzin temu, modrzew47 napisał:

Ależ czarnowidztwo , totalne !!! Każda partia , która będzie miała w programie taki podatek , nigdy do żadnego parlamentu nie wejdzie.A jak spróbuje tylnym drzwiami wprowadzać , to szybciej wyleci z niego niż bąk z tyłka prezesa na Żoliborzu.

Wystarczy uświadomić najpierw czarna masę ze ten podatek dla zwykłego Kowalskiego będzie Mniejszy niż teraz płacą. 

Natomiast o wiele więcej zapłacą Ci zlodziejie co mają kilka domów i wielkie fabryki. 

A następnie raz na jakiś czas będą delikatnie zwiększać ten podatek. 

Jak dla mnie Katastral spokojnie jest do przepchania. CIEMNA masa lubi to. 

56 minut temu, Lolo2 napisał:

Wystarczy uświadomić najpierw czarna masę ze ten podatek dla zwykłego Kowalskiego będzie Mniejszy niż teraz płacą. 

To jakaś nowość i mógłbyś podać źródło tej wiadomości . 

8 minut temu, modrzew47 napisał:

To jakaś nowość i mógłbyś podać źródło tej wiadomości . 

Co nowość? 

Ja tylko w odpowiedzi na wcześniejszy post wstawiłem realny sposób Jak Można łatwo i sprytnie wprowadzić w Polsce katastral.

Nigdzie nie powiedziałem że wprowadzają. 

Aczkolwiek podatki od pustostanu, czy od 3 i wzwyż mieszkania to dla mnie analogią do katastralu. 

W dniu 11.06.2022 o 11:25, djedryk napisał:

Zastanawiacie się kiedy zostanie wprowadzony przez kogo  i w jakiej wysokości.

Póki co nie ma szans. Morawiecki i reszta bandy musieliby pracować na 2 etatach.

35 minut temu, Mrok napisał:

Póki co nie ma szans. Morawiecki i reszta bandy musieliby pracować na 2 etatach.

Nie muszą bogatego i tak będzie stać na zapłacenie podatku,  to problem średniej i najniżej klasy społecznej.

A Morawiecki to nie osobisty doradca Donalda ?

7 godzin temu, Lolo2 napisał:

Co nowość? 

Ja tylko w odpowiedzi na wcześniejszy post wstawiłem realny sposób Jak Można łatwo i sprytnie wprowadzić w Polsce katastral.

Nigdzie nie powiedziałem że wprowadzają. 

Aczkolwiek podatki od pustostanu, czy od 3 i wzwyż mieszkania to dla mnie analogią do katastralu. 

ojej.to jak ta wdowa po adamowiczu zrobi z 20 mieszkaniami.pewnie zlozy do tsue skarge.

46 minut temu, tomek7776 napisał:

ojej.to jak ta wdowa po adamowiczu zrobi z 20 mieszkaniami.pewnie zlozy do tsue skarge.

A co zrobi Obajtek to już cie nie martwi? Jak mu na podatki nie styknie to cena benzyny znowu wzrośnie i trzeba będzie zwalić na Putina.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

A co zrobi Obajtek to już cie nie martwi? Jak mu na podatki nie styknie to cena benzyny znowu wzrośnie i trzeba będzie zwalić na Putina.

Mama szwaczka przeleje mu kolejna bańkę i starczy. 

4 godziny temu, tomek7776 napisał:

Nie widzę problemu, przecież ona je chyba wynajmuje. Podwyższy jak wszyscy o podatek i już. To ci, co mieszkają w swoich lub wynajmowanych domach/mieszkaniach będą mieli przesr... 

3 godziny temu, tomek7776 napisał:

moze pomysl o Chodorkiewiczu...

A kto to? 

nagrywamy.com

Trąbienie jest od dawna . Choć na zasadzie sezonu ogórkowego . Dziennikarze piszą o niczym.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Kiedyś będzie 

Jak wszyscy ze świecznika zamienią juz wszystkie mieszkania na obligacje 

Oby  jeszcze polskie

To byłby znak że  jeszcze Polska nie zginęła 

Pójdzie  z góry sygnał nie inwestować  juz w nieruchomości 

Mogą  byc na przykład takie warunki  ogrzewania czy termoizolacji że  juz nieruchomosci nie będzie sie opłacało  trzymać,  nie musi to byc od razu podatek expresis verbis

Taka kolejna eko ściema w celu wywłaszczenia z majątków 

• 2 miesiące później...

Podatek zostanie wprowadzony jak Państwo przestanie zarabiać na kredytach i przerzuci się na podatek od nieruchomości,

A głupi  kredytobiorca i myśli że uwolni się od rat kredytowych po spłaceniu kredytu.

Nie w temacie, ale trochę w temacie:

Ukryta Zawartość

plus komentarze

gdzieś dzwoni- na razie nie jest pewne w którym kościele

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.