Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.01.2024 o 12:07, dedal75 napisał:

można zapytać

Masz B&W606 albo jakieś inne z serii 6?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 24.01.2024 o 12:07, dedal75 napisał:

Bardziej mnie te Regi interesują.

Fajne muzykalne wzmaki. Elicit-R kiedys mialem i milo wspominam. 

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Nie mam ale chciałem odsłuchać 

Ale chyba nie będziesz mi chłopaku wyrzutów robić o co pytam 🤨

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 minutę temu, dedal75 napisał:

Nie mam ale chciałem odsłuchać 

606+608 można u mnie, ale masz pewnie za daleko (UK).

Edytowane przez szymon1977

Rega Elex mk4 już nawet lepsza. Najpierw najlepszy wzmak do 15k zahaczający od hajend, potem do 10k, widać zmierza do kolejnej półki 5K😀

Godzinę temu, Prewwit napisał:

Rega Elex mk4 już nawet lepsza. Najpierw najlepszy wzmak do 15k zahaczający od hajend, potem do 10k, widać zmierza do kolejnej półki 5K😀

Wzmak + DAC ... przypominam, że Sabaj to Power-DAC.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

15 godzin temu, Piopio napisał:

Wzmak + DAC ... przypominam, że Sabaj to Power-DAC.

Piopio jest już sporo tego na rynku wtórnym na różnych aukcjach. To chyba najlepsza rekomendacja sprzętu. Nadal jestem przed odsłuchami u siebie tego ampa i za każdym razem jak czytam pochlebne opinie mam chętkę kupić. Ale już tyle tego przerzuciłem i na wiele "okazji" się naciąłem. Dlatego śledzę wątek, badam rynek, i wyciągam wnioski. 

Teraz, methan napisał:

Ale już tyle tego przerzuciłem i na wiele "okazji" się naciąłem. Dlatego śledzę wątek, badam rynek, i wyciągam wnioski. 

Z Sabaja będziesz zadowolony pod warunkiem, że nie będziesz korzystał w wejść analogowych oraz zapewnisz mu dobre źródło cyfrowe. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, Ajothe napisał:

Fakt już trochę jest na rynku, dlatego może już wiadomo z jakimi kolumnami się najlepiej zgrywa?

Nie zgrywa się z jasnymi (będzie chudo). Ale napędzi większość. 

"As the feedback is taken from the loudspeaker terminals, the damping factor is also very high"

35 minut temu, Piopio napisał:

Nie zgrywa się z jasnymi (będzie chudo). Ale napędzi większość. 

Dynadio?

9 godzin temu, Piopio napisał:

Z Sabaja będziesz zadowolony pod warunkiem, że nie będziesz korzystał w wejść analogowych oraz zapewnisz mu dobre źródło cyfrowe. 

Co za bezsens, to po co komuś taki wzmacniacz ? Jak nawet CD nie podłączy, albo innego źródła po analogu ? 

9 hours ago, methan said:

Piopio jest już sporo tego na rynku wtórnym na różnych aukcjach. To chyba najlepsza rekomendacja sprzętu.

Wysyp na rynku wtórnym to raczej anty-rekomendacja.

Dobry sprzęt ludzie po prostu trzymają, prawda?

32 minuty temu, Bautek napisał:

Co za bezsens, to po co komuś taki wzmacniacz ? Jak nawet CD nie podłączy, albo innego źródła po analogu ? 

przecie od ciula ludu słucha tylko streamu, YT, tv, konsoli etc…

????

22 minuty temu, Gabaryton napisał:

Hegli, Roteli, Atolli i innych wychwalanych i szykanowanych jednocześnie na OLX zatrzęsienie. Sam posiadałem wymienione a teraz mam Sabaja już ponad rok i nie widzę kandydata na wymianę a nawet takiej potrzeby. 

1 godzinę temu, Gabaryton napisał:

No właśnie jestem ciekawy jak ten Sabaj będzie dobry, po 3, 4 latach, bo na serwis w PL to nie ma co liczyć z tego co wiem.

@Prewwit takich rzeczy sie nie naprawia... brak sensu ekonomicznego 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, Bautek napisał:

Sabaj to jest wzmacniacz cyfrowy. Pracuje na sygnale cyfrowym w związku z tym potrzebuje sygnału cyfrowego żeby wykorzystać swój potencjał. Nie każdemu pasują tylko źródła cyfrowe. CD można podłączyć jako transport kablem cyfrowym.

11 minut temu, marcinmarcin napisał:

@Prewwit takich rzeczy sie nie naprawia... brak sensu ekonomicznego 

Ciekawe czy Sabaj w Chinach oferuje jakieś naprawy pogwarancyjne, a nawet jak są to jeszcze dojdą koszty wysyłki w obie strony i żeby VAT-u na powrocie nie przywalili😉

18 minut temu, Piopio napisał:

Sabaj to jest wzmacniacz cyfrowy. Pracuje na sygnale cyfrowym w związku z tym potrzebuje sygnału cyfrowego żeby wykorzystać swój potencjał. Nie każdemu pasują tylko źródła cyfrowe. CD można podłączyć jako transport kablem cyfrowym.

Skoro słabo brzmi po analogu, to po prostu ma słaby konwerter AD - nie można przestać kombinować i wprost tego powiedzieć? I z deszczu pod rynnę: pojawia się kolejny problem, bo jak coaxial zajęty to trzeba po optyku, a to kolejna funkcjonalność Sabaja, której TWOIM ZDANIEM nie należy używać.

-----

9 minut temu, Prewwit napisał:

Ciekawe czy Sabaj w Chinach oferuje jakieś naprawy pogwarancyjne...

😉

Szczerze wątpię, dziś taniej zaoferować wymianę na gwarancji niż w fazie projektu uwzględnić naprawę. Chińska jakość to jednorazówki.Widget span

Edytowane przez szymon1977

Powinni zrobić dopisek o ich lekkich niedociągnięciach wejść analogowych😉 W danej chwili mogę być nie potrzebne, a ktoś sobie wymyśli dołożenie niezłego odtwarzacza CD, a tu klops

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Skoro słabo brzmi po analogu, to po prostu ma słaby konwerter AD - nie można przestać kombinować i wprost tego powiedzieć? I z deszczu pod rynnę: pojawia się kolejny problem, bo jak coaxial zajęty to trzeba po optyku, a to kolejna funkcjonalność Sabaja, której TWOIM ZDANIEM nie należy używać.

Wydaje mi się, że @Piopionie piszę tylko o Sabaj-u lecz o wszystkich sprzętach grających przez optyk.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Szczerze wątpię, dziś taniej zaoferować wymianę na gwarancji niż w fazie projektu uwzględnić naprawę. Chińska jakość to jednorazówki.Widget span

OK, na gwarancji wymienią, ale to tylko 2 lata a co potem...

Co do wyrobów z Chin wszystkiego bym nie wrzucał do jednego wora, obecnie potrafią zrobić sprzęt wysokiej jakości, ale to tanio nie będzie.

2 godziny temu, Gabaryton napisał:

Ton mojej wypowiedzi był sarkastyczny, może słabo wyczuwalny. 

5 minut temu, szymon1977 napisał:

O wyjściu SUB także 🙂

No jak ktoś wymyśli jednocześnie dołożenie CD po analogu i suba to podwójny klops🙃

5 minut temu, Bukaj napisał:

Wydaje mi się, że @Piopionie piszę tylko o Sabaj-u lecz o wszystkich sprzętach grających przez optyk.

Dokładnie. Optyka należy unikać ZAWSZE bez względu na sprzęt. 

Teraz, Prewwit napisał:

No jak ktoś wymyśli jednocześnie dołożenie CD po analogu i suba to podwójny klops🙃

Taki ktoś nie kupuje Sabaja.

7 minut temu, Prewwit napisał:

Powinni zrobić dopisek o ich lekkich niedociągnięciach wejść analogowych😉 W danej chwili mogę być nie potrzebne, a ktoś sobie wymyśli dołożenie niezłego odtwarzacza CD, a tu klops

Jak ktoś ma niezły odtwarzacz CD to może sobie kupić odpowiedni wzmacniacz. Musi tylko wydać sporo więcej niż 2k zł. 

28 minut temu, Piopio napisał:

Nie wszystkie CD mają złącza cyfrowe, a nawet jak ma to co ? Ma się ktoś bawić w przepianie CD i  TV (lub sreamera ) jak ma podłączony po optyku ?

2 minuty temu, Bautek napisał:

Nie wszystkie CD mają złącza cyfrowe, a nawet jak ma to co ? Ma się ktoś bawić w przepianie CD i  TV (lub sreamera ) jak ma podłączony po optyku ?

Zamiast Sabaja może sobie kupić Harman Kardon Citation Amp.

Od razu jest streamer ale nie ma wejścia USB.

• Pokaż nowe odpowiedzi