Skocz do zawartości
IGNORED

Vinyl Noise Reduction System Pro-ject NRS Box S3

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Podłącz wyjście przedwzmacniacza gramofonowego do Vinyl NRS Box S3. Po pierwsze, sygnał liniowy zostaje zdigitalizowany z 24-bitową głębią bitową i częstotliwością próbkowania 96 kHz. Jeśli wejście jest zbyt głośne, pokaże to odpowiednia dioda LED. Następnie możesz aktywować przełącznik -6 dB i wzmocnienie jest teraz w porządku. Prawdziwa magia dzieje się w domenie cyfrowej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

big_Vinyl-NRS-Box-S3-sr-00.jpg?lm=166271big_Vinyl-NRS-Box-S3-zz-02.jpg?lm=166271

Czy to będzie jeszcze anolog?

Poza tym:

Cena urządzenie to ok 1400zł, w środku jest DAC. Hmm, wielu z nas ma DAC-i po kilka tysięcy złotych, ba wkładki do gram. droższe od tego urządzenia.

Co myslicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Osobiście nie bardzo wierzę w wysoką skuteczność tego urządzenia. Już w latach 80-tych bawiłem się w rozwiązanie problemu ze starymi płytami (może nie tyle starymi co traktowanymi wcześniej wkładkami piezo). Robiłem DNL, DNR na LM1894, aż w końcu zrobiłem układ opublikowany w Wireless Word przez samego J.Linsley Hood`a w numerze January 1983 oraz skopiowanym przez sowietskie Radio nr 4/1984. No cóż nie takiego efektu się spodziewałem. Później jeszcze przy rippowaniu płyt używałem Steinberg Clean ale to raczej było to dedykowane do kopiowania starych taśm magnetofonowych a nie nagrań płytowych ze względu na "szpilkowy" charakter zakłóceń. Jedyną skuteczną metodą moim zdaniem jest czyszczenie "klatka po klatce" specjalistycznym oprogramowaniem, podobnie jak się to robi ze starymi filmami. W urządzeniu za 1400 zł nie siedzi sztuczna inteligencja. Jest to filtr jakich już było wiele tyle , że może bardziej zaawansowny technicznie.

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

Po pierwsze, sygnał liniowy zostaje zdigitalizowany z 24-bitową głębią bitową i częstotliwością próbkowania 96 kHz.

Układ cyfrowy do gramofonu analogowego, toż to profanacja, ale ciekawa profanacja, niestety pewnie nie akceptowalna dla fanów analogu. 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jako żywo z głębiny pamięci wypływa układ DNL, jaki w latach 80tych miałem w M-532 SD

Aż się łezka w oku zakręciła...

😉

17 godzin temu, Jacchusia napisał:

Co myślicie?

Myślę, że KORG zrobił to wcześniej i lepiej, aczkolwiek nieco drożej.

Korg DS-DAC-10R

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

12 godzin temu, porlick napisał:

Jako żywo z głębiny pamięci wypływa układ DNL, jaki w latach 80tych miałem w M-532 SD

Też swego czasu takiego używałem z ZK246 i parę zamontowałem kolegom w ich szpulowcach 🙂. Później już tylko był Dolby system a na końcu kilka quasi DBX-ów. Montowane do różnych magnetofonów szpulowych i rzadziej kasetowych. To były dawne czasy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• 2 tygodnie później...

Potrzebne to jak babce sranie  🙂

Czyli przeczyści

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)