Skocz do zawartości
IGNORED

Homofobia w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Zawsze ciekawiło mnie wyjątkowe zainteresowanie prawaków homoseksualizmem.

Stąd pewnie twoje chorobliwe nimi zainteresowanie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

14 godzin temu, szymon1977 napisał:

No właśnie. Skoro chłop nie chce z babą związku stworzyć, to dlaczego domaga się przywilejów (!?) małżeństwa? Rozumiem prawo do spadku czy wspólnego PIT, ale bez przeginania z homofobii w drugą, a zastąpienie w szkole pedofila w sutannie pedofilem dragqueen niczym innym nie jest.

Małżeństwo nie jest żadnym przywilejem . To rozwiązuje wiele kwestii prawnych ludzi , którzy przez lata ze sobą żyją , mieszkają , zarabiają , kupują, inwestują itd. Jeśli np. jedno z nich umrze to najczęściej natychmiast pojawia się rodzina zmarłego z pretensjami do spadku . Nie chodzi o wymiar religijny aktu małżeństwa . To osobna kwestia.

2 godziny temu, xniwax napisał:

Stąd pewnie twoje chorobliwe nimi zainteresowanie.

To nie tylko prawacy ale przede wszystkim KK . Wtrącanie się tej instytucji do takich intymnych kwestii jak życie seksualne nabiera cech obsesji. Tak jest zresztą od samego początku chrześcijaństwa . To " zasługa " tzw. Ojców Kościoła ,którzy widzieli w seksie samo zło, grzech, sprawy nieczyste ( stąd nieczystość kobiety ) . A Jezus np. miał podejście naturalne , zdroworozsądkowe. Zwalczał kapłanów a nie kobiety . To dopiero później, we wczesnym średniowieczu pojawiła się koncepcja grzesznego seksu . Tak jak i pomysły na życie w " czystości " . wstrzemięźliwości płciowej itp. Nie można też wykluczyć innego , bardziej przyziemnego powodu tego zainteresowania KK seksem i wszystkim co tego dotyczy . Jeśli chcesz panować nad ludzkimi umysłami , emocjami, nad zachowaniami to musisz objąć nadzorem także sferę płciowości . I powinieneś wmówić ludziom poczucie winy, grzeszności , słabości charakteru z powodu czegoś co w sumie jest sprawą naturalną . W/g wierzących stworzoną ( jak wszystko ) przez Boga. KK stara się panować nad wszystkimi zakamarkami ludzkiego umysłu. To typowe dla instytucji totalitarnej jaką niewątpliwie KK jest .

15 godzin temu, Genesis napisał:

Ten post to pomieszanie z poplątaniem i typowe argumenty homofobów, którzy próbują ukryć swoje uprzedzenia. Osoby LGBT+ wcale nie chcą żebyś stał się jednym z nich. Nie ma czegoś takiego jak światopogląd LGBT, tak jak nie ma światopoglądu rudych czy mańkutów. Każda z tych osób ma swój własny światopogląd. Co to znaczy nieakceptowanie orientacji seksualnej? To czysta homofobia. To jest prywatna kwestia i żaden gej nie ma zamiaru wypowiadać się na temat twojej orientacji czy nie akceptować jej. Domagają się jedynie równych praw i zaprzestania dyskryminacji i traktowania ich jak "zboczeńców". Zboczeńcem jest pedofil albo nekrofil. To są zaburzenia popędu, a nie orientacja.  

Stek bzdur. Każda grupa społeczna, kierująca się tymi samymi przesłankami, które publicznie prezentuje, posiada określony światopogląd. LGBT to nie jest wyłącznie orientacja seksualna, bo jeśli tak by rzeczywiście było, do prób ujednolicenia przepisów dochodziło by w parlamentach i sądach, a nie na ulicach miast, szkołach, wyższych uczelniach itd.

Tą społeczność charakteryzują specyficzne zachowania, które inne osoby mogą postrzegać jako niewłaściwe. Przykład. Nie przypominam sobie manifestacji jakiekolwiek grupy społecznej, której członkowie paradowali by po ulicach obnażeni, w przebraniach pokrytych np. penisami itd. Fakt, że inni ludzi nie chcą identyfikować się z takimi zachowaniami, społeczność LGBT ma totalnie z tyłu i przy każdej próbie tłumaczenia tego oczywistego faktu bije pianę o braku tolerancji.  W ramach powszechnej wolności mogę czegoś najzwyczajniej nie chcieć, co do osób Twojego pokroju w ogóle nie dociera. LGBT domaga się do przyjęcia ich sposobu postrzegania rzeczywistości przez resztę i czyni to w przestrzeni publicznej, często w sposób nachalny. To jest podstawowy problem.

5 minut temu, Mrok napisał:

Stek bzdur. Każda grupa społeczna, kierująca się tymi samymi przesłankami, które publicznie prezentuje, posiada określony światopogląd. LGBT to nie jest wyłącznie orientacja seksualna, bo jeśli tak by rzeczywiście było, do prób ujednolicenia przepisów dochodziło by w parlamentach i sądach, a nie na ulicach miast, szkołach, wyższych uczelniach itd.

Stek bzdur.

Przepisy uchwala się w parlamentach a nie na ulity.

Owszem, na ulity demonstruje sie swoje przekonania. Walka o prawa człowiela przeważnie zaczyna sie na ulicy. czarni w USA też zaczynali na ulicy. Antyaborcjoniści też demonstrują na ulicy. Łapiesz, czy nie bardzo?

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Małżeństwo nie jest żadnym przywilejem

Ja nie napisałem, że jest - czytaj to, co komentujesz.

To rozwiązuje wiele kwestii prawnych ludzi , którzy przez lata ze sobą żyją , mieszkają , zarabiają , kupują, inwestują itd.

W UK jeśli dwie osoby mieszkają pod jednym adresem to z automatu traktowane są jako jedno "gospodarstwo domowe", np zgłosisz o benefity to ich nie dostaniesz bo wspólnie zbyt dużo zarabiacie. Nikt w urzędzie nie będzie wnikać w płeć, miłość, status matrymonialny czy wymiar religijny - to jest właśnie wolność i prawo, a nie przytakiwanie gdy ktoś zaprzecza faktom.

Nie chodzi o wymiar religijny aktu małżeństwa . To osobna kwestia.

W samo sedno! Nie zauważyłem aby ktoś miał coś przeciwko czyjemuś widzimisię albo uregulowaniu spraw finansowych - kontrowersje budzi przekłamywanie faktów, jak np osoba fizycznie będąca mężczyzną, która bije kobiece rekordy w pływaniu. To dyskryminacja 98% przez odchył 2% Powtórzę porównanie (z drobną korektą):

21 godzin temu, szymon1977 napisał:

...czym innym jest tolerować, że ktoś gdzieś z dala pali, czym innym gdy ten ktoś siądzie z papierosem obok Ciebie mówiąc, że papierosy nie szkodzą.

I tak np chłop przebrany za kobietę nie jest wart uwagi poza tym, że zazwyczaj wygląda dość śmiesznie. Natomiast Twoja turbotolerancja skończyłaby się w momencie złapanie takiej kobiety pod spódnicą za jaja.

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To nie tylko prawacy ale przede wszystkim KK

Zastąpienie w podstawówce pedofila w sutannie pedofilem drag queen to Twoim zdaniem postęp?

------

16 godzin temu, Genesis napisał:

Po sąsiedzku mamy dwie pary...

Ja po sąsiedzku mam tzw "pedalską dzielnicę" - ile ich jest? Nie wiem, ale raczej 10000 niż 1000. Żaden mnie nie wyruchał (choć kilku by chciało, a co może być zaskoczeniem nie szczędzą komplementów nt moich typowi męskich cech wyglądu i charakteru), natomiast każdy którego znam odcina się od głupoty LGBT+ Tak jak piszecie, większość LGBT+ to zwyczajni ludzie, a nie te popierd.leńce z TV, którym w modzie przytakiwać.

-----

16 minut temu, Mrok napisał:

Nie przypominam sobie manifestacji jakiekolwiek grupy społecznej, której członkowie paradowali by po ulicach obnażeni, w przebraniach pokrytych np. penisami itd. Fakt, że inni ludzi nie chcą identyfikować się z takimi zachowaniami...

Wszystkie znane mi osoby LGBT+ też się od tego odcinają. To trochę jak z meczami piłkarski, gdzie osoba postronna jedyne co widzi, to grupki pijanych pseudokibiców.

-----

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Walka o prawa człowiela...

Walka o co!? Jest coś, do czego te 2% nie ma prawa z powodu bycia LGBT+? Ja zwykle mówisz pięknie (!?), jak zwykle nie wiesz o czym.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

19 minut temu, xniwax napisał:

Jak zwykle nie załapałeś.

A co tu jest do załapania ? Proste odbicie argumentu . Poza tym mój wpis był raczej do tezy Jaro .

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To nie tylko prawacy ale przede wszystkim KK .

Prawactwo zawsze działało pod dyktando i razem z KK. 

Walka z LGBT zupełnie nie dziwi, jak się spojrzy na dane o zmniejszającej się liczbie kandydatów na kapłanów i ilości księży odchodzących z kościoła.  Kiedyś droga w kapłaństwo i ucieczka i izolacja od "wrogiego" świata zewnętrznego była prawie jedynym miejscem,  w którym osoby homoseksualne mogły funkcjonować  i egzystować całkiem znośnie.  

3173507-Liczba-wyswiecen-ksiezy.jpg

Ukryta Zawartość

Od jakiegoś czasu rośnie w społeczeństwach akceptacja do życia w nim osób z odmienną orientacją seksualną, temat nie jest tabu i wystarczy coming out, by żyć i realizować siebie. Nie trzeba zamykać się w klasztorach i parafiach.

To widmo utraty "świeżego narybku" do tej instytucji powoduje tę wielką wojnę ideologiczną kościoła z LGBT .

Ukryta Zawartość

Trzeba przyznać ,ze w ostatnich latach stopniowo rośnie w społeczeństwie akceptacja dla odmienności seksualnych . Powoli bo powoli ale jednak rośnie .

1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Trzeba przyznać ,ze w ostatnich latach stopniowo rośnie w społeczeństwie akceptacja dla odmienności seksualnych . Powoli bo powoli ale jednak rośnie .

I odpada jedna z możliwości szantażowania ludzi za ich ukrywaną odmienność seksualną.  
wyobraźmy sobie, że ktoś np. szef jakieś rządzącej partii jest skrytym homoseksualistą.  Jak łatwo go można szantażować i obrabiać przez służby wywiadowcze innych krajów a nawet rozgrywać na miejscu. 

Nie ma co daleko szukać....

56 minut temu, jar1 napisał:

Od jakiegoś czasu rośnie w społeczeństwach akceptacja do życia w nim osób z odmienną orientacją seksualną...

Sugerujesz, że pedofile zdejmują sutanny a zakładają drag queen i społeczeństwo to akceptuje? Hmmm... jedyne czym się możesz uratować to stwierdzeniem, że coś napisałeś, ale sam nie bardzo wiesz co, a tym bardziej co z tego wynika.

Taniej jest akceptować zboczenia LPG niż płacić za leczenie w zakładach psychiatrycznych.

W Niemczech dobrą praktyką na ten przykład było zamykanie zboczeńców w więzieniach ale ostatnio Niemcy się pogubiły.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Stek bzdur.

Przepisy uchwala się w parlamentach a nie na ulity.

Owszem, na ulity demonstruje sie swoje przekonania. Walka o prawa człowiela przeważnie zaczyna sie na ulicy. czarni w USA też zaczynali na ulicy. Antyaborcjoniści też demonstrują na ulicy. Łapiesz, czy nie bardzo?

Właśnie o tym mówię. Takie sprawy ustala się w parlamencie lub sądzie. Co do demonstracji, to można to robić na różne sposoby, mniej lub bardziej strawne dla innych osób.

Podstawowym problemem jest to, że dla zwolenników LGBT, tolerancja i akceptacja oznacza dokładnie to samo, a te pojęcia nie są ze sobą tożsame. Różnią się przestrzenią wolności. To że dane zachowanie toleruję, nie oznacza że muszę je akceptować.

Na tym polega sedno sprawy.

"Tolerancja (łac. tolerantia – cierpliwość, wytrwałość) – termin oznaczający poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych[1]. Stosowany w socjologii, badaniach nad kulturą i religią, oznacza postawę zgody na wyznawanie i głoszenie poglądów oraz wierzeń z którymi się nie zgadzamy, jak i praktykowanie sposobu życia, którego zdecydowanie nie aprobujemy, a więc zgody na to, aby społeczność do której przynależymy, była różnorodna w aspektach dla nas istotnych"

Ukryta Zawartość

Żeby byłą jasność. Żadne wygibasy słowotwórcze tego nie zmienią.

Akceptacja, że czarni mają takie same prawa, jak biali i też są ludźmi to właśnie tolerancja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
W dniu 14.04.2023 o 14:59, jar1 napisał:

Przecież wystarczy spytać prezesa.  🙂

Czy lubi brunetów, czy blondynów 🙂

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 13.04.2023 o 16:20, Genesis napisał:

Proszę konkretnie wskazać, jakie to zaburzenia fizyczne i psychiczne?

"17 maja 1990 roku Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) wykreśliła homoseksualizm z listy chorób i zaburzeń."

dlatego może zainteresuj się raczej jakie były przyczyny , że na tę listę homoseksualizm został wpisany i dlaczego lekarze z całego świata uznali tę dewiację za chorobę

14 minut temu, jar1 napisał:

Żeby byłą jasność. Żadne wygibasy słowotwórcze tego nie zmienią.

Przykładowo niektórzy nie aprobują palenia papierosów ale wyrażają zgodę żeby inni papierosy palili. W jakim celu wklejasz linki dowodzące Twojego własnego błędu?

Ważniejsze jest z jakich powodów został skreślony z tej listy . A czemu wcześniej znalazł się na niej ? Pewnie z niewiedzy .

do slawka

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
21 minut temu, slawek.xm napisał:

17 maja 1990 roku Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) wykreśliła homoseksualizm z listy chorób i zaburzeń."

Przede wszystkim poza L i G jest jeszcze B, T i +, a tutaj nic nie wykreślano.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Przykładowo niektórzy nie aprobują palenia papierosów ale wyrażają zgodę żeby inni papierosy palili. W jakim celu wklejasz linki dowodzące Twojego własnego błędu?

Bezsensowne porównanie . Jeśli ktoś pali to szkodzi nie tylko sobie ale i innym ( bierne palenie ) . Jeśli się godzą na palenie innych to ich sprawa . Ale to są bardzo rzadkie przypadki .

2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Bezsensowne porównanie .

Bo podważyło Twoje widzimisię.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Sugerujesz, że pedofile zdejmują sutanny a zakładają drag queen i społeczeństwo to akceptuje? Hmmm... jedyne czym się możesz uratować to stwierdzeniem, że coś napisałeś, ale sam nie bardzo wiesz co, a tym bardziej co z tego wynika.

Czemu ciągle wyjeżdżasz z tymi pedofilami ? Przecież wśród hetero też są ? To ,że ktoś jest gejem nie oznacza ,że jest pedofilem .

2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jeśli ktoś pali to szkodzi nie tylko sobie ale i innym ( bierne palenie ) .

Ale ja nie pisałem o paleniu bezpośrednio obok.

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czemu ciągle wyjeżdżasz z tymi pedofilami ?

Mam o nich nie pisać bo ich istnienie wśród LGBT+ Twoją tolerancje w pył zmienia? 

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Niczego nie podważyło .

Nie bo nie!

30 minut temu, szymon1977 napisał:

Mam o nich nie pisać bo ich istnienie wśród LGBT+ Twoją tolerancje w pył zmienia? 

Nie , nie zmienia . Pedofilia występuje u obu opcji tylko ,że dla ciebie gej i pedofil to synonim . A to nieprawda .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.