Skocz do zawartości
IGNORED

dac do ok 50k (nowy lub s/h)

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, plastik1989 napisał:

Jego plan było wziąć Buma na zmęczenie. Minął rok, Mcgyvera nie ma, a Bum jest. 🙂

...bo prawda, predzej czy później wygra.

12 godzin temu, Less napisał:

Ładne. Ale sądzisz, że jakiekolwiek apele do buma mają sens?

Straszna pompa że moderacja cokolwiek do niego pisze. 

42 minuty temu, iro III napisał:

...bo prawda, predzej czy później wygra.

rotfl, chyba się filmów za dużo naoglądałeś ;)

Edytowane przez J4Z

.

25 minutes ago, J4Z said:

Straszna pompa że moderacja cokolwiek do niego pisze. 

rotfl, chyba się filmów za dużo naoglądałeś 😉

Ciekawe czego ty się naoglądałeś. Biorąc pod uwagę twój sposób wyrażania się lepiej się nie przyznawaj.

Szanowana MODERACJO, 

Proszę usunąć z tego wątki wszystkie wpisy znacząco odbiegające od tematu , a użytkowników którzy takie wpisy popełniają ostrzec aby zaprzestali zaśmiecania forum. 

Niestety coraz rzadziej zaglądam na to forum, bo mam wrażenie, że zostało opanowane przez ludzi nie mających nic do powiedzenia w temacie, co jest szczególnie widoczne w zakładce High End. 

Sugeruję aby w zakładce High End autor wątku miał możliwość blokowania wpisów  konkretnych użytkowników .  

pozdrawiam

Arkadix

4 minuty temu, Arkadix napisał:

Proszę usunąć z tego wątki wszystkie wpisy znacząco odbiegające od tematu , a użytkowników którzy takie wpisy popełniają ostrzec aby zaprzestali zaśmiecania forum

Szanowna moderacja sama uczestniczyła w OT. Sam uczestniczysz w OT. 

5 minut temu, Arkadix napisał:

Sugeruję aby w zakładce High End autor wątku miał możliwość blokowania wpisów  konkretnych użytkowników .  

Takie coś jest nie do przyjęcia. Od pilnowania porządku jest obsługa forum. 

Pozdrawiam.

.

12 minut temu, J4Z napisał:

Takie coś jest nie do przyjęcia. Od pilnowania porządku jest obsługa forum. 

To bardzo dobry pomysl. Ja zakladam watek i ja decyduje z kim chce rozmawiac. Proste i skuteczne.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

33 minuty temu, J4Z napisał:

Jest już taka opcja. Nazywa się PW.

Nie. Wtedy inni zainteresowani nie moga korzystac z wymiany informacji. Po to jest idea forum zeby informacja byla szeroko dostepna. 

tworzenie klonów powinno być permanentnie banowane

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

4 minuty temu, audiograde napisał:

Od tego należałoby zacząć ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

oczywiście - bo to oszustwo

a moderacja i administracja które to tolerują i do tego dopuszczają - świadomie uczestniczą w oszukiwaniu (statystyk, userów, reklamodawców itd)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Palić ogniem administracyjnym na stosie IP trolli.

Ave

Sądów, gróźb, siusiaków się nie bać. Bannnn it!

Na zmienne IP zwracać uwagę, jak skacze po krajach. 

Pismo, tematyka, to podpowiada, kto troll, kto czyste chęci ma.

Edytowane przez J4Z

.

Tylko tego watku szkoda bo tematyka ciekawa. Mam nadzieje ze moderacja poczysci potem 😉

Myślicie panowie, że cenzura to najlepszy sposób ochrony voodoo przed zdemaskowaniem?

Nic bardziej błędnego. Jest dokładnie odwrotnie.

Każdy zabobon ma  swoje pięć minut. Zwolennik zabobonu też. Potem znika w niebycie.

Widzicie przecie jak kurczy się ilość wpisów w tej zakładce.

ciekawe że o prawdzie i uczciwości wypowiada się posiadacz wielu kont

zakłamanie level hard

19 godzin temu, kangie napisał:

Kiedyś myślałem, że tylko my - Polacy to taki bitny, wojowniczy naród. Jednak kilka lat temu poczytałem wpisy pod filmem dotyczącym sprzętu Hi END w prywatnym domu Michaela Fremera. Istna jatka po amerykańsku.

Ja jestem bardzo aktywny na pewnym anglojęzycznym forum i tam w ogóle nie ma czegoś takiego. Jasne są szury z ASR, ale z moich doświadczeń to jakiś margines, szczególnie w porównaniu z tym co się tu dzieje.

17 godzin temu, Less napisał:

Nie wiem dlaczego pmcomp, iro, Piopio  stawiasz w jednym rzędzie z bumem. Uważam ich za co najmniej mało szkodliwych, a czasami i od nich można się czegoś dowiedzieć.

Kolega widzę w nastroju do żartów.

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, rafa napisał:

To bardzo dobry pomysl. Ja zakladam watek i ja decyduje z kim chce rozmawiac. Proste i skuteczne.

Już to przerabialiśmy.

Zakładający wątek banował prewencyjnie grono , które mu się nie podobało.

Jest taka możliwość by prowadzić dyskusję , samemu usuwać wpisy , które są trolingiem lub są zbyt krytyczne a do perfekcji wykorzystał to Szymon (diabeł) .

Taka możliwość jest w przypadku prowadzenia bloga.

Sam jesteś sobie gospodarzem modem i usuwasz co chcesz i kogo chcesz

2 hours ago, audiograde said:

ciekawe że o prawdzie i uczciwości wypowiada się posiadacz wielu kont

zakłamanie level hard

A zastanowiłaś się co było powodem tego "klonowania".

Nie dyskutowałem sam ze sobą tak jak kiedyś discomaniac. 

To nie jest takie proste jak ci się wydaje, geniuszu.

tak czy inaczej - nie powinno cię tu być - z wielu powodów

na ludzi z tak zaawansowaną misją czekają specjalistyczne gabinety  🙂

• Moderatorzy
7 godzin temu, audiograde napisał:

Jest.

W kwestiach różnic poglądowych - wszelkie obrażanie, szydzenie z innych użytkowników jest regulaminowo zabronione - należy to zgłaszać moderacji, nie należy na nie odpowiadać, zwłaszcza w taki sam sposób. Takie wpisy są ukrywane a ich autorzy 'nagradzani" punktami.

Jeśli jasne jest, że dyskusja z kimś nie ma sensu to po co dyskutować? Natomiast jeśli ktoś chce zostać mesjaszem audiofilii i nawracać buma to moderacja nie będzie mu w tym przeszkadzać - od tego jest forum dyskusyjne by dzielić się doświadczeniam. 

A moje prywatne doświadczenie z bumem jest takie: podobnie jak wielu z was uważałem, że powinno się takich zbanować. Nawet znajomemu kiedyś powiedziałem, że gdybym został moderatorem to od razu bym go zbanował. Ale gdy zostałem moderatorem to okazało się, że to inteligentny i kulturalny gość, który potrafi współpracować z moderacją i traktować innych z szacunkiem o ile sam jest tak traktowany. 

Tę dyskusję przeniesiemy w wolnej chwili do tematu Sprawy moderacyjne.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

To forum byłoby nudne bez pewnych osób podgrzewających atmosferę .Oczywiście wszystko to w  rozsądnych  granicach ( czasami płynnych ) .Przypuszczam że całemu portalowi ASR w pewnym sensie  takie osoby też są na rękę bo generują " ruch w interesie " czyli duże ilości wpisów .

Edytowane przez Vigo12
13 minut temu, Seyv napisał:

Ale gdy zostałem moderatorem to okazało się, że to inteligentny i kulturalny gość, który potrafi współpracować z moderacją i traktować innych z szacunkiem o ile sam jest tak traktowany. 

tja....  🙂 

images.jpg.21603b560815d520610d72c663b3df2b.jpg

2 godziny temu, Vigo12 napisał:

To forum byłoby nudne bez pewnych osób podgrzewających atmosferę .Oczywiście wszystko to w  rozsądnych  granicach ( czasami płynnych ) .Przypuszczam że całemu portalowi ASR w pewnym sensie  takie osoby też są na rękę bo generują " ruch w interesie " czyli duże ilości wpisów .

Ja tutaj jestem w 100% dla mojego hobby a moje hobby nigdy mnie nie nudzi. Merytoryczne forum nigdy nie jest nudne bo jest konkretne i rozwija pasję.

Jak ktoś się nudzi na forum albo czerpie radość głównie z OT to albo pomylił fora albo hobby

3 godziny temu, Seyv napisał:

Ale gdy zostałem moderatorem to okazało się, że to inteligentny i kulturalny gość, który potrafi współpracować z moderacją i traktować innych z szacunkiem o ile sam jest tak traktowany. 

Współpraca po takich akcjach?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Wasz wybór...

Wydaje się, że dałeś się mu omamić. Mam przeczucie, że nie wszyscy z obsługi mają podobne zdanie do Ciebie. 

Mi zalatuje psychopatą. Nie twierdzę, że jest. Nie chcę obrazić. Po prostu tak to wygląda. Psychopaci często są inteligentni. Kto o zdrowych zmysłach poświęca tyle czasu i energii, żeby denerwować ludzi na forum? 

Jestem wdzięczny, że plastik1989 napisal prawdę. Niestety imo to był błąd, bo dał bumowi satysfakcję i nakręcił go do działania. Na 100%...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

7 minutes ago, J4Z said:

Ukryta Zawartość

Wydaje się, że dałeś się mu omamić. Mam przeczucie, że nie wszyscy z obsługi mają podobne zdanie do Ciebie. 

Mi zalatuje psychopatą. Nie twierdzę, że jest. Nie chcę obrazić. Po prostu tak to wygląda. Psychopaci często są inteligentni. Kto o zdrowych zmysłach poświęca tyle czasu i energii, żeby denerwować ludzi na forum? 

Bądź łaskaw nie wypowiadać się na tematy, w których, łagodnie mówiąc słabo się orientujesz. Jesteś tu od niedawna i nie znasz wszystkich faktów.

O kulturze, sposobie wyrażania się w twoim wypadku szkoda nawet mówić. Powyższym wpisem dowiodłeś, że mimo iż nie ma w nim zwyczajowo dodawanych przez ciebie do wypowiedzi wulgaryzmów, niewiele się zmieniło.

Niestety pewnych zaległości nie da się nadrobić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
6 godzin temu, Seyv napisał:

Ale gdy zostałem moderatorem to okazało się, że to inteligentny i kulturalny gość, który potrafi współpracować z moderacją i traktować innych z szacunkiem o ile sam jest tak traktowany

Aha, czyli jak ktoś nie traktuje mnie poważnie i między wierszami da się wyczuć, że poniża i dyskredytuje moje wypowiedzi, daje do zrozumienia, że jestem niedouczony, to mogę się odwdzięczyć?

Tyle, że ja zrobię to wprost bez ukrywania między wierszami, co myślę o delikwencie.

Oczywiście generalizuje i nie "uderzam" w samego buma, czy innego Szymona, ale często daje się zauważyć tego typu narrację nie tylko na tym forum. Niestety moderacja często widzi tylko te bezpośrednie i nie owijające w bawełnę wypowiedzi, bo nie doczytała, że wcześniej ktoś między wierszami obrażał i dyskredytował swego interlokutora.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Moderatorzy
7 godzin temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

Tę "akcję" omówił @plastik1989  i całkowicie zgadzam się z tym co napisał. Natomiast tego typu OT nie są jednostronne i powstają w wyniku dyskusji co najmniej dwóch użytkowników.

4 godziny temu, sir.jax napisał:

Niestety moderacja często widzi tylko te bezpośrednie i nie owijające w bawełnę wypowiedzi, bo nie doczytała, że wcześniej ktoś między wierszami obrażał i dyskredytował swego interlokutora.

Wypowiedzi bezpośrednią można jednoznacznie zinterpretować. Natomiast taką między wierszami już nie i później są odwołania, że autorowi chodziło o coś innego a moderacja cenzuruje.

7 godzin temu, J4Z napisał:

nakręcił go do działania. Na 100%...

Jakiego działania? Ma chłop trochę czasu i osobę do dyskusji to pisze. Jak się trafi ktoś nowy na forum to się nawet nie dziwię. Ale po kilku latach obecności na forum ekscytować się tym, że bum napisał, że kable nie grają? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Pokaż nowe odpowiedzi