Skocz do zawartości
IGNORED

Lista spełnionych obietnic PiSu

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, caleb66 napisał:

przekop mierzei wiślanej

Super. Ile morskich statków nim przepłynęło do morskiego portu w Elblągu?

10 minut temu, caleb66 napisał:

Przypomnij sobie bo chyba zapomniałeś o Programie Inwestycji Strategicznych z którego to było finansowane większość inwestycji lokalnych w tym drogi gminne i powiatowe, kasa na to w 90% z budżetu państwa.

Nie mówmy p tzw. Polskim Wale. Dobrze? Jego efekty kompletnie rozjechały się z założeniami.  Jak wpłynął na działalność firm? Wystarczy sięgnąć do statystyk.  Niepotrzebnie się pokłócimy... 

Ciągle wisisz dwa przykłady. 

7 minut temu, porlick napisał:

Super. Ile morskich statków nim przepłynęło do morskiego portu w Elblągu?

Przekop ma znaczenie strategiczne dla obrony granic i terytorium Polski, to jedyne połączenie pomiędzy Zatoką Gdańską, a Zalewem Wiślanym, spytaj Tuska czemu zrzekł się praw na rzecz kac*pów do żeglugi Cieśniną Pilawską

Wiem, pytałem caleb'a66

Teraz, caleb66 napisał:

Przekop ma znaczenie strategiczne

Jakie???

Łodzie podwodne, lotniskowce, czy co?

4 minuty temu, papageno napisał:

Odpowiadam:

Do morskiego portu w Elblągu nie przepłynął przekopem żaden statek morski.

Każdy Polak może sobie kupić jachcik i sobie popływać przez przekop, jesteś niewdzięczni 🤣

2 minuty temu, porlick napisał:

Wiem, pytałem caleb'a66

Jakie???

Zapominasz o nawodnych ołtarzach bojowych wyposażonych w militarne kropidła miotające. 

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Zapominasz o nawodnych ołtarzach bojowych wyposażonych w militarne kropidła miotające. 

No właśnie, przecież mobilne ołtarze polowe, to też pojawiły się za PiSu...

Edytowane przez porlick
3 minuty temu, porlick napisał:

Wiem, pytałem caleb'a66

Jakie???

Kup sobie globus Polski i zobacz jakie to ma znaczenie

Nie trzeba być geniuszem wystarczy spojrzeć

Teraz, caleb66 napisał:

Kup sobie globus Polski i zobacz jakie to ma znaczenie

W przeciwieństwie do was, ja używam mapy.

Polski globus to taki na którym Polska jest jedynym kontynentem na świecie 🤣

Tylko pisowiec może coś takiego wymyślić 🤭

Skromnie sie spytam -czy walka ze szkodnikiem zwanym kornikiem i wycinka znikomej ilości lasów też możemy zapisać na poczet "sukcesów" obecnej władzy...

Chciałbym mdodac że te chore drzewa były potem wysłane jako sabotaż do Chin ....a niech wróg sie teraz kornikiem martwi ...

3 minuty temu, asterix1 napisał:

Skromnie sie spytam -czy walka ze szkodnikiem zwanym kornikiem i wycinka znikomej ilości lasów też możemy zapisać na poczet "sukcesów" obecnej władzy...

Chciałbym mdodac że te chore drzewa były potem wysłane jako sabotaż do Chin ....a niech wróg sie teraz kornikiem martwi ...

Niechcący zdemaskowałeś kolejny przekręt PiS. Jeśli na rachunkach za to drzewo nie ma pozycji "białko kl.1 bez GMO", to za te korniki kasę przytulili..   Gdzie kasa za korniki się ja pytam ???!!!

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Ten kraj jednak nie zginie. No i obiecali bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne na podstawie polskiej rezydencji. Trochę to przypomina odśpiewanie polskiego hymnu po niemiecku ale obiecali 🙂

8 godzin temu, caleb66 napisał:

Przekop ma znaczenie strategiczne dla obrony granic i terytorium Polski, to jedyne połączenie pomiędzy Zatoką Gdańską, a Zalewem Wiślanym, spytaj Tuska czemu zrzekł się praw na rzecz kac*pów do żeglugi Cieśniną Pilawską

Jesteś moim ulubieńcem . Az takich głupot nawet ptezio nie serwuje .

Jak to ja o Tobie pisywalem??

Podtrzymuję

Pinokio zajumał i przepisał na żonę. 

3 minuty temu, jar1 napisał:

Miały być reparacje z Niemiec. I gdzie one?

Edytowane przez Ajothe
6 godzin temu, MV2 napisał:

Niechcący zdemaskowałeś kolejny przekręt PiS. Jeśli na rachunkach za to drzewo nie ma pozycji "białko kl.1 bez GMO", to za te korniki kasę przytulili..   Gdzie kasa za korniki się ja pytam ???!!!

Ty na kleszcze uważaj...

9 godzin temu, porlick napisał:
9 godzin temu, caleb66 napisał:

Przekop ma znaczenie strategiczne

Jakie???

Zważywszy, że zalew ma średnią głębokość 2,5 m, a w rejonie przekopu półtora, stawiałbym na mieliznowce podmulne.

18 godzin temu, Piękny Stefan napisał:
W dniu 20.10.2023 o 14:07, Maju napisał:

Nie odpowie, nie potwierdzi, "znawca" mocno zajęty odpowiadaniem takiemu samemu znawcy, w przerwie zajmuje się insynuacjami do mnie kierowanymi.....nie wie że na głupie teksty przestałem odpowiadać.

Właśnie czytam o

Dobrze  że czytasz, mam nadzieję że wreszcie ze zrozumieniem.....bo jakoś nie dotarło do ciebie jaki jest tytuł tematu w którym to piszesz.
A mogłeś skorzystać z bardziej właściwego dla tekstów jakie tu umieszczacie - "opozycja czyli obłęd", jakoś tak to szło.   

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

42 minuty temu, Maju napisał:

Dobrze  że czytasz, mam nadzieję że wreszcie ze zrozumieniem.....bo jakoś nie dotarło do ciebie jaki jest tytuł tematu w którym to piszesz.
A mogłeś skorzystać z bardziej właściwego dla tekstów jakie tu umieszczacie - "opozycja czyli obłęd", jakoś tak to szło.  

Masz rację Maju, ja również  zauważyłem, że temat dryfuje na "Sukcesy PiSu"...

Nikt owych "Spełnionych obietnic PiSu" nie może sobie przypomnieć.

Bo przecież są jakieś "Spełnione obietnice PiSu"?

Dlatego cieszę się, że zawitałeś i w końcu dasz się ubłagać pisząc w temacie. 

Jeśli jednak ze względów formalnych nie masz nic do napisania w temacie "Spełnione obietnice PiSu", pisz o "Sukcesach PiSu". 🙂

Śmiało. 🙂

Serduszko na zachętę 🙂

Edytowane przez cocacol
W dniu 21.10.2023 o 07:44, Maju napisał:

Hipokryto

Proszę nie przenosić standardów z wątku kościelnego.

Tu, w większości, dyskutują kulturalni ludzie.

Program willa+, całkiem udany.

22 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Ciekawe gdzie?

W budkach z kebabem?

Problem jest taki, że do normalnej roboty słabo się nadają. Może jako ciecie w tych willach+?

A w budkach z kebabem to jakaś nienormalna praca?

Zaczynają się tu zjawiać ci co potrafią dyskusję oprzeć na wyrwanym z kontekstu jednym słowie...."standardy"   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 minutę temu, Maju napisał:

Zaczynają się tu zjawiać ci co potrafią dyskusję oprzeć na wyrwanym z kontekstu jednym słowie...."standardy"   🙂

Nie zwracaj na nich uwagi. 

"Spełnione obietnice PiSu" :

10 minut temu, cocacol napisał:

temat dryfuje

Dawno przestałeś (bo w ogóle nie chciałeś) panować nad tym o czym i czy na temat tu się pisze.....oprócz słowa które tak tu zbulwersowało, należałoby dopisać znany zwrot "rżnięcie głupa" ale wiem że niektórych nakręconych sprowokuję by o Dąbrowie Górniczej zaczęli pisać.....reagują podobnie jak pies Pawłowa.....   🙂

Edytowane przez Maju

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.