Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Wspaniały Świat

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, cezar1972 napisał:

1. resorty siłowe i ich rodziny zarabiałyby niezła kasę i żyły w odizolowanych osiedlach (bazach)

2. Na świecie zrobiłaby się taka chujnia (wojny, głód, brak podstawowych artykułów), że ludzie zgodziliby się na wszystko, byle by tylko było spokojnie i bezpiecznie, w sklepach było szare mydło i chleb robiony z mąki z robali i woda w kranie zdatna do picia.    

Tak tez sie stanie. 

Natomiast co do dochodu "bezwarunkowego" to podkreslic nalezy, ze slowo bezwarunkowy w tym przypadku stanie sie pojeciem wzglednym.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

3 godziny temu, cezar1972 napisał:

chleb robiony z mąki z robali

Jak myślicie - od tego lata czereśnie z robakami będą już droższe od tych bez robaków? 😄

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Może w TV doradzą nam co robić dalej...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(chyba nie)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr_1
11 godzin temu, cezar1972 napisał:

Skoro ten dochód miałby zapewnić zaspokojenie wszystkich podstawowych potrzeb, to musiałby wynosić kilka razy więcej, bo jak bezrobotny samotny patol utrzyma się dzisiaj za 1300 PLN.

Dziś na TVP Dokument obejrzałem kolejny odcinek serialu produkcji niemieckiej pt. Wcielenie Zła.
Poświęcony był dyktatorowi Korei Pn., który rządził przed obecnym. To co się dzieje w tym kraju od wielu lat przebija dyktaturę Mao i Stalina. Oczywiście te informacje są znane, ale ten film obudził we mnie emocje i refleksje - do czego zmierza świat. 
Chcą coś podobnego wprowadzić w krajach wysoko rozwiniętych. Nie będzie to łatwe, bo muszą zwalczyć demokrację, złamać ludzi i stopniowo zwalczyć ich przyzwyczajenie do wolności.

26 minut temu, soundchaser napisał:

Dziś na TVP Dokument obejrzałem kolejny odcinek serialu produkcji niemieckiej pt. Wcielenie Zła.
Poświęcony był dyktatorowi Korei Pn., który rządził przed obecnym. To co się dzieje w tym kraju od wielu lat przebija dyktaturę Mao i Stalina. Oczywiście te informacje są znane, ale ten film obudził we mnie emocje i refleksje - do czego zmierza świat. 
Chcą coś podobnego wprowadzić w krajach wysoko rozwiniętych. Nie będzie to łatwe, bo muszą zwalczyć demokrację, złamać ludzi i stopniowo zwalczyć ich przyzwyczajenie do wolności.

Gdybyś mieszkał w Afryce, rozumiałbyś znaczenie słowa Bestia. Są wielkie zwierzęta przed którymi nie można uciec. Twoją jedyną szansą jest, że zwierze ma dobry humor, albo ciebie nie upatrzy na obiad, albo że się w ogóle nie spotkacie. Nie biegasz szybciej, ucieczka na drzewo też nic nie pomoże.

Tymczasem budynek O--N--Z w Afryce:

FRt9JDiXMAAmmYG.jpg:large

Ostatnio oglądałem ciekawy spiskowy filmik na FB, ale zawieszał się w momencie kiedy padały te 3 litery i nie mogłem obejrzeć co jest mówione dalej. Na przeglądarkach Chrome i Firefox, innej nie mam. Ależ pech...

Edytowane przez Piotr_1
34 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Ostatnio oglądałem ciekawy spiskowy filmik na FB, ale zawieszał się w momencie kiedy padały te 3 litery i nie mogłem obejrzeć co jest mówione dalej. Na przeglądarkach Chrome i Firefox, innej nie mam. Ależ pech...

To nie pech tylko spisek.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 5.02.2023 o 14:10, mariusz05 napisał:

Tylnymi drzwiami chcą wprowadzić w UE inwigilacje. Pod pozorem walki z pedofilią w sieci. Sami siebie będą sprawdzać ? Pozazdrościli Google

Ukryta Zawartość

A u nas pisowcy chcą wprowadzić przednimi drzwiami, reżimowa telewizja nie mówiła???

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

To tak jak chiński WeChat. Chinole z tego korzystają jak z Whatsupa. Można go sobie zainstalować i wtedy chiński rząd widzi wszystkie twoje wiadomości, bardzo fajna rzecz dla potrzebujących zabezpieczenia przed działalnością wroga partii 😉

Ufff, jesteśmy bezpieczni

314468247_10219076440376512_288112811967  314499257_10219076439096480_141152692857

To jest właśnie to żałosne pieprzenie rozmaitych zwolenników teorii spiskowych. Straszą Chińczykami, straszą Unią, a to co dzieje się tu i teraz pod ich nosem nawet ich nie zastanawia.

"Rząd chce zyskać dane do prywatnych konwersacji Polaków! Jak podaje "Dziennik Gazeta Prawna" rząd chce przyznać służbom dostęp do maili, czatów i komunikatorów obywateli. To złamanie prawa unijnego, którego rząd jest świadomy. Co więcej, już je w tej kwestii łamie i zamierza poszerzyć swoje możliwości działania."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

To nie pech tylko spisek

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Spiseq Panie, wszędzie spiseq.

Wszędzie widzisz spiski. To już jest prawdziwa obsesja. 😉

Nagonka na osoby starsze jest i będzie coraz mocniejsza. Taka, aby czuły się w społeczeństwie coraz gorzej, niepotrzebne, zawadzające, ślepe, nie na czasie.

I... przyjęły pigułkę śmierci.

Ale nie przymusem. Chcą wprowadzić taką kulturę samobójstwa, akceptowaną społecznie, że wszyscy będą się cieszyć i ci starsi także.

41 minut temu, Piotr_1 napisał:

Nagonka na osoby starsze jest i będzie coraz mocniejsza. Taka, aby czuły się w społeczeństwie coraz gorzej, niepotrzebne, zawadzające, ślepe, nie na czasie.

A gdzież to Szanowny Kolega zaobserwował???

Jestem Europejczykiem.

58 minut temu, Jaro_747 napisał:

A gdzież to Szanowny Kolega zaobserwował???

Obecnie? Zauważyłem artykuły z dziwnymi stwierdzeniami, kiedy starsza osoba spowoduje wypadek samochodowy.

Tajemnicą nie jest że takie wypadki zdarzały się i zdarzają. Jednak wypadki są codziennie powodowane przez osoby w każdym wieku.

Potem w internecie są komentarze... że starsze osoby należy demobilizować.

A tutaj przykładowy artykuł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr_1

Ja spotkałem się z dziwnymi stwierdzeniami, że np. należy badać myśliwych, bo potrafią pomylić rowerzystę, albo nawet żubra z dzikiem. To też jakiś spisek Rządy Światowego?

Nie wiem, czy Szanowny Kolega zdaje sobie sprawę, że z wiekiem słabnie refleks, a i wzrok też raczej się nie poprawia.

Jestem Europejczykiem.

Nie, to nie wynika z obsesji doszukiwania się we wszystkich obwarowaniach prawnych spisku "globalistów". To wynika z tego, że jeżeli ktoś wierzy że istnieją źli ludzie chcący przejąć kontrolę nad wszystkim, to naturalną koleją rzeczy jest że interesują go informacje na ten temat. A jeżeli go interesują, to tu i ówdzie jest w stanie dowiedzieć się coś więcej na ten temat, choćby i nie był zbytnim ekspertem. Stąd... coś tam się wie. A co najważniejsze? Największa gra odbywa się w sferze psychologicznej. W tym w co wierzą ludzie, lub w tym w to co nie wierzą. I tutaj by się mogło wydawać że przeciętny człowiek jest wobec takiej gry możnych rozgrywaczy bezbronny.

53 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie wiem, czy Szanowny Kolega zdaje sobie sprawę, że z wiekiem słabnie refleks, a i wzrok też raczej się nie poprawia.

Mnie się poprawił, ale nie na skutek przyjmowania cudownych suplementów diety tylko na skutek wszczepienia implantów wewnątrzgałkowych. Refleks jest mocno związany z jakością wzroku, też na skutek tego działania się poprawił.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W dniu 5.02.2023 o 09:55, TomekL3 napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomek, serdeczne dzięki za materiał. Znalazłem pełną prawie 1h wersję. Nowe Chiny (nie miałem pojęcia, że to tak daleko zaszło).

Trzeba być patologicznym niedorozwojem, żeby po obejrzeniu tego materiału, w trakcie konwersacji nadal używać terminu "spiskowa teoria dziejów".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Niektórym wydaje się, ze odkrywają nie wiadomo jakie tajemnice.

Tyle, że film na ten temat można było sobie obejrzeć już jakiś czas temu na TVN24, a niedawno temu był powtarzany.

Jestem Europejczykiem.

... Elon ujawnia kolejne zamiary Klausa i plany WEF

Elon Musk właśnie ujawnia największe oszustwa na świecie i ponownie odkrywa karty Klausa. Komisarze, delegaci i cała ta globalno-marksistowska międzynarodówka dobrze wie, że Musk jednym tweetem może zdemaskować ich największe przekręty. To jest dokładnie to, co się dzieje. Prezes Tesli nie pozwala bogatej elicie ukrywać faktów i uświadamia ludziom ich błędne ideologie i oszukańcze perspektywy.

Parker's Mood

1 godzinę temu, Mrok napisał:

Trzeba być patologicznym niedorozwojem, żeby po obejrzeniu tego materiału, w trakcie konwersacji nadal używać terminu "spiskowa teoria dziejów".

No niestety...na AS też są trolle podpięte do filozofii i retoryki nowego porządku świata. To nie jest ciemnota, tylko świadomie przyjęta propagandowa narracja z nadzieją na błogosławieństwo i łagodne traktowanie w nowym świecie... tak myślę.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Tyle, że film na ten temat można było sobie obejrzeć już jakiś czas temu na TVN24, a niedawno temu był powtarzany.

No i co? Jakieś wnioski? Teoria spiskowa rzecz jasna... 😆

4 minuty temu, soundchaser napisał:

No i co? Jakieś wnioski? Teoria spiskowa rzecz jasna... 😆

Masz jakiś problem ze sobą że tak pieprzysz w kółko te same banialuki?

Wniosek jest taki, że jeden z drugim podnieca się "odkryciem" jakichś niby tajemnic które są ogólnie dostępne. Tyle.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.