Skocz do zawartości
IGNORED

Drugi wzmacniacz w cenie 2500-3000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 🙂 

Posiadam wzmacniacz Marant KI Pearl Lite i szukam drugiego wzmacniacz. 

Chciałbym, żeby był przeciwieństwem Marantza czyli mniej basu(bardziej punktowy), wokal może być wypchnięty do przodu a góra wyraźna, ale nie ostra. 

Budżet to około 3000zł. 

Może coś ze stajni Onkyo np. 9070? albo  jakiś Rotel? 

Dodaj do nich Audiolaba - jest kilka na olx np. 8300 czy 6000A

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

10 minut temu, bogus18 napisał:

Nowy  czy może.. Atoll in 50 lub jak używka Atoll 100 .

Miałem słuchałem  polecam  choć by  sprawdzić  🙂

Zapomniałem dodać ze używane 🙂

Atolla mam na liście, ale gdzieś wyczytałem ze maja sporo dołu?

9 minut temu, Pekin napisał:

Zapomniałem dodać ze używane 🙂

Atolla mam na liście, ale gdzieś wyczytałem ze maja sporo dołu?

To sprawdź Atola 50 można  się zdziwić???  jak gra za taką marną kasę.  

Ja powiem z własnego doświadczenia,  dopiero Atoll 200 robi lepszą robotę,  80,100 jest moc ale  jak z resztą ? Dla mnie lepiej ale szału nie ma i tu nawet 200 wg.  mnie ma słabsze ale i dużo lepsze strony . TYLKO TA  różnica w cenie . 

Ps ,Czy to Twój typ nie powiem🙂 ja w tych pieniądzach dobry  trop

Edytowane przez bogus18
16 godzin temu, cygaret napisał:

Masz tranzystor, to może lampa...

Na EL34 najlepiej. Problem moze byc z basem, ale wokale beda pieknie pokazane.

Mialem kiedys Yaqina MC 13S, tani wzmacniacz a gra calkiem przyzwoicie.

Minus to brak pilota, ale mi to jakos nie przeszkadzalo, jak sie odpowiednio ustawi poziom glosu i sie siadzie to nie ma sie ochoty juz niczego zmieniac. 

• Redaktorzy
45 minut temu, BlueDot napisał:

Minus to brak pilota, ale mi to jakos nie przeszkadzalo, jak sie odpowiednio ustawi poziom glosu i sie siadzie to nie ma sie ochoty juz niczego zmieniac. 

Ale każda płyta nagrana jest z innym poziomem głośności, zwłaszcza "epoka" vs. "remaster" lub coś współczesnego.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

1 minutę temu, kangie napisał:

Ale każda płyta nagrana jest z innym poziomem głośności, zwłaszcza "epoka" vs. "remaster" lub coś współczesnego.

i tak musisz wstac zmienic plyte, wiec mozesz wtedy dostosowac glosnosc

no chyba ze streamujesz to wtedy d.pa

SMSL SA400. 

A jak mniej wymagające kolumny to starczy SMSL DA-9.

Zagra to pewnie dużo lepiej od Marantza 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 minut temu, Piopio napisał:

SMSL SA400. 

A jak mniej wymagające kolumny to starczy SMSL DA-9.

Zagra to pewnie dużo lepiej od Marantza 😉 

Mialem DA-9, to fajny wzmacniacz i o ile bas moze byc lepszy niz w tym Marantzu to srednica juz raczej nie. a na pewno nie bedzie ona jakos specjalnie wypchnieta. DA-9 gra raczej rowno, bez faworyzowania srednicy. Tak przynajmniej bylo z moimi ZG.

18 minut temu, BlueDot napisał:

Mialem DA-9, to fajny wzmacniacz i o ile bas moze byc lepszy niz w tym Marantzu to srednica juz raczej nie. a na pewno nie bedzie ona jakos specjalnie wypchnieta. DA-9 gra raczej rowno, bez faworyzowania srednicy. Tak przynajmniej bylo z moimi ZG.

A włączyłeś tryb SDB ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie za bardzo orientuje się w tych d klasowych pudełkach - jest jakiś niedrogi wzmacniacz "wszystko w jednym" ze streamerem, tak żebym mógł podłączyć monitory i słuchać streamingu w tle?

2 minuty temu, Allmr napisał:

Nie za bardzo orientuje się w tych d klasowych pudełkach - jest jakiś niedrogi wzmacniacz "wszystko w jednym" ze streamerem, tak żebym mógł podłączyć monitory i słuchać streamingu w tle?

Topping MX-5, ale on ma tylko BT. Do sluchania w tle moze byc.

12 minut temu, Allmr napisał:

Topping MX5.

9 minut temu, BlueDot napisał:

Topping MX-5, ale on ma tylko BT. Do sluchania w tle moze byc.

Podłączasz malinkę lub PC i gra.

8 minut temu, BlueDot napisał:

Tak. Wolalem bez.

U mnie to działa zajebiście. Dźwięk bez porównania lepszy. Kolumny KEF LS50.

Hegel, Rotel 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Godzinę temu, Piopio napisał:

U mnie to działa zajebiście. Dźwięk bez porównania lepszy. Kolumny KEF LS50.

Z LS50 moze miec to sens.

Cześć,
Jest kilka ciekawych opcji takich jak Cyrus One czy Octavio AMP. Oba wzmacniacze pracują w klasie D i zapewnią dynamikę, precyzję oraz większą czystość dźwięku względem Marantza. 

Warto także posłuchać Atolla IN100Signature ale żeby zmieścić się w zakładanym budżecie musiałbyś poszukać na rynku wtórnym. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Pokaż nowe odpowiedzi