Skocz do zawartości
IGNORED

Jestem po seansie Zielonej Granicy.

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze jest tłumaczenie że ochroniarz jest tańszy od żołnierza dlatego lepiej płacić agencjom ochrony której właścicielami są trepy a żołnierze w tym czasie obierają marchewkę i kaska leci. Kto ma zarobić i tak zarobi.

1 godzinę temu, jarekb napisał:

bo ochroniarz jest twardziejszy od żołnierza 🙂 ,dzisiejszy żołnierz?  po ogólniaku osiem godzin i do mamusi na obiadek , 

Lepszy taki niż żaden. Pośmiejemy się, kiedy Polska zostanie rozbrojona i nie będzie komu Twojego tyłka chronić przed kacapem, a kto wie, może i przed szkopem jeszcze wcześniej. Chyba że ochroniarze z gazem pieprzowym.

Najlepsze jest tłumaczenie że ochroniarz jest tańszy od żołnierza dlatego lepiej płacić agencjom ochrony której właścicielami są trepy a żołnierze w tym czasie obierają marchewkę i kaska leci. Kto ma zarobić i tak zarobi.

Dodaj jeszcze ukrytą myśl "dlaczego nie zostałem trepem?"

Nie wszyscy wojacy to ofermy , ale duża część po prostu co miała robić po ogólniaku a wojsko stawiało na ''wykształconego'' żołnierza nie po np zawodówce ,mój wieloletni majster ma syna wojaka :) ,  

W dniu 24.10.2023 o 18:09, jarekb napisał:

bo ochroniarz jest twardziejszy od żołnierza 🙂 ,dzisiejszy żołnierz?  po ogólniaku osiem godzin i do mamusi na obiadek , 

Za mojej bytność w woju, młody na warcie wpakował cały magazynek w krzaki jak się okazało z jeżem. W nagrodę za znajomość przepisów użycia broni dostał pamiątkowy zegarek i wcześniejsze wyjście do cywila. Niestety chłopak przed moim poborem miał skrupuły i go cygan utopił w rzece. Podstawowa zasada użycia broni jaką usłyszałem od jednego trepa to "jak już strzelasz to tak żeby zabić" bo klient będzie wymyślał różne bajeczki dlaczego został postrzelony.

Edytowane przez mariusz05
14 godzin temu, mariusz05 napisał:

Za mojej bytność w woju,

Za mojej bytności w woju, wypie... cwaniaczka porucznika z wartowni. Purpurowy na gębie się zrobił. Odszczekał się, że się ze mną policzy. Musiał żyć z tym, że pogonił go szeregowy, bo nic zrobić mi nie mógł. Dlaczego? Dobrze wiedział, że bez dowódcy warty lub rozprowadzającego nie ma prawa wejść na wartownię lub posterunek, a w przypadku jakiejś skargi na mnie do przełożonego, wystawiłby się na pośmiewisko, a ja urlop w nagrodę prawdopodobnie bym dostał. 
Zauważyłem po jakimś czasie, że od kapitana wzwyż, oficerowie cenią sobie takie postępowanie. Najgorsi to poruczniczki zaraz po szkole. Jaki on ważny wtedy się czuje. Czołgać się w OP-1 z machą na ryju nie raz mi rozkazał jeden czy drugi za bzdurę typu nieregulaminowo coś tam, ale z wejściem na wartownie nie udawało się takim cwaniaczkom. 

18 minut temu, Kostucha napisał:

Za mojej bytności w woju, wypie... cwaniaczka porucznika z wartowni. Purpurowy na gębie się zrobił. Odszczekał się, że się ze mną policzy. Musiał żyć z tym, że pogonił go szeregowy, bo nic zrobić mi nie mógł. Dlaczego? Dobrze wiedział, że bez dowódcy warty lub rozprowadzającego nie ma prawa wejść na wartownię lub posterunek, a w przypadku jakiejś skargi na mnie do przełożonego, wystawiłby się na pośmiewisko, a ja urlop w nagrodę prawdopodobnie bym dostał. 
Zauważyłem po jakimś czasie, że od kapitana wzwyż, oficerowie cenią sobie takie postępowanie. Najgorsi to poruczniczki zaraz po szkole. Jaki on ważny wtedy się czuje. Czołgać się w OP-1 z machą na ryju nie raz mi rozkazał jeden czy drugi za bzdurę typu nieregulaminowo coś tam, ale z wejściem na wartownie nie udawało się takim cwaniaczkom. 

Coś w tym jest sam byłem świadkiem podobnych scen z tym że oni próbowali ustawiać trepów 😁. Szczególnie jak przybyło świeże towarzystwo prosto po szkole .Mojego p. porucznika  dowódcę kompani gnoili w sztabie ,chodził zesrany jak tam miał iść a na widok komendanta dostawał palpitacji. Ja bezproblemowo do dowódcy operacyjnego jednostki czy jak go tam zwali chodziłem montować elektronike. Dzień dobry-uścisk dłoni.Plus był taki że zamiast szmat w których chodziłem dostałem nowiutkie moro jak szefa kompani zj*****.🙂

34 minuty temu, mariusz05 napisał:

Coś w tym jest

Było też wielu spoko zaraz po szkole, a sporo chamskich tych wyższych rangą. Powiem Ci, że dużo chyba zależy od tego, jak ich życie wiodło się w cywilu. Z dziadkami niektórymi było podobnie. Cykor, niedołęgą w cywilu odgrywał się na kotach w wojsku. Dobrze pamiętam jednego z takich. Chodził taki bufon z pasem na jajach i ścigał kotów. Rura mu zmiękła, kiedy kumpel z kompanii powiedział mu, że zobaczymy czy będzie z niego taki chojrak na przepustce, kiedy dorwie go na mieście. Potem jego znajomi z kompani sami nam powiedzieli jaki z niego chojrak w cywilu. Gdzie zadyma, to zawsze gdzieś się ulotnił, a on sam był mięczak, z którego się wszyscy nabijali. Ura bura, szef podwóra 🙂

W dniu 24.09.2023 o 17:50, fan64 napisał:

Może pani Holland do Ixxxxxa na stałe w końcu wyjedzie i tam kręci swoje filmidła,tematów nie braknie, niech jeszcze zabierze Jandę i kilku innych.

Ta cała Holant osiągnęła cel, którego nienawistni antyPisowcy nie dostrzegli. To udana próba obrzydzenia Pisu, gdyby jeszcze ktoś się wąchał. O żadną granicę nie chodziło. Myślisz, że obchodzi ją co się dzieje na tej granicy. Co niby miał udowodnić ten kitajec z niebieskim workiem, lub ci ze śpiworem. Inna przed kamerą „wzruszona” ze łzami w oczach opowiadała jak samotny uchodźca przez kilka dni rzeką płynął. W dzień płynął (w wodzie trochę powyżej zera), a nocą spał w trawie. Bez wody (w rzece wszak nie było) i jedzenia. Komandos nie przeżyłby tego. 
Dobór aktorów również nieprzypadkowy. Szczur dla którego Polska jest wrzodem na środku europejskiej doopy. Nie mam pojęcia co w Polsce jeszcze robią ci, co wstydzą się być Polakami. 
Opis wrażeń z filmu, autora tematu wszystko wyjaśnia. PiS, pisowcy, propaganda itp. 
O to chodziło tej jak jej tam. Napewno nie o sytuację na granicy, tylko o jeszcze silniejsze znienawidzenie pisu. Być może na czyjeś zlecenie.

A jeśli chodzi o tych wychodzących z kina w milczeniu i łzami w oczach? Z filmu „Popiełuszko” rownież wychodzili ze łzami w oczach, pomrukując „myślałem/am, że on się uratuje”. To była młodzież, która nie zna historii współczesnej. Prawda jest niewygodna dla wielu, dlatego chcą IPN zlikwidować. AntyPisowcy przez nienawiść do pisu są ślepi.

Jeszcze jedno. Gdzie te masowe groby z uchodźcami są? Filmidło, które na filmweb zebrało 4,1 gwiazdek. Musi od tych, którzy czują się pod rządami pisu, jakby ktoś na nich sr*ł.

35 minut temu, Kostucha napisał:

Ta cała Holant osiągnęła cel, którego nienawistni antyPisowcy nie dostrzegli. To udana próba obrzydzenia Pisu, gdyby jeszcze ktoś się wąchał. O żadną granicę nie chodziło. Myślisz, że obchodzi ją co się dzieje na tej granicy. Co niby miał udowodnić ten kitajec z niebieskim workiem, lub ci ze śpiworem. Inna przed kamerą „wzruszona” ze łzami w oczach opowiadała jak samotny uchodźca przez kilka dni rzeką płynął. W dzień płynął (w wodzie trochę powyżej zera), a nocą spał w trawie. Bez wody (w rzece wszak nie było) i jedzenia. Komandos nie przeżyłby tego. 
Dobór aktorów również nieprzypadkowy. Szczur dla którego Polska jest wrzodem na środku europejskiej doopy. Nie mam pojęcia co w Polsce jeszcze robią ci, co wstydzą się być Polakami. 
Opis wrażeń z filmu, autora tematu wszystko wyjaśnia. PiS, pisowcy, propaganda itp. 
O to chodziło tej jak jej tam. Napewno nie o sytuację na granicy, tylko o jeszcze silniejsze znienawidzenie pisu. Być może na czyjeś zlecenie.

A jeśli chodzi o tych wychodzących z kina w milczeniu i łzami w oczach? Z filmu „Popiełuszko” rownież wychodzili ze łzami w oczach, pomrukując „myślałem/am, że on się uratuje”. To była młodzież, która nie zna historii współczesnej. Prawda jest niewygodna dla wielu, dlatego chcą IPN zlikwidować. AntyPisowcy przez nienawiść do pisu są ślepi.

Jeszcze jedno. Gdzie te masowe groby z uchodźcami są? Filmidło, które na filmweb zebrało 4,1 gwiazdek. Musi od tych, którzy czują się pod rządami pisu, jakby ktoś na nich sr*ł.

Nie chcąc wdawać śię w wielkie analizy napiszę tylko tyle,liczba antypolskich filmów nakręconych w ostatnich latach jest spora każdy bez trudu odnajdzie te "wybitne dzieła" i nazwiska stojące za promocją różnorakiej szmiry.

Godzinę temu, Kostucha napisał:

Szczur dla którego Polska jest wrzodem na środku europejskiej doopy.

Musisz być mocno zadeklarowanym Pisowcem, żeby taką bzdurę napisać.

Zresztą reszta Twojej wypowiedzi to też stek bzdur.

1 godzinę temu, Kostucha napisał:

Prawda jest niewygodna dla wielu, dlatego chcą IPN zlikwidować.

Prawda i IPN? Dobre sobie, toż to oksymoron.

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Musisz być mocno zadeklarowanym Pisowcem, żeby taką bzdurę napisać.

Zresztą reszta Twojej wypowiedzi to też stek bzdur.

Napisz coś mądrzejszego. Coś więcej niż osiem gwiazdek.

Dla Twojej wiadomości, jeśli zdołasz to zrozumieć, nie jestem Pisowcem, ani Peowcem. 

Polakiem jestem.

Takim Polakiem, który ma poglądy iście pisowskie.
A za "Szczura" powinieneś dostać punkty karne. Nie zgłosiłem tylko dlatego, że jesteś tu nowy i każdemu należy się tzw. druga szansa. Następnym razem podobne chamstwo zgłoszę.

13 godzin temu, soundchaser napisał:

Takim Polakiem, który ma poglądy iście pisowskie.
A za "Szczura" powinieneś dostać punkty karne. Nie zgłosiłem tylko dlatego, że jesteś tu nowy i każdemu należy się tzw. druga szansa. Następnym razem podobne chamstwo zgłoszę.

A donoś sobie lewaku. Mam to gdzieś. Dla mnie te aktorzyny, celebryci nie zasługują na choćby najmniejsze uznanie. Ty mnie o chamstwo posądzasz? Otwórz oczy. Otwórz rozum, uszy i posłuchaj co te całe aktorstwo wyprawia. Plują na własny kraj. Szydzą, używają rynsztokowego słownictwa. To są Polacy? Widać, że uwielbieniem szkopów bardziej darzysz. Jeszcze to ci się czkawką odbije. 
Żegnam.

Antyinteligencki i nacjonalistyczny bełkocik a la późny Gomułka . Tak, lud polski to istna krynica zdrowej moralności i wiedzy wszelakiej. Jak u ks. Chmielowskiego.

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Antyinteligencki i nacjonalistyczny bełkocik a la późny Gomułka . Tak, lud polski to istna krynica zdrowej moralności i wiedzy wszelakiej. Jak u ks. Chmielowskiego.

Myślałam, że chodź mamy odmienne poglądy nie usłyszę obelg. Naiwny jestem. Osiem gwiazdek wciąż na topie. Nienawiść wobec swojego rodaka. 
Żegnam.

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jeszcze jedno. Jaki musisz być dumny ze swojej yntelygencji. 

7 minut temu, jar1 napisał:

JA też. Spadasz do szamba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Udław się tą nienawiścią. Mało Ci było plucia jadem na ulicy? 
Nawet nie do Ciebie pisałem. To już nawet nie szambo. Trudno znaleźć odpowiednie porównanie. 

Ukryta Zawartość

"Andrzej Duda został pozwany przez Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych. Chodzi o wypowiedź prezydenta: "Tylko świnie siedzą w kinie", która dotyczyła filmu Agnieszki Holland "Zielona granica". Pozew przeciwko Dudzie został skierowany do Sądu Okręgowego w Warszawie. – Bardzo słusznie. 700 tys. osób poszło do kina i prezydent, rzekomo wszystkich Polaków, wyzywa ludzi od świń i kolaborantów nazistowskich. Nie widziałam na świecie czegoś takiego – mówi Onetowi Agnieszka Holland."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)
39 minut temu, jar1 napisał:

"Andrzej Duda został pozwany przez Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych. Chodzi o wypowiedź prezydenta: "Tylko świnie siedzą w kinie", która dotyczyła filmu Agnieszki Holland "Zielona granica". Pozew przeciwko Dudzie został skierowany do Sądu Okręgowego w Warszawie. – Bardzo słusznie. 700 tys. osób poszło do kina i prezydent, rzekomo wszystkich Polaków, wyzywa ludzi od świń i kolaborantów nazistowskich. Nie widziałam na świecie czegoś takiego – mówi Onetowi Agnieszka Holland."

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/zielona-granica-duda-pozwany-za-slowa-o-swiniach-w-kinie-komentarz-holland/k2y0jnf,681c1dfa

Cóż taki to poziom ośrodka monitorowania wydumanych zachowań rasistowskich etc... 

Prezesik😉

https://gwiazdy.wp.pl/rafal-gawel-poszukiwany-listem-gonczym-wyjechal-za-granice-6371627912279681a

Ukryta Zawartość

Andrzej Duda najprawdopodobniej zostanie zapamiętany jako najmniej przyjazny Prezydent w oczach prawdziwych Polaków. Mnie będzie się na zawsze kojarzył jako największy "szkodnik" Polski po 89 r. Zresztą jak cała ta ekipa. Nadchodzi czas rozliczenia ekipy - nadejdzie i czas na Pana Prezydenta. Plotki mówią, że nie lubią się jak dawniej nawet z żoną...

Ukryta Zawartość

46 minut temu, piorasz napisał:

Andrzej Duda najprawdopodobniej zostanie zapamiętany jako najmniej przyjazny Prezydent w oczach prawdziwych Polaków. Mnie będzie się na zawsze kojarzył jako największy "szkodnik" Polski po 89 r. Zresztą jak cała ta ekipa. Nadchodzi czas rozliczenia ekipy - nadejdzie i czas na Pana Prezydenta. Plotki mówią, że nie lubią się jak dawniej nawet z żoną...

A w Internetach był artykulik ze Tusk się nie lubi z żoną i że go zdradziła w latach 80tych

5 godzin temu, Kostucha napisał:

nie usłyszę obelg

to w zasadzie wszystko, od nich usłyszysz

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

5 godzin temu, Kostucha napisał:

Myślałam, że chodź mamy odmienne poglądy nie usłyszę obelg. Naiwny jestem. Osiem gwiazdek wciąż na topie. Nienawiść wobec swojego rodaka. 
Żegnam.

Jeszcze jedno. Jaki musisz być dumny ze swojej yntelygencji. 

To twój wpis był pełen obelg i nienawiści . Nie udawaj niewiniątka .

1 godzinę temu, piorasz napisał:

Nadchodzi czas rozliczenia ekipy

Wierzysz w to, że ktokolwiek będzie rozliczony? To podobnie jak mój kolega, który mówi to samo. Ja mu powtarzam - coś Ty, nie wierz w to...nikt nikogo nie rozliczy...jak zawsze.
On na to - nie tym razem.

No to zobaczymy...

Wojna domowa trwa w najlepsze. Nawet o jakis nędzny material filmowy spory są. Nie oglądałem omawianego tu dzieła ale w obecnej sytuacji międzynarodowej to  szarganie i plucie na naszych mundurowych co tam ganiaja fizyków i inzynierów to nie bardzo patriotycznie. Już nas doją inne nacje wystarczająco.  Niech nasi forumowi obroncy wartosci europejskich sami zapiszą sią do wot czy gdzie indziej i jadą tam z reklamówkami . I wtedy opiszą sami sytuację panująca na tzw. zielonej granicy. Wiekszośc padnie na pierwszej służbie ze zmęczenia bo nigdy wart nie jebali . A od naszych kotów co na granicy siedzą to wara . Na rozkaz pojechali. Nie lubię  wojska ogólnie a szczególnie kadr trepowsko-oficerskich ale sa własnie jakieś granice. 

Grundig High Fidelity

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.