Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki transport cd?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez carlos med,

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.01.2023 o 14:21, costa brava napisał:

A uzywka paroletnia za pół ceny katalogowej? Z tym że  to cxc a nie cxc v2 ?

Mam streamer 851N   nawet pasowałoby wizualnie

A może lepiej najtańszy Denon dcd-600ne jako transport?

Onkyo C-7030 lub Pionneer PD-30AE.

2 godziny temu, gressi napisał:

Jeśli interesuje Cię używany sprzęt , to zwróć uwagę na AVM CD1 i Tag McLaren CDT . Bardzo dobre granie , z tym że AVM ma bardziej dociążony dół . No i oczywiście Theta Basic ( kiedyś obiekt marzeń , nigdy nie spełnionych ) .Nie polecam T+A CM - taki trochę "kartonik" . Porównywałem z dac-iem APL Dac-S .

Miałem zarówno AVM CD1 w najlepszej wersji PLUS, Tag McLarena CDT z limitowanej wersji oraz Theta Data Basic 1 z ostatniej serii na wzór II.

Nie wyciągają z płyt tylu informacji co  tanie Onkyo czy Pioneer.

Nikt dzisiaj już nie inwestuje w tak trwałe lasery i napędy jak kiedyś bo maleje popyt na odtwarzacze płyt CD. Rosną też ceny wytworzenia a przy małych ilościach nikt by nie kupił przy kosztach finalnych.

Praktyka też pokazuje że transport nie musi ważyć tony, miec pełno szkła i metalu żeby dobrze pełnił swoją rolę. Transport CD to nie tylko laser, mechanizm ale cały tor sygnału cyfrowego do jego wyjścia.

Miałem przez parę dni CXC, ale popsuł się i serwis nie był w stanie go naprawić więc od ok 6 lat użytkuję CDt Cyrusa i jestem zadowolony 🙂

Less is More

4 godziny temu, michaello napisał:

Miałem przez parę dni CXC, ale popsuł się i serwis nie był w stanie go naprawić więc od ok 6 lat użytkuję CDt Cyrusa i jestem zadowolony 🙂

A co mu było?

Który serwis?

Oddałeś do audiocenter?

Był oo gwarancji?

4 godziny temu, muda44 napisał:

Onkyo C-7030 lub Pionneer PD-30AE.

Miałem zarówno AVM CD1 w najlepszej wersji PLUS, Tag McLarena CDT z limitowanej wersji oraz Theta Data Basic 1 z ostatniej serii na wzór II.

Nie wyciągają z płyt tylu informacji co  tanie Onkyo czy Pioneer.

Nikt dzisiaj już nie inwestuje w tak trwałe lasery i napędy jak kiedyś bo maleje popyt na odtwarzacze płyt CD. Rosną też ceny wytworzenia a przy małych ilościach nikt by nie kupił przy kosztach finalnych.

Praktyka też pokazuje że transport nie musi ważyć tony, miec pełno szkła i metalu żeby dobrze pełnił swoją rolę. Transport CD to nie tylko laser, mechanizm ale cały tor sygnału cyfrowego do jego wyjścia.

Audycja zawiera lokowanie produktu 😂

48 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A co mu było?

Który serwis?

Oddałeś do audiocenter?

Był oo gwarancji?

Brak reakcji na cokolwiek, sprzęt był nowy, na gwarancji, ale outlet.

Oddałem do audiocenter, gdzie mi powiedziano, że nie naprawią tego 

oraz nie ma opcji wymiany na nowy, tylko zwrot kasy.

Po tej przygodzie nie chciałem już cxc, choć był niezły i pasował

do 851n.

Less is More

W dniu 9.01.2023 o 14:41, Łukasz_62438 napisał:

Ktoś w klubie Cyrusa akurat sprzedaje CD-t, można zapytać. Nie wiem doprawdy, dlaczego Audiolab miałby być lepszy do tego systemu 🤔

Dzięki Łukasz i wszyscy inni za rady. Udało się bardzo okazyjnie kupić nowego Cyrusa i już gra u mnie.

15 godzin temu, Dari napisał:

Dzięki Łukasz i wszyscy inni za rady. Udało się bardzo okazyjnie kupić nowego Cyrusa i już gra u mnie.

U R welcome 😊

Cieszę się i gratuluję nowego nabytku! Przyjemnego słuchania 👍

22 godziny temu, michaello napisał:

Brak reakcji na cokolwiek, sprzęt był nowy, na gwarancji, ale outlet.

Oddałem do audiocenter, gdzie mi powiedziano, że nie naprawią tego 

oraz nie ma opcji wymiany na nowy, tylko zwrot kasy.

Po tej przygodzie nie chciałem już cxc, choć był niezły i pasował

do 851n.

Prze dziwna sytuacja. To sklep który ci go sprzedawał nie poinformował o tym?

Jest e ciągłej sprzedaży więc nie rozumiem gdzie był problem.

19 godzin temu, Dari napisał:

Have fun. 

Dobry wybór 🙂

Piotrek 

• 2 miesiące później...

Jacek szuka transportu, a transport szuka Jacka 😉

Może jakiś C.E.C?

pozdrawiam,

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

3 godziny temu, Tajitsu napisał:

Jacek szuka transportu, a transport szuka Jacka 😉

Może jakiś C.E.C?

pozdrawiam,

🙂 Nowy CYC ponad 10k, a biorąc pod uwagę że w 8pro jest najnowszy napęd Philipsa...i podobno zegar szałowy.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 15.01.2023 o 12:30, maciejwb napisał:

Zatem mamy to. Na highfidelity.pl pojawiły się zdjęcia. Wiemy już jak zbudowany jest Transport Audiolab 9000CDT. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 0EA2F9BC-607F-4DD7-B100-2F5499106DCA.thumb.jpeg.1362dd1e2c057220a93e8f2cdced4945.jpeg

Czyli jaki ? Mocno mi bebechy przypominają Primare DD-35

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Już widzę .Teac 5020 . Miło .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

W dniu 23.03.2023 o 12:38, Jacchusia napisał:

🙂 Nowy CYC ponad 10k, a biorąc pod uwagę że w 8pro jest najnowszy napęd Philipsa...i podobno zegar szałowy.

Philips nie produkuje już żadnych napędów i części.

Edytowane przez Bogusław_59825
5 godzin temu, marek-1969 napisał:

Już widzę .Teac 5020 . Miło .

Teoretycznie miło. Ja mam Primare CD35 z tym samym napędem. Po roku zaczął się zacinać. Był 2x w serwisie Audiocenter. Były regulacje, smarowania itp. itd.  Problem wracał. Na szczęście tuż przed końcem gwarancji serwis się poddał i wysłali go do producenta który wymienił tenże napęd Teac na nowy. Jest dwa m-ce od tego czasu i działa. Zobaczymy jak długo. 

W dniu 22.03.2023 o 20:52, Jacchusia napisał:

A miał ktoś do czynienia z NuPrime CDT-8 Pro, albo nowszym CDT-9?

Od roku cdt-9, jestem bardzo zadowolony. Warto dokupić zasilacz liniowy. 

2 minuty temu, maciejwb napisał:

Teoretycznie miło. Ja mam Primare CD35 z tym samym napędem. Po roku zaczął się zacinać. Był 2x w serwisie Audiocenter. Były regulacje, smarowania itp. itd.  Problem wracał. Na szczęście tuż przed końcem gwarancji serwis się poddał i wysłali go do producenta który wymienił tenże napęd Teac na nowy. Jest dwa m-ce od tego czasu i działa. Zobaczymy jak długo. 

Czasami się ma szczęście czasami pecha...

Ja aktualnie czekam na mój pierwszy napęd z napędem ...Teac'a.

Mam nadzieję że w tym roku.

20 godzin temu, Bogusław_59825 napisał:

Philips nie produkuje już żadnych napędów i części.

A ja nie napisałem, ze jest jeszcze produkowany, napisałem najnowszy, czyli ostatni ze skonstruowanych. Ta informację przeczytałem w jakimś materiale o transporcie NuPrime.

20 godzin temu, tomwox napisał:

Od roku cdt-9, jestem bardzo zadowolony. Warto dokupić zasilacz liniowy. 

U mnie natura Polaka cebularza zwyciężyła i kupiłem CDT -8 🙂 Z tego co wyczytałem różnica jest tylko w tym, ze wywalili z obudowy zasilacz i w wyglądzie. A może porównywałeś oba?

Edytowane przez Jacchusia

7 minut temu, Jacchusia napisał:

A ja nie napisałem, ze jest jeszcze produkowany, napisałem najnowszy, czyli ostatni ze skonstruowanych. Ta informację przeczytałem w jakimś materiale o transporcie NuPrime.

U mnie natura Polaka cebularza zwyciężyła i kupiłem CDT -8 🙂 Z tego co wyczytałem różnica jest tylko w tym, ze wywalili z obudowy zasilacz i w wyglądzie. A może porównywałeś oba?

Nie porównywałem, zależało mi na zasilaczu liniowym stąd wybór cdt 9.

4 minuty temu, tomwox napisał:

Nie porównywałem, zależało mi na zasilaczu liniowym stąd wybór cdt 9.

Też o tym myślałem, ale dodatkowy zasilacz (ten sugerowany) to dodatkowe 2k...razem daje prawie 8k...a czy to jest tego warte?

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

Też o tym myślałem, ale dodatkowy zasilacz (ten sugerowany) to dodatkowe 2k...razem daje prawie 8k...a czy to jest tego warte?

Zdecydowanie tak, fabrycznie dołączony impulsowy badziew, wart 50 zeta.Wszystkie urządzenia wymagające zasilania, a więc gramofon, fonostage, transport obsługuje u mnie Keces.Impulsowe zasilacze to siewcy zakłóceń. 

50 minut temu, tomwox napisał:

Zdecydowanie tak, fabrycznie dołączony impulsowy badziew, wart 50 zeta.Wszystkie urządzenia wymagające zasilania, a więc gramofon, fonostage, transport obsługuje u mnie Keces.Impulsowe zasilacze to siewcy zakłóceń. 

Także używam tyle że Sbooster -ów i dodatkowych  naim, ale pisałem, czy akurat w porównaniu 8 i 9 NuPrime rózniczw w cenach to 3,5 kzł (9 + zasilacz) cos duzego wnosi, wszak to "tylko" transoport/napęd.

24 minuty temu, Jacchusia napisał:

Także używam tyle że Sbooster -ów i dodatkowych  naim, ale pisałem, czy akurat w porównaniu 8 i 9 NuPrime rózniczw w cenach to 3,5 kzł (9 + zasilacz) cos duzego wnosi, wszak to "tylko" transoport/napęd.

Nie odsłuchiwałem porównawczo obu, więc nie odpowiem. Ale nie wydaje mi się aby ta różnica była znacząca. 

22 godziny temu, marek-1969 napisał:

Ja aktualnie czekam na mój pierwszy napęd z napędem ...Teac'a.

Mam nadzieję że w tym roku.

co ma się takiego pojawić od Teac'a? masz przecieki?

VRDS-701 oraz VRDS-701T

Pierwszy Teac , nie Esoteric , z napędem vrds od 2003 roku.

Godzinę temu, marek-1969 napisał:

VRDS-701 oraz VRDS-701T

Pierwszy Teac , nie Esoteric , z napędem vrds od 2003 roku.

Coś w ten deseń jest w NuPrimach

Ukryta Zawartość

W 8 PRO i 9 

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi