Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Stasiop napisał:

Tak wszyscy sluchaja, nim drozszy produkt tym wiecej ludzi go slucha i doradza.

to z tego wychodzi, że nie trzeba było wielu lat spędzać na różnego rodzaju obliczeniach, nie trzeba było tworzyć własnej matematyki skoro wystarczyło zrobić produkt, dać go do odsłuchu ekspertom i czekać na ich sugestie, po czym wnieść poprawki o które proszą i tyle w temacie. 

Godzinę temu, GhostR1 napisał:

to z tego wychodzi, że nie trzeba było wielu lat spędzać na różnego rodzaju obliczeniach, nie trzeba było tworzyć własnej matematyki skoro wystarczyło zrobić produkt, dać go do odsłuchu ekspertom i czekać na ich sugestie, po czym wnieść poprawki o które proszą i tyle w temacie. 

Nie to nie tak! Wszystko jest po prostu wazne i pomiar i badania i matematyka i eksperci.

Ale najbardziej krytyczne uwagi ekspertow, bo one zmuszaja do dalszych dociekan. No po prostu kable na tym poziomie to najwyzszy poziom techniki pomiaru i doswiadczenia konstrukcyjnego. To jest elektronika na tym poziomie ze zadna ksiazka nie opisze, to jest poziom wiedzy na ktorym robi sie duza kasiore i nikt po prostu nie powie wszystkiego. Ja tez! ;)

Gość

(Konto usunięte)
16 godzin temu, 747 napisał:

Polubiłem Ciebie, byłem zaniepokojony nieobecnością, to miłe jeśli jeden Kolega troszczy się o drugiego na forum.

jedna z moich lampowych analogówek do dac prądowych była już na rynku

ale dowiedziałem się o tym przypadkiem 🙂

Kolega , który wykorzystał mój układ zapomniał mi o tym powiedzieć  ale ja się tylko cieszę

sporo ostatnio eksperymentuję z analogami do dac na jfetach ze względu na ograniczenie stopni lampowych do jednego w systemie dlatego wyłapałem Twój zbytni skrót myślowy 🙂

OT dobrze napisałeś,najwyższy poziom techniki i doświadczenia. Tego ostatniego z pewnością ci brakuje ,twoich bredni już nie chce się czytać. Jeśli kabel Harmonixa Hirii ,notabene około połowę tańszy od twojego wynalazku , w tej cenie oferujący wybitna muzykalnosc ,kulturę dźwięku, kabel doceniony na całym świecie,   według ciebie  ,zagrał źle  a twój,,CYKACZ,,odtwarzal MUZYKE ,to usiłujesz robić z czytających idiotow.Moze to się zdarzyło przy pełni księżyca, gdy mrowki miały pełna aktywność seksualna ?🤣

53 minuty temu, Stasiop napisał:

To jest elektronika na tym poziomie ze zadna ksiazka nie opisze,

Bo żadna poważna publikacja naukowa z dziedziny elektroniki nie będzie zajmowała się takim BANAŁEM jak kawałek przewodnika, łączacego dwa urządzenia w domowym audio.

Jak ta "elektronika" i ma się do pierwszego lepszego procesora w smartfonie?

O czym Ty tutaj nawijasz ten makaron?

43 minuty temu, tedi02 napisał:

Jeśli kabel Harmonixa

Prawde mowiac nie znam tego kabla, ale z tego co to sluchalem co wniosl to wyglada to na stara sztuczke kablarska do Hi-Fi.

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

sporo ostatnio eksperymentuję

Też sporo experymentuję, w zasadzie niczego innego nie robię oprócz experymentów, przez całe życie.

Godzinę temu, Stasiop napisał:

nie znam tego kabla

Trzeba robić swoje, experymentować i wyciągac wnioski, szukać jakiegoś rodzaju zorganizowania rozwiązań w kompetentną całość, reszta jest bez wielkiego znaczenia, - co robi ten czy tamten, czy słuchało sie tego czy tamtego - ważne jest tylko, jak to gra w konfrontacji z tym co się ma samemu do zaproponowania, a ma się tylko to, co się wypracuje bez oglądania na innych, gdyż takie rzeczy rozpraszają uwagę, mogę zdekoncentrować, mogą spowodować zejście z właściwej drogi pod wpływem jakiś zewnętrznych czynników.

Wszystkie inne, konkurencyjne kable, to tylko inne ułożenie drutów, oczywiście i inne przewodniki, ale przewodnik jest tylko przewodnikiem, ważniejsze są wszystkie pozostałe uwarunkowania, nic nie zastąpi rozwiązań z tego zakresu.

Przewodnik zawsze można zmienić na inny, przewodniki mogą zostać opracowane nowe, lepsze, zawsze można po takie sięgnąć jeśli jest dostęp.

Natomiast koncepcja pracy przewodu - podstwaowe przesłanki, wymagania, są trwałe i niezmienne.

30 minut temu, 747 napisał:

ważne jest tylko, jak to gra w konfrontacji z tym co się ma samemu do zaproponowania, a ma się tylko to, co się wypracuje bez oglądania na innych, gdyż takie rzeczy rozpraszają uwagę, mogę zdekoncentrować, mogą spowodować zejście z właściwej drogi pod wpływem jakiś zewnętrznych czynników.

Tak zgodze sie! Tez do tego doszedlem. Ale trzeba przecwiczyc wszystkie numery ktore robi konkurencja. Przecwiczylem, wiele idzie na manowce, a ja podazam za neutralnoscia, naturalnoscia i duza prawdziwa rozdzielczoscia, no i jest nowy Coincidence SE o niesamowitym dzwieku, Stradivariusy czy Guarneri sa takie same jak na zywo!

Edytowane przez Stasiop
2 godziny temu, Stasiop napisał:

na tym poziomie ze zadna ksiazka nie opisze,

Oczywiście że tak, jest taki poziom rozumienia, który dostępny jest tylko tym nielicznym jednostkom, które pochłonięte są na co dzień danymi zagadnieniami i przebywają w takim stanie od lat, albo od zawsze.

Jest to kompetencja nieświadoma - znane ludziom wyrażenie / stan psychiki.

Jest bardzo interesującym spostrzeżeniem, że nawet na naszym forum, są osoby dobrze wykształcone, nieświadomie już kompetentne w tworzeniu sporów na gruncie .. w zasadzie bez gruntu.. żadnego.. - jakby bujają w obłokach nieświadomości - ignoracji  i z tego poziomu próbują oceniać innych, którzy ciężko pracują, od rana do nocy, przez w sumie dekady..

......

Miło, znaczniej bardziej miło, jest przeczytać że ktoś czyni jakieś experymenty, zawsze jest to też jakiś bodziec, do rozwoju własnego, by nie zostać wyprzedzony przez experymentatora, w rozpoznaniu danego zakresu tematycznego - na przykład wyjścia z stricte DAC.

2 minuty temu, Stasiop napisał:

trzeba przecwiczyc wszystkie numery ktore robi konkurencja

Nic nie jest bardziej oczywiste, - to są pierwsze kroki w rozpoznaniu tematyki.

Po rozpoznaniu najczęściej okazuje się że liczy się tylko ...  k a s a  !

W stosumku do tak mocnego argumentu, bo nie wiem czy może być mocniejszy, wszystkie inne, w tym bezwzględna jakość dźwięku schodzą na dalszy plan, - tak działa rynek i czas nie że się tego dowiedzieć, nie że się o tym przekonać, - tylko czas zaprzestać na ten temat jakichkolwiek dyskusji - gdyż nie ma niczego bardziej oczywistego.

Z tego powodu, że rynek czerpie korzyści z wytwarzania dóbr konsumpcyjnych, naprawdę ambitny Twórca, naprawdę skoncentrowany i skierowany na jakość dźwięku, ma szansę coś osiągnąć.

I to nie jakieś tam minimalnie lepsze kable, takie czy inne, jest szansa wręcz wywrócić postrzeganie danego sektora, w tym wypadku przewodów, ale nie tylko - do góry nogami.

Ile lat temu pisałem, że świat audio nie ma kabli na rynku odpowiadających ich potrzebom ?

10, może jedenaście.

Są te wpisy w archiwum do odnalezienia.

Pisałem że jedyny koncepcyjnie dopuszczalny przewód jaki rynek ma w swojej ofercie, który w miarę dobrze jest w stanie pracować - to przewód łączący PRE  z końcówką mocy.

To dziś jest już nie tak aktualne, to oznacza że zostały opracowane techniki windujące jakość tego fragmentu okablowania, unieważniając produkcję z rynku jako najlepszą możliwą w tym miejscu opcję jaką dysponujemy.

Odnalazły się czysto fizyczne, czysto dotykalne, zależności, bez potrzeby stosowania jakichkolwiek dodatkowych argumentacji, które są absolutnie niezbędne, by tą transmisje prowadzić w sposób redukujący zniekształecnia ośrodka który ją realizuje.

...

Tak działa postęp.

6 minut temu, 747 napisał:

Po rozpoznaniu najczęściej okazuje się że liczy się tylko ...  k a s a  !

No coz, robia celowe efekty aby sprzedac i to dziala na 70% nagraniach, ale jak sie wlaczy klasyke dobrze nagrana to sie okazuje ze rozdzielczosc tragicznie siada! ;)

13 godzin temu, Stasiop napisał:

Prawde mowiac nie znam tego kabla, ale z tego co to sluchalem co wniosl to wyglada to na stara sztuczke kablarska do Hi-Fi.

13 godzin temu, Stasiop napisał:

Jeśli to pod względem muzykalności hi fi to twój do boomboxa tylko się nadaje 🤣może trzeba uszy przeczyścić, może zejść na ziemię, może przestać się kompromitowac .

12 godzin temu, Stasiop napisał:

Tak zgodze sie! Tez do tego doszedlem. Ale trzeba przecwiczyc wszystkie numery ktore robi konkurencja. Przecwiczylem, wiele idzie na manowce, a ja podazam za neutralnoscia, naturalnoscia i duza prawdziwa rozdzielczoscia, no i jest nowy Coincidence SE o niesamowitym dzwieku, Stradivariusy czy Guarneri sa takie same jak na zywo!

Ty dalej usiłujesz z czytających robić idiotow ,gdzie w twoim cykaczu jest naturalnośc i neutralność.?

11 godzin temu, Stasiop napisał:

No coz, robia celowe efekty aby sprzedac i to dziala na 70% nagraniach, ale jak sie wlaczy klasyke dobrze nagrana to sie okazuje ze rozdzielczosc tragicznie siada! 😉

A ty biedaczku charytatywnie robisz ,jaki  jest koszt ulepienia tego kabla ,2-3tys 

11 godzin temu, Stasiop napisał:

No coz, robia celowe efekty aby sprzedac i to dziala na 70% nagraniach, ale jak sie wlaczy klasyke dobrze nagrana to sie okazuje ze rozdzielczosc tragicznie siada! 😉

To zdanie mogłoby opisywać rzeczywistość, gdyby dotyczyło 2way ZG.

45 minut temu, iro III napisał:

To zdanie mogłoby opisywać rzeczywistość, gdyby dotyczyło 2way ZG.

No ja bredni tego człowieka już nie mogę czytać. Dobił mnie opinia dotyczącą  kabla harmonixa ,hijrii milion kiwame ,a właściwie  ustawił poziom grania swojego kabla do hi fi . Znam świetnie ten kiwame ,cena ok.14000zl ,skoro Stasiop  sugeruje się testami ,to niech przeczyta recenzje .Testowany w wielu periodykach audio ,porównywany akurat z dokładnie tymi samymi ,czyli siltech triple crown ,czy crystal. I jest to kabel grający w tej samej lidze ! Oferujący wybitna neutralność, dynamikę ,muzykalnosc .A ten wynalazek Stasiopa, tym dwóm nie dorównuje, jest cykaczem .Stasiop ocenił harmonixa jako hi fi ,tym samym ustawił poziom grania swojego kabla jeszcze niżej.Ile bufonady ,pychy ,zarozumiałości w tym człowieku  jest ! Jak pisałem wcześniej, chyba jedyny taki w tej branży, 

Neutralny, natruralny, transparentny IC?

Szukacie latami, taki Stasiop dłubie i skręca "geometrie nad-matematyczne",  747 rozwija nieskończone "teorie"...

...tymczasem od lat "gram" sobie na 0,5m Klotz ...za 50zł (wtedy tyle kosztował, od Rogoza kupiony, osobiście jeszcze wtedy mi go sprzedawał).

Bajacie to o cykaniu, muleniu, jasnym charakterze, ciemnyn charakterze. 

Na Klotzu mam to wszystko

- jak NAGRANIE jest cykajace, on cyka.

Nagranie "jasne" - on gra jasno.

Nagranie "ciemne" - gra ciemno.

Nagranie "rozdzielcze" - gra rozdzielczo.

Nagranie "plaskie"  - gra płasko.

Nagranie "przestrzenne" - gra przestrzennie.

Nagranie dobre/b. dobre - gra dobrze/b. dobrze.

Nagranie wybitne - gra wybitnie.

Czyż więc nie jest dość neutralny?

Czy też bardzo być może, WSZYSTKO zależy od NAGRANIA, wydania, masteru, remasteru, remiksu???

Dajcie już sobie spokój, gwędziarze, wzmacniacze "rynku kablowego".

Edytowane przez iro III
2 minuty temu, iro III napisał:

Na Klotzu mam to wszystko

Nie masz czarnego tła. Jest co najwyżej szare, jak czerń w TV IPS vs OLED 🤣

Godzinę temu, iro III napisał:

Dajcie już sobie spokój, gwędziarze, wzmacniacze "rynku kablowego".

Dziwne, że ty nie dasz sobie spokoju i luzu? My piszemy o naszym hobby. Mamy różne kable, testujemy kolejne. To nas interesuje. A ciebie nie. To po co o tym piszesz? Nie masz lepszych zajęć? Idź na piwo z tym Adi777. On też się nudzi. Sprzętu nie ma, muzyki nie słucha, bez sensu tłucze się po forach audio. 

9 minut temu, sly30 napisał:

To po co o tym piszesz? 

Przeczytaj jeszcze raz.

Masz kłopot ze zrozumieniem?

Może zamiast trollować, odniesiesz się merytorycznie do transparentności i neutralności IC Klotz? 🙂

36 minut temu, iro III napisał:

Przeczytaj jeszcze raz.

Masz kłopot ze zrozumieniem?

Może zamiast trollować, odniesiesz się merytorycznie do transparentności i neutralności IC Klotz? 🙂

Nie miałem tych kabli, to co mam się odnosić? Tak jak ty do rzeczy których na oczy nie widziałeś, nie mówiąc już o słuchaniu?

2 minuty temu, sly30 napisał:

Nie miałem tych kabli, to co mam się odnosić? Tak jak ty do rzeczy których na oczy nie widziałeś, nie mówiąc już o słuchaniu?

Widze, że dalej nie łapiesz sensu.

Podpowiem - żaden IC, sprawny technicznie, wykonany solidnie, z przewodnika miedzianego, nie jest odpowiedzialny za audiofilskie wymysły dotyczące charakteru brzmienia systemu, który odtwarza różnej jakości nagrania.

Godzinę temu, sly30 napisał:

Idź na piwo z tym Adi777

Nie piję alkoholu, ale wiem, że wielu audiofili tak, stąd później bajki o wielkich zmianach dzięki kablom 🤣

PS Ja nie słucham muzyki? To żeś doyebał 😄

21 minut temu, Adi777 napisał:

PS Ja nie słucham muzyki? To żeś doyebał 😄

"Oni" tak mają.

To jest swojego rodzaju samouspokojenie. Najpierw wyobrazić sobie, potem napisać o tym, że taki ktoś "napewno" nie ma żadnego sprzetu audio, no może ma boomboxa w porywach, żadnej muzyki nie słucha i tak to sobie tłumaczą. Jak już sobie wytłumaczą, czują się pewniej i frustracje na jakiś czas są oddalone.

Obserwuję takie zachowania od dawna. 

Zapytaj kiedys takiego delikwenta o jakiś konkretny gatunek, artystę, płyty, wydawnictwa, koncerty - zawsze usłyszysz, że słucha czegoś (nieokreślonego) innego i na tym rozmowa się kończy.

Ale zarzucić komuś, że "napewno" nie słucha muzyki, przychodzi jak widać łatwo...bo uspokaja i odsuwa niewygodne pytania.

Godzinę temu, iro III napisał:

Podpowiem - żaden IC, sprawny technicznie, wykonany solidnie, z przewodnika miedzianego, nie jest odpowiedzialny za audiofilskie wymysły dotyczące charakteru brzmienia systemu, który odtwarza różnej jakości nagrania.

Nie możesz nic podpowiadać , bo nie masz pojęcia o temacie. Nigdy nie miałeś styczności z dobrymi kablami, ani nie masz sprzętu, na którym miałby sens ich odsłuch. Żaden dystrybutor nie wypożyczy tobie droższych kabli, bo jesteś znanym hejterem z obsesją na punkcie high endu i z góry wiadomo, że ewentualny odsłuch przy tak negatywnym nastawieniu miałby na celu tylko hejt i szyderę. O zupełnym braku doświadczenia i osłuchania nawet nie trzeba wspominać. No i Jest jeszcze kaucja, coś czego nie przeskoczysz i pewnie nie zdzierżysz. Daruj sobie więc tą pisaninę o czymś czego nie znasz. 

1 godzinę temu, Adi777 napisał:

Nie piję alkoholu, ale wiem, że wielu audiofili tak, stąd później bajki o wielkich zmianach dzięki kablom 🤣

Na forum obok próbowałeś w ten deseń, ale się powstrzymałeś,  natomiast tutaj jednak się ulało.

Tutaj masz większe wsparcie Irusia i jemu podobnych, tam trochę mniej co?

P.S.

Ja też nie piję i co?

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

51 minut temu, sly30 napisał:

Jest jeszcze kaucja, coś czego nie przeskoczysz i pewnie nie zdzierżysz. Daruj sobie więc tą pisaninę o czymś czego nie znasz. 

Masz wiedzę o moich dochodach?

Żałosny jesteś.

To jest kolejna faza samouspokojenia, wyobrazić sobie, że "ten" to jest napewno bidok i nie stać go na kaucję za przepinanie kabelków 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

18 minut temu, iro III napisał:

Masz wiedzę o moich dochodach?

Nie chodzi o dochody i czy bidok, tylko o podejście i mentalność. No ale skoro sam się tak definiujesz to już twój problem. 

1 godzinę temu, Adi777 napisał:

I dobrze 👏

Otóż nie.

Bo nazwałbym to trollowaniem o buractwie nie muszę mówić, każdy to widzi. Nie tylko na tym forum.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Widocznie chłopina nie ma innych rozrywek to siedzi na forach i pisze we wszystkich możliwych tematach...

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

6 godzin temu, sir.jax napisał:

Ja też nie piję i co?

nikt nie jest doskonały...

W dniu 9.12.2022 o 16:48, tedi02 napisał:

Harmonixa Hirii

a może harakiri,...

wątek słaby - to również do Ciebie Stasiu....

Ale poziom niektórych krytykantów naprawdę - rządowy;-)))

Rozumiem, że wkurza ludzi cena, ale nie można krytykować produktu bez odsluchu, zwłaszcza,że Stasiop długo szukał, pytał i myślał zanim przedstawił gotowy produkt!

jest wiele droższych, słabych, ale markowych i po nich nikt tak nie jedzie, a mógłby;-)))

• Pokaż nowe odpowiedzi