Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Obecny wątek przebija popularnością „Opozycja czyli Obłęd” prawie 130 stron w niespełna 30 dni… spore tempo. 
  Widać że założyciel i spółka nie mogą się POgodzić z faktem że Polska znowu Przegrała.

Dobrze że są tego świadomi..✌️

Barack Obama Mic Drop GIF

22 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Nie lękaj się Maju. Ciemny lud Kurskiego niedługo stanie w prawdzie. 

Ani ja ani oni (wczoraj deklarowali to w TVP) nie z tych strachliwych.....spokojna twoja   🙂

3 minuty temu, Niepokorny napisał:

Dobrze że są tego świadomi..

To o o tej świadomości to żart oczywiście....   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

34 minuty temu, Maju napisał:
15 godzin temu, Zbig napisał:

Czyli wycina się 4,5x więcej niż średnia światowa, ale to na świecie lesistość maleje a w Polsce rośnie.  Normalnie Drugi Cud nad Wisłą.

Jakbyś się nie zabarykadował w swoim toku myślenia i zaczął myśleć logicznie to jest szansa na to, że to co cudem nazywasz wynika z tego że dużo się wycina a jeszcze więcej sadzi.
A że inni wycinają a nie zalesiają a u nas nie wycina się tak dużo, by las nie zdążył odrosnąć lesistość u nas wzrasta a na świecie maleje.....to podpowiada logika, to nie jest żaden cud!

Przestań pier****ć bez sensu o barykadowaniu się tylko zwyczajnie zapoznaj się z twardymi danymi, które wprost pokazują że wycina się około 3 razy tyle co sadzi.

"Statystyki" które podajesz to ściema bez żadnego pokrycia w faktach.  Pomijam już kwestię, że polskie lasy to nie żadne lasy tylko głównie plantacje desek, realizujące funkcje ekologiczne lasu w znikomym zakresie.

1 godzinę temu, Maju napisał:

oczywiście bez przekierowania do linków skąd czerpie te swoje mądrości.

Znowu kłamiesz bezczelnie

Spróbuj zakwestionować którąkolwiek z liczb, które podałem, ośmieszysz się tylko jeszcze bardziej, o ile to w ogóle możliwe.

14 minut temu, Maju napisał:

pod nowe lasy wykupuje się nowe tereny

Ile wykupiono tych terenów nie będących już lasami, konkretna liczba i źródło?

29 minut temu, Maju napisał:

Może ci zbig wytłumaczy że nie  każdy skrawek lasu musi być natychmiast zalesiony, niektóre się w ogóle nie zalesia, a pod nowe lasy wykupuje się nowe tereny a nawet państwo na to dotacje przeznacza.

Nie martw się.   🙂

Myślisz, że jeszcze myślą co zrobić z tą szachownicą? Może tak być. Na razie na papierze jest zapewne las. W twoich statystykach też.

24 minuty temu, Maju napisał:

Ani ja ani oni (wczoraj deklarowali to w TVP) nie z tych strachliwych.....spokojna twoja   🙂

Sam pisałeś, że się boisz. Już ci przeszło. Super.

29 minut temu, Maju napisał:

"Standardy" przyjęte przez was w wiadomym temacie tu się nie sprawdzają....gołosłowne, głupie wpisy choć tu sobie daruj   🙂

Jestem za. Ten niżej gołosłowny i głupi strasznie.

39 minut temu, Maju napisał:

To co zapowiedział (OBIECANKI) zacznie się powoli rozmijać z rzeczywistością, problem w tym że muszą bardzo szybko przejąć telewizję by nie dotarło do ludzi to co faktycznie będzie się działo.

A insynuując że PiS to samo zło, uzurpują sobie prawo do pozakonstytucyjnych i pozaprawnych działań i będą takie, będzie powolne wprowadzanie, ten quasi totalitaryzm muszą im jakoś "tłumaczyć" im w mediach.

Edytowane przez Piękny Stefan
13 godzin temu, xniwax napisał:

będzie z mównicy przez 100 dni mówił

Trzeba mu wtedy od razu przypomnieć kłamstwo o tych stu "konkretach" na te sto dni.....   🙂

11 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Karpiński może zostać europosłem. Takie procedury.

Pięknie zaorałeś się Stefanie, UE też zresztą....."procedury"    🙂

Gość zarzutami reprezentuje nas w UE, na posła a na wicemarszałka Witek się nie nadaje, ta której nikt wcześniej tak mocno nie krytykował by wotum nieufności jej postawić.....tak trzymaj.  :)

11 godzin temu, caleb66 napisał:

z celi do Brukseli

W tym samym czasie za lajka, polubienie czy podanie dalej spotu wyborczego wg. ich "procedur" można się nie tylko z immunitetem pożegnać, ale też z funkcją posła, gdy do głosu powrócą "niezależne sądy".
Ich Tuleja już zapowiada nowe "procedury", "standardy" insynuując że za "bezczynność" należy też karać.....idzie stare-nowe dużymi krokami!

20 minut temu, Zbig napisał:

Przestań pier****ć

Znane obrazki.....typowy, przewidywalny "argument" dla pewnych środowisk.....tak trzymać

21 minut temu, Zbig napisał:

Pomijam już kwestię, że polskie lasy to nie żadne lasy tylko głównie plantacje desek, realizujące funkcje ekologiczne lasu w znikomym zakresie.

To pomiń.....gołosłownego bełkotu wszystkim już dość

14 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Myślisz, że jeszcze myślą co zrobić z tą szachownicą?

Może czekają aż wyciętego drewna zrobisz sobie figury i zagrasz z nimi....pytaj Zbig on wie.   :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Teraz, Maju napisał:

Trochę chaotyczny wpis. Ale chyba expert od orki. Może ty pomóż tym leśnikom orać to będą szybciej te lasy z twoich statystyk lasami. Gdyż jak czytam procedury są takie:

"Do PE za Hetmana trafić powinna Joanna Mucha, lecz ona także została wybrana na posła do polskiego parlamentu. Następny w kolejności do mandatu europosła byłby Riad Haidar, polityk zmarł jednak w maju br. Ostatecznie mandat europosła przypada kolejnemu kandydatowi - właśnie Włodzimierzowi Karpińskiemu."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

14 minut temu, Maju napisał:
33 minuty temu, Zbig napisał:

Przestań pier****ć

Znane obrazki.....typowy, przewidywalny "argument" dla pewnych środowisk.....tak trzymać

Na nic innego nie zasługujesz.

17 minut temu, Maju napisał:

Gość zarzutami reprezentuje nas w UE, na posła a na wicemarszałka Witek się nie nadaje,

Witek na pewno, a jeżeli sąd potwierdzi zarzuty Karpińskiemu to też się nie nadaje.

15 minut temu, Maju napisał:
35 minut temu, Zbig napisał:

Pomijam już kwestię, że polskie lasy to nie żadne lasy tylko głównie plantacje desek, realizujące funkcje ekologiczne lasu w znikomym zakresie.

To pomiń.....gołosłownego bełkotu wszystkim już dość

Niewygodna prawda?  Ochroną przyrody na 1/4 powierzchni Polski zajmuje się monopolistyczny producent drewna pozostający poza jakąkolwiek merytoryczną kontrolą swoich poczynań.  Dziwna analogia do KRK, raczej nieprzypadkowo.  Za to wydajność z hektara jedna z najwyższych, nic dziwnego.

45 minut temu, Maju napisał:

Może czekają aż wyciętego drewna zrobisz sobie figury i zagrasz z nimi....pytaj Zbig on wie.   :)))

Ja? Chyba Chińczycy. Widzę że umiesz tylko przeczytać statystyki. Może rzeczywistość je dogoni i las będzie lasem.

53 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Witek na pewno, a jeżeli sąd potwierdzi zarzuty Karpińskiemu to też się nie nadaje.

Ale Mejza na posła (ich zdaniem) nadaje się jak najbardziej.

12 minut temu, Bobcat napisał:

Ale Mejza na posła (ich zdaniem) nadaje się jak najbardziej.

Mejza został uniewinniony i oczyszczony z zarzutów

I jest świetnym posłem

3 godziny temu, Maju napisał:

usiłują wskazać swojego nie zgadzając się na Witek. 

Trzeba chyba będzie zarządzić reasumpcję głosowania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
2 godziny temu, Maju napisał:

na wicemarszałka Witek się nie nadaje

Przecież już ci prezes wyjaśnił dlaczego nie została wybrana.

"Po prostu to jest przepaść kulturowa i sądzę, że ona uniemożliwiła wybór pani Witek, bo ona jest po prostu z innego świata, z innej kultury, tej wyższej, a oni są w tej niższej "

Jakie to proste.

25 minut temu, jezz napisał:

Przecież już ci prezes wyjaśnił dlaczego nie została wybrana.

"Po prostu to jest przepaść kulturowa i sądzę, że ona uniemożliwiła wybór pani Witek, bo ona jest po prostu z innego świata, z innej kultury, tej wyższej, a oni są w tej niższej "

Jakie to proste.

Partie koalicji większościowej powinny takie wypowiedzi kierować do prokuratury jako obrażanie wyborców. Ta dziś się tym nie zajmie? To się zajmie następna, po zmianie władzy.

3 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Trochę chaotyczny wpis. Ale chyba expert od orki. Może ty pomóż tym leśnikom orać to będą szybciej te lasy z twoich statystyk lasami. Gdyż jak czytam procedury są takie:

"Do PE za Hetmana trafić powinna Joanna Mucha, lecz ona także została wybrana na posła do polskiego parlamentu. Następny w kolejności do mandatu europosła byłby Riad Haidar, polityk zmarł jednak w maju br. Ostatecznie mandat europosła przypada kolejnemu kandydatowi - właśnie Włodzimierzowi Karpińskiemu."

Ukryta Zawartość

Stefanie Piękny nie oceniaj mnie według siebie. To co piszesz jest mi znane a zaoranie na czym innym polegało....ironii dotyczącej podwójnych standardów waszych idoli i Unii nie załapałeś.
Nie wiem czy jest sens ci to tłumaczyć.....ważne że inni załapali.    🙂

4 godziny temu, Maju napisał:

Sam pisałeś, że się boisz. Już ci przeszło. Super.

Tak boję się, boję się że znowu mnie nie zrozumiałeś.   🙂

Gość zarzutami reprezentuje nas w UE, na posła a na wicemarszałka Witek się nie nadaje,

Jak Karpińskiego uznają za więźnia politycznego to żaden sąd mu nie podskoczy.....zwłaszcza ten służalczy wobec UE, wasz.
A potem wystarczy zgoda UE na to by ktoś z zarzutami mógł pełnić funkcję posła.
A ekspert, pani profesor, "prawniczka przyznała, że takiej zgody ze strony PE z powodów politycznych wykluczyć nie można."

Można za laiki pozbawić immunitetu, można też dać swojemu immunitet nawet jak ma postawione zarzuty.....doktryna Neumana w UE też funkcjonuje.   🙂

🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

Ukryta Zawartość

Ci ludzie całkowicie stracili kontakt z rzeczywistością. 

Raptem wielki lament, że PiS jest traktowany tak, jak w latach 2015 - 2023 traktował opozycję. 

Pozdrowienia od Kalego.

Ukryta Zawartość

13 minut temu, Bobcat napisał:

Nowa prokuratura zajmie się obrażaniem wyborców.

Czyli po staremu, zamiast ścigać mafie paliwowe i vatowskie będą ścigać uczciwych ludzi i przedsiębiorców.

14 minut temu, Bobcat napisał:

A z PiS-em będziemy się obchodzić tak, jak zasługuje.

Za PiSem stoją jego wyborcy nie obrażaj ich po raz kolejny.

3 godziny temu, Meloman napisał:

Tak tylko dla przypomnienia:

Nie przypominaj tego co każdy wie, zapamiętaj że powtórzenia tego głosowania domagały się inne partie, z PO włącznie.
Tego na filmiku ci już nie pokazali.

"Podobna sytuacja miała miejsce wcześniej, przy 49. głosowaniu, gdy poseł Michał Szczerba trzykrotnie zgłaszał awarię"

Edytowane przez Maju

22 minuty temu, Maju napisał:

To co piszesz jest mi znane a zaoranie na czym innym polegało....ironii dotyczącej podwójnych standardów waszych idoli i Unii nie załapałeś.

Znowu nie przeczytałeś ze zrozumieniem... Mój post z Karpińskim był odpowiedzią na post naszego kochanego caleba  argumentującego ułaskawienie Kamińskiego przez Dudę. Uważaj z tym samozaoraniem, bo cię nie znajdą 🙂

Nie wiem czy jest sens ci to tłumaczyć.....ważne że inni załapali.    🙂

A widzisz. Ja ci wytłumaczyłem. Możesz ładnie podziękować 🙂 Inni załapali jak ty? Ci pisowcy...

Jak Karpińskiego uznają za więźnia politycznego to żaden sąd mu nie podskoczy.....zwłaszcza ten służalczy wobec UE, wasz.
A potem wystarczy zgoda UE na to by ktoś z zarzutami mógł pełnić funkcję posła.
A ekspert, pani profesor, "prawniczka przyznała, że takiej zgody ze strony PE z powodów politycznych wykluczyć nie można."

Można za laiki pozbawić immunitetu, można też dać swojemu immunitet nawet jak ma postawione zarzuty.....doktryna Neumana w UE też funkcjonuje.   🙂

"gołosłowie i głupoty"

32 minuty temu, caleb66 napisał:

Za PiSem stoją jego wyborcy nie obrażaj ich po raz kolejny.

Tobie nie przeszkadza obrażanie wyborców lewicy...

34 minuty temu, caleb66 napisał:

Czyli po staremu, zamiast ścigać mafie paliwowe i vatowskie będą ścigać uczciwych ludzi i przedsiębiorców.

Tak postępuje PiS...

2 minuty temu, papageno napisał:

Przecież to Niemcy. Tak orzekł Ukochany Przywódca. I to nie jest obraza.

I coś bredził o innej, niższej kulturze...

Pewnie coś pomylił (jak w przypadku Morawieckiego z Mazowieckim)...

Będzie kolejny sukces nabzdyczonych pisowców:

"Prawo i Sprawiedliwość nie będzie mogło wybrać swoich posłów i senatorów do nowej Krajowej Rady Sądownictwa - dowiaduje się Wirtualna Polska. W 2019 roku partia Kaczyńskiego nie pozwoliła żadnej innej partii wskazać swojego przedstawiciela. Posłów do Rady wskażą PO, Polska 2050 i Lewica".

Ukryta Zawartość

I tak trzymać, i jeszcze bardziej pokazywać pisowym, gdzie ich miejsce.

Ukryta Zawartość

20 minut temu, Piękny Stefan napisał:
41 minut temu, Maju napisał:

To co piszesz jest mi znane a zaoranie na czym innym polegało....ironii dotyczącej podwójnych standardów waszych idoli i Unii nie załapałeś.

Znowu nie przeczytałeś ze zrozumieniem... Mój post z Karpińskim był odpowiedzią na post naszego kochanego caleba 

Prosiłem, nie oceniaj spostrzegawczości innych według siebie.....skoro nie załapałeś to przypomnę i zwrócę uwagę, że mój post odnosił się do twojego, ale już nie musiał do wpisu celeba.

Przeczytaj to raz jeszcze, zrozum i nie dręcz mnie.....   🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.