Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

A niech sobie hatuja i trolluja, mnie to ani ziebi ani grzeje. Bede bardziej w Polandii rozpoznawalny o co nie zabiegam.

Tylko dziwi mnie polityka audiostereo ze nie zrobili z tym porzadku tyle lat, bo to bije bezposrednio w audiostereo takie chamstwo i prostactwo forumowe.

5 godzin temu, Stasiop napisał:

Wspolczuje piekla w 

22 minuty temu, Stasiop napisał:

O i kolejny HATER

To może łaskawie wytłumacz nam biednym niedoukom te pojęcia. 

Nie wyczuwasz, nic a nic, że takie nadęte teksty tylko mogą śmieszyć?

(nawet zakładając taktykę promocyjną w stylu - niech gadają beleco, byleby gadali i podnosili wątek na samą górę, nawet tylko z powodu przypominania "błędu" w tytule, zamierzonego w tym właśnie celu)

Przepraszam, mój wpis włączył się do cytatu.

Edytowane przez iro III
5 minut temu, Stasiop napisał:

Bede bardziej w Polandii rozpoznawalny o co nie zabiegam.

Przed chwilą pisałeś, że nie zależy ci na polskim rynku, a teraz że bardzo ci zależy. To kiedy kłamałeś? Wcześniej, czy teraz?

1 minutę temu, iro III napisał:

To może łaskawie wytłumacz nam biednym niedoukom te pojęcia. 

Jakie?

Jade na grzyby. Panowie porozmawiajcie sami o moim kablu a najbardziej o wrazeniach sonicznych. ;)

Myslalem ze wyrosliscie z kolyski, ale coz z NPD nigdy sie niewyrasta.

9 minut temu, Stasiop napisał:

Jakie?

Te, do których się odniosłem, z Twojej strony.

...i to wszystko dotyczy przewodu połczeniowego RCA...

(nieważne, ważne, że znowu wątek na górze, zapewne zyskał już czerwony znacznik "groacy temat" na forum 🤗)

15 minut temu, sly30 napisał:

Przed chwilą pisałeś, że nie zależy ci na polskim rynku, a teraz że bardzo ci zależy. To kiedy kłamałeś? Wcześniej, czy teraz?

Normalnie mistrz manipulacji.

A mówili, że "szczepionka" jest bezpieczna.

40 minutes ago, Stasiop said:

O i kolejny HATER.

Nie rozumiem polityki audiostereo, 

Ja też. Preferuje się głupotę i wiarę w voodoo, zwłaszcza w tej zakładce.

• Moderatorzy

Bo to forum dla audiofili którzy opisują tu swoje subiektywne odczucia odsłuchowe i na technice nie muszą się znać.

Absolwenci technikum elektronicznego mają inne fora gdzie mogą uprawiać swoje mesjańskie misje nawracania "głupich" audiofili. 

Dla zachowania pozoru wolność słowa można by jednego takiego zostawić i tu ale resztę trzeba by było jednak zbanować.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

10 minut temu, Seyv napisał:

Dla zachowania pozoru wolność słowa można by jednego takiego zostawić i tu ale resztę trzeba by było jednak zbanować.

Poszukaj takich forów na Białorusi, Korei Płn.

Ciebie to nie razi? A może Ty objaśnisz jak to się ma do kabelka RCA?

Ciagi harmoniczne w oktawach spiralnych, matematyczno – muzyczna reprezentacja" 

"Spiralno oktawowy uklad pierwiastkow chemicznych"

"HarmoniComb"

"Matryca geometrycznych proporcji harmonicznych"

10 minut temu, Seyv napisał:

Bo to forum dla audiofili którzy opisują tu swoje subiektywne odczucia odsłuchowe i na technice nie muszą się znać.

W takim razie do kogo to powyżej?

Edytowane przez iro III
  • Moderatorzy
4 minuty temu, iro III napisał:

Ciebie to nie razi? A może Ty objaśnisz jak to się ma do kabelka RCA?

Marketing może trochę jeszcze kuleje ale to nie oznacza, że walory soniczne produktu są złe. 

7 minut temu, Seyv napisał:

Marketing może trochę jeszcze kuleje

Tez tak uważam, brakuje w opisach nawiazań do splątania kwantowego harmonicznych, biologii mekularnej, może coś o falach grawitacyjnych...

"Walory soniczne" - wolne żarty, a taki "neutralny" z puszką kabelek...

Edytowane przez iro III
59 minut temu, iro III napisał:

Te, do których się odniosłem, z Twojej strony.

...i to wszystko dotyczy przewodu połczeniowego RCA...

(nieważne, ważne, że znowu wątek na górze, zapewne zyskał już czerwony znacznik "groacy temat" na forum 🤗)

Te do ktorych sie odniosles to mozna znalezc albo na Wiki albo w literaturze technicznej. Wejdz doczytaj a jak czegos nie zrozumiesz wtedy pytaj.

16 minut temu, iro III napisał:

Tez tak uważam, brakuje w opisach nawiazań do splątania kwantowego harmonicznych, biologii mekularnej, może coś o falach grawitacyjnych...

"Walory soniczne" - wolne żarty, a taki "neutralny" z puszką kabelek...

Tak bo to wszystko natura i ona tworzy swe ciagi matematyczne. Muzyka w ten sam sposob jest tworzona. Jesli filtr filtruje zgodnie z tymi ciagami, rodzi sie piekna naturalna muzyka. Kpisz a nawet nie wiesz ze ze swojej wlasnej niewiedzy. Ale co najwazniejsze zadales przez przypadek dosc sensowne pytanie.

Edytowane przez Stasiop

Ostatnio zapoznałem się z dwoma produktami w recenzjach - jeden dac za 35k i pomyślałem, że chciałbym zjechać te urządzenie, a teraz ten kabel za ok 20k, ale wtedy zdałem sobie sprawę, że jedyna wątpliwość może dotyczyć ceny. Właśnie cena jest niesłusznie tym krytycznym czynnikiem wpływającym na ocenę i co gorsza jest to normalne. Jestem pewien, że gdyby ten produkt został licytowany w dół po pewnym czasie miałby inne opinię, a przecież cena nic nie zmienia...jest wyznacznikiem jakość/cena , kiedy kogoś na to nie stać i wtedy trzeba z czegoś zrezygnować, żeby mieć coś innego, ważniejszego. Myślę, że nie tylko ja mam takie podejście - to nic złego, to bardzo rozsądne, ale nie pozwala na ocenę bez kontekstu ceny, a podobno zanim się ocenie trzeba posłuchać, jak zmienia jakość brzmienia i potem sprawdzić, czy cena jest korzystna.

Mówiąc inaczej gdyby kable były bardzo tanie bylibyśmy bardziej obiektywni, a tak jednym z czynników wpływającym na jakość jest cena, która nie ma wpływu na brzmienie, ale tak jest.

Kolejna rzecz, to krytyka produktu, krytyka strony internetowej. Może to być zjawisko tzw."gnojenia", czyli na wszelki wypadek trzeba każdego, kto coś osiągnął przywołać do porządku i wskazać mu miejsce. Słusznie można się dziwić, że jest to tolerowane i użytkownik forum, który coś osiągnął jest tak traktowany, co może odstraszyć innych, którzy coś osiągnęli lub w przyszłości osiągną.

A moje odczucia są takie, że jest to produkt oferujący coś nowego, na stronie jest to objaśnione, dlaczego taki pomysł jest dobry i w jaki sposób wpłynie na poprawę brzmienia. Może to prawda, może nie, ale pokazuje wiarę w produkt, widocznie producent nie boi się opinii fachowców, którzy rozumieją opisane zjawiska. Czy kiedyś to skomentują, czy pomierzą?

Tak że pomijając cenę produkt jest warty wpięcia w system i posłuchania ze względu na oryginalne rozwiązania. Nie mam zamiaru tyle wydać, ale mógłbym sprawdzić, czy rzeczywiście każdy system może zyskać - to wysoko postawiona poprzeczka...bardzo odważnie.

Produkt jest bardzo tani! Tyle co trzeba w to zainwestowac raczej szybko sie nie zwroci, moze nigdy. To jest szalenstwo inwestycji wyniklej z pasji.

24 minuty temu, J.Jerry napisał:

Ostatnio zapoznałem się z dwoma produktami w recenzjach - jeden dac za 35k i pomyślałem, że chciałbym zjechać te urządzenie, a teraz ten kabel za ok 20k, ale wtedy zdałem sobie sprawę, że jedyna wątpliwość może dotyczyć ceny. Właśnie cena jest niesłusznie tym krytycznym czynnikiem wpływającym na ocenę i co gorsza jest to normalne.

Wydaje mi się, że wiem o której recenzji DAC'a piszesz. Mam ten przetwornik, w obu wersjach. Mam je długo przed pojawieniem się recenzje i zanim określona została cena detaliczna. 

Teraz znam ceny i nic się nie zmieniło. Nadal jestem z nich zadowolony i nie uważam żeby były źle wycenione, czy przecenione. 

Biorąc pod uwagę jak wyceniane są całkiem przeciętne urządzenia zagraniczne, zaryzykuję stwierdzenie, że w stosunku do tego co oferują "te" przetworniki, cena jest wręcz okazyjna.

6 minut temu, Stasiop napisał:

Produkt jest bardzo tani! Tyle co trzeba w to zainwestowac raczej szybko sie nie zwroci, moze nigdy. To jest szalenstwo inwestycji wyniklej z pasji.

6 minut temu, Stasiop napisał:

Ja tam wiem, że Twoja pasja jest autentyczna i naprawdę žycze Ci sukcesu komercyjnego.

Edytowane przez Tomek 1685
  • Moderatorzy

Cena produktów hi end wynika głównie ze większość sprzedaży. Dlaczego kolumny mogą kosztować kilkakrotnie więcej jak np. taki Lamborghini? Bo jeśli producent kolumn sprzeda dwie pary odtrąbi sukces sprzedażowy. Lamborghini sprzeda w tym czasie kilkaset sztuk.

Gdyby cenę tego kabla obniżyć trzykrotnie nie spowoduje to, że sprzeda się ich trzy razy więcej. Klient, który ma kilka tysięcy na kabel znajdzie też i kilkanaście albo i kilkadziesiąt jeśli tylko będzie chciał go mieć.

22 minuty temu, J.Jerry napisał:

Osłabiacie moją wiarę w ten produkt i tego daca też...nic nie rozumiem.

Ale czym? Przecież napisałem, że mam, używam, uważam za dobrze wycenione i bardzo udane produkty.

No to napiszę...w ten sposób odnoszę wrażenie, że produkt, który mógłbym uważać za bezwzględnie dobry zaczynam uważać za warunkowo dobry, dzięki niskiej cenie - tak to cenę podkreślacie.

Ja od początku pisałem, że cena urządzenia, czy akcesorium, czy jej stosunek do wartości pozostałych elementów sytemu mnie nie interesuje. Jedyne co mnie interesuje to mój osobisty odbiór walorów tych elementów. Jeśli ich wpływ jest dla mnie ewidentny i nie znajduje takiego na niższych pułapach, znaczy, że urządzenie jest warte swojej ceny i już.

13 minut temu, Tomek 1685 napisał:

urządzenie jest warte swojej ceny i już.

Ale tylko dla Ciebie. Bo w tej cenie można znaleść min.50 innych ofert, z czego co najmniej kilkanaście zagra jeszcze lepiej. Ale tego nie wiesz, bo nie próbowałeś. Nie masz wiec realnego porównania ofert w tym zakresie cen. 

Cały czas brniesz w tą samą ślepą uliczkę. Wydaje Ci się, że wszystko wiesz. Wiesz czego słuchałem, co z czym porównywałem. 

Tymczasem nie wiesz o mnie nic. O moich doświadczeniach z audio również.

3 hours ago, Seyv said:

Absolwenci technikum elektronicznego mają inne fora gdzie mogą uprawiać swoje mesjańskie misje nawracania "głupich" audiofili. 

Właśnie. Wrażenia. Subiektywne. I to, że się nie znają na technice. Plus ekspert a la  Sty.

Wszystko to sprawia, że dają się ładować w balona, aż trzeszczy.

Przepraszam za język, ale inny nie dociera 😄

Edytowane przez bum1234
W dniu 16.10.2022 o 12:21, Tomek 1685 napisał:

Ja osobiście nie jestem ekspertem w temacie okablowania, nie jestem sceptykiem, ale staram się do sprawy okablowania podchodzić dość racjonalnie. Jeśli czegoś nie słyszę to po prostu nie widzę sensu aby wydawać na to pieniądze. Przez moje systemy przewinęło się dużo różnego rodzaju okablowania, ale jakoś jeśli chodzi o połączenia RCA, od długiego czasu nic nie zmieniałem i używam van den hull first ultimate Mk 2, MIT cvt terminator 1, Albedo Flat one gold, kimber kcag.

Chyba sam nie wiesz co piszesz. W 1 poście sam napisałeś, że nie masz doświadczenia w okablowaniu, a te kable które znasz, a wymieniłeś je, to nie jest liga 20tys.+. Później przeczysz temu, oburzając się na mój wpis. Jesteś niepoważny i tylko sam się ośmieszasz. 

4 godziny temu, Stasiop napisał:

Przeciez merytorycznie nie porozmawiasz bo nie masz wiedzy, a kpic to kazdy wioskowy glupek potrafi. 

Przez takich jak ty, to forum stalo sie szambem i odeszlo wielu wartosciowych ludzi.

Powinni cie zbanowac dozywotnio dla dobra forum, ale nie moj cyrk nie moje malpy.

Oj Stasiu po co ta frustracja.

Masz rację, nie mam wiedzy w zakresie: ciągów harmonicznych w oktawach spiralnych czy spiralno oktawowym układzie pierwiastków chemicznych, że o HarmoniComb nie wspomnę. Uwielbiam czytać takie rzeczy. Mądrego to miło poczytać i posłuchać.

Ja do Ciebie z sercem na tacy - a Ty mi wymyślasz od hejterów, głupków. Swoją drogą czym się różni głupek wioskowy od głupka miejskiego ? Może oktawą spiralną.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

2 godziny temu, J.Jerry napisał:

Tak że pomijając cenę produkt jest warty wpięcia w system i posłuchania ze względu na oryginalne rozwiązania.

Wolne żarty. Jakie rozwiązania ???  Mówisz o ciągach harmonicznych, liczbach pierwszych, czy galaktykach spiralnych.

Osiągnięcia - o czym bredzisz ?

Kolega Stasiop osiągnął tyle co Sulek - czyli poziom listwy z Castoramy za 6tys zł,.

Właśnie, że trzeba krytykować te kardynalne bzdury i to oszołomstwo  - bez żadnych odsłuchów. Odsłuchy takich wynalazków nie mają sensu -zawsze brzmią tragicznie takie cuda. ZAWSZE !

Przypominam,  że mówimy o 1m kabelku RCA za 20 tys zl - więc nie ma przebacz. 

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

mam kolegów Rumunów mieszkających w Skandynawii i liznąłem troszkę ich języka- Technologu bardzo mi się kojarzy z rumuńskim😃

tam jest na tym kablu jakiś filtr ,prawda? może usuwa zakłócenia jakieś ,czy jest to po prostu rlc?

Edytowane przez szpotek73

"Do projektu przyczyniła się też data 21 grudnia 2020, kiedy to nastapila wielka koniunkcja Saturna z Jowiszem i wtedy powstały główne założenia mojej technologii."

hahahahaha - rewelacja !!!!

Gorąca polecam wszystkim lekturę treści na stronce:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, babatular napisał:

"Do projektu przyczyniła się też data 21 grudnia 2020, kiedy to nastapila wielka koniunkcja Saturna z Jowiszem i wtedy powstały główne założenia mojej technologii."

hahahahaha - rewelacja !!!!

Gorąca polecam wszystkim lekturę treści na stronce:

Ukryta Zawartość

Na prawdę tak napisał ? Czy jajca sobie robisz ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi