Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Wspaniały Świat

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, endriuw napisał:

A gdyby tak pyskował wyborca PiSu, do tego jakiś pociotek partyjny? Szanowny pan policjant łaskawie udzieliłby upomnienia? 

Jak sięgam pamięciom pokazanie odpowiedniej legitymacji w każdym ustroju sprawę załatwiało  a obecnie wystarczy immunitet prokuratora czy innego sędziego. Twój idol Tusk jakoś nie miał skrupułów przed wydaniem zgody na strzelanie do protestujących w Jastrzębiu Zdroju. Fakt  gumowymi kulami a mógł ostrą , litościwy pan!

2 godziny temu, Genesis napisał:

Nacjonalista to ktoś, kto jest dumny z czynów, których nie dokonał i nienawidzi ludzi, których nie zna

I mamy najnowszą definicję nacjonalisty.

Trzeba uzupełnić odnośny wpis na wiki

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

5 minut temu, absinth3 napisał:

I mamy najnowszą definicję nacjonalisty.

Trzeba uzupełnić odnośny wpis na wiki

Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra!😉

2 minuty temu, Genesis napisał:

Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra!

Niezły ubaw. Niedługo- mam robotę.

Swoją drogą używanie pojęć XIX wiecznych jako inwektywy jest zabawne. Podobnie współczesne ruchy tzw nacjonalistyczne, jakieś endecje itp: jedno i drugie to anachronizm i żarty z publiczności.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Nieznany sprawca uszkodził dziewięć aut na parkingu CBA.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czynności w tej sprawie trwają - zaznaczył Koniuszy.

Ukryta Zawartość

51 minut temu, toptwenty napisał:

Nieznany sprawca uszkodził dziewięć aut na parkingu CBA.

Ukryta Zawartość

Czynności w tej sprawie trwają - zaznaczył Koniuszy.

Pisśledztwo wykaże, że to był Tusk z reklamówką pełną win 😆

Ukryta Zawartość

Panowie p...... takie smuty że aż wymiotować się chcę. Każda władza  to  wyłącznie pieniądze, tam gdzie są pieniądze są układy i korupcja. I bez znaczenia czy jest to PIS PO Komuna czy UE

W dniu 27.11.2022 o 18:52, djedryk napisał:

Jak Ci się tam podoba to sobie tam mieszkaj

opuściłeś kiedyś swoje miasteczko? posmakowałeś życia w innym kraju? próbowałeś porozumieć się w innych językach?

znasz jakiś obcokrajowców?

W dniu 27.11.2022 o 19:47, mariusz05 napisał:

Jak sięgam pamięciom

😄 

17 godzin temu, djedryk napisał:

Panowie p...... takie smuty że aż wymiotować się chcę. Każda władza  to  wyłącznie pieniądze, tam gdzie są pieniądze są układy i korupcja. I bez znaczenia czy jest to PIS PO Komuna czy UE

i dlatego piss jest najlepszy?

2 godziny temu, kostropaty napisał:

opuściłeś kiedyś swoje miasteczko? posmakowałeś życia w innym kraju? próbowałeś porozumieć się w innych językach?

znasz jakiś obcokrajowców?

😄 

i dlatego piss jest najlepszy?

.... cię obchodzi  moje życie, zajmij się swoim.

Znałem gonza z mupetach show - ocenę jego zostawię bez komentarza.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem ap ropo  polityki bo wygląda na to że nawet liter polskich nie potrafisz składać a mówisz o innych językach.

Masz  swój rozum nasiąknięty durną kłamliwą polityką w takim stopniu że szkoda dyskutować.

17 minut temu, djedryk napisał:

.... cię obchodzi  moje życie, zajmij się swoim.

Znałem gonza z mupetach show - ocenę jego zostawię bez komentarza.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem ap ropo  polityki bo wygląda na to że nawet liter polskich nie potrafisz składać a mówisz o innych językach.

Masz  swój rozum nasiąknięty durną kłamliwą polityką w takim stopniu że szkoda dyskutować.

czytaj ze zrozumieniem

piszesz Koledze, żeby wyprowadził się do ue, innemu, żeby tam został...

jak rozumiem zwiedziłeś trochę świata i masz porównanie?

piszesz: "Ja jestem cały czas w w Polsce,  w  2004 nie głosowałem ani za wejściem ani przeciwko."

to może rusz cztery litery, pozwiedzaj, zobacz, poznaj ludzi...

ale może wolisz nie wychylać nosa z wioski, gdyż tak bezpieczniej, ok, ale wtedy nie nadawaj na ue, skoro nie byłeś i nie widziałeś...

a o moim stopniu nasiąknięcia polityką nie wiesz nic...literalnie...

W dniu 5.09.2022 o 21:21, Adam Sikora napisał:

Ogólnie rzecz biorąc można powiedzieć ze to co wymyślą Niemcy  na pewno jest niewłaściwe i szybko upadnie i sie skończy.

Osobiście wolałbym, żeby swoje innowacyjne teorie testowali wyłącznie na swoich obywatelach.

Cytat

Szkoda, że nie powiedzieliście o wykresie TVN, w którym porównano liczbę chorych na w Polsce i w krajach zachodniej Europy. Słupki wskazywały więcej w PL. Problem w tym, że w jednej skali zastosowano jednostki 100 000, a dla PL 10 00.

17 minut temu, kostropaty napisał:

czyli to jest dowód? 😄 

Gdybyś  dostał gumową kulą , dla ciebie byłby to wystarczający dowód ? A polewanie protestujących z armatki wodnej w zimę to co, nad bandytami na Białoruskiej granicy się rozczulaliście ale swoich to można zlać wodą w czasie mrozu.

Edytowane przez mariusz05
W dniu 28.11.2022 o 22:35, djedryk napisał:

Każda władza  to  wyłącznie pieniądze, tam gdzie są pieniądze są układy i korupcja.

Jeszcze kłamstwa, manipulacje, obłuda, cynizm, nepotyzm, hipokryzja.
Przez ostatnie prawie 8 lat doświadczamy tego wszystkiego w nadzwyczaj spotęgowanym wymiarze + niespotykany dotychczas dodruk pieniądza, który wywołał największą od wielu lat inflację i zubożenie społeczeństwa.
Poza tym nieustanne próby zmian Konstytucji, wprowadzania zamordyzmu i upadlania ludziom życia.

Czaisz tę "subtelną" różnicę?

Czy od tego roku firmy zapłacą składkę zdrowotną od towaru w magazynie?

Co z podatkami w przypadku likwidacji firmy?

Kto może zmienić formę opodatkowania po zakończeniu roku? 

Wielkimi krokami zbliża się rozliczenie „Polskiego ładu". Jesteśmy w kompletnie innym świecie niż przed rokiem. Podatki miały być prostsze, są dużo trudniejsze. Miały być niższe, właściciele firm w zdecydowanej większości przypadków płacą więcej niż do tej pory, a składka zdrowotna i ZUS nigdy jeszcze nie uwierały tak bardzo.

Nad tym wszystkim unosi się nieznośna atmosfera chaosu, tymczasowości i czyhających zewsząd na przedsiębiorców podstępów, haczyków i prowokacji.

Widać potworne słabości polityków, którzy wiedząc, że "Polski ład" jest niewypałem, i tak go uchwalili.

Widać żenujące słabości urzędników resortu finansów, którzy nie byli w stanie (a może nie chcieli) przygotować aktu prawnego, który nie budziłby zastrzeżeń choćby z punktu widzenia poprawnej legislacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Paszporty węglowe w drodze...

Ukryta Zawartość

Ma rację Dziki Trener 

Trzeba zainwestować w swoje zdrowie...psychiczne i fizyczne

Całą resztę nam odbiorą  

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, costa brava napisał:

Ten gość może się wydawać niektórym niekumatym oszołomem ze względu na sposób przekazywania wiedzy, który sobie wymyślił. Jednak zawsze trafia w punkt. W jego filmikach nie ma ani jednego fałszywego zdania, tylko sama prawda i mądre słowa.

Czy nowy ? Czy wspaniały ?

To zależy.

Przepowiednia na lata 1972-2040 :

Ukryta Zawartość

(Tzn. ta sama, co 50 lat temu).

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

49 minut temu, xetras napisał:

Czy nowy ? Czy wspaniały ?

To zależy.

Przepowiednia na lata 1972-2040 :

Ukryta Zawartość

(Tzn. ta sama, co 50 lat temu).

A w artykule masz mentalność bogatych. My się już nachpaliśmy, więc teraz mamy taki pomysł żebyście to wy zacisnęli pasy i zrzucili się na ogarnianie skutków. Wypisz-wymaluj kryzys bankowy sprzed kilku lat.

W 19 wieku przewidywano, że w latach 40 dwudziestego wieku miasta zatoną pod warstwą końskiego łajna z powodu ilości koni i dorożek. Straszenie końcami świata najlepiej medialnie się sprzedaje. No może z jednym mogę się zgodzić: " upadek cywilizacji" opartej na kreacji pieniądza z powietrza (i to musi rzeczywiście najpóźniej za te 10 lat pierdolnąć z hukiem) i powrót do standardu złota.

Wystarczy spojrzeć na co dają nam dotacje. Na infratrukture, na drogi itd itd żeby się lepiej wywoziło towary wyprodukowane u nas w zagranicznych firmach. Dotacje na rozwój technologii, na innowacyjność w zasadzie nie istnieją. Technologie mają na zachodzie i jak chcemy to se możemy licencje kupić, albo gotowy produkt najlepiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mariusz05

Jeszcze wideo od tej 40 letniej Holenderki (naprawdę nazywa się Branderhorst, jest też modelko- aktorką u Saudyjczyków).

Ukryta Zawartość

80 minut pogadanki po angielsku.

PS.

1 Czy temat to pyskówka ?

2 Czy argumenty obiektywne też ktoś podaje ?

Jeśli 1 to spadam, jeśli 2 to będę.

Bo:

Urabianie komuś gęby to dość infantylne zajęcie.

PPS.

Trollerka resentymentami z przeszlości w prognozowaniu w temacie jakoś jest zbyt częsta, ale może zajrzę tu z doskoku czasami - któż to przewidzi ?

O tym, co było to chyba jest poza tematem ?

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Miało być lepiej, a jest gorzej. Nowe przepisy, które dały pieszym pierwszeństwo jeszcze przed wejściem na pasy, miały zwiększyć ich bezpieczeństwo. Stało się odwrotnie. Statystyki są bezlitosne. Wypadków, rannych i zabitych na przejściach jest dużo więcej niż przed wprowadzeniem zmian - informują "Wydarzenia".

Ukryta Zawartość

Ktoś wyciągnięcie wnioski i przywróci poprzednie  prawo?

Nie.  Bo to nie o bezpieczeństwo chodzi tylko o kasę i o dalsze obrzydzanie życia kierowcom 

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.