Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód zasilający DIY wypełnienie śrutem

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, ASURA napisał:

Mam fajne pomysły ale  realizuję je dla siebie, moja skromna pracownia mi spokojnie styknie co by je realizować i mam to w swoim systemie z którego jestem bardzo happy

Jedyny problem to

CZAS

oraz zdrowie

Przed wczoraj byłem na OIOM-e i wyszło że mi potas na pysk poleciał a serducho tak dawało w p… jak by je szpadą przebić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Potas to coś,co się bardzo łatwo wypala przy emocjach...
Potas,sód-hiperwentylacja.

Warto tego unikać.

Dbaj o siebie:)

11 minut temu, ASURA napisał:

Mam fajne pomysły ale  realizuję je dla siebie, moja skromna pracownia mi spokojnie styknie co by je realizować i mam to w swoim systemie z którego jestem bardzo happy

Jedyny problem to

CZAS

oraz zdrowie

Przed wczoraj byłem na OIOM-e i wyszło że mi potas na pysk poleciał a serducho tak dawało w p… jak by je szpadą przebić

No ale warto się jeszcze czymś cieszyć np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Ukryta Zawartość

Potas to coś,co się bardzo łatwo wypala przy emocjach...
Potas,sód-hiperwentylacja.

Warto tego unikać.

Dbaj o siebie:)

Pomidory jak dojrzewają trzeba wcinać tylko latem tak jak to robią Włosi. Ten w tabletkach rąbie żołądek. Jest to efekt odstawienia biegania z racji… poczatków astmy spowodowanej bardzo "czystym" powietrzem w Krakowie. Przez kolejne trzy lata dalej ciśnienie jak młody bóg 120/70 a później poszybowało z braku poza kosiarką ruchu. Tabletki i efekt odwodnienia z racji ich działania i.. spadek potasu

Krótka decyzja wracamy i astma czy…

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

29 minut temu, ASURA napisał:

Pomidory jak dojrzewają trzeba wcinać tylko latem tak jak to robią Włosi. Ten w tabletkach rąbie żołądek. Jest to efekt odstawienia biegania z racji… poczatków astmy spowodowanej bardzo "czystym" powietrzem w Krakowie. Przez kolejne trzy lata dalej ciśnienie jak młody bóg 120/70 a później poszybowało z braku poza kosiarką ruchu. Tabletki i efekt odwodnienia z racji ich działania i.. spadek potasu

Krótka decyzja wracamy i astma czy…

Czyli nie jesteś w Krakowie?
Cóż,zdrowie najważniejsze...
Też lubię spokojne wiejskie klimaty z czystym powietrzem

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

@ASURA naprawdę nie jesteś w stanie podać na jakim poziomie mierzyłeś te zmiany ?

Pierwotny i końcowy wynik ? 

Nie chodzi o wartość zmiany, to już wiem

3 godziny temu, ASURA napisał:

QRS dostał nagrodę Produkt Roku w High Fidelity

To żadna rekomendacja, a wręcz przeciwnie bo Pacuła jest delikatnie mówiąc bajkopisarzem. Sam siebie przeszedł jak opisywał gniazdko Furutecha albo Gigawatta, nie pamiętam dokładnie, a test podstawki jest też zabawny. Warto tam jednak zaglądać bo są fotki i opisy budowy sprzętu,  coś płytach, ciekawe wywiady itp. Jednak testy czegokolwiek można przestać czytać jak zaczyna się opis brzmienia chyba, że dla rozrywki.

Zastosowałem taką podstawkę pod gniazdko ze specjalnego drewna sosny wysokogórskiej (chciałem z limby ,ale pod ochroną)

Od groma powietrza teraz wpycha mi w system ,aż wieje w pokoju halnym 😉

Odizolowanie gniazdka od ściany tym drewnem sprawiło,że wszelkie drgania konstrukcji budynku są absorbowane przez żywice w nim zawartą a następnie przez specjalne wkręty z kółkami z odpowiedniego metalu i tworzywa są ponownie zawracane w ścianę.

Całość działa jak dioda Zenera ,przepuszcza tylko w jedną stronę a zastosowanie 4 wkrętów działa jak mostek Gretza prostując prąd w czystą sinusoidę.

Taka z rana to zabawa 🙂

Miłej niedzieli 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No wypycha właśnie ,wystarczy że okno otworze i gdzieś takie zawirowania powstają,że wypycha wtyczki.

I zauważyłem,że jak jest przeciąg,to rozmywa mi stereo.

Gdzieś cała scena muzyczna się przesuwa w stronę drzwi .

2 godziny temu, rawracer napisał:

No wypycha właśnie ,wystarczy że okno otworze...

Powieś na oknie góralską firankę- dla równowagi. 

3 godziny temu, bum1234 napisał:

Mieszkasz w okolicy aktywnej sejsmicznie?

Pewnie górotwór się wypycha... 😉

1 minutę temu, porlick napisał:

Powieś na oknie góralską firankę- dla równowagi. 

I to jest to 😉 a ciupaską podepre wtyczki .

A tak na poważnie ,to jak zamknąć temat?

Bo nie mogę znaleźć tej opcji .

A na powaznie- u mnie zakłócenia sieciowe zmniejszyły się do praktycznie niesłyszalnych (gramofon, poziom max) po odsunięciu zasilania od przewodów sygnałowych za szafka RTV i posprawdzaniu zasilaczy (1 z 3ch musiałem wymienić).

W ramach audiofilskiego sportu zrobiłem ostatnio taki myk, że uporządkowałem wszystkie kable, a listwę odsunąłem od wzmacniacza na 3m i wpiąłem do innego gniazdka. 

Nad efektami zastanawiam się do dzisiaj 🤣

7 minut temu, rawracer napisał:

😉

A tak na poważnie ,to jak zamknąć temat?

Bo nie mogę znaleźć tej opcji .

Nie wiem, może dokopiesz się do tej opcji przez "moja zawartość"? A może trzeba po prostu zgłosić do zamknięcia? Bezpośredniego dojścia też nie znajduję.

4 godziny temu, rawracer napisał:

Zastosowałem taką podstawkę pod gniazdko ze specjalnego drewna sosny wysokogórskiej (chciałem z limby ,ale pod ochroną)

Od groma powietrza teraz wpycha mi w system ,aż wieje w pokoju halnym 😉

Odizolowanie gniazdka od ściany tym drewnem sprawiło,że wszelkie drgania konstrukcji budynku są absorbowane przez żywice w nim zawartą a następnie przez specjalne wkręty z kółkami z odpowiedniego metalu i tworzywa są ponownie zawracane w ścianę.

Całość działa jak dioda Zenera ,przepuszcza tylko w jedną stronę a zastosowanie 4 wkrętów działa jak mostek Gretza prostując prąd w czystą sinusoidę.

Taka z rana to zabawa 🙂

Miłej niedzieli 

Ukryta Zawartość

I to jest odpowiedź na moje pytanie, a co jak się wsadza prosto w ścianę 🤣🤣🤣

Ukryta Zawartość

Się zapytam tak, gdy ktoś ma zamiast gniazdka, zamurowaną  ładnie w ścianie listwę, to ma prund z listwy czy z gniazdka w ścianie?

Pytam, gdyż co niektórym dany wzmacniacz gra inaczej podłączony do listwy niż ze ściany?

1 godzinę temu, porlick napisał:

A na powaznie- u mnie zakłócenia sieciowe zmniejszyły się do praktycznie niesłyszalnych (gramofon, poziom max) po odsunięciu zasilania od przewodów sygnałowych za szafka RTV i posprawdzaniu zasilaczy (1 z 3ch musiałem wymienić).

No i potwierdzasz w ten sposób działanie QRS-a bo więcej się dzieje w audio wokół przedmiotów niż w nich samych. Tesla o tym też pisał wystarczy poszukać

3 minuty temu, ASURA napisał:

No i potwierdzasz w ten sposób działanie QRS-a bo więcej się dzieje w audio wokół przedmiotów niż w nich samych. Tesla o tym też pisał wystarczy poszukać

Nie potwierdzam DZIAŁANIA DESKI.

Potwierdzam, że porządek plus wymiana nie do końca sprawnego zasilacza zmniejszyły zakłócenia w systemie.

Deska nicego by mi nie poprawiła.

1 minutę temu, porlick napisał:

Nie potwierdzam DZIAŁANIA DESKI.

Potwierdzam, że porządek plus wymiana nie do końca sprawnego zasilacza zmniejszyły zakłócenia w systemie.

Deska nicego by mi nie poprawiła.

To pco gramofon masz z desek?

Wywal obudowę i heja; zaraz zobaczysz że zdechło a nawet gramofon przestał działać…

Bez obudowy też doskonale działa, bo ona tylko jest podstawą, w której jest zawieszony.

Dual 491A.

Ukryta Zawartość

Zatkało kakało? 😉

Ukryta Zawartość

52 minutes ago, ASURA said:

Kolega taki techniczny z dziesiątkami lat w książkach a lekka ręka w jednym rzędzie ustawia mikro sygnał gramofonu z bezpiecznikiem B16 na linii 230v. Coraz bardziej mam wątpliwości co do tego autonomicznego myślenia kolegi. 

33 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

Kolega taki techniczny z dziesiątkami lat w książkach a lekka ręka w jednym rzędzie ustawia mikro sygnał gramofonu z bezpiecznikiem B16 na linii 230v. Coraz bardziej mam wątpliwości co do tego autonomicznego myślenia kolegi. 

Ty między tymi sygnałami byłeś i nam tu wszystko do jednego wora wrzuciłeś za tym na obecną chwilę bardzo panu dziękujemy za pisanie wydumek z mchu i paproci…

1 minute ago, ASURA said:

Ty między tymi sygnałami byłeś i nam tu wszystko do jednego wora wrzuciłeś za tym na obecną chwilę bardzo panu dziękujemy za pisanie wydumek z mchu i paproci…

I znowu odwracanie kota ogonkiem..

Tłumaczę dla potomnych: kolega wyżej pisał o gramofonie a kolega ASURA od razu podchwycił moment żeby uwiarygodniać kawałek drewna podstawiany pod kable sieciowe. Swoją drogą ciekawe czy taka podstawka ma sens jak ktoś ma już parkiet 😄

Bajki z mchu i paproci to mętne tłumaczenia popierane teslami,  promieniowaniem czerenkowa tu to pasuje. Co jest mętnego w tym że gramofon ma bardzo słaby i mały sygnał? Coraz bardziej wydumane te odpowiedzi.. 

5 minut temu, Daniel_68412 napisał:

I znowu odwracanie kota ogonkiem..

Tłumaczę dla potomnych: kolega wyżej pisał o gramofonie a kolega ASURA od razu podchwycił moment żeby uwiarygodniać kawałek drewna podstawiany pod kable sieciowe. Swoją drogą ciekawe czy taka podstawka ma sens jak ktoś ma już parkiet 😄

Bajki z mchu i paproci to mętne tłumaczenia popierane teslami,  promieniowaniem czerenkowa tu to pasuje. Co jest mętnego w tym że gramofon ma bardzo słaby i mały sygnał? Coraz bardziej wydumane te odpowiedzi.. 

Dalej z tym gramofonem jesteś ciemny jak tabaka w rogu, przypomnę z gramofonami miałem do czynienia  już w 1976roku…

Swego czasu szanowany Denon zrobił piękny drogi gramofon z ementami szklanymi i…. ludziom nie grał i nie było tam muzyki…

• Redaktorzy
18 minut temu, ASURA napisał:

dziękujemy za pisanie wydumek z mchu i paproci…

10 minut temu, Daniel_68412 napisał:

Bajki z mchu i paproci to mętne tłumaczenia popierane teslami,  promieniowaniem czerenkowa tu to pasuje. Co jest mętnego w tym że gramofon ma bardzo słaby i mały sygnał?

Panowie, dla rozluźnienia atmosfery.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

W sumie jest jakieś podobieństwo...

porlick.jpg.4254c5c3ba66337f5d882a8ef6216391.jpg

Ukryta Zawartość

Podajcie sobie dłoń na znak pokoju...

Godzinę temu, porlick napisał:

😉

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Grzegorz7 napisał:

W sumie jest jakieś podobieństwo...

Ukryta Zawartość

Asura.thumb.jpg.89988555ff2addf890c452c11ae84b89.jpg

Podajcie sobie dłoń na znak pokoju...

No nie, ten gramiak ma np. g..ne stopki; gdzie Rzym a gdzie Krym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi