Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznam, że prezentacja wzmacniacza WSH 805, na stronie szwajcarskiej jak dla mnie jest obłędna. Cudnie to wygląda. Nie słuchałem jak dotychczas, ale jeśli dźwięk przystaje do wyglądu to śmiało może konkurować z innymi wzmacniaczami tej klasy. Życzę aby w tej konkurencji wygrał.

53 minuty temu, ASURA napisał:

Też liczymy na twoją obecność tam

samolot już grzeje silniki, czekam tylko na najnowsze podstawki do podstawek model "asura tribute to Kim Dzong Un"

Edytowane przez Zbi_Rek
13 minut temu, Zbi_Rek napisał:

samolot już grzeje silniki, czekam tylko na najnowsze podstawki do podstawek model "asura tribute to Kim Dzong Un"

hahahahaha,zrobiłeś mi dzień!!!!
Hahahahahaha

Godzinę temu, ASURA napisał:

Też liczymy na twoją obecność tam

Ale trzeba przyznać-to tez było celne!
😂

trochę na oślep,ale celnie.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Teraz, Zbi_Rek napisał:

...chwilo trwaj 🤗

Aj tam,
dobra szydera jest fajna.trzeba mieć dystans do siebie.
Pojedynek wygrałeś bezapelacyjnie!!!

Cytat

"asura tribute to Kim Dzong Un"

No dobre!!!!!!!!

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

8 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Aj tam,
dobra szydera jest fajna.trzeba mieć dystans do siebie.
Pojedynek wygrałeś bezapelacyjnie!!!

No dobre!!!!!!!!

akurat jest dobry czas przypominać, to co zapomnieć chce ktoś, szczególnie gdy sarkazm zanadto go rozbuja  🤭

45 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Leć już i nie marudź Kim już dawno ma to co najlepsze ale nie  dla ciebie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

21 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Tak.
Aby uczynic sentyment jednym z kluczowych aspektów kampanii reklamowej.

Nazywaj to jak chcesz. Ale zaprosili ich do opracowania wkładek do gramofonow. Moim zdaniem to piękny hold dla pierwotnych inżynierow Unitry jak i nowych pokoleń. Historia łączy się z nowoczesnościa, nowym pokoleniem. To jest po prostu coś wspaniałego. Coś co powinniśmy pielęgnować, bo to jest swego rodzaju ewenement. 

Dla ciebie to gra na sentymencie. Szkoda mi takich ludzi, twego pokroju, którzy mają wywalone na wszystko. 🤷

6 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

thx

To za mało. Zrobiłeś tutaj kilka kup nt temat Unitry, a jak kolega cie wyjaśnil w kilka minut to tylko na "THX" cie stać? 

Właśnie w tym jest problem. Jak obrobić to można wszystko szybko, ale przyznać się do jakiegoś "błędu" idzie jak krew z nosa.  

?👈

9 minut temu, rafal735r napisał:

Nazywaj to jak chcesz. Ale zaprosili ich do opracowania wkładek do gramofonow. Moim zdaniem to piękny hold dla pierwotnych inżynierow Unitry jak i nowych pokoleń. Historia łączy się z nowoczesnościa, nowym pokoleniem. To jest po prostu coś wspaniałego. Coś co powinniśmy pielęgnować, bo to jest swego rodzaju ewenement. 

Dla ciebie to gra na sentymencie. Szkoda mi takich ludzi, twego pokroju, którzy mają wywalone na wszystko. 🤷

To za mało. Zrobiłeś tutaj kilka kup nt temat Unitry, a jak kolega cie wyjaśnil w kilka minut to tylko na "THX" cie stać? 

Właśnie w tym jest problem. Jak obrobić to można wszystko szybko, ale przyznać się do jakiegoś "błędu" idzie jak krew z nosa.  

co ma jedno do drugiego? Podziękowałem za podlinkowanie i go wszystko, zdania dotyczącego unitrowskiego klimatu nie zmieniłem...

stoimy po dwóch stronach barykady i nie mam pretensji o to do Ciebie 😏

Te barykade to tworzycie wy. Ludzie wiecznie nastawieni na ANTY do wszystkiego co się pojawi na rynku. Znaczy co się pojawi Polskiego. Bo jak jakiś gówniany, pusty Naim czy drętwy Hegel to nieeeee. To już jest inżynieria na światowym poziomie. 

?👈

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Nie przesadzaj, nie ma w tym nic wspaniałego, zwykły marketing mający pozyskać ludzi pamiętających bardzo  dawne czasy.

Zaproszenie emerytowanych pracowników zakładów spod znaku starej Unitry, do jak piszesz opracowania wkładek do gramofonów, to zwykły śmiech. Żaden inżynier z dawnej Foniki, ani tym bardziej innego zakładu, z całym szacunkiem dla tych ludzi,  nie miał kompletnie nic wspólnego z projektowaniem, opracowywaniem jakichkolwiek wkładek gramofonowych.

To tak, jakbyś dziś poprosił inżynierów pracujących przy produkcji Syrenki do udziału w opracowywaniu dzisiejszych nowoczesnych samochodów hybrydowych.

5 minut temu, rafal735r napisał:

Znaczy co się pojawi Polskiego.

Masz pewność, ze to polskie?

Taga Harmony to też polska firma...

6 minut temu, Copernikus 222 napisał:

Taga Harmony to też polska firma...

Nie powielaj głupot- Taga to Koda z innym znaczkiem.

6 minut temu, Copernikus 222 napisał:

Zaproszenie emerytowanych pracowników zakładów spod znaku starej Unitry, do jak piszesz opracowania wkładek do gramofonów, to zwykły śmiech

Oczywiście. Nawet prostej wkładki MM nie potrafiono zrobić w Polsce i musiano kupić licencję na wyjątkowo prymitywna wkładkę MI, bo miniaturowe magnesy stosowane w MM były niemożliwe do zrobienia w czasie komuny.

Edytowane przez porlick
22 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

100 tysięcy godzin to :
11 lat non stop
22 lata po 12 godzin dziennie
44 lata po 6 godzin dziennie.

Kolega słuchał tego wzmacniacza 6 godzin dziennie od 1979 roku do teraz codziennie przez 6 godzin?
Czy przez ostatnie 11 lat 24 godziny na dobę?

No przy tak intensywnym odsłuchu,to musiało wiele zostac w głowie.

a malkontenci mówią,że wzmacniacz nie może grac non stop.

U mnie sprzęt gra spokojnie po 4-6 godzin dziennie. Te 4 to jak fajną grę wyhaczę. TV ani filmów za bardzo nie oglądam (TV wcale), tylko gra muzyka.

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

37 minut temu, rafal735r napisał:

Te barykade to tworzycie wy. Ludzie wiecznie nastawieni na ANTY do wszystkiego co się pojawi na rynku. Znaczy co się pojawi Polskiego. Bo jak jakiś gówniany, pusty Naim czy drętwy Hegel to nieeeee. To już jest inżynieria na światowym poziomie. 

a wg Ciebie, kicińscy inżynierowie mają x-letnie doświadczenie porównywalne z liderami zespołów projektujących/tworzących Primare, Electrocompaniet, Vitus, Gryphon ? Nawet jakby unosiła się półwieczna mgła w obecnych unitrowych pomieszczeniach, to w jaki sposób miałaby natchnąć i czym obecną ekipę ? Chyba tylko dymem z Carmenów i Caro 🚭

35 minut temu, Zbi_Rek napisał:

a wg Ciebie, kicińscy inżynierowie mają x-letnie doświadczenie porównywalne z liderami zespołów projektujących/tworzących Primare, Electrocompaniet, Vitus, Gryphon ? Nawet jakby unosiła się półwieczna mgła w obecnych unitrowych pomieszczeniach, to w jaki sposób miałaby natchnąć i czym obecną ekipę ? Chyba tylko dymem z Carmenów i Caro 🚭

Doświadczenia nie mają żadnego, ale za to mają swoje, "świeże",  niemal niczym  nie zmanierowane spojrzenie na sprzęt audio. 🙂

4 minuty temu, Copernikus 222 napisał:

Doświadczenia nie mają żadnego

Zwłaszcza w marketingu i  prowadzeniu biznesu, ale ok, poczekamy, zobaczymy...

Z anglojęzycznej  strony Unitry:

Designed and engineered in Poland

Czy ktoś z obecnych na forum znawców ponoć polskich wyrobów tej firmy mógłby to przetłumaczyć na język polski?

Bo ja chyba mam jakieś problemy z językiem angielskim  i nie dostrzegam w tym stwierdzeniu, żeby były one polskie.

Wyglada to mi dokładnie tak jak z polskością wyrobów Taga Harmony.

Jeszcze raz- co chińskie kolumny mają wspólnego z 

16 minut temu, Copernikus 222 napisał:

Designed and engineered in Poland

?

Przecież Taga jest chińska i tam robiona. Nie jest ani konstruowana, ani stylizowana w Polsce, tylko SPRZEDAWANA przez Polpak, który je tam zamawia z "własną" nazwą.

W innych krajach być może sprzedają to jako Koda.

Lub z każdą inną nazwą, jaką sobie ktoś zamówi. Chińczykom wsio rybka, byle im kaskę przelano.

5 minut temu, porlick napisał:

Jeszcze raz- co chińskie kolumny mają wspólnego z 

?

Przecież Taga jest chińska i tam robiona. Nie jest ani konstruowana, ani stylizowana w Polsce, tylko SPRZEDAWANA przez Polpak, który je tam zamawia z "własną" nazwą.

W innych krajach być może sprzedają to jako Koda.

Lub z każdą inną nazwą, jaką sobie ktoś zamówi. Chińczykom wsio rybka, byle im kaskę przelano.

Taga Harmony, podobnie jak Unitra chwali się polską myślą techniczną  i konstruowaniem "swoich" urządzeń. 🙂

"To jest polska firma, to jest polska myśl. Naprawdę potrafimy robić fantastyczne rzeczy. Cieszmy się z tego, że potrafimy tworzyć świetne kolumny i znakomite wzmacniacze."

"Poświęcamy setki godzin na rozwój każdego pojedynczego produktu. W czasie wielokrotnie powtarzanych testów i badań pomiarowych przeprowadzanych przez dział Badań i Rozwoju TAGA Harmony, najdrobniejsze potencjalne słabości końcowego produktu są zestrajane i korygowane do perfekcji.
Sprawia to, że nasza oferta cha­­ra­k­te­­ry­­zu­­je się nie­­do­ścignio­­nym sto­­su­n­kiem ja­­ko­­­ści brzmie­­nia do wa­r­to­­­ści!"

10 minut temu, porlick napisał:

Chińczykom wsio rybka, byle im kaskę przelano.

Zastanawiałeś się dlaczego Unitra wydaje dość duże pieniądze na "usługi firm zewnętrznych" i skąd są te firmy?

5 minut temu, Copernikus 222 napisał:

Taga Harmony, podobnie jak Unitra chwali się polską myślą techniczną  i konstruowaniem "swoich" urządzeń.

To dlaczego spora część ich wyrobów jest identyczna, jak chińska Koda? A reszta prawie identyczna, na chińskich głośnikach, różniąca się drobnymi detalami?

Mówić można różne bzdury, patrz UNITRA.

1 minutę temu, porlick napisał:

To dlaczego spora część ich wyrobów jest identyczna, jak chińska Koda? A reszta prawie identyczna, na chińskich głośnikach, różniąca się drobnymi detalami?

Bo Chinole podrabiają 🙂

5 minut temu, porlick napisał:

Mówić można różne bzdury, patrz UNITRA.

Przecież o tym właśnie napisałem i nie rozumiem Twojego ataku.

Australia Austria Czechy Hiszpania Holandia Niemcy Norwegia Słowacja Szwajcaria Węgry

W tych krajach można kupić wyroby Unitry w tamtejszych salonach

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

17 minut temu, xetras napisał:

Australia Austria Czechy Hiszpania Holandia Niemcy Norwegia Słowacja Szwajcaria Węgry

W tych krajach można kupić wyroby Unitry w tamtejszych salonach

Nie we wszystkich tych krajach, w 4 czy 5 miejscach gdzie są ceny i można włożyć do koszyka. W pozostałych jest tylko info o produkcie

Edytowane przez Zbi_Rek
  • Pokaż nowe odpowiedzi