Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, 747 napisał:

Rejs.

Pan rozumie… I tak patrzę sobie… siedzę se w kinie proszę pana… Normalnie… Patrzę, patrzę na to… No i aż mi się chce wyjść z… kina, proszę pana… I wychodzę…

Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, 747 napisał:

Jaka szkoda że nie widziałes chamskich zagrań Twojego przyjaciela wielokrotnie adresowanych nie tylko do mnie, do mnie były tylko bezczelne, ale i do innych, - jacy Wy jesteście żałośni, z tymi swoimi przypadłościami ambicjonerskimi - jak tam wzmacniacz na złotych kondensatorach - już gra ..bije wszystko - do jakiej kwoty ..?

opinie moich przyjaciół jak i wrogów są ich własnymi a ja mam również własne

a jak interesują Cię opinie o złotych roe to sobie poszukaj w necie

co do tego kto jest żałosny to też mam swoje zdanie 🙂

dlatego nie przeciągaj struny i nie zaczynaj

31 minut temu, slawek.xm napisał:

nie zaczynaj

Dalej chodzisz dookoła "obrazu dźwiękowego" - odsłuchujesz, podchodzisz z różnych stron, sprawdzasz czy jest stabilny ?

...

Też tak chodziłem.. półtorej dekady temu..

Teraz uchylam drzwi pomieszczenia i .. to wystarczy..

Na AVS.

...

Albo patrzę na twarze osób, zarówno wystawców jak i słuchaczy danego miejsca..

Wszystko widać, nie potrzeba nawet niczego .. słuchać..

Twarz, oczy  - nigdy nie kłamią.

...

37 minut temu, slawek.xm napisał:

nie zaczynaj

Byś znał mnie, mógłbyś zbudować wzmacniacz na zupełnie nowych podstawach fizycznych, co do sposobu pracy, Twoje życie natychmiast rozjaśniło by się, uzyskałbyś nową moc, a tak, znając tylko Sylwestra.. nuda..

Gość

(Konto usunięte)

nie masz kumpli na tym forum nie moja wina

do mnie się już nie przymilaj .... mam inną orientację ... cokolwiek to dla ciebie znaczy 🙂 🙂 🙂

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

nie masz kumpli na tym forum

Nie mam, Sylwester mnie zwyzywał, zostałem sam, samiuteńki, nie jest Tobie mnie choć żal.. ?

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, 747 napisał:

Nie mam, Sylwester mnie zwyzywał, zostałem sam, samiuteńki, nie jest Tobie mnie choć żal.. ?

nie, bo nic nie robisz w tym kierunku by to zmienić a tworzysz sobie tylko nowych wrogów

Teraz, slawek.xm napisał:

tworzysz sobie tylko nowych wrogów

To prawda, mam w zasadzie samych wrogów dookoła.

Sam ich wytworzyłem.

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

nic nie robisz w tym kierunku by to zmienić

Kupiłem teflon, kolorowy, ładny ciemno-niebieski, cienkościenny, idealny do wykonania XLR, nie potrzeba siateczki by kabel się jako tako prezentował.., nie będzie zniekształceń..

...

17 godzin temu, Stasiop napisał:

Na audiostereo jak zwykle sami top High-end audiofile. 😉

Zamilcz ,lata masz ,wypadałoby zachować twarz .Tym bardziej jeśli chcesz robić biznes .

W dniu 26.11.2022 o 12:00, tedi02 napisał:

Zamilcz

Tedi, audiostereo jako firma, powinna posiadać uniwersalny system wysokiej klasy na wypadek tego typu sporów, co jak gra, co wychodzi spod ręki użytkownika portalu, przewody Stasia powinny zostać wpięte i ocenione w kilku opiniach.

Jest pokój audiostereo w czasie imprezy cyklicznej, dobrze byłoby aby istaniał system hi end audiostereo.

3 minuty temu, tymek napisał:

wycenę samego kabla która jest odstrzelona od rzeczywistości

Znam się na kablach jak mało kto - przepraszam za samochwalstwo - dla mnie osobiście, wedłuch cennika obowiązującego na tzw zachodzie, kabel w cenie propozycji Staszka, jest tak słaby, że jako oferta po prostu nie istnieje, nie przyjmuję tego do wiadomości  -  że można wziąć go do ręki, spiąć nim system w danym miejscu i uzyskać satysfakcjonujący wynik.

Po prostu - wynika to z doświadczenia życiowego.

Ono mówi, że jakość prezentuje tylko topowy model, producenta, który posiada zaplecze do wytworzenia takowego produktu.

Oczywiście rozważamy produkty albo uznanych producentów, albo takie, które mają realne podstawy by takimi stać sie w przyszłości.

Jeśli Staszek kilka lat pracował nad rozwiązaniem, mamy grunt by domniemać w dobrej wierze, że Jego produkt, co najmniej ma szanse, czy powinien mieć dane szanse, by zostać uczciwie oceniony - oraz potraktowany co najmniej na początku, jako w sposób uprawniony, nawiązujący jakością do czołowego grona producentów.

Co by zrobiła Argentyna bez Messiego - znacznie mniej - czyli jednostki wybitne istnieją i mają się dobrze, mamy też Christiano Ronaldo.

Oznacza to nie mniej i nie więcej, że w hi end audio, oczekiwać możemy tożsamych zachowań - mamy rzesze rzemieślników - mogą być nawet bardzo dobrzy, ale od czasu do czasu możemy spodziewać sie zaistnienia prawdziwego mistrzostwa.

...

19 minut temu, tymek napisał:

wycenę samego kabla

Potrzeba być szalonym, by wejść na rynek, czyli w system zobowiązań prawno-fiskalnych, z jednym tylko produktem, kiedy nie jest się pewnym w 100 procentach skuteczności jego funkcjonowania - w realacjach stricte finansowych w pierwszym rzędzie.

Stasiop, nie napisał jeszcze postu na tematy merytoryczne, w całej swojej zawartości, który opierałby się na jakichkolwiek domniemaniach, z natury widzi mi się, zawsze, podkreślam, zawsze za daną treścią kryły się działania, rozważania oparte na twardej wiedzy przedmiotowej, pochodzącej z osobistego zaangażowania w jej uzyskanie.

Kolegów, którzy tak opisują rzeczywistość w hi end, na naszym forum nie ma zbyt wielu szczerze pisząc obecnie nie ma w ogóle, co bardzo mnie smuci.

14 godzin temu, tymek napisał:

Tutaj nie chodzi o ocenianie jak gra, tylko o wycenę samego kabla która jest odstrzelona od rzeczywistości.

Tak jest odstrzelona od rzeczywistosci bo jest cena ultra dumpingowa. No niestety w Polandii mamy swoje kompleksy i nie zaoferujemy kabla za ponad 22kEU. Zreszta bez metki nie ma szans na takie ceny. A cena nie wynika z szalenstwa, tylko z kosztow, prob, czasu poswieconego na eksperymenty, na nauke, pomiary, rozkminy w temacie oraz marz dystrybutorow, oraz niskiej ilosciowej produkcji. Ale produkt tzn nowy 'Coincidence SE' oraz podstawowy 'Coincidence' jest ultra, ponad wszystko co jest na rynku moim zdaniem. Nie ma nic bardziej naturalnego brzmieniowo i fizjologicznego i z mega rozdzielczoscia. Pracowalem na to cale zycie.

Pozycz posluchaj, zobaczysz co ten kabel robi. A robi wiele....daje MUZYKE! Na niedostepnym poziomie dla kazdej konkurencji.

W dniu 26.11.2022 o 12:00, tedi02 napisał:

Zamilcz ,lata masz ,wypadałoby zachować twarz .Tym bardziej jeśli chcesz robić biznes .

Zawsze robilem to co chcialem i tak zostanie. To Ty milcz!

Edytowane przez Stasiop
2 godziny temu, Stasiop napisał:

Pracowalem na to cale zycie.

Coś czuję, że ze swoją twórczością zostaniesz pochowany.

Byłem na AS2022 od piątku do niedzieli , zwiedziłem wszystkie pokoje i jakoś nie wpadł mi w oko przedmiotowy kabel. Wydaje się , że gdy nikomu nie znany  producent wchodzi na rynek, to powinien dołożyć starań aby produkt był widoczny oraz zorganizować jakieś sesje porównawcze.

TUX

Sylwester, wypozycz kabel na 10 dni, a ja zwroce kase za kaucje szybkim przelewem, przeciez cie stac bo na gaciach sie dorobiles. I wtedy pisz androny, bo tak to smieszny jestes dla wszystkich, nie sluchajac. 

Stachu, daj spokój, nie wszczynaj kolejnej jatki. A sly30 pisał, że RCA go nie interesuje, więc nie wypożyczy. 

30 stron, w sumie o niczym.

Brawo Panowie.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość

(Konto usunięte)

widocznie Stasiowi zalezy na spięciach i kłótniach wg zasady źle czy dobrze byle nazwy nie przekręcać 🙂

w 21wieku tylko skandal i sensacja trafia do gawiedzi

dlatego może ktoś nieobeznany z tematem się skusi 🙂

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, J.Jerry napisał:

Ale dlaczego tu?

jest to największe polskie forum audio

czasem kilka pozytywnych opinii dla małej manufakturki z jednym drutem może sie przełozyć na byc lub nie być

ważne by watek był na górze 🙂

a każda ostrzejsza dyskusja przyciąga kibiców, którzy czytają ... 🙂

31 minut temu, slawek.xm napisał:

a każda ostrzejsza dyskusja przyciąga kibiców, którzy czytają ... 🙂

No rzeczywiście, przyciągnęło mnie.

9 godzin temu, Stasiop napisał:

Tak jest odstrzelona od rzeczywistosci bo jest cena ultra dumpingowa. No niestety w Polandii mamy swoje kompleksy i nie zaoferujemy kabla za ponad 22kEU. Zreszta bez metki nie ma szans na takie ceny. A cena nie wynika z szalenstwa, tylko z kosztow, prob, czasu poswieconego na eksperymenty, na nauke, pomiary, rozkminy w temacie oraz marz dystrybutorow, oraz niskiej ilosciowej produkcji. Ale produkt tzn nowy 'Coincidence SE' oraz podstawowy 'Coincidence' jest ultra, ponad wszystko co jest na rynku moim zdaniem. Nie ma nic bardziej naturalnego brzmieniowo i fizjologicznego i z mega rozdzielczoscia. Pracowalem na to cale zycie.

Pozycz posluchaj, zobaczysz co ten kabel robi. A robi wiele....daje MUZYKE! Na niedostepnym poziomie dla kazdej konkurencji.

Zawsze robilem to co chcialem i tak zostanie. To Ty milcz!

Spójrz w swoje wpisy ,żałosne. A po za tym zero pokory  .😁

6 godzin temu, Tomek 1685 napisał:

Stachu, daj spokój, nie wszczynaj kolejnej jatki. A sly30 pisał, że RCA go nie interesuje, więc nie wypożyczy. 

Kazdy wzmak jak i zrodlo ma wejscie i wyjscie RCA wiec to wynika z braku zlej woli i potrzeby tylko hatowania produktu. 

Rozkoszuje sie nowym Coincidence SE, nie ma fajerwerkow, ale jest MUZYKA na jeszcze wyzszym poziomie, juz teraz wiesz o co chodzi. ;). A metal potrafi super napier....ale jak jest dobra realizacja, wiec by Ci sie pewnie spodobal SE. Kazda gitare i fuzzy slychac oddzielnie. Heh ten metal czesto jest bardzo dobrze nagrany tylko sprzety nie potrafia tego zazwyczaj oddac, musi byc high-end i to gruby aby to oddac, na rowni z klasyka symfoniczna, metal to trudny material po prostu.

3 minuty temu, Stasiop napisał:

wiec to wynika z braku zlej woli

Masz racje. Nie ma we mnie złej woli. Tylko ta dobra… 🙂

Sylwek matematyka dzwieku jest jedna! Pozycz posluchaj a nie oddasz i nie bedzie mialo sensu dzialanie na zasadzie personalnych animozji. Ale znizki nie dostaniesz, full price tylko!

Sylwek zrozum, te kable sa testowane u ludzi ktorzy majai/mieli absolutnie wszystko z najwyzszej polki i to od nich mam recenzje i opisy jak to gra i NIKT, nie dal do tej pory negatywnej recenzji. Wiec pozycz, nie boj sie na 10 dni, zamrozona kasa na taki czas to nie koniec swiata, tym bardziej ze musze ci zwrocic calosc jak towar wroci w takim samym stanie jak wyslalem. Przesylki w obie strony tez place, wiec masz to za totalna darmoszke. A jak chrzanisz tu 3 po 3 o tym, toz to tylko hating nic wiecej. Ludzie glupi nie sa, tym bardziej Polacy! ;)

8 godzin temu, Stasiop napisał:

Sylwek zrozum, te kable sa testowane u ludzi ktorzy majai/mieli absolutnie wszystko z najwyzszej polki i to od nich mam recenzje i opisy jak to gra i NIKT, nie dal do tej pory negatywnej recenzji.

to, że ktoś ma sprzęt z najwyższej półki nie sprawia, że jest on cenionym recenzentem. Na to trzeba zapracować...a są niezależni recenzenci jak i tacy, którzy po zapłacie za recenzję złego słowa nie powiedzą. 

Jako producent powinieneś to zrozumieć, tym bardziej, że próbujesz wejść na rynek. Hmm 🤔 ale z tego co pamiętam to celem jest zachód.

• Pokaż nowe odpowiedzi