Skocz do zawartości
IGNORED

Długość kabla zasilającego

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Bukaj napisał:

Nie będę się powtarzał, napisałem Ci wyżej.

Sama listwa filtrująca wystarczy do takiej zmiany. 

Dobra, jutro lece po listwe 😉

Panowie !

Nie zbaczajcie z tematu !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, Bukaj napisał:

W Niedzielę po Kościele...

No co Ty, jeszcze przed kosciolem polece i dam organiscie do przetestowania. Zobaczymy czy mu lepiej klawisz bedzie brzmial 😉

10 minut temu, BlueDot napisał:

Ale jaka? Co sie zmienilo?

Do listwy wystarczył 1m, do ściany potrzebowałem 2m

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, Piopio napisał:

Panowie !

Nie zbaczajcie z tematu !

Spoko. Wezme tez 1.5m i 2m kabla zasilajacego i zobaczymy na ktorym organy lepiej zagraja.

Moze ksiadz sie zgodzi na slepe testy 😉

3 minuty temu, Bukaj napisał:

A zamiast kupować kable zasilające za miliony, najpierw skupiłbym się na listwie filtrującej do audio/video.

To jest podstawa. 

Tylko ze ja nie wiem co mam u siebie filtrowac bo zadnych znieksztalcen ani brumienia nie slysze. Moze zasilacz mojego wzmacniacza robi to wystarczajaco dobrze.

4 minuty temu, BlueDot napisał:

Spoko. Wezme tez 1.5m i 2m kabla zasilajacego i zobaczymy na ktorym organy lepiej zagraja.

Moze ksiadz sie zgodzi na slepe testy 😉

Tylko ze ja nie wiem co mam u siebie filtrowac bo zadnych znieksztalcen ani brumienia nie slysze. Moze zasilacz mojego wzmacniacza robi to wystarczajaco dobrze.

Do listwy wpinasz źródło, transport.

Wzmacniacz do Direct,a najlepiej bezpośrednio w ścianę.

13 minut temu, BlueDot napisał:

Dobra, ide spac bo jutro odsluchy w kosciele.

Mam nadzieje ze sie proboszcz zgodzi na slepe testy 😉

Dobranoc

Najpierw się Ciebie spyta czy uczestniczyłeś we Mszy Świętej. 

Więc odpuść 

17 minut temu, Bukaj napisał:

Najpierw się Ciebie spyta czy uczestniczyłeś we Mszy Świętej. 

Więc odpuść 

Listwa odfiltrowuje śmietnik szum a kabel dobry kabel hdmi np audioquest vodka gwarantuje krystalicznie czysty obraz a zasilający kabel to tak jak by dodatkowy filtr z tąd obraz jest mniej zaszumiony a reszta przychodzi już sama jako efekt końcowy czyli jak mówicie kontrast odwzorowanie itd,,, Podobnie jest w audio tylko tutaj możemy sobie juz dobierac charakter danego kabla do potrzeb naszego toru audio. Ja tak to widzę ;))

Godzinę temu, Bukaj napisał:

Do listwy wpinasz źródło, transport.

Wzmacniacz do Direct,a najlepiej bezpośrednio w ścianę.

A jak wzmacniacz i DAC to jedno ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

56 minut temu, freju napisał:

vodka gwarantuje krystalicznie czysty obraz

Ja mam inne doświadczenia. Po pół litra dobrej zmrożonej wódki mam obraz lekko rozmyty 😉 

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

46 minut temu, Piopio napisał:

A jak wzmacniacz i DAC to jedno ? 

To pomiędzy nie nie wciśniesz izolatora galwanicznego 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, BlueDot napisał:

Ale jaka? Co sie zmienilo?

Ale jak to mozliwe? Przeciez matryca zastosowana w danym telewizorze ma swoje ograniczenia i to od niej zaleza takie parametry jak kolory czy kontrast.

To prawda. Też się zdziwiłem jak kupiłem rzekomo lepszy hdmi 2.1 do mojego xboxa i po zamianie kabli z fabrycznego na dokupiony barwy mocno się nasyciły, a obraz zrobił się ciemniejszy. Bardziej męczył wzrok więc wyleciał do kompa.

3 godziny temu, yayacek napisał:

Ja mam inne doświadczenia. Po pół litra dobrej zmrożonej wódki mam obraz lekko rozmyty 😉 

A ja na kacu to  mam znowu obraz brzytwa 😉

Gość

(Konto usunięte)
10 godzin temu, Piopio napisał:

Do czasu wizyty na AudioShow byłem sceptyczny co do kabli zasilających. Ale w jednym pokoju na moich oczach facet podmieniał kable w systemie (CD), nic nie kręcił i różnica w brzmieniu była niesamowita. Przepaść po prostu. Problem, że jego kabel kosztował 20k zł 😉

Dobrze, ze nie zmienial kabla usb, wtedy mialbys naukowa zagwozdke😄

13 godzin temu, yayacek napisał:

U mnie wzrok i słuch się wyostrza po takim działaniu jak wyżej opisane, zwłaszcza następnego dnia 😉. Słychać nawet "tupot białych mew o pokład pusty". 😉 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
18 godzin temu, Coroner69 napisał:

Jak duza w procentach jest ta roznica? Czy lepiej dolozyc do przewodu 1m aby miec 2 metrowy, czy do 1m z wyzszej polki? A konkretnie 2m AQ Tornado czy 1m  Hurricane ?

Porównywałem 2 metrowy AC  Heimdall2 z 1 metrowym Frey2.Różnica fundamentalna na korzyść wyższej serii

20 minut temu, sidru napisał:

Różnica fundamentalna na korzyść wyższej serii

Musisz kupić wyższą serię 😉.

W dniu 17.12.2022 o 14:52, porlick napisał:

Wersja 1m nie zagra dobrze, powiem wiecej- wcale nie zagra.

Zagra, ale po modyfikacji ustawienia sprzętu która to modyfikacja zmniejszy odległość do poniżej 1m 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

28 minut temu, szeekin napisał:

Wiedziałem od wczoraj (nieskromnie powiem) w którą stronę ten wątek pójdzie 🤭😜

Już sam pomysł o rozmowie na temat wpływu kabla sieciowego na brzmienie systemu wydaje się być kuriozalny, chyba że przy okazji wymiany takiego kabla wprowadzimy lub zlikwidujemy jakieś pętle masowe to wtedy może być wpływ zauważalny, ale nie ma to nic wspólnego z samym kablem

16 godzin temu, BlueDot napisał:

Moze zasilacz mojego wzmacniacza robi to wystarczajaco dobrze.

Na pewno kilka rzędów lepiej od tego kabla o ile w ogóle założyć że kabel może coś filtrować.

Edytowane przez Lech36

Godzinę temu, sidru napisał:

Porównywałem 2 metrowy AC  Heimdall2 z 1 metrowym Frey2.Różnica fundamentalna na korzyść wyższej serii

Tylko czy ten test odbyły się wg prawidłowych technicznie procedur porównawczych? 

Ale autor zaznaczył, że nie chce sensownej odpowiedzi - chce utwierdzenia w swoich przekonaniach.

gdybym mial 1,5m do gniazdka, to tez bym byl przekonany, ze 2m sa lepsze niz 1m

A poniewaz ja mam tylko 60cm, jestem przekonany ze skrocone na wymiar sa lepsze niz 2m, bo sie nie placza  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
17 godzin temu, yayacek napisał:

Macie rację ... Na trzeźwo nie da się czytać tego tematu 😂🤣

21 godzin temu, Piopio napisał:

😉 

Do czasu wizyty na AudioShow byłem sceptyczny co do kabli zasilających. Ale w jednym pokoju na moich oczach facet podmieniał kable w systemie (CD), nic nie kręcił i różnica w brzmieniu była niesamowita. Przepaść po prostu. Problem, że jego kabel kosztował 20k zł 😉

W pokoju 607 w Sobieskim pan z WK Audio robił spektakularny pokaz.

Zestaw:

Kolumny Gauder Akustik

Wzmacniacz Vitus

Odtwarzacz C.E.C. TL-2N/DA-SL

Listwa Furutech.

Widowisko polegało na promowaniu kabli WK Audio (sugestywnie) bez względu na ich długość (wracając do żartobliwej formy pierwszego posta i tematu).

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.