Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze wypowiedzi - perełki pisowców.

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, endriuw napisał:

Przepraszam za błąd... Moja wina😞... 

Nie mylić z winami Tuska🙂

Odwołuję przeprosiny! Zerknąłem do słownika i moja racja jest mojsiejsza🙂

Papageno - już mnie tu lajka natychmiastowo za wprowadzenie w błąd🙂

Staram się konweniować z pisiatymi w PiSowni.

Po przeczytaniu większej ilości postów polskich prawdziwych patriotów pojawiają się wątpliwości czy to jeszcze Polska. Dlaczego oni tak strasznie kaleczą mowę ojczystą?

Po pisiemu powinieneś napisać ,, mowe ojczystom". To jest jedyny patrjotyczny sposób wymowy i pisowni (oczywiście wg. pisiatych). 

Tak podejrzewam, że jest to wszystko spowodowane ich chęcią powrotu do zaściankowości. 

19 minut temu, endriuw napisał:

Tak podejrzewam, że jest to wszystko spowodowane ich chęcią powrotu do zaściankowości. 

.Uważasz, że wywodzą się z drobnej szlachty? No nie! Zapewne zacofanie masz na myśli. No to nie muszą wracać. Już są.

Gdyby ich narzekania na nauczycieli brały się z tego, że nie nauczyli ich mówić i pisać po polsku, to bym to jeszcze zrozumiał.

Myślałem o zacofaniu i miałem napisać ,,chłopstwo pańszczyźniane"... 

A wypsnęła mi się ,,zaściankowość"... 

6 godzin temu, Jacchusia napisał:

Ile ty masz lat, ze za czyjeś złe zachowanie  obwiniasz rząd? Podałem ten przykład, zeby pokazac idiotyzm, takiego argumentu, jak widać trafił on na poddatny grunt...

klapki na oczach...głupio ci? a powinno 😄 

Dziadziuś Kaczyński:

"Ale patriotyzm musi kazać nam bronić Ojczyzny, szczególnie w obliczu wojny. Nie ma najmniejszej wątpliwości, że nasza strona mówi podległości wobec Niemiec twarde NIE!"

Stary sklerotyczny pierdziel sądzi, że na Ukrainę napadli Niemcy a my będziemy następni?

Nie jestem lekarzem, ale zwapnienia naczyń w mózgu w tym stadium chyba już nie da się cofnąć.

Jestem Europejczykiem.

27 minut temu, endriuw napisał:

Myślałem o zacofaniu i miałem napisać ,,chłopstwo pańszczyźniane"... 

Dawniej glebae adscripti, dzisiaj Pisadscriptici. 

Pewien pomazaniec ze wschodu zniósł im to. Pokochali go. Stara miłość nie rdzewieje.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Dziadziuś Kaczyński:

"Ale patriotyzm musi kazać nam bronić Ojczyzny, szczególnie w obliczu wojny. Nie ma najmniejszej wątpliwości, że nasza strona mówi podległości wobec Niemiec twarde NIE!"

Stary sklerotyczny pierdziel sądzi, że na Ukrainę napadli Niemcy a my będziemy następni?

Nie jestem lekarzem, ale zwapnienia naczyń w mózgu w tym stadium chyba już nie da się cofnąć.

To wygląda na przebieg postępujący, bez okresów przejaśnień. Zatem nie zwapnienie.

6 minut temu, papageno napisał:

To wygląda na przebieg postępujący, bez okresów przejaśnień. Zatem nie zwapnienie.

Dziękuję za wyjaśnienie, chciałem ten przypadek skonsultować. Wiem, że tak lekarze uciekają od czegoś takiego, ale to przypadek szczególny kogoś, czyje problemy generują nieszczęścia dla całego państwa i jego obywateli. I to na pokolenia.

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, endriuw napisał:

Pytanie, czy prezes nie działa pod wpływem środków farmakologicznych? 

A bo co? Breżniew działał i żył długo.  A Jelcyn? Wprost nurzał się w płynach psychoaktywnych i kogo namaścił? No!

'Perełka" Morawieckiego:

"- Mam apel nie tylko do naszych drogich rodaków, a także do obywateli państw Unii Europejskiej. Drodzy państwo, czy takiej Europy chcemy? Czy to jest demokracja, czy to jest praworządność? Że eurokraci w Brukseli dyktują, jaki ma być rząd? Kto ma wybierać rządy? Narody europejskie czy Bruksela z Berlinem mają się naradzać i dyktować, jaki ma być rząd. To nie jest praworządność, to jest dyktat i brak praworządności - mówił."

Usiłuje bronić swego miejsca przy korycie albowiem jego dni są policzone. Tak mówią żyrafy z szafy i jaskółki ze spółki.

8 minut temu, papageno napisał:

Usiłuje bronić swego miejsca przy korycie albowiem jego dni są policzone. Tak mówią żyrafy z szafy i jaskółki ze spółki.

Dyskusja na temat jego następcy jest w pis toczona całkiem otwarcie. Każdego dnia budząc się od razu sprawdza czy jeszcze jest premierem, czy już nie.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Dziadziuś Kaczyński:

Nie jestem lekarzem, ale... Sądząc po twórczości, daleko do zwapnień swojego nie masz. Szczerze, 5-7 lat? 

Jaro, wyluzuj. Jesteś z Siebie dumny? Jestem pewny, że nie.  

15 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Nie jestem lekarzem, ale... Sądząc po twórczości, daleko do zwapnień swojego nie masz. Szczerze, 5-7 lat? 

nie jestem lekarzem, ale tu może być już za późno, herbata mogła już zgnić :) 

16 godzin temu, Stream napisał:

'Perełka" Morawieckiego:

"- Mam apel nie tylko do naszych drogich rodaków, a także do obywateli państw Unii Europejskiej. Drodzy państwo, czy takiej Europy chcemy? Czy to jest demokracja, czy to jest praworządność? Że eurokraci w Brukseli dyktują, jaki ma być rząd? Kto ma wybierać rządy? Narody europejskie czy Bruksela z Berlinem mają się naradzać i dyktować, jaki ma być rząd. To nie jest praworządność, to jest dyktat i brak praworządności - mówił."

Nie rozumiesz o czym on mówi? No nie.

Słowa tej Pani to sa słowa urzędnika, ona nie ma mandatu takiego jakby miała gdyby ja wybrali Europejczycy w wyborach, a grozi przyszłemu rządowi europejskiemu wybranemu w demokratycznych wyborach.

Pojmujesz? Urzędnik z Brukseli odgraża się rządowi czyli wyborcom. Jak nie będzie po naszej mysli to mamy na was sposób- to przekazała. Podręcznikowy przyklad autokracji.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

13 minut temu, Jacchusia napisał:

Pojmujesz? Urzędnik z Brukseli odgraża się rządowi czyli wyborcom. Jak nie będzie po naszej mysli to mamy na was sposób- to przekazała. Podręcznikowy przyklad autokracji.

Urzędnik z Brukseli przypomina, że Unia opiera się na wartościach, które zaakceptowali wszyscy jej członkowie:

"UE opiera się na sześciu głównych wartościach, które stanowią podstawę naszego społeczeństwa. Są to:

Poszanowanie godności ludzkiej

Wolność

Demokracja

Równość

Praworządność

Poszanowanie praw człowieka, w tym praw mniejszości

Wartości UE są wspólne dla krajów UE i zapewniają, że w naszym społeczeństwie obowiązują pluralizm, tolerancja, sprawiedliwość, solidarność, niedyskryminacja i równość. Są one zapisane w artykule 2 Traktatu o Unii Europejskiej."

Pojmujesz?

Unia jak rewolucja francuska " równość, wolność, braterstwo albo śmierć"

O tym ostatnim najczęściej się zapomina 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

6 godzin temu, marek-1969 napisał:

Unia jak rewolucja francuska " równość, wolność, braterstwo albo śmierć"

O tym ostatnim najczęściej się zapomina 

Śmierć mareczku???

To znaczy że jak Unii nie będzie to nie umrzesz?

Ktoś ci to dał na piśmie? Np. Kowalski albo Jaki?

Jestem Europejczykiem.

Ps

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, kostropaty napisał:

nie jestem lekarzem, ale tu może być już za późno, herbata mogła już zgnić 🙂

Kostro, herbata nie gnije. Herbata dla dobrych ludzi jest. Dobra herbata nie parzy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.