Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Jasper 25 MKII jaki wzmacniacz do poprawnego wysterowania?

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, Tokina napisał:

Powołujesz się najpierw na coś (Jantzen), potem nie wiesz jak wybrnąć? 🤣

a widziałeś kiedyś, chociażby w jotpegu Jantzen Audio Silver Gold 3,3uF ????!

W dniu 10.02.2024 o 19:02, Tokina napisał:

Nie nabrał wody usta, tylko napisał coś, co uderzało w jednego z nietykalnych guru na forum... 🙂

A co do "polskości", "duńskości" czy "francuskości" wyrobów - są niezwykle proste metody, żeby był napis made in Poland, Denmark czy France...na towarach tak naprawdę wyprodukowanych w Chinach. 

Co do tak bardzo polecanego na forum i w niektórych "salonach" czy portalach audio, Pylona, warto przejrzeć wszelkie zależności i powiązania w tej firmie  - "ciekawa" lektura. 🙃

No to pokaż nam te metody. Dowody. 

Ja otwarcie powiedziałem. Nie byłem w fabryce. Skoro uważasz że to jest chiński produkt to udowodnij to.

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Skoro uważasz że to jest chiński produkt to udowodnij to.

Zobacz na twarz prezesa Pylona, wypisz wymaluj Azjata. 😉

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

14 godzin temu, Adam 38 napisał:

Zobacz na twarz prezesa Pylona, wypisz wymaluj Azjata. 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hmm 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 10.02.2024 o 19:02, Tokina napisał:

Nie nabrał wody usta, tylko napisał coś, co uderzało w jednego z nietykalnych guru na forum... 🙂

A co do "polskości", "duńskości" czy "francuskości" wyrobów - są niezwykle proste metody, żeby był napis made in Poland, Denmark czy France...na towarach tak naprawdę wyprodukowanych w Chinach. 

Co do tak bardzo polecanego na forum i w niektórych "salonach" czy portalach audio, Pylona, warto przejrzeć wszelkie zależności i powiązania w tej firmie  - "ciekawa" lektura. 🙃

A Ty przeczytałeś co napisałem , czy zwyczajnie masz to w pompie? 

Kurde , ignorancja LEVEL HARD.

PYLON to polska firma wykorzystująca norweskie głośniki , w ostatnich wersjach MKII , ( Diamond 28 np.) , zamówili głośniki specjalne do swoich potrzeb.

Ja tu się nie chce kłócić , posłuchaj swojej ulubionej muzyki na Diamondach, potem będziemy dalej rozmawiać.

Chyba że krucjata ważniejsza to nie mamy o czym rozmawiać.

@Piotr Sonido No Mateusz Azjata jak .........i odniosłem wrażenie że dobrze po polsku mówi 😁

Edytowane przez tgiertuga1

Pylon Diamond 28 ,Unison Research Simply Italy, Nad C-538, Wiim Ultra 

Jakby tu u nas już mieszkał jakiś czas 😛

no ale dajmy koledze tokina jeszcze chwilę czasu. Może zbiera dla nas wszystkich dowody wiecie że to przeważnie zajmuje trochę czasu. Ja bym chętnie poczytał o jakiś nieścisłościach 😛

To raczej nie spodziewam się sensacji natomiast lubię takie tematy 🙂

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...

Trochę zapomniałem ale czuję się zobowiązany powiedzieć, że pod koniec zeszlego roku moje Pylon Jasper 25mk2 zestawiłem z Audio Analogue Maestro Anniversary i gra to tak jak grać powinno. Bardzo dobrze, soczyście, szeroko, muzykalnie, uniwersalnie. Uważam, że to bardzo dobre małżeństwo. W związku z tym zakończyłem szukanie, porównywalnie i słuchanie sprzętu itd. Słucham muzyki bo finalnie o to chodzi. Reszta komponentów mniej istotnych choć rownie ważnych z czasem rozwinę. 

Ps. Maestro jest również wpięty do Kina domowego po pre out jako koncowka mocy. Rewelacja.

Dziękuję wszystkim za cenne uwagi, podpowiedzi i podzielenie się swoim doświadczeniem odsłuchowym.  

Życzę tym,  którzy jeszcze szukają aby szybko odnaleźli swoją muzyczną nirwanę. 

Pozdrawiam 

M

Edytowane przez Marc2022
  • 6 miesięcy później...

Szeroka gama ustawienia. 

Zależy kogo zapytasz. Są tacy co nie umieją ustawić Diraca i powiedzą że to gra słabo że wszystkim.

Są tacy co powiedzą co powiedzą super wzmacniacz bo właśnie ta kalibracja załatwisz wszystko.

Jedni i drudzy mają rację. Tylko jedno umieją ustawić drudzy nie.

Mocy mu do jaspera nie braknie.

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Są tacy co powiedzą co powiedzą super wzmacniacz bo właśnie ta kalibracja załatwisz wszystko.

To ja !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

8 godzin temu, Ghotti napisał:

Czyli najlepiej po prostu posłuchać 😄 musze się gdzieś na odsłuch umówić bo kupilem arcama 

Zapraszamy 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 miesiące później...

22 strony to może odkopie ... jakiś właściciel jasper 25 😉 ? Bo wczoraj je zamówiłem więc za 3 ~~ tygodnie może dojadą. Podobno fajnie się sprawdza chord z nimi jakies inne propozycję? widze iż wy je macie m.in. @SlaveNoise oraz @pjfilms

@GhottiNie posiadam już tego modelu , wymieniłem na poczet jasper 18 , a później na unitrę zgb-401. Z kablami jest tak , iż to co się wpasowało u mnie, niekoniecznie u Ciebie się zgra. Używałem Cardas Crosslink Speaker 2x2,5m banany - za 1300 do wyrwania 3m z outletu .

Byle było stron bo widzisz jednak okazuje się że znalezienie wzmacniacza do tych kolumn wcale nie jest proste 

Wzmacniacz chord tak

Gdybym miał budżet Ultima integrated by u mnie stał. 

Fajna opcja to także atc sia 2-150

Rewelacja karan kai180.

Bardzo by pasował także bryston.

I śmiało także odważyłbym się połączyć te kolumny z elektroniką moon. 

W wieku 21 mieli kiedyś jakoś zajebistą cenę na serie 600.

1 minutę temu, SlaveNoise napisał:

@GhottiNie posiadam już tego modelu , wymieniłem na poczet jasper 18 , a później na unitrę zgb-401. Z kablami jest tak , iż to co się wpasowało u mnie, niekoniecznie u Ciebie się zgra. Używałem Cardas Crosslink Speaker 2x2,5m banany - za 1300 do wyrwania 3m z outletu .

dzięki 😉 tak wiem, zbieram sobie po prostu jakieś typy do testowania i tyle 🙂 

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Byle było stron bo widzisz jednak okazuje się że znalezienie wzmacniacza do tych kolumn wcale nie jest proste 

Wzmacniacz chord tak

Gdybym miał budżet Ultima integrated by u mnie stał. 

Fajna opcja to także atc sia 2-150

Rewelacja karan kai180.

Bardzo by pasował także bryston.

I śmiało także odważyłbym się połączyć te kolumny z elektroniką moon. 

W wieku 21 mieli kiedyś jakoś zajebistą cenę na serie 600.

nie dodałem najważniejszej opcji, że kabli szukam do nich 😄 

@GhottiNo i denon 2500ne najlepiej mi grał z tego wszystkiego, reszta to męczarnia tak do 12tys.

Edytowane przez SlaveNoise
1 minutę temu, SlaveNoise napisał:

@GhottiNo i denon 2500ne najlepiej mi grał z tego wszystkiego, reszta to męczarnia tak do 12tys.

mam shanlinga a3.2 dawał z nimi radę, zabrałem go na odsłuch. Zobaczymy w domu jak to będzie "wyglądać"

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Z tego co pisze jeden z blogerów audiofilskich wcale nie jest tak trudno...

Cyt. ,,Jak chodzi o wzmocnienie to mamy spory wybór od tanich i bardzo dobrze wykonanych lamp Cayina, poprzez kilka modeli Electrocompanieta z nowszej i starszych serii, mało znanych B.M.C Audio aż na Karanie skończywszy. Z wszystkim sprawdzone i dające masę frajdy z odsłuchu. Pozwoliliśmy sobie nawet na podpięcie wybitnych monobloków Amplifona SET140 na lampie GU48, jak krajowy zestaw to i wzmocnienie. Powiem jedno, to jest po prostu czysta poezja. Wiem, że na tle ceny kolumn to niektóre z powyższych będą abstrakcją cenową ale gwarantuję Wam, że kres możliwości Pylon Jasper 25mk2 usłyszycie właśnie z tak doskonałym towarzystwem".

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

4 minuty temu, cortes napisał:

Cyt. ,,Jak chodzi o wzmocnienie to mamy spory wybór od tanich i bardzo dobrze wykonanych lamp Cayina, poprzez kilka modeli Electrocompanieta z nowszej i starszych serii, mało znanych B.M.C Audio aż na Karanie skończywszy. Z wszystkim sprawdzone i dające masę frajdy z odsłuchu. Pozwoliliśmy sobie nawet na podpięcie wybitnych monobloków Amplifona SET140 na lampie GU48, jak krajowy zestaw to i wzmocnienie. Powiem jedno, to jest po prostu czysta poezja. Wiem, że na tle ceny kolumn to niektóre z powyższych będą abstrakcją cenową ale gwarantuję Wam, że kres możliwości Pylon Jasper 25mk2 usłyszycie właśnie z tak doskonałym towarzystwem".

Szymon lubi wszystko co polskie czy to pylon czy to studio 16hz ... 🙂 także no ...

3 minuty temu, Ghotti napisał:

shanlinga a3.2

Jak on z nimi współgrał przede wszystkim na basie?  Wypycha wokal? (tego nienawidzę )

4 minuty temu, SlaveNoise napisał:

Jak on z nimi współgrał przede wszystkim na basie?  Wypycha wokal? (tego nienawidzę )

porównywałem z ma gold 300, atc40, kanta 2 i wypadł najlepiej z pylonami, potem próbowałem użyć go jako końcówki a pre był lumin p1 mini tutaj nie słyszałem różnicy. Zobaczymy za 3 ~~ tygodnie jak dojadą. Z basem ciężko powiedzieć bo pokój miał 16m2 ~~ a ja mam 45m2 😄  pożyjemy zobaczymy 🙂 

Edytowane przez Ghotti
16 minut temu, Ghotti napisał:

dodałem najważniejszej opcji, że kabli szukam do nich

Sorki

Ja to za wzmacniaczem wyjeżdżam 

Oehlbach XXL, inakustik referenz, cardas 101, chord clearway, kimber 8 TC 

14 minut temu, cortes napisał:

Czy to bloger Szymon Faber? Nie to żebym akurat w tej kwestii się z nim nie zgadzał ale nie czytam jego recenzji odkąd są aż tak mocno sponsorowany i jest to tak bardzo zauważalne

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Czy to bloger Szymon Faber? Nie to żebym akurat w tej kwestii się z nim nie zgadzał ale nie czytam jego recenzji odkąd są aż tak mocno sponsorowany i jest to tak bardzo zauważalne

Nie wolno operować na forum obcymi nazwami, bo punkty karne dają Panie - netykieta.

Realnie pewnie wszystko jest mniej lub bardziej sponsorowane (taki mamy klimat). Najważniejsze nauczyć się czytać między wierszami i wówczas można wysnuć własne trafne wnioski.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

1 godzinę temu, cortes napisał:

Nie wolno operować na forum obcymi nazwami, bo punkty karne dają Panie - netykieta.

A kogoś obchodzą punkty karne? Wywalone na nie i na jakiekolwiek punkty.

@Ghotti To daj znaka jak Ci się to wszystko zgra u mnie jaspery plumkały na 35m2 przy większym metrażu, myślę, że powinny fajnie rozwinąć skrzydła .

• Pokaż nowe odpowiedzi