Skocz do zawartości
IGNORED

Black okazja 2023.

Rekomendowane odpowiedzi

Cabasse Abyss

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

W dniu 23.11.2023 o 15:56, HTaudio napisał:

W HTaudio całosć promocji Black Friday

Nie rozumiem tej promocji BF.
BF polega chyba na tym, że cena jest o naście procent niższa niż zazwyczaj i jest konkurencyjna w porównaniu z innymi sklepami. Tutaj na szybko sobie sprawdziłem Onkyo 8720 i niemal wszędzie jest w cenie regularnej 3199 zł więc gdzie tu jakiś Friday?
Topping D90se wszędzie kosztuje podobnie a nawet taniej, słuchawki HiFiMan Sundara można kupić bez problemu o 100 zł taniej niż w HTaudio np. na Amazonie z darmową wysyłką czy w kilku innych polskich sklepach.
Toż to jakieś robienie klienta w przysłowiowego balona.
Nie rozumiem takiego zachowania - czy sprzedający myśli, że klienci nie mają dostępu do internetu, że nie porównują cen, że są naiwni?
BF to jest -30/40% od ceny jaką mają inne sklepy. Nazywanie czegoś wyprzedażą posiadając ceny jak wszędzie indziej (a nawet o zgrozo wyższe) jest czystym nadużyciem słownym.
BF nie jest obowiązkowy więc czasem lepiej w ogóle nie robić akcji niż narażać się na pośmiewisko.

Edytowane przez yayacek

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

1 godzinę temu, yayacek napisał:

Nie rozumiem tej promocji BF.
BF polega chyba na tym, że cena jest o naście procent niższa niż zazwyczaj i jest konkurencyjna w porównaniu z innymi sklepami. Tutaj na szybko sobie sprawdziłem Onkyo 8720 i niemal wszędzie jest w cenie regularnej 3199 zł więc gdzie tu jakiś Friday?
Topping D90se wszędzie kosztuje podobnie a nawet taniej, słuchawki HiFiMan Sundara można kupić bez problemu o 100 zł taniej niż w HTaudio np. na Amazonie z darmową wysyłką czy w kilku innych polskich sklepach.
Nie rozumiem takiego zachowania - czy sprzedający myśli, że klienci nie mają dostępu do internetu, że nie porównują cen, że są naiwni?
BF to jest -30/40% od ceny jaką mają inne sklepy. Nazywanie czegoś wyprzedażą posiadając ceny jak wszędzie indziej (a nawet o zgrozo wyższe) jest czystym nadużyciem słownym.
BF nie jest obowiązkowy więc czasem lepiej w ogóle nie robić akcji niż narażać się na pośmiewisko.

To proste.BF i wszelkie promocje polegaja na tym:

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, yayacek napisał:

Tak

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

10 godzin temu, Adam 38 napisał:

Co kupiliście dzisiaj? Ja cisnę w śnieżycę po żelazko Tefal. W promocji. Udany czarny piątek.

Szlifierkę kątową Bosch, pojechałem do Castoramy po kije bambusowe po pare PLN, z ciekawości wszedłem do działu narzędzi, zobaczyłem "produkt z gazetki" i kupiłem. 🙂

Edytowane przez MagneticFields
9 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

To proste.BF i wszelkie promocje polegaja na tym

Trochę dobrych cen jest. Mocne obniżki na wszystkie Arcamy czy Roksany. A z głośników prawie 50 % na Spendory. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

6 godzin temu, Adam 38 napisał:

Trochę dobrych cen jest. Mocne obniżki na wszystkie Arcamy czy Roksany. A z głośników prawie 50 % na Spendory. 

Widziałeś gdzieś dobrą przecenę na sa20? W UK jest za 499£, cena wręcz kosmiczna ale brak wysyłki do pl…

w większości sklepów zrobili tez sporą promocje na serie cxa od Cambridge. 

Edytowane przez JanJan
19 minut temu, JanJan napisał:

Widziałeś gdzieś dobrą przecenę na sa20? W

Aż tak niskiej u nas nie widziałem. Zadzwoń w poniedziałek do Audiotrendt i zapytaj o cenę. Powinniście się dogadać. Ewentualnie zapytaj w Instal Audio Konin.

17 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Niestety tak mysla. Mi ostatnio w jednym z "saloonow" hi-fi zaproponowano cene za kolumny 5200 zl, ktore jednoczesnie wystawione byly przez nich w internecie jako "poekspozycyjne" za 3900 zl. Juz nigdy sie u nich nie pokaze. Oplacalo im sie tak zaryzykowac jednorazowy zarobek dla zupelnego zniechecenia do korzystania z ich uslug?

20 minut temu, SZROT napisał:

Niestety tak mysla. Mi ostatnio w jednym z "saloonow" hi-fi zaproponowano cene za kolumny 5200 zl, ktore jednoczesnie wystawione byly przez nich w internecie jako "poekspozycyjne" za 3900 zl. Juz nigdy sie u nich nie pokaze. Oplacalo im sie tak zaryzykowac jednorazowy zarobek dla zupelnego zniechecenia do korzystania z ich uslug?

Tak-nie Ty to następny się trafi i kupi.
Tak-bo klientów jest dużo.Klient kupi i najczęściej tyle.
Poza tym co sprzedawcom zależy-to nie ich sklep-a premia może być ich.

Prowadzę własna firmę (w ogóle nie-audio),i mam negatywne zdanie na temat tego typu zachowań.
Bardzo negatywne.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, JanJan napisał:

Widziałeś gdzieś dobrą przecenę na sa20? W UK jest za 499£, cena wręcz kosmiczna ale brak wysyłki do pl…

w większości sklepów zrobili tez sporą promocje na serie cxa od Cambridge. 

Toż przecież w każdej rodzinie ktoś mieszka w UK 🙂

A tak na serio ja poprosiłem znajomego znajomego, kupiłem przez internet z wysyłką do niego, a później zamówiłem kuriera do PL. Całość operacji zajmuje 10 minut przy komputerze. A ... i to były  kolumny Tannoya, wież gabaryt spory. Z lekkim wzmacniaczem będzie o wiele łatwiej i bezpieczniej.

22 godziny temu, Adam 38 napisał:

Możemy prosić o linki?

18 minut temu, D4ncer napisał:

Możemy prosić o linki?

Już ceny podniesione albo paczki sprzedane, piątek się skończył, kto chciał ten z pewnością  kupił. 

gdyby ktoś polował na ma gold 100 to tutaj poniżej 6k za pare

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu popularny hi-endowy przetwornik. Za krótko i nie u siebie słuchałem ale grało OK.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 24.11.2023 o 15:47, Adam 38 napisał:

Co kupiliście dzisiaj? Ja cisnę w śnieżycę po żelazko Tefal. W promocji. Udany czarny piątek.

Ja akurat w sobotę, bo przespałem piątek 😄, co zrobić, tak wyszło - trymer do brody Babyliss i odkurzacz Dysona.

W dniu 25.11.2023 o 10:07, Adam 38 napisał:

Zapodaj linka do tych spendorów.

Polujemy ze znajomym.

21 godzin temu, Adam 38 napisał:

Już ceny podniesione albo paczki sprzedane, piątek się skończył, kto chciał ten z pewnością  kupił. 

Kurde!

7 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Z czym te Monitor Audio Gold 100 można porównać?? ( cena jest super ! ).

Jak one by się zgrały z Yamaszką A-S 1000??

Z elaciem vela czy kef R3 meta. Pytanie co znaczy porównać. One grają troszkę inaczej. W tej cenie to jest rewelacja. Myślę że z modelem 1000 byłoby całkiem ciekawie

Znajomy wziął cxn za 3200. Takiej ceny jeszcze nie widziałem

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Zapodaj linka do tych spendorów.

Polujemy ze znajomym.

Kurde!

Z elaciem vela czy kef R3 meta. Pytanie co znaczy porównać. One grają troszkę inaczej. W tej cenie to jest rewelacja. Myślę że z modelem 1000 byłoby całkiem ciekawie

Znajomy wziął cxn za 3200. Takiej ceny jeszcze nie widziałem

Witam,

cxn w cenie 3200 to cena niesamowita.

Ma on jednak kilka lat i nie wiadomo jak długo będzie wspierany.

Czy firma ca tak samo długo oferuje wsparcie jak bluesound?

Pozdrawiam

23 godziny temu, Adam 38 napisał:

Z całym szacunkiem, skoro o wyprzedażach wiedziałeś i nie wrzuciłeś tutaj linków, to lepiej o nich po prostu nie pisać i robić ludziom nadzieji.

Edytowane przez D4ncer
18 minut temu, D4ncer napisał:

Z całym szacunkiem, skoro o wyprzedażach wiedziałeś i nie wrzuciłeś tutaj linków, to lepiej o nich po prostu nie pisać i robić ludziom nadzieji.

Wszystkie promo były "jawne" na Ceneo, Allegro oraz stronach salonów audio przez cały piątek. Gdybyś był zainteresowany kupnem to w piątek w minutę byś znalazł. Jedyne co teraz znalazłem to jakieś "zrzuty cen z Whats App" z piątku od znajomych z forum AS. Możesz spróbować dzisiaj się nimi posiłkować  i zapytać czy Arcam SA30 w Q21 nadal do wyrwania za 7,5kzł bo za tyle stał w piątek. Nowe Arcamy Radia najlepsze ceny miały w Instal Audio Konin (również świetne ceny na "gramiaki) więc dzwoń tam i pytaj czy da się coś jeszcze zrobić. O Spendora pytaj w Audiotrendt (jeżeli jeszcze mają bo chyba już poszły). Miłego dnia i mam nadzieję, że dzisiaj uda Ci się wynegocjować piątkowe ceny (jeżeli sprzęt nie został już wykupiony).

Ukryta Zawartość

IMG-20231124-WA0005.jpg

IMG-20231125-WA0001.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Z czym te Monitor Audio Gold 100 można porównać?? ( cena jest super ! ).

Jak one by się zgrały z Yamaszką A-S 1000??

W życiu nie gra taki zestaw! Masakra, krew z uszu, zmęczenie słuchu po pół godziny. Wiem, bo sam taki zestaw lata temu popełniłem i to był błąd. MA to raczej z Nami lub Musical Fidelity. 

"Tynk pożera dźwięk" 747

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Co znaczy porównać? -> Jakiej klasy, z jakiej półki (nie cenowej 😉 ) to kolumny?

No właśnie tu kolega EmilioE twierdzi, że z Yamaszką słabo to gra i znalazłem w archiwum wątki, że Yamaha + MA to średnie połączenie.

Ale cenka super dobra na Goldy - kuszą strasznie!

6 godzin temu, sul76 napisał:

Witam,

cxn w cenie 3200 to cena niesamowita.

Ma on jednak kilka lat i nie wiadomo jak długo będzie wspierany.

Czy firma ca tak samo długo oferuje wsparcie jak bluesound?

Pozdrawiam

Dluzej. Stream magic był mega długo wspierany. Cxn pierwszej wersji chyba nadal jest.

Akurat Cambridge pod tym kątem może być określany jako wzór. Jak blusound.

6 godzin temu, D4ncer napisał:

No trochę tak wyszło. Tartaki byśmy te spendory 😞

4 godziny temu, Tweeter2016 napisał:

Co znaczy porównać? -> Jakiej klasy, z jakiej półki (nie cenowej 😉 ) to kolumny?

No właśnie tu kolega EmilioE twierdzi, że z Yamaszką słabo to gra i znalazłem w archiwum wątki, że Yamaha + MA to średnie połączenie.

Ale cenka super dobra na Goldy - kuszą strasznie!

Z silverami i niższe serie Yamahy tak. Ale goldy? Które są cieplejsze i wyższe Yamahy które są równiejsze? Nie firmami się sugerujemy tylko konkretnymi modelami.

2 godziny temu, LeonidK napisał:

Zagrają te Goldy 100 w bliskim polu w 11m2, czy zostać przy LS50 Meta?

Są na pewno mniej liniowe. Dla mnie bardziej atrakcyjne. Ciekawsze ,żywsze. Dla innego nie. 

3 godziny temu, JanJan napisał:

A mi udało się nabyć MA silver 100 za 2,6k od pary. Nie miałem ich w planach, ale chętnie potestuję, najwyżej odeśle. 

Gdzie? W tej cenie możesz odesłać do mnie:) 

Pozdrawiam.

13 godzin temu, wyspiarski napisał:

Gdzie? W tej cenie możesz odesłać do mnie:) 

Pozdrawiam.

Faktycznie kolejna rewelacyjna cena. Był link do nich?

49 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No też się nie doczekałem ;(

link do goldów podawałem, wisiały dobre kilka dni, chyba do środy. Silverow  nie linkowałem bo po zakupie oferta zniknęła, wnioskuje że nabyłem ostatnią pare. 

Btw. Silvery bardzo mi siadły, no nie spodziewałbym się, że ichniejsza jasna charakterystyka tak mi przypasuje. 

• Pokaż nowe odpowiedzi