Skocz do zawartości
IGNORED

TAF770ES czym zastąpić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Pany , od przynajmniej 17 lat sercem mojego stereo zarządza TA-F770ES i tak sie zastanawiam czym taki wzmaniacz mozna zastąpić ? 

w gre wchodza tylko stare klamoty z lat jak ten sony i wyzej tak do maks 2010 roku , muzyka to czysta elektronika w stylu Madis , Jarre , Vangelis , źrodło CD i Gramofon 

Głośniki Paradigm Studio 60V3 , nie żebym był nie zadowolony z Soniaka bo to kawał sprzęta ale wieje troche nudą  już , co może konkurować z tym wzmakiem ? 

https://www.audiostereo.pl/topic/165830-taf770es-czym-zast%C4%85pi%C4%87/
2 godziny temu, jacek99 napisał:

Onkyo M200 plus preamp 

Zapomnialem napisac przedzial cenowy maks w 2 tys zeby sie zmiescic podobna cenowa kategoria tego soniaka 2-3 tys maks

@Jorkers

Czy też masz Paradigmy Studio, jak autor wątku i słuchasz wyłącznie elektroniki ?

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Sony Ta-f777es

Sony Ta-f808es

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.“ —  George Orwell _______________________________________________________

Jak wymieniać to na coś dużo lepszego, miałem kiedyś też tego soniaka. Dalej obstaję przy Onkyo. Jak taniej to Onkyo M504. Trzeba trochę dołożyć do budżetu, ale warto!!!! 504 też miałem, pożądna maszyna. 

31 minut temu, audioburak napisał:

@Jorkers

Czy też masz Paradigmy Studio, jak autor wątku i słuchasz wyłącznie elektroniki ?

autor juz prawie odemnie kupował Accuphase juz prawieeee juz jechał i sie zesrał bo myślał ze mu sprzedam za 2 tys :-)))

42 minuty temu, Jorkers napisał:

Accuphase

Który model?

56 minut temu, jacek99 napisał:

Jak wymieniać to na coś dużo lepszego

⬇️

57 minut temu, Tajitsu napisał:

Sony Ta-f777es

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.“ —  George Orwell _______________________________________________________

13 godzin temu, arti_ napisał:

, co może konkurować z tym wzmakiem ? 

Wszystko 😁 i nie mówię ze złością. 

3 godziny temu, Jorkers napisał:

Zapomnialem napisac przedzial cenowy maks w 2 tys zeby sie zmiescic podobna cenowa kategoria tego soniaka 2-3 tys maks

Może teraz po nadmuchaniu "legendy".

1 godzinę temu, Jorkers napisał:

E207

Może dobrze ze nie dojechał, bo to taki ciepły kluseczek jak chyba większość Accu z tamtego okresu. Nie wiem jak jest teraz, ale doszły mnie słuchy że jest podobnie. Jak ktoś lubi takie brzmienie to ok. 

?👈

Ja bym dał szanse Kenwoodowi z lat 80 niedoceniany sprzęt dźwięk będzie szybszy bardziej przejrzysty i zwarty na basie, ale nadal naturalny na barwie takie coś będzie pasowało do muzyki elektorniki bardziej niż nieco ociężały Sony ES taki mi się wydaje, mogłbyś zestawić np model KA 1100D vs ten TA-F770ES Sony może dostać łupnia, albo jeszcze lepiej te z Sigma Drive KA 1000, KA 9X i nadal masz klimat klocków vintage skoro lubisz stare klamoty i nie są tak oklepane jak seria ES Sonego przez co ich ceny też są niższe.

Nieźle trzymie cenę chcą tyle samo, a nawet więcej gdy był nowy ok 3,5kzł ?? produkcja 2008r~2014r, ale też budowa na poziomie, a nie jakiś Nad C356...

Edytowane przez Dune
17 godzin temu, arti_ napisał:

iam czym taki wzmaniacz mozna zastąpić ? 

Może tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Tajitsu napisał:

Może tym:

Ukryta Zawartość

Dzięki Tajitsu za polecenie bo nie ukrywam że trochę z żalem się rozstaje ale cóż pewne okoliczności mnie zmuszają do jego sprzedaży. Naturalnie co do ceny możemy się jeszcze dogadać.

Ukryta Zawartość

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

4 godziny temu, arti_ napisał:

A co powiecie Pany na Yamahe AS1000 ? Ladnie to w srodku wyglada podobnie jak 770es kawal klamota , Jorkers pozdro sorry

Dość mocno zaznaczone skraje pasma. Super bas, detalicznosc. Ceny dziś z sufitu. 

?👈

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Dość mocno zaznaczone skraje pasma. Super bas, detalicznosc. Ceny dziś z sufitu. 

No wlasnie tak patrze na archiwalne dokumenty kiedy byla ta Yamaszka w sprzedazy to jest jakis szok wtedy kosztowala 3-3,5 a teraz od 3-4 ? W pewnym sensie juz lekko podjechany sprzecior :-)))

A-S1000 dobry wzmacniacz, solidnie zbudowany, trzeba doliczyć koszt serwisu selektora źródeł - standard w tym modelu. Denon PMA-1500/1510/1520AE - to samo.

NAD oraz Cambridge Audio do odrzucenia z miejsca przez parszywą budowę oraz jakość elementów.

Edytowane przez Marek.S
12 godzin temu, Tal napisał:

Dzięki Tajitsu za polecenie bo nie ukrywam że trochę z żalem się rozstaje ale cóż pewne okoliczności mnie zmuszają do jego sprzedaży. Naturalnie co do ceny możemy się jeszcze dogadać.

Do tego dochodzi fakt, że Ty również miałeś Ta-f770es. Co prawda nie w tym samym czasie co Musical, ale coś tam o różnicach pewnie możesz napisać 🙂 

12 godzin temu, rafal735r napisał:

+1

Rafał ma rację. 
Pamiętam, że model AS-2000 był w cenie nawet 2800Pln… na Allegro i Olx przed zwariowaniem rynku…

12 godzin temu, Marek.S napisał:

A-S1000 dobry wzmacniacz, solidnie zbudowany, trzeba doliczyć koszt serwisu selektora źródeł - standard w tym modelu. Denon PMA-1500/1510/1520AE - to samo.

NAD oraz Cambridge Audio do odrzucenia z miejsca przez parszywą budowę oraz jakość elementów.

Latka lecą i nawet w 20 letnich NADach nie trzeba wymieniać selektorów źródeł 😉

W dniu 25.12.2023 o 23:46, arti_ napisał:

Witam Pany , od przynajmniej 17 lat sercem mojego stereo zarządza TA-F770ES i tak sie zastanawiam czym taki wzmaniacz mozna zastąpić ? 

w gre wchodza tylko stare klamoty z lat jak ten sony i wyzej tak do maks 2010 roku , muzyka to czysta elektronika w stylu Madis , Jarre , Vangelis , źrodło CD i Gramofon 

Głośniki Paradigm Studio 60V3 , nie żebym był nie zadowolony z Soniaka bo to kawał sprzęta ale wieje troche nudą  już , co może konkurować z tym wzmakiem ? 

Poszukaj na rynku wtórnym NAD C356BEE po mojej modyfikacji. Do 2000 kupisz w idealnym stanie.

Nie wygląda jak Sony ale gra lepiej. 

10 minut temu, muda44 napisał:

Latka lecą i nawet w 20 letnich NADach nie trzeba wymieniać selektorów źródeł 😉

W starych 30letnich Accu czy Sansu również 😉

Wczoraj jednemu sprzedawcy napisalem ze proponuje mu cene jaka byla w czasach swietnosci Yamahy as1000 czyli 2699 taka oferte znalazlem w archiwum w jednym z warszawskich sklepow audio , ale mnie zbesztal z blotem ze co ja se mysle ze inflacja ze to unikat hahha ludzia sie w kbach poprzewracalo a Yamahe ma ustawiona na prawie 4 tys pln na glowke pada widze

Ta Yamaha to już vintage się robi unikat legenda takich już nie robią  hehhe, a tak na poważnie piękna pazerność tego sprzedawcy używają sobie ponad 10 lat i później chcą więcej jak za nowe... przeszedł chociaż jakiś przegląd ten As1100?

15 minut temu, Dune napisał:

Ta Yamaha to już vintage się robi unikat legenda takich już nie robią  hehhe, a tak na poważnie piękna pazerność tego sprzedawcy używają sobie ponad 10 lat i później chcą więcej jak za nowe... przeszedł chociaż jakiś przegląd ten As1100?

w temacie mowa o AS1000 , 1100 to nowszy odpowiednik i tu sie zgodzę z cenami to ludzie dzisiaj ześwirowali , i nie rusza typa jednego z drugim ze wisi mu to na olx czy alle.... drogo po 4 lata i nikt na to nie chce nawet spojrzeć , kiszą dalej za ceny z kosmosu , AS1000 to żadne wintage i nigdy nim nie będzie , do czasu vintage zdążą wyschnąć wszystkie kondensatory i selektory a później z górki cała reszta 

Edytowane przez Jorkers
1 godzinę temu, arti_ napisał:

Wczoraj jednemu sprzedawcy napisalem ze proponuje mu cene jaka byla w czasach swietnosci Yamahy as1000 czyli 2699 taka oferte znalazlem w archiwum w jednym z warszawskich sklepow audio , ale mnie zbesztal z blotem ze co ja se mysle ze inflacja ze to unikat hahha ludzia sie w kbach poprzewracalo a Yamahe ma ustawiona na prawie 4 tys pln na glowke pada widze

Unikat, których pełno na olx jak widać. 

?👈