Skocz do zawartości
IGNORED

Piwo z Mentzenem

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, soundchaser napisał:

No pewnie. W zamian za głosy obiecują ludziom totalitaryzm, faszyzm, zamordyzm i zabranie ludziom wolności. To wyczytałeś między wierszami w ich programie wyborczym?
Bystrzak z Ciebie. 😉

Dzięki. Niestety nie mogę się odwdzięczyć podobnym komplementem 😉

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

@Chicago - nie wiem czy śmiać się czy płakać z tych wpisów.
Ci ludzie niczego nie rozumieją. Zresztą to są wciąż ci sami, którzy w plandemii też niczego nie rozumieli.

3 minuty temu, Ajothe napisał:

Te same przygłupy myślą,

Bo populizm nie jest dla myślących.

A gdy wygrywa zaczyna się dopiero dramat, jak w latach 30tych w Niemczech.

O Rosji nie wspomnę, bo tam to całe wieki jest tak...

17 minut temu, soundchaser napisał:

No pewnie. W zamian za głosy obiecują ludziom totalitaryzm, faszyzm, zamordyzm i zabranie ludziom wolności. To wyczytałeś między wierszami w ich programie wyborczym?
Bystrzak z Ciebie. 😉

Wystarczy obejrzeć raz fragment jakiegoś wywiadu z mikim i mózg zlasowany. To się w głowie nie mieści, że ktokolwiek na nich głosuje. 

Od lat 90 wiadomo powszechnie, że to towarzystwo oszołomów. 

20 minut temu, Ajothe napisał:

Te same przygłupy myślą, że jak inflacja spada to ceny spadają

Nawet przygłupy tak nie myślą, bo codziennie robią zakupy.
Przesadzasz.

9 minut temu, Ajothe napisał:

Wystarczy obejrzeć raz fragment jakiegoś wywiadu z mikim i mózg zlasowany.

Miki to kto? Mikke?

44 minuty temu, jar1 napisał:

Antyzachodni, antyeuropejski,

Europejska Partia Ludowa to nie jest cała Europa to wizja zniemczonej Europy. Reszta to fasada.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

6 minut temu, arturp napisał:

Ich program wyborczy ma tyle wspólnego z tym, co będą robić, co program wyborczy pis-u. 

Generalnie to można tak powiedzieć o każdej partii...bez wyjątku.
Historia uczy, że elektorat zawsze był mamiony obiecankami przedwyborczymi, które nie były później realizowane.

10 minut temu, arturp napisał:

Gęby pełne frazesów i wzniosłych haseł, których nie rozumieją. I tylko kombinują jak wykorzystać ludek, który na to leci . 

Pożyjemy, zobaczymy.

13 minut temu, arturp napisał:

Drobne cwaniaczki z ambicjami na dorwanie się do władzy i pieniędzy.

To jest jakiś argument ?
W kontrze do starych wyrobionych cwaniaczków z PO PSL i Lewicy z ambicjami na dorwanie się do władzy i pieniędzy ?
Stąd ta panika ?
Super.

Edytowane przez xniwax

To jest jakiś argument ?
W kontrze do starych wyrobionych cwaniaczków z PO PSL i Lewicy z ambicjami na dorwanie się do władzy i pieniędzy ?
Stąd ta panika ?
Super.

Nie ma żadnej paniki. Szymek Hurtownia i Kamienny Kosiniak uderzyli w ślinę i ministranci Korwina od razu zeszli z czołówek Pudelka. Ciężki jest los politycznego youtubera.
37 minut temu, dzarro napisał:

Szymek Hurtownia i Kamienny Kosiniak

Tygrysek tonął więc znalazł koło na szyję.
PSL nakradł się jako najdłużej współrządzących partia w Polsce.

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

No i wywalczyli z 17 na 21%,

Ale przygłupy myślą, że jest 12% 🤣

a jakieś podstawy tych kalkulacji ?

5 godzin temu, Ajothe napisał:

propagowanie publiczne alkoholu

jest zabronione

5 godzin temu, soundchaser napisał:

Wbrew pozorom nauka w dobrej kancelarii

ale jego kancelaria nie jest dobra, dowiesz się o tym jak odjedziesz albo Cie porządnie przetrzepią.

4 godziny temu, soundchaser napisał:

A kim trzeba być by głosować na PO? A kim, żeby głosować na PiS, albo na SLD? 
Na każdego źle i zawsze ktoś napisze coś podobnego co Ty.

Dzisiejsze podziały to nic innego jak też gra polityczna.

ale do każdej z tych grup jesteś w stanie przypisać konkretne cechy, grupy społeczne itd a to już jest bardzo wymowne.

33 minuty temu, xniwax napisał:

PSL nakradł się jako najdłużej współżądząca partia w Polsce.

oni dalej są na stołkach i dalej kradną a prawdziwy PSL nie istnieje od wielu lat.

3 godziny temu, MV2 napisał:

Delikatnie sugeruję  Szanownemu Towarzystwu , że jeśli ktoś dzieli polską scenę polityczną na PiS i PO [plankton pomijam] , to jest naiwny , jak muza Zenka ..... Podział przebiega między kościelnym betonem dokarmianym z budżetu , a tymi , którzy tego panoszenia się Kk i jego klakierów mają dość . Najbliższe wybory rozstrzygną , czy chcemy być normalnym , demokratycznym państwem prawa , czy Irlandią 1960 . 

raczej kolejnym niemieckim landem, rozumiem że reprezentujesz betonową grupę którą totalnie nie ogrania co się w EU dzieje.

1 godzinę temu, Drizzt napisał:

Jakieś przepływy są wszędzie, ale podstawowy elektorat konfy to rozczarowani wyborcy PiS. Rozczarowani to znaczy ci, co głosowali poprzednio na Kaczyńskiego bo obiecał, że wszystko rozp…doli i wszystkich powsadza

też nie, ja jestem w grupie mocno rozczarowanych i wq... a mimo to znowu na nich zagłosuje. Na konfederacje nigdy nie głosowałem i nigdy tego nie zrobię a bohatera wątku znam osobiście i go bardzo lubię, Korwina, Natalię i wielu innych również poznałem. 

Może w normalnych warunkach, gdyby druga siła w Polsce nie była agentami i mafią którą dba tylko i wyłącznie o własny portfel. Teraz nie można marnować głosów.

Edytowane przez fetek
32 minuty temu, fetek napisał:

raczej kolejnym niemieckim landem, rozumiem że reprezentujesz betonową grupę którą totalnie nie ogrania co się w EU dzieje.

Spoko . Ograniam , o co kaman . Nie reprezentuję żadnej betonowej grupy , "którą totalnie nie ogrania co się w EU dzieje."

Ograniam nawet , jak się [w miarę poprawnie] pisze po polskiemu . Zdrówka życzę .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

10 minut temu, MV2 napisał:

Spoko . Ograniam , o co kaman . Nie reprezentuję żadnej betonowej grupy , "którą totalnie nie ogrania , co się w EU dzieje."

skoro ogarniasz, akceptujesz a nawet popiera to jesteś anty polakiem, więc już chyba lepiej być tym jak to określiłeś betonem

sory ale opcje są tylko dwie, nie ma środka.

9 minut temu, fetek napisał:

skoro ogarniasz, akceptujesz a nawet popiera to jesteś anty polakiem, więc już chyba lepiej być tym jak to określiłeś betonem

sory ale opcje są tylko dwie, nie ma środka.

Ja też jestem antypolakiem, bo puszczam pawia na matołów którzy teraz w Polsce rządzą?

A może to oni są antypolakami bo zadłużają nasze dzieci i wnuki i marnują wszystkie szanse na rozwój?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, fetek napisał:

jesteś anty polakiem

Nie napiszę , kim Ty jesteś , bo mamy tu mistrzów "Zgłoszeń" , a za prawdę Moderacja wysoko  punktuje ..

Uspokój się , bo , jak mnie będziesz uparcie obrażał , to się zdenerwuję . Żegnam .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

50 minut temu, MV2 napisał:

Nie napiszę , kim Ty jesteś , bo mamy tu mistrzów "Zgłoszeń" , a za prawdę Moderacja wysoko  punktuje ..

Uspokój się , bo , jak mnie będziesz uparcie obrażał , to się zdenerwuję . Żegnam .

ojej i co wtedy ? skoczysz po tabletki ? i gdzie ja Cie obrażam ?

Kim ? słucham... betonem ? ciemnogrodem ? durniem ? bo nie chce by rządzili mną Niemcy, nie bo nie chce by moje dzieci miały macanie w podstawówce ? bo chce oryginalnego wiedźmina, władcę pierścieni i bajki Disneya ? Bo mierzi mnie głupota ?

51 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ja też jestem antypolakiem, bo puszczam pawia na matołów którzy teraz w Polsce rządzą?

A może to oni są antypolakami bo zadłużają nasze dzieci i wnuki i marnują wszystkie szanse na rozwój?

Co robią ? Marnują szansę na rozwój ? Jaki rozwój ? przecież to co wy reprezentujecie to jest cofanie do ery kamienia łupanego.

Co Ty robiłeś, gdzie byłeś jak PO marnowała szanse NAS WSZYSTKICH ??  Gdzie byłeś jak największy w historii kraju zastrzyk zagranicznych pieniędzy po prostu wyparował ? pewno ogarniałeś wszystko jak MV2

A Tusk nie zadłużał ? a EU którą tak wielbisz nie tonie w długach ? i na co zadłużają ? na inwestycje, na uzbrojenie, na autonomię ?

Jakie to modne gdy mali nic nie warci ludzie notorycznie obrażają tych co zaszli znacznie dalej niż oni.

Edytowane przez fetek

Za PO nie było takiej inflacji, a przedsiębiorcy nie musieli pisać listów do prezydenta w obronie praworządności i stabilności:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A USA jak zadłużyli ho ho..

Ale oni mają najsilniejszą armię świata to mogą to potem zlupic na innych

Na przykład na nas

Edytowane przez costa brava
3 minuty temu, Ajothe napisał:

Za PO nie było takiej inflacji, a przedsiębiorcy nie musieli pisać listów do prezydenta w obronie praworządności i stabilności:

Ukryta Zawartość

a Ty jesteś tym co piszesz czy czyta bzdury w internecie ?  I co powiesz mi teraz że winny inflacji jest pis ?

za PO nie słyszałem by jakakolwiek firma była najnowocześniejsza w europie... ale może byłem głuchy...

2 minuty temu, costa brava napisał:

A USA jak zadłużyli ho ho..

dalej to robią... ostatnio znowu wrócił temat bankructwa... w prasie.

2 minuty temu, costa brava napisał:

Ale oni mają najsilniejszą armię świata to mogą to potem zlupic na innych

Na przykład na nas

nie muszą, są hegemonem... wszystkie te długi są umowne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez fetek
2 minuty temu, fetek napisał:

a Ty jesteś tym co piszesz czy czyta bzdury w internecie ?  I co powiesz mi teraz że winny inflacji jest pis ?

Oczywiście. Jakby przyszło Tobie do głowy pojęcie "putininflacja" to je Tobie z niej wybije, ponieważ w strzycznniu 2022r. INFLACJA W POLSCE WYNOSIŁA 9.2%. 

Nie było wtedy wojny. 

Edytowane przez Ajothe
5 minut temu, Ajothe napisał:

Oczywiście. Jakby przyło Tobie do głowy pojęcie "putininflacja" to je Tobie z niej wybije, ponieważ w strzycznniu 2022r. INFLACJA W POLSCE WYNOSIŁA 9.2%. 

a w EU 5.6% i co z tego ?

5 minut temu, costa brava napisał:

Będą bronić dolara jako waluty światowej jak niepodległości 

I wzniecać w tym celu konflikty

widać że konfederacja się odzywa 😅

Konflikty nie grają na ich korzyść,  on spowodował zagrożenie dla petrodolara, nagle są alternatywy bo na rynku zaszły duże zmiany.

Konflikt to dla nich biznes

Edytowane przez fetek
Co robią ? Marnują szansę na rozwój ? Jaki rozwój ? przecież to co wy reprezentujecie to jest cofanie do ery kamienia łupanego.
Co Ty robiłeś, gdzie byłeś jak PO marnowała szanse NAS WSZYSTKICH ??  Gdzie byłeś jak największy w historii kraju zastrzyk zagranicznych pieniędzy po prostu wyparował ? pewno ogarniałeś wszystko jak MV2
A Tusk nie zadłużał ? a EU którą tak wielbisz nie tonie w długach ? i na co zadłużają ? na inwestycje, na uzbrojenie, na autonomię ?
Jakie to modne gdy mali nic nie warci ludzie notorycznie obrażają tych co zaszli znacznie dalej niż oni.

Władcy pierścienia to trawestacja mitologii germańskiej. Jak to jest jednocześnie bać się Niemców i czarnoskórych? A co ze Szwedami? Proporcjonalnie straty Polski były większe po Potopie niż po II wojnie. Czy dobrze rozumiem, że Syrenkę Warszawską stworzył wg Ciebie Disney?
12 minut temu, dzarro napisał:

Władcy pierścienia to trawestacja mitologii germańskiej. Jak to jest jednocześnie bać się Niemców i czarnoskórych? A co ze Szwedami? Proporcjonalnie straty Polski były większe po Potopie niż po II wojnie. Czy dobrze rozumiem, że Syrenkę Warszawską stworzył wg Ciebie Disney?

a kto się boi Niemców ? jesteśmy z nimi bardzo mocno związani gospodarczo, mamy najnowocześniejsze linie produkcyjne w europie, które walą wszystko na ich rynek więc jakikolwiek konflikt nie wchodzi w grę. Niestety to kwestia czasu, zaczęli budować własne fabryki i bardzo utrudniać życie naszym.

Tak a Niemcy nie są czarnoskórzy, podobnie syrenka (ariel) czy Kleopatra...

11 minut temu, Ajothe napisał:

To, że inflacja jest z rozdawnictwa pisu, czego nie rozumiesz?! 

Inflacje masz na całym świecie a nie wszędzie jest rozdawnictwo. Tak Twoje rozdawnictwo za czasów covidu uratowało wiele firm i rodzin więc teraz im powiedź że przez nich mamy inflację.

Pomoc covidowa była pro inflacyjna i nikt tego nie ukrywa, nawet prezydent o tym mówił.

Masz rację inflacja taka straszna że miejsca parkingowego pod lidlem czy biedronką nie zajdziesz., ludzie zamiast oszczędzać i kupować z głową jak kupowali gówniane jedzenie i pierdoły tak dalej kupują. Knajpy są pełne, od początku roku mocniej ruszyło budownictwo, drewno konstrukcyjne jest na poziomie cenowym z 2019 roku ale tak masz racje jest TRAGEDIA , największa w waszych głowach.

podaj mi proszę uzasadnienie podatku 21%.

Edytowane przez fetek

12% + 9% = 21% 

Trudne?

Za inflację odpowiada pis, bo nie wiem czy wiesz jest partia rządzącą 🤭🤭🤭

O jaszczombiu słyszałeś coś?! 

QUJDREVGfjQrJiR2eTxzIWh-cCw_ZX13P2ZoZ3lx

Kaczan i orban dwa bratanki, nareszcie mamy Budapeszt. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.