Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, cocacol napisał:

Nie powiedział tego

Sam możesz posłuchać co i w jakim kontekście mówił i wyciągnąć wniosek czy media i internet pisały o tym prawdę.

8 minut temu, cocacol napisał:

Jak skomentujesz tekst kolegi @Wojtek 1959?

Wojtek ma wyjątkowy dar wyrażania swoich myśli w taki sposób, że nie wszystko daje się jednoznacznie skomentować.  Czasem (często) za nim nie nadążam.....a że nie znam kontekstu waszej rozmowy to wolę się nie wypowiadać.  🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

6 minut temu, jar1 napisał:

No, nie wiem.

No wiesz, tu ciągle panuje klimat sprzyjający neototalnej opozycji (dawniej JSP, siła przewodnia)

19 minut temu, Maju napisał:

.a że nie znam kontekstu waszej rozmowy to wolę się nie wypowiadać.  🙂

A jednak wyżej wypowiedziałeś się...

Edytowane przez cocacol
34 minuty temu, cocacol napisał:
52 minuty temu, Maju napisał:

.a że nie znam kontekstu waszej rozmowy to wolę się nie wypowiadać.  🙂

A jednak wyżej wypowiedziałeś się...

Bo znam sposób jego wyrażania myśli z innego tematu.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Barbara Nowak pożegnała się cytatem z Pisma Świętego:

"W dobrych zawodach wystąpiłem, bieg ukończyłem, wiary ustrzegłem"

🕯

🤧😭

Edytowane przez jezz
2 minuty temu, jar1 napisał:

Ale kultura.

To bezsilność tak przemawia.

2 minuty temu, jezz napisał:

W dobrych zawodach wystąpiłem, bieg ukończyłem, wiary ustrzegłem

To nie ma pustoszejących kościołów i spadku chętnych do nauki religii? Co też te plugawe media wypisują.

Gość

(Konto usunięte)
32 minuty temu, witek_z napisał:

Czyli zadośćuczynienie w kwocie ponad 6 bln (przy aprobacie tuska) - pójdzie się jeb*ć.

Teraz to Polska będzie musiała zapłacić Niemcom za wybuch II Wojny Światowej , jako że Józef Beck swoją wypowiedzią zestresował Adolfa tym przemówieniem.

Od tego momentu zaczęło się odliczanie za które Polska zapłaciła z nawiązką i jeszcze będzie płaciła za spowodowanie II Wojny Światowej , wobec wybuchu której zaczyna się zmieniać narrację. Lista wierzycieli po kasę od Polaków może być w tej sprawie długaśna . 

Edytowane przez Wojtek 1959
15 minut temu, witek_z napisał:

zadośćuczynienie w kwocie

To reparacje, zadośćuczynienie może (na pokaz) jakieś drobne dla żyjących ofiar jeszcze rzucą jak ochłap, by zamknąć na zawsze usta i by pokazać, że znowu coś dali, by pokazać że pisowi się nie udało a Tusk to wywalczył, jaki "dobry gospodarz".  

Na razie pojechał by dostać obiecane mydlące oczy naiwnym świecidełka ("koraliki") w postaci 5 mld....   🙂

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Maju napisał:

Na razie pojechał by dostać obiecane mydlące oczy naiwnym świecidełka ("koraliki") w postaci 5 mld.... 

Które trzeba będzie spłacić , gdyż jest to po części kredyt . 

2 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Które trzeba będzie spłacić , gdyż jest to po części kredyt . 

Kłamstwa moskiewskiej propagandy.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Maju napisał:

To reparacje, zadośćuczynienie może (na pokaz) jakieś drobne dla żyjących ofiar jeszcze rzucą jak ochłap, by zamknąć na zawsze usta i by pokazać, że znowu coś dali, by pokazać że pisowi się nie udało a Tusk to wywalczył, jaki "dobry gospodarz".  

Przy obecnej narracji , jakoby Polska spowodowała  wybuch II Światowej Andrzeju , stając się winnym tego incydentu zbrojnego zmieni się kierunek zapłaty z Polski w świat . Lista klientów może być długa.

Wiadomo że wina Polski , wszystko przez rozbudowę Gdyni już nie było mowy o dalszym istnieniu ''wolnego'' miasta Gdańsk czy przyłączeniu Gdańska do Niemiec !

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, jarekb napisał:

Wiadomo że wina Polski , wszystko przez rozbudowę Gdyni już nie było mowy o dalszym istnieniu ''wolnego'' miasta Gdańsk czy przyłączeniu Gdańska do Niemiec !

Japonia też będzie naszym wierzycielem , oraz Stany Zjednoczone za projekt Manhattan . Musiały przez "krnąbrnych prawicowych" Polaków winnych II Światowej zrzucić atomice na dwa miasta . Tak że Polacy , bierzcie się do roboty , żeby wasze dochody (pensje) poszły dla wierzycieli II Wojny Światowej . Kto na kogo głosował tu nie będzie wchodził w grę. Kolejka będzie długa.

Wyjcie -tylko to wam pozostało...

Złodziejska podkomisja Macierewicza została zlikwidowana to wam pis-oluby przez lata nie przeszkadzało jak okradali naród swoimi urojonymi wizjami ?

Wyjta dalej

Edytowane przez asterix1
1 godzinę temu, jar1 napisał:

Ale kultura.

A co? mam owijać w bawełnę.

Godzinę temu, papageno napisał:

To bezsilność tak przemawia.

ty również (kiedyś) na oczy przejrzysz

6 minut temu, witek_z napisał:

A co? mam owijać w bawełnę.

ty również (kiedyś) na oczy przejrzysz

Już przejrzałem, gdy tylko tumany* pisowskie opadły i wzroku nie mącą. Ojczyznę moją widzę wolną i dostatnią. 

* tuman w tym przypadku, to co innego niż myślą pisowe. Tak, że ten...

Edytowane przez papageno
13 minut temu, papageno napisał:

Śe wje! 😄

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

13 minut temu, papageno napisał:

Już przejrzałem, gdy tylko tumany* pisowskie opadły i wzroku nie mącą. Ojczyznę moją widzę wolną i dostatnią.

Nie przejrzałeś, ojczyznę widzisz wolną i dostatnią? - hmmm, "wolną" - pod butem EU 😄 , "dostatnią" - jpd

Gość

(Konto usunięte)
36 minut temu, papageno napisał:

Ty się weź za ciężką niewolniczą pracę . Już się zmienia od jakiegoś czasu narracja , że to Polska wywołała II Światową i to ona powinna zapłacić reparacje całemu światu . Lista wierzycieli będzie długa , a praca na rzecz tych reparacji to będą , krew, pot i łzy . Tak że zamiast radzić komuś żeby się wziął za robotę przemyśl to co powiedziałem .

36 minut temu, witek_z napisał:

Nie przejrzałeś, ojczyznę widzisz wolną i dostatnią? - hmmm, "wolną" - pod butem EU 😄 , "dostatnią" - jpd

Niemcy, Niemcy ponad wszystko,
Ponad wszystko na świecie,
Jeśli zawsze dla obrony
Po bratersku są złączone
Od Mozy aż po Niemen
Od Adygi aż po Bełt
Ponad wszystko na świecie!

Niemieckie kobiety, niemiecka wierność
Niemieckie wino i niemiecka pieśń
Niech na świecie utrzymują
Swe dawne piękne brzmienie,
Niech nas natchną do szlachetnych czynów
Przez całe nasze życie.
Niemieckie kobiety, niemiecka wierność
Niemieckie wino i niemiecka pieśń!

Jedność i prawo, i wolność
Dla niemieckiej ojczyzny,
Do tego wszyscy dążmy
Po bratersku, sercem i czynem.
Jedność i prawo i wolność
Są gwarancją szczęścia.
Kwitnij w blasku tego szczęścia
Kwitnij, niemiecka ojczyzno!

Deutschland, Deutschland über alles,
über alles in der Welt,
Wenn es stets zu Schutz und Trutze
brüderlich zusammenhält
Von der Maas bis an die Memel,
von der Etsch bis an den Belt.
Deutschland, Deutschland über alles,
über alles in der Welt!

Deutsche Frauen, deutsche Treue,
deutscher Wein und deutscher Sang
Sollen in der Welt behalten
ihren alten schönen Klang,
Uns zu edler Tat begeistern
unser ganzes Leben lang.
Deutsche Frauen, deutsche Treue,
deutscher Wein und deutscher Sang!

Einigkeit und Recht und Freiheit
Für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben,
Brüderlich mit Herz und Hand!
Einigkeit und Recht und Freiheit
Sind des Glückes Unterpfand:
Blüh im Glanze dieses Glückes,
Blühe, deutsches Vaterland!

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, papageno napisał:

Ponad wszystko na świecie,
Jeśli zawsze dla obrony
Po bratersku są złączone
Od Mozy aż po Niemen
Od Adygi aż po Bełt

No i masz swoją Unię zapisaną w hymnie Niemiec .

Szaleństwo w najczystszej postaci ! Czy to nie jest już szerzenie nienawiści na tle narodowościowym ?

15 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Szaleństwo w najczystszej postaci ! Czy to nie jest już szerzenie nienawiści na tle narodowościowym ?

Zlot brunatnej mazi-tym  co bliżej do Putina ...zostaw nie ruszaj Wojciechu...

20 minut temu, asterix1 napisał:

Zlot brunatnej mazi-tym  co bliżej do Putina ...zostaw nie ruszaj Wojciechu...

Po prostu już się z nich wylewa to, czym się żywią od lat. To tym chcieli obdarować Polskę w imię wywracania stolika, Taka wolność, tak Polska, tacy ludzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.