Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Drzymek napisał:

Hej. Jest B&W 603s3 ale mam już je trochę lat i może pójść za ciosem, zrobić upgrade i także kolumny zmienić na nowsze, np. Dali Ikon6 mk2, albo coś polskiej produkcji? 

U mnie Sabaj gra z Pylon Diamond 25, super zgranie, polecam. Na olx pojawiają się za ok 4k.

Gość

(Konto usunięte)
23 godziny temu, MacP napisał:

SMSL/Sabaj pozamiata, jak wypuści wzmacniacz ze streamerem z Tidal Connect. 🙂 Dziwi mnie niepomiernie, że te firmy z Shenzen produkują dziesiątki DACów i wzmacniaczy, co miesiąc jakiś nowy, Amir w testach osiąga nirwanę i kończą mu się wykresy, jakie to one są doskonałe, społeczność zachwycona.

Spokojnie, już powoli to się zaczyna

Taki prosty z Wiimem można zamówić już na niemieckim amazonie

https://www.amazon.de/Fosi-Audio-2-Kanal-Stereo-Audio-Verstärker-Class-D-Verstärker-BT20C/dp/B07HRQ23X9

A od francuzów to w ogóle bomba , gdyby jeszcze był HDMI arc i  1 wejście analogowe to niech biorą ode mnie 1000 Euro 🙂  

https://www.audiophonics.fr/en/integrated-amplifier/audiophonics-daw-s250nc-class-d-integrated-amplifier-ncore-dac-es9038q2m-wifi-bluetooth-50-2x250w-4-ohm-32bit-768khz-dsd256-p-17004.html

21 minut temu, Tomek_waw napisał:

Spokojnie, już powoli to się zaczyna

Taki prosty z Wiimem można zamówić już na niemieckim amazonie

https://www.amazon.de/Fosi-Audio-2-Kanal-Stereo-Audio-Verstärker-Class-D-Verstärker-BT20C/dp/B07HRQ23X9

A od francuzów to w ogóle bomba , gdyby jeszcze był HDMI arc i  1 wejście analogowe to niech biorą ode mnie 1000 Euro 🙂  

https://www.audiophonics.fr/en/integrated-amplifier/audiophonics-daw-s250nc-class-d-integrated-amplifier-ncore-dac-es9038q2m-wifi-bluetooth-50-2x250w-4-ohm-32bit-768khz-dsd256-p-17004.html

Ale to już jest. Sonos Amp ma obsługę wszystkich serwisów streamingowych (Tidal, Tidal Connect, Amazon Music, itd) 209W/4Ohm na kanał, HDMI Arc oraz jedno wejście analogowe 🙂

1 godzinę temu, FioleK napisał:

Cześć mechaników samochodowych nie rozumie jak działa samochód i jakoś naprawiają 😉 Jak połączysz gotowe klocki w elektronice i nic nie sp... po drodze to też działa... Rozwiązaniem jitteru jest bardzo proste i tanie - pamięć na bufor. Wtedy jedyny jitter jaki dostaniemy to ten bezpośrednio wynikający z działania DAC dlatego wszyscy się podniecają tymi 384kHz, bo teoretycznie mamy 8 raz mniejszy jitter... (bo przecież nie chodzi o to, aby nietoperze też mogły posłuchać) (Jeśli DAC jest dobrze zrobiony wewnętrznie to przy 48kHz będzie miał taki sam jitter jak przy tych 384kHz - w sensie zawsze będzie generował najmniejszy możliwy jitter). Na wszelkie inne jittery rozwiązaniem jest bufor - najwyżej dźwięk będzie opóźniony o jakieś ms w stosunku do wersji bez bufora, ale na takie poświecenie jest chyba każdy gotowy 🤣

@Muzg czy możesz wyjaśnić Panu dlaczego bufor nie rozwiązuje problemów z zakłóceniami i jitterem? Dzięki.

4 godziny temu, Drzymek napisał:

Hej. Jest B&W 603s3 ale mam już je trochę lat i może pójść za ciosem, zrobić upgrade i także kolumny zmienić na nowsze, np. Dali Ikon6 mk2, albo coś polskiej produkcji? 

Nie znam 603 , to  jasne granie ?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

7 godzin temu, FioleK napisał:

To jest jakiś d*bil, który jest przekonany, że się zna...

Znam Pana Konrada i nigdy bym go tak nie nazwał. Nie nazywam też tak osób postronnych, których nie znam. A Pan Konrad pojęcie trochę ma i fajne projekty realizuje i ciekawe rzeczy robi.

7 godzin temu, FioleK napisał:

Na wszelkie inne jittery rozwiązaniem jest bufor

A na Nobla borsucze sadło 👍

Grunt to wiedzieć o czym się pisze i mieć kulturę osobistą 😁

18 minut temu, FioleK napisał:

Tak, macie rację. Wykazałem się brakiem kultury - nie powinienem nikogo wyzywać od debili. Przepraszam. 

Każdemu się zdarzyć może w ferworze walki 😉, a żeby przeprosić to już trzeba odwagi 👍

On 1/26/2023 at 2:57 AM, Piopio said:

Którzy wszyscy ? Jeśli lubisz dopaloną średnicę to faktycznie Sabaj czy SMSL mogą Cię rozczarować. To jest bardzo neutralne granie bez faworyzowania jakiegoś pasma. 

Rozpatrując pracę SMSL A2 tylko jako DAC to jest mistrzostwo świata. Dx7 Pro może się schować ze wstydu. 

Dopaloną? Czy dopaloną to nie wiem, ale na pewno nie lubię, kiedy granie jest nudne, bez polotu i bez energii.

NAD gra gęsto, dociążonym dźwiękiem, rozrywkowo. Lubię takie brzmienie. DX7 Pro porządkuje w tym zestawie wszystko i układa. Zestawienie to jest całkiem udane. Ocieplone brzmienie kolumn z NADowym charakterem i chińskim DAC, który gra na maksa neutralnie i czysto dla mnie się sprawdza. Najgorszym minusem tego zestawu jest scena i napowietrzenie dźwięku. Jeżeli jednak chcesz mieć dźwięk energiczny, mocny i z uderzeniem, ciężko o dobrą scenę i lekkość. Coś za coś

Czy się spodoba SMSL? Zobaczymy. Cały czas czekam aż będzie w mp3 store na wypożyczenie

34 minuty temu, renoxd napisał:

Czy się spodoba SMSL? Zobaczymy. Cały czas czekam aż będzie w mp3 store na wypożyczenie

szkoda życia na czekanie sabaj a30a  lub vmv a2 z niemieckiego amazona. 30 dni na zwrot!

podać link do olx dla nada? 😉

Edytowane przez titilandus

Sledze dalej watek o sabaj. Po tych ahah i ohah aż  znów naszla mnie normalnie ochota na jego kupno i odsłuch... Bo moze coś niedoslychalem?? Ale.....ale  wiem cyfra nie jest już dla mnie. A przekonał mnie do tego dodatkowy odsluch Lyngdorf.  Zatem  żaden sabaj tego  nie zmieni.  Powtarza się schemat. Dużo dołu, dużo góry. Brak średnicy.takie granie soundbarowe.  Soundbar Focal czy Fidelio  grają podobnym  właśnie schematem.... Ale nie o tym chcialem... Amazon music.. Polecam sprawdzić. Rewelacja!!  Dla mnie objawienie. Dzięki Kolegom z wątku na drogowskaz!! Spotyfi i Tidal do kosza!! 

9 godzin temu, Pasibzuh napisał:

A przekonał mnie do tego dodatkowy odsluch Lyngdorf.

Miałem dokładnie tak samo. Człowiek z obsługi salonu stwierdził jedynie, że ja jeszcze nie rozumie takiego brzmienia. No może i tak jest, może kiedyś zrozumie. Dlatego właśnie tym bardziej chciałbym przetestować tego Sabaja.

10 godzin temu, Pasibzuh napisał:

Ale nie o tym chcialem... Amazon music.. Polecam sprawdzić. Rewelacja!!  Dla mnie objawienie.

Serwisy poza Spotify nie różnią się jakością dźwięku jeśli bierzemy pod uwagę utwór w tej samej rozdzielczości i to samo wykonanie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Piopio napisał:

Serwisy poza Spotify nie różnią się jakością dźwięku jeśli bierzemy pod uwagę utwór w tej samej rozdzielczości i to samo wykonanie. 

Zapalc za amazon i posłuchaj. Przekonasz się ze nie masz racji

22 minuty temu, Pasibzuh napisał:

Zapalc za amazon i posłuchaj. Przekonasz się ze nie masz racji

To są te same pliki cyfrowe. Bądźmy realistami. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

12 godzin temu, Pasibzuh napisał:

A przekonał mnie do tego dodatkowy odsluch Lyngdorf.  Zatem  żaden sabaj tego  nie zmieni.  Powtarza się schemat. Dużo dołu, dużo góry.

To chyba krótki odsłuch tego Lyngdorfa (którego?). U mnie Lyngdorf 1120 zastąpił V2, który tu chwaliłem i generalnie podtrzymuję opinię, że to jest dobry wzmacniacz w swojej (i wyższej) cenie, ze starannie dobraną resztą toru może być satysfakcjonujący na długo. Jednak 1120 (porównany też niemal bezpośrednio z Arcamem SA30, także przecież znakomitym) u mnie na razie wygrał i kompletnie nie zgadzam się z poglądem, że to granie soundbarowe, skrajami. Postrzegam je jako bardzo równe i równej jakości w każdym paśmie, do tego dobrze korygowane systemem RoomPerfect i dające możliwość strojenia niemal jak się chce poprzez predefiniowane i modelowane ręcznie krzywe. Wiem, że to "nieaudiofilskie", ale przerobiłem już sporo systemów bardziej "audiofilskich" i każdy miał swoje wady - a jeśli już je miał, to były często nie do skorygowania bez zmiany np. kolumn, czy zgoła mieszkania 🙂 Wzmacniacze Lyngdorfa pozwalają tego uniknąć i grają po prostu ładnie: barwnie, plastycznie, angażująco, muzykalnie. W końcu ta firma działa nie od dziś i z jakichś powodów ma zagorzałych fanów, raczej rzadko jest obiektem miażdżącej krytyki, czy to recenzentów, czy "szerokiej publiczności". 

3 godziny temu, Piopio napisał:

Serwisy poza Spotify nie różnią się jakością dźwięku

Dla mnie pewnym problemem z Amazonem jest to, że działa tylko przez Chromecast i Roona. Pierwszy protokół ma swoje ograniczenia, drugiego nie używam. Tidal Connect wydaje się bardziej funkcjonalny, a różnice brzmieniowe są dla mnie marginalne i trudne do ewaluacji, który na pewno miałby być lepszy i w czym. 

39 minut temu, Piopio napisał:

To są te same pliki cyfrowe. Bądźmy realistami. 

To nie są te same pliki - w Spotify jest stratny Ogg, w Tidalu jakieś stratne MQA, a w Amazonie flac. W dodatku najtaniej.

Amazon gra jak Apple (ale wymaga DAC'a na kablu) albo Qobuz (ale ten nie chce naszych pieniędzy).

28 minut temu, Klimkr napisał:

To nie są te same pliki - w Spotify jest stratny Ogg, w Tidalu jakieś stratne MQA, a w Amazonie flac.

Pisałem, że poza Spotify. Osobiście korzystam z Qobuz i to co jest dostępne to słucham w Hi-Res. Jakiś wielkich różnic w porównaniu z Tidalem nie słyszę. Założę się, że w ślepym teście nikt nie będzie słyszał różnić. 

18 minut temu, Klimkr napisał:

To nie są te same pliki - w Spotify jest stratny Ogg, w Tidalu jakieś stratne MQA, a w Amazonie flac. W dodatku najtaniej.

Amazon gra jak Apple (ale wymaga DAC'a na kablu) albo Qobuz (ale ten nie chce naszych pieniędzy).

Coś jest na rzeczy. 

Dziś sprawdziłem słuchawki bt, całkiem znośne. Między spoty a Tidal brak jakiś wiekszych różnic.Natomiast  Amazon..... Nie wiem jakich kodeków używa ale to słychać wyraźnie.

Godzinę temu, MacP napisał:

To chyba krótki odsłuch tego Lyngdorfa (którego?). U mnie Lyngdorf 1120 zastąpił V2, który tu chwaliłem i generalnie podtrzymuję opinię, że to jest dobry wzmacniacz w swojej (i wyższej) cenie, ze starannie dobraną resztą toru może być satysfakcjonujący na długo. Jednak 1120 (porównany też niemal bezpośrednio z Arcamem SA30, także przecież znakomitym) u mnie na razie wygrał i kompletnie nie zgadzam się z poglądem, że to granie soundbarowe, skrajami. Postrzegam je jako bardzo równe i równej jakości w każdym paśmie, do tego dobrze korygowane systemem RoomPerfect i dające możliwość strojenia niemal jak się chce poprzez predefiniowane i modelowane ręcznie krzywe. Wiem, że to "nieaudiofilskie", ale przerobiłem już sporo systemów bardziej "audiofilskich" i każdy miał swoje wady - a jeśli już je miał, to były często nie do skorygowania bez zmiany np. kolumn, czy zgoła mieszkania 🙂 Wzmacniacze Lyngdorfa pozwalają tego uniknąć i grają po prostu ładnie: barwnie, plastycznie, angażująco, muzykalnie. W końcu ta firma działa nie od dziś i z jakichś powodów ma zagorzałych fanów, raczej rzadko jest obiektem miażdżącej krytyki, czy to recenzentów, czy "szerokiej publiczności". 

Dla mnie pewnym problemem z Amazonem jest to, że działa tylko przez Chromecast i Roona. Pierwszy protokół ma swoje ograniczenia, drugiego nie używam. Tidal Connect wydaje się bardziej funkcjonalny, a różnice brzmieniowe są dla mnie marginalne i trudne do ewaluacji, który na pewno miałby być lepszy i w czym. 

Lyngdorf 2170. Masz rację długo go nie używałem. Bo mi taki dźwięk nie odpowiada. Po kalibracji dźwięk miedzy focus a standard jest inny... Ale miałem wrażenie jakby standard był celowo pogorszony względem dźwięku nieskalibrowanego, by wywyższyć siłę kalibracji....takie to sztuczne 

Jak by co mam go na sprzedaż 

W dniu 26.01.2023 o 13:15, FioleK napisał:

Do streamerów trzeba programistów i ciągłego wsparcia, a to kosztuje więcej niż, inżynier sprzętowy (szczerze mówiąc to nie wiem dlaczego są tańsi od programistów, bez nich programiści nie mieliby co robić + zrobienie dobrze sprzętu moim zdaniem jest trudniejsze niż napisanie dobrego programu)...

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie 🙂

Programowanie to ciągły proces - bo raz napisana aplikacja, ale wciąż używana, musi być utrzymywana, rozwijana, aktualizowana i dopasowywana do innych systemów z którymi współpracuje. To wymaga ciągłego zaangażowania developerów i testerow. Aplikacji powstaje więcej niż przybywa programistów więc jest ciągły deficyt, a to podbija ich ceny bo firmy się przebijają w ofertach.

Przy hardware jest prościej - wypuszczasz produkt i jak jest udany projekt to działa - jak nie działa bo wada fabryczna to robisz akcje serwisowa albo poprawiasz w sofcie lub olewasz temat, bo w kolejnej wersji produktu naniesiesz poprawki. Raz sprzedany, sprawny hardware używa się często tak długo jak pozwala jego żywotność lub wydajność. Transakcja często jest tylko 1. W sofcie teraz mało kto sprzedaje dożywotnia licencję. Każdy próbuje iść w abonament/subskrypcję co daje więcej kasy, więc i budżety na soft są większe.

Dlatego OEMy utomotive idą w kierunku zamkniętego systemu dystrybucji aut, gdzie tak na prawdę kierowca nie ma nigdy w pełni posiadać auta a go najmować, po okresie którym auto ma wrócić do OEMa. Ten go odnowi fabrycznie i znowu na nim będzie zarabial + car as a service, czyli masz 100 koni ale jak dokupisz usługę będzie 150 bez zmiany auta, czysto softowo, chcesz nawigacje, OK. Zapłać kartą i cyk masz. Taka niestety będzie przyszłość.

Bo teraz klient kupi np. Audi - audi zarobi. Ale już jak klient sprzedaż innemu gościowi, to audi nie zarabia. I to ich mocno boli. Bo skoro gość 2 kupił od klienta 1 to pewnie też kupi odnowione tańsze od nowego od Audi.

Edytowane przez cyborek
W dniu 27.01.2023 o 08:56, FioleK napisał:

To nie będzie miało wpływu na Sabaj'a czy SMSL. Tutaj chodzi o technologię. Poczytaj (o ile nie znasz jeszcze tej firmy) o ASML - Holenderskiej firmie, która jest potentatem jeżeli chodzi o maszyny do produkcji układów krzemowych. Praktycznie nie da się produkować czegoś w nowoczesnej litografi bez ich maszyn. Te wszystkie procesy 6, 5, 4mikrona to ich patenty. A sprzęt dostarczają do wszystkich wielkich graczy: TSMC, Samsung, Micron, Global Foundry i inni. Chińczycy bez dostępu do ich technologi będą klepać zwykłe chipy do AGD i automotive ale o top-tech procesorach i układach zapomnij (CPU, GPU, RAM).

Jedna taka maszyna jest wielkości małej hali i kosztują dziesiątki milionów euro. Taka niepozorna Holandia a nic w krzemie nie dzieje się bez ich udziału.

9 godzin temu, cyborek napisał:

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie 🙂

Programowanie to ciągły proces - bo raz napisana aplikacja, ale wciąż używana, musi być utrzymywana, rozwijana, aktualizowana i dopasowywana do innych systemów z którymi współpracuje. To wymaga ciągłego zaangażowania developerów i testerow. Aplikacji powstaje więcej niż przybywa programistów więc jest ciągły deficyt, a to podbija ich ceny bo firmy się przebijają w ofertach.

Przy hardware jest prościej - wypuszczasz produkt i jak jest udany projekt to działa - jak nie działa bo wada fabryczna to robisz akcje serwisowa albo poprawiasz w sofcie lub olewasz temat, bo w kolejnej wersji produktu naniesiesz poprawki. Raz sprzedany, sprawny hardware używa się często tak długo jak pozwala jego żywotność lub wydajność. Transakcja często jest tylko 1. W sofcie teraz mało kto sprzedaje dożywotnia licencję. Każdy próbuje iść w abonament/subskrypcję co daje więcej kasy, więc i budżety na soft są większe.

Dlatego OEMy utomotive idą w kierunku zamkniętego systemu dystrybucji aut, gdzie tak na prawdę kierowca nie ma nigdy w pełni posiadać auta a go najmować, po okresie którym auto ma wrócić do OEMa. Ten go odnowi fabrycznie i znowu na nim będzie zarabial + car as a service, czyli masz 100 koni ale jak dokupisz usługę będzie 150 bez zmiany auta, czysto softowo, chcesz nawigacje, OK. Zapłać kartą i cyk masz. Taka niestety będzie przyszłość.

Bo teraz klient kupi np. Audi - audi zarobi. Ale już jak klient sprzedaż innemu gościowi, to audi nie zarabia. I to ich mocno boli. Bo skoro gość 2 kupił od klienta 1 to pewnie też kupi odnowione tańsze od nowego od Audi.

To zrób nieudany sprzęt - gwarantuje, że nic nie zarobisz, a może nawet będzie do tyłu... W przypadku programu trzeba po prostu zapłacić kolejną pensje za poprawki... Poza tym naprawa sprzętu kosztuje sporo sporo więcej niż wypuszczenie kolejnej poprawki... A jak oczekujesz, że sprzęt będzie perfekcyjny to bym bardziej chyba należy się większa pensja niż programiście 😉

1 minutę temu, FioleK napisał:

To zrób nieudany sprzęt - gwarantuje, że nic nie zarobisz, a może nawet będzie do tyłu... W przypadku programu trzeba po prostu zapłacić kolejną pensje za poprawki... Poza tym naprawa sprzętu kosztuje sporo sporo więcej niż wypuszczenie kolejnej poprawki... A jak oczekujesz, że sprzęt będzie perfekcyjny to bym bardziej chyba należy się większa pensja niż programiście 😉

Pewnie masz racje, przy AX5689 nie chwalą się w jakiej jest technologii, ale pewnie 28-40nm + nigdy ten scalak nie będzie miał "znaczenia strategicznego"... 

58 stron o tym wzmaku w klasie d a ja zapytam o ten model tańszy w klasie a 🙂 ktoś go wogole bral pod uwagę?? 

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

3 godziny temu, gokar83 napisał:

SMSL VMV A1 🙂

Serio!?

Ten wątek zrobił się wątkiem o "klonie" smsl vmv a2, jakim jest sabaj a30a, ale jak jesteś zainteresowany na tych paru stronach masz wszystko. Miłej lektury 🙂

Edytowane przez titilandus
W dniu 31.01.2023 o 00:03, Pasibzuh napisał:

Sledze dalej watek o sabaj. Po tych ahah i ohah aż  znów naszla mnie normalnie ochota na jego kupno i odsłuch... Bo moze coś niedoslychalem?? Ale.....ale  wiem cyfra nie jest już dla mnie. A przekonał mnie do tego dodatkowy odsluch Lyngdorf.  Zatem  żaden sabaj tego  nie zmieni.  Powtarza się schemat. Dużo dołu, dużo góry. Brak średnicy.takie granie soundbarowe.  Soundbar Focal czy Fidelio  grają podobnym  właśnie schematem.... Ale nie o tym chcialem... Amazon music.. Polecam sprawdzić. Rewelacja!!  Dla mnie objawienie. Dzięki Kolegom z wątku na drogowskaz!! Spotyfi i Tidal do kosza!! 

Ty to nawet nie zdążyłeś a30a rozgrzać 😉 A niekiedy do całego toru audio potrzeba "chwili" żeby się przyzwyczaić. Czytam tu opinie wielu osób, które, jak przypuszczam, wypakowują sprawcę całego zamieszania z pudełka, i na żywiole, porównują w setach za okolice 100k i kpią, z prostych studenciaków, którzy chcieli błysnąć przed koleżeństwem odkryciem wspaniałego combo (dac+ amp). Na pewno amp jest wart swojej ceny i gra w pełnym zakresie, ale też nie o tym chciałem ... 

A źródła dałeś mu odpowiednie? Sam się wściekłem, zaniosłem pc do "saloniku", puściłem to z linuksa po tzw. bitperfectcie i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Nigdy nie słyszałem Lyngdorfa (być może nigdy nie usłyszę), ale jak na mój nigdy nie zmierzony, poziom słyszalności, a30a wymiata!

A byłbym zapomniał, ponieważ tajdal miał jakoś tak "skromnie", testowałem na radiu paradise (roc, flac, bitrate momentami do 2k/ps). 

Mam nadzieję, że masz to wszystko poustawiane pod bitprfect?

8 godzin temu, titilandus napisał:

Serio!?

Ten wątek zrobił się wątkiem o "klonie" smsl vmv a2, jakim jest sabaj a30a, ale jak jesteś zainteresowany na tych paru stronach masz wszystko. Miłej lektury 🙂

Przeczytałem chyba ze 40 stron i kilka ost. 

Zdania o sabaju są podzielone. Myślałem jednak, że klasą A i teoretycznie ciepłe brzmienie i brak zniekształceń kogoś zainteresuje - widzę jednak, że model jest pomijalny bo nie ma 200W na kanał oraz wielu ustawień loudiness...

Mnie zawsze ciekawią małe wzmaki o teoretycznie lepszym brzmieniu niż "standardowe" AB. Kiedyś podpinałem małą lampę chyba ze 3W miała na kanał i miałem z niej więcej radości niż z 90 procent innych wzmaków... owszem za dużo nie słyszałem - stąd moja ciekawości i może nadzieja z tamtych emocji i odkryć?? 

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.