Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, wlodek71 napisał:

To pewne, że też tylu ludzi dało się znów nabrać, przykre to dla nas Polaków.

Też mi przykro że tylu otumanionych reżimowa propagandą głosowało na pisowskich złodziei i nieudaczników.

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

załóżmy przez chwilę że pis rzeczywiście wygrał. To kiedy Mateuszek wygłosi kolejne expose?

Pytaj tych co tak twierdzą a nie mnie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 godzinę temu, wlodek71 napisał:

Jak sie zaczną nap***ć i rozbrajać to na pewno będzie hossa.

Kolejny pisowski prorok. Prawdziwa epidemia.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Pytaj tych co tak twierdzą a nie mnie.

Skoro opozycja nie wygrała to kto wygrał??? Duch Święty?

To jak Duda wręczy mu nominację?

Godzinę temu, romeksz napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No proszę, Lisicki już wie coś, w co nasi forumowi pisowcy nie mogą uwierzyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

50 minut temu, Jaro_747 napisał:

Skoro opozycja nie wygrała to kto wygrał???

A musiał ktoś?

Jeden z liderów partii opozycyjnych powiedział coś takiego:

"Chcemy budować wraz z KO rząd, oczekujemy szacunku dla naszego programu." 

To w dość wymowny sposób pokazuje, że głosowania za pomysłami KO w imię walki z PiS nie będzie. Koalicja się posypała, zanim zaistniała, a Wam się nadal wydaje, że KO ma  w Sejmie 2/3?

Edytowane przez szymon1977

14 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeden z liderów partii opozycyjnych powiedział coś takiego:

"Chcemy budować wraz z KO rząd, oczekujemy szacunku dla naszego programu." 

To w dość wymowny sposób pokazuje, że głosowania za pomysłami KO w imię walki z PiS nie będzie. Koalicja się posypała, zanim zaistniała, a Wam się nadal wydaje, że KO ma  w Sejmie 2/3?

Ty zrozum ze system był jedno-partyjny a teraz jest wielu-partyjny, nie będzie przepychania ustaw pod jedna partie

12 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Ty zrozum ze system był jedno-partyjny a teraz jest wielu-partyjny, nie będzie przepychania ustaw pod jedna partie

Ka mam zrozumieć? Ja dokładnie o tym cały czas piszę, bo staram się wytłumaczyć tym, co uwierzyli w zwycięstwo KO nad PiS

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Ja to właśnie staram się wytłumaczyć tym, co uwierzyli w zwycięstwo KO nad PiS

Przypuszczam ze im chodzi o większość w parlamencie, którzy są przyjaźni UE a nie Anty-UE, teraz Polska będzie mogla prowadzić poważne wspólne interesy i w końcu wskoczyć na status zachodni i nie być ciągle cieniem wschodnim

Edytowane przez .:Gerard:.
7 godzin temu, caleb66 napisał:

Jak na razie to niemiecka gospodarka rozwija się kosztem naszej ich bogactwo kosztem naszej biedy.

Nie bój... Barakowóz zostawią 🤭.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nie do pojęcia jest ta nowa pisowska choroba - prorokowanie.

Pokazują, że nie potrafią  przegrywać z klasą.

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Zrozum kolego: 30% głosów własnych i 36% koalicji, która mając czasem mocno odmienne poglądy może zagłosować tak, jak mający 34% oponent, to jest co najwyżej remis. Słówka "koalicja" czy ***** *** nic tu nie zmienią.

Mi? Przecież to Ty uwierzyłeś w bajki o posiadaniu większości głosów.

Rozumiem, że nie możesz pogodzić się w porażką Twojego PiS. Tak, daruj sobie zapewnienia, że głosowałeś na kogoś innego. Od 15 października śpiewasz jednym głosem w chórze propagandzistów tej formacji. 

Ale żeby polemizować z matematyką?

4 godziny temu, romeksz napisał:

Ukryta Zawartość

Co trzeba przyznać bardzo dobra analiza błędów prowadzących do przegranej... 

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

,,nie likwidowaliśmy jednostek wojskowych….,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, .:Gerard:. napisał:

Przypuszczam ze im chodzi o większość w parlamencie, którzy są przyjaźni UE a nie Anty-UE,

No ale takiej większości nie ma, bo co do konkretnych aspektów są różnice, a oddanie przeciwnego głosu niż KO, oznacza poparcie dla PiS oraz stanu aktualnego.

4 godziny temu, .:Gerard:. napisał:

teraz Polska będzie mogla prowadzić poważne wspólne interesy i w końcu wskoczyć na status zachodni i nie być ciągle cieniem wschodnim

"Cieniem wschodnim" czy "niemcami zawschodnimi" zawsze będziemy, natomiast jeśli KO będzie chciało skorzystać z tych urojonych 65%, to przed oddaniem swoich pomysłów pod głosowanie, będzie musiało je mocno zmodyfikować pod gusta pozostałych 35%, albo ze swoimi 30% stawić czoła porażce. Brak wygranej PiS sprawi, że kierunek polityki będzie zachodni, ale też brak wygranej KO, że nie będziemy zbiorem skrajnych pomysłów przychodzących z UE

A jeśli mowa o poważnych interesach, to moim zdaniem niezbędne jest wyrównanie z partnerami szans naszej gospodarki przejściem na Euro.

Ps

Myślę, że jedyne głosowania, przy których Tusk będzie mógł liczyć na 65% to rozliczenie PiS z 8lat rządów. A ja chciałbym przy okazji przeniesienia grobu Lecha i Marii Kaczyńskiego, bo choć to ponura historia, to na spoczynek obok królów w budowanej przez moich przodków kaplicy nie zapracowali.

16 godzin temu, Piękny Stefan napisał:
23 godziny temu, Maju napisał:

twoi "eksperci" tak troszczący się o drzewostan mają jakieś lepsze pomysły na zmniejszenie inwazji kornika jak wycinka?
"Korniki po osiągnięciu odpowiednich rozmiarów wylatują z zainfekowanego drewna i atakują kolejne drzewa składając w nich jaja."

"Kornik drukarz to jeden z najgroźniejszych szkodników lasów atakujący głównie świerk pospolity oraz rzadziej inne drzewa iglaste - sosnę, jodłę i modrzew."

Umiesz cytować.....to trzeba było jeszcze doczytać że w tej puszczy najwięcej jest świerka a z sosna stanowią blisko 50 % powierzchni.....gratuluję samozadowolenia.

23 godziny temu, Maju napisał:

o logice i korzyściach nie powinien pisać ten który nie zauważył że zdecydowana większość tych w "wieku produkcyjnym" w ogóle nie chce pracować albo pracuje dorywczo. Wśród tych nielegalnie przybywających te wskaźniki są najwyższe

Ale byłoby więcej obywateli na papierze? Lasów piszesz, że mamy więcej więc trzeba się cieszyć, choć wycinamy te 100 letnie. 

Aha....na papierze.   🙂

Cytujesz coś o imigrantach by z braku sensownych argumentów kontynuować dyskusję i ją w las kierować?
To potrafisz.....    🙂

Znowu piszesz o czymś czego twardymi danymi nie potrafisz potwierdzić.
Czytam:
"Prawie 40% powierzchni leśnej pokrywają drzewostany w wieku ponad 80 lat. Średni wiek drzewostanów wynosi 73 lata w części zagospodarowanej i 130 lat w Obszarze Ochrony Ścisłej Białowieskiego Parku Narodowego."

I stwierdzam że do żadnych tragedii jaką "zieloni" (dobra nazwa 🙂) insynuują tam nie dochodzi i nie doszło.
Rozumiem że czasem może dojść do nadużyć i tu i ówdzie wytną cos za co powinni beknąć ale robienie z tego powszechnej praktyki to typowe insynuacje waszych podległych (
Ringier Axel Springer) mediów w których interesie jest psucie interesu, sypanie piachu w tryby dobrze prosperujących  Lasów Państwowych.

Ukryta Zawartość

"Wycinamy 100-letnie" piszesz a nie wspomnisz że inni wycinają równie stare drzewa, bo tylko takie do pewnych zastosowań się nadają, oglądnij filmik to uzupełnisz wiedzę i może nie będziesz mi zawracał głowy pisaniem od rzeczy:

Jeżeli mieszkasz gdzieś obok lasu, to życzę ci (sam chyba też będziesz zadowolony) żeby ci go całego wycieli i wsadzili "las", z nawiązką

Powtarzam, nie zasiejesz w mojej głowie histerii jaką w waszych wasze media i zieloni zasiali.....mieszkam w takiej okolicy gdzie można dostrzec że z lasami nic strasznego się nie dzieje, nie czerpię wiedzy o lasach z bredni wypisywanych w mediach.

Dlatego proszę odpisz jak będziesz miał cos rzeczowego do powiedzenia, nie zawracaj mi [....] podobnym pisaniem bez sensu.

8 godzin temu, wlodek71 napisał:

Naprawdę w to wierzysz?

Nie poznałeś jeszcze jego "wiary"???  
Ciągle mnie zadziwia w jakie manipulacje jest w stanie uwierzyć i ciągle się "rozwija"......co można dostrzec jak się czyta to co napisał o "czarnej d..."   🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

trzeba przyznać bardzo dobra analiza błędów prowadzących do przegranej... 

Wszyscy to wiemy i to nie pierwsza taka analiza, ale ci co się tą analizą podpierają nie o tym pisali, im to potrzebne tylko po to by wykazać że PiS przegrał.....ich zmysł analityczny w głąb tekstu nie sięgał, ot jeden stwierdził że do innych dotarło ("jeden już wie") a drugi bezmyślnie wkleił.   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

rozumiem, że cię to bol

Nie. Jest to świadome prowokowanie pyskówki na Forum poprzez negację matematyki. A wszystko po to, aby mieć pretekst zgłosić do Moderacji.

Dokładnie przemyślana taktyka postępowania.

16 godzin temu, jar1 napisał:
18 godzin temu, stench napisał:

Komunistyczna flaga miała twarze Marksa, Engelsa, Lenina i Stalina

Jak ta twarz PiSu

Ukryta Zawartość

Potrafisz kłamliwe memy wklejać, dwa kłamstwa w jednym....."prokurator stanu wojennego" który nie miał na swoim koncie żadnego aktu oskarżenia w wyniku którego skazano by opozycjonistę i członek partii który nigdy nie był sekretarzem.....nie to co startujący z list KE Miller (KC PZPR), Cimoszewicz, belka i inni pierwsi ze zdjęcia niżej:

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, fan64 napisał:

takich cudów jest dużo więcej,widać

Coraz więcej jest niestety takich co na manipulacje mediów i na durne memy się nabierają....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"— Zbudowanie koalicji z PSL-em jest w tym momencie niemożliwe — powiedział w Porannej Rozmowie w RMF FM polityk Suwerennej Polski Sebastian Kaleta."

No to jeszcze raz pytam pisowców i kryptopisowców - z kim niby Mateuszek miałby stworzyć większość parlamentarną???

Aha, jeszcze jedno.

"Pytany o to, jak ocenia wynik Zjednoczonej Prawicy, odpowiedział: "trwają analizy, ponieśliśmy zwycięstwo, albo nawet porażkę z tego powodu, że nie mamy większości".

.

Edytowane przez Marcinus

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

z kim niby Mateuszek miałby stworzyć większość parlamentarną???

Może @szymon1977 wie?

Nie musi, bo KO ma zaledwie 30% a koalicjanci czasem mocno odmienne poglądy. Dlatego KO żeby wygrać, będzie musiało pójść na kompromis przed głosowaniem.

12 godzin temu, fan64 napisał:

dowcip dnia.

Jest nad czym zapłakać jak nieraz "średnio ogarnięty nastolatek" więcej rozumie od takich i trzeźwiej patrzy na świat.

12 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Ludzie wracają do ubezpieczeń? Zastanawiające...

Jakby się rzeczywiście zastanowił to by o wzroście notowań PZU i o "niemieckiej gospodarce" w tym kontekście nie pisał.....może za dużo wymagam.   🙂

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie musi, bo KO ma zaledwie 30% a koalicjanci czasem mocno odmienne poglądy. Dlatego KO żeby wygrać, będzie musiało pójść na kompromis przed głosowaniem.

Nie o to pytałem jak łatwo sprawdzić.

Pytałem z kim niby Mateuszek ma stworzyć koalicję skoro nie ma żadnego koalicjanta? Przecież to wyłącznie gra na czas i farsa w wykonaniu jego i Dudy. No ale Budyń ma spory talent komediowy i nie może się oprzeć kolejnej okazji na wesoły występ. A może nawet na miniserial.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, Maju napisał:

Umiesz cytować.....to trzeba było jeszcze doczytać że w tej puszczy najwięcej jest świerka a z sosna stanowią blisko 50 % powierzchni.....gratuluję samozadowolenia.

A rżnęli dęby.

16 minut temu, Maju napisał:

Powtarzam, nie zasiejesz w mojej głowie

A tego to jestem pewien. 

36 minut temu, Maju napisał:

mieszkam w takiej okolicy gdzie można dostrzec że z lasami nic strasznego się nie dzieje, nie czerpię wiedzy o lasach z bredni wypisywanych w mediach.

Super. U mnie szachownice w młodziutkim lesie wyrżnęli. Inni też piszą (nawet pisowiec biadolił), że czegoś takiego co robią LP do tej pory nie widzieli. Pewnie nie przejrzeli danych, na które się powołujesz, bo by się uspokoili. Wszyscy nie zaczadzeni pisem widzą problem. Nie oczekuję, że się odczadzą. 

Wkleję z innego wątku to złoto 🙂

1 minutę temu, Maju napisał:

Jest nad czym zapłakać jak nieraz "średnio ogarnięty nastolatek" więcej rozumie od takich i trzeźwiej patrzy na świat.

Dokładnie jest nad czym zapłakać,nad tym co ma głowie pokolenie 20-30+ o "średnio rozgarniętych nastolatkach"nawet nie chce mi śię pisać.

Widać efekty "reform" oświaty w ostatnich 33 latach wprowadzonych przez styropianowe elity.

8 godzin temu, jar1 napisał:

a będzie wam dane. 🙂

Ukryta Zawartość

Wklejał w kółko oszczerczego mema  (Piotrowiczem z różańcem), zmienił narrację.....to przypomnę innego (również w wyborczej narracji) Donka zawsze hipokrytę:

715711_anDj_20230707tusk_98.jpg.webp

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

Jeżeli dla naszego dyżurnego katolika zdjęcie z rodziną jest dowodem hipokryzji to ja pytam czy on jeszcze ogarnia swoje myśli? 

Jestem Europejczykiem.

rozumiem że manipulant przekierowuje uwagę na rodzinę, przecież nie napisze że zdjęcie sprzed jednej z kampanii wyborczej pokazuje hipokrytę przy "ołtarzyku"

Zresztą ich autorytety często próbowały się podlizywać (Kwaśniewski ślub kościelny) tym środowiskom które chciały oszukać dla celu jakim jest wygrana w wyborach. 
Ciekawe czy teraz oszukają lewaków....  🙂

22 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

rżnęli dęby

Rżną to co mają wskazane przez leśników, dęby też się wycina, te nie mające odpowiedniego wieku nie mają wartości handlowej, wszędzie się tak wycina....prosiłem byś pooglądał film i mi głupimi wpisami głowy nie zawracał.

Znowu nie potrafisz udowodnić że te przez ciebie opisane dęby wycięto w takiej ilości i w takim miejscu że są podstawy by z tego aferę robić.

22 minuty temu, Piękny Stefan napisał:
Godzinę temu, Maju napisał:

mieszkam w takiej okolicy gdzie można dostrzec że z lasami nic strasznego się nie dzieje, nie czerpię wiedzy o lasach z bredni wypisywanych w mediach.

Super. U mnie szachownice w młodziutkim lesie wyrżnęli. Inni też piszą (nawet pisowiec biadolił), że czegoś takiego co robią LP do tej pory nie widzieli. Pewnie nie przejrzeli danych, na które się powołujesz, bo by się uspokoili. Wszyscy nie zaczadzeni pisem widzą problem. Nie oczekuję, że się odczadzą. 

O zaczadzeniu twoim miesiącami mógłbym tu pisać, na razie pooglądaj film (ok. 2;40) może ci to rozjaśni w głowie skąd te "szachownice" się biorą.....może się uspokoisz.   🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.