Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, Edson napisał:

WOŚP to redystrybucja środków. Tyle jest warta ile wrzucą jej do kapelusza darczyńcy, nie ma tam żadnej szlachetności, z własnej kieszeni nikt z WOŚP nic nie kupił. 

Z góry przepraszam za bezpośredniość, ale ostatnio skomentowałem czyjś wpis, że jest chyba najgłupszym, który tu na Forum czytałem. Nie pamiętam o co chodziło, ale było naprawdę poniżej wszelkich poziomów głupoty. Twój idzie łeb w łeb z tamtym...

Mój głos traktuj jako polemikę z Twoim punktem widzenia w temacie wątku.

6 minut temu, jar1 napisał:

Ależ skąd. Ja bystry, gdzie tam.  Nie wiedziałem i trudno mi to sobie nawet wyobrazić, żeby to Owsiak był przyczyną całej ten nędzy w Polsce. 

Pamiętam, że niedawno pisałeś, że to wszystko wina Ukraińców.  Ale może pomyliłem osoby. Sorry, jeśli cię to dotknęło.

Owsiak miał  być remedium na ratowanie służby zdrowia w jej najbardziej palących miejscach. I OK, przyjmijmy, że kasa z tych zbiórek dawała szpitalom możliwość korzystania z nowoczesnej aparatury. Ale to było 25-30 lat temu. Czy obecnie Państwo Polskie nie dysponuje zasobami, aby takowy sprzęt zakupić i grzecznie podziękować Panu Jurkowi za lata owocnej pomocy? Trzeba dalej podtrzymywać wrażenie, że nie ma kasy, bieda i szpitale bez sprzętu? No bez przesady. 

Kuriozalną sytuacją jak wspomniałem jest to, że Państwo Polskie samo promuje WOŚP jako coś potrzebnego, a więc siebie stawia w roli nieudolnego podmiotu, który przez 33 lata nie może się uporać z naprawą służby zdrowia.

.

18 minut temu, Lumperator napisał:

Owsiak miał  być remedium na ratowanie służby zdrowia w jej najbardziej palących miejscach. I OK, przyjmijmy, że kasa z tych zbiórek dawała szpitalom możliwość korzystania z nowoczesnej aparatury. Ale to było 25-30 lat temu. Czy obecnie Państwo Polskie nie dysponuje zasobami, aby takowy sprzęt zakupić i grzecznie podziękować Panu Jurkowi za lata owocnej pomocy? Trzeba dalej podtrzymywać wrażenie, że nie ma kasy, bieda i szpitale bez sprzętu? No bez przesady. 

Kuriozalną sytuacją jak wspomniałem jest to, że Państwo Polskie samo promuje WOŚP jako coś potrzebnego, a więc siebie stawia w roli nieudolnego podmiotu, który przez 33 lata nie może się uporać z naprawą służby zdrowia.

Zapaść w naszej służbie zdrowia to temat bezkresny od wielu wielu lat. Piszesz słusznie o sytuacji, której wszyscy byśmy sobie życzyli, ale jak widać nie idzie za dobrze. Nie bez kozery teka ministra zdrowia jest w Polsce od zawsze najbardziej kłopotliwą i wymagającą. Dlatego też, trzeba się cieszyć, że są ludzie, którzy pracują w WOŚP i ci, którzy chcą pomagać i wspierać WOŚP, która w realny sposób zasila polską służbę zdrowia i pomaga w realizacji jej zadań. A tego co postulujesz, to życzę każdemu z nas!

Tymczasem zachęcam do wspólnego grania i pomagania 🙂 

26 minut temu, Lumperator napisał:

Czy obecnie Państwo Polskie nie dysponuje zasobami, aby takowy sprzęt zakupić i grzecznie podziękować Panu Jurkowi za lata owocnej pomocy?

No nie wiem,  może masz rację, W końcu przez ostatnie osiem lat Polska pod rządami polskiej prawicy zrobiła ogromny krok do przodu, po tym jak przed tym stała na skraju przepaści.

14 minut temu, jar1 napisał:

No nie wiem,  może masz rację, W końcu przez ostatnie osiem lat Polska pod rządami polskiej prawicy zrobiła ogromny krok do przodu, po tym jak przed tym stała na skraju przepaści.

W Polsce na przestrzeni ostatnich 35 lat prawica nigdy nie rządziła. Pisowcy to centro-lewica schowana pod płaszczykiem pesudo-patriotycznych hasełek i wciskania ludziom kitu nt suwerenego państwa.

.

31 minut temu, Lumperator napisał:

W Polsce na przestrzeni ostatnich 35 lat prawica nigdy nie rządziła. Pisowcy to centro-lewica schowana pod płaszczykiem pesudo-patriotycznych hasełek i wciskania ludziom kitu nt suwerenego państwa.

Jezzziuuu. No nie wiedziałem. Ale jaja. PiS to lewaki? Sami się nazwali Zjednoczona Prawica przecież.

Jeszcze mie tak dawno tak było:

"PiS jest uznawane za najbardziej prawicową partię w Polsce, za najbardziej lewicową Polacy uznają Lewicę - wynika z sondażu Kantar Public. Zdaniem badanych Porozumieniu, Konfederacji i Kukiz’15 "bliżej jest do centrum".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
16 minut temu, jar1 napisał:

Jezzziuuu. No nie wiedziałem. Ale jaja. PiS to lewaki? Sami się nazwali Zjednoczona Prawica przecież.

Jeszcze mie tak dawno tak było:

"PiS jest uznawane za najbardziej prawicową partię w Polsce, za najbardziej lewicową Polacy uznają Lewicę - wynika z sondażu Kantar Public. Zdaniem badanych Porozumieniu, Konfederacji i Kukiz’15 "bliżej jest do centrum".

Ukryta Zawartość

Nie lewaki, tylko centro-lewica. Odróżniaj. A co jakaś grupka sondażowa myśli (o ile cokolwiek myśli), mało mnie interesuje.

Ukryta Zawartość

.

3 minuty temu, Lumperator napisał:

Nie lewaki, tylko centro-lewica. Odróżniaj. A co jakaś grupka sondażowa myśli (o ile cokolwiek myśli), mało mnie interesuje.

Jak ktoś ma dwie lewe ręce to jeszcze nie powód aby go zaliczać do lewicy.

7 minut temu, Lumperator napisał:

Nie lewaki, tylko centro-lewica

Aha, centro-lewica . A gdzie jest t prawica?

Edytowane przez jar1
32 minuty temu, jar1 napisał:

Na pewno nie tam gdzie jest socjal. 

.

2 godziny temu, Lumperator napisał:

Trafna uwaga. Nie wszyscy to widzą. 😉

59 minut temu, Lumperator napisał:

Nie lewaki, tylko centro-lewica. Odróżniaj.

Ale Ty wkurzasz tych lewaków.
A może prawaków...sam już nie wiem na których się kreują. wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0012.gif

Godzinę temu, jar1 napisał:

A to nie wiesz że skrajna prawica = skrajna lewica ?

Pojęcia prawicy lewicy współcześnie nie mają żadnego sensu. Różnice to czysty marketing . Każdy polityk co innego mówi, co innego robi i co innego myśli.

Jak klasyczny komunista 😄

23 minuty temu, bum1234 napisał:

Pojęcia prawicy lewicy współcześnie nie mają żadnego sensu

Też tak sądzę. O wiele sensowniejszy wydaje mi się podział na etatystów i wolnościowców.   

4 godziny temu, Lumperator napisał:

wychodzi na to, ze nadal tkwimy we wczesnych latach 90-tych.

Przecież Owsiak to esencja lat 90'. To jest "Zatrzymane w czasie". Dlatego jego kres powoli nadchodzi. W pale się nie mieści że ten przekrętas jeszcze funkcjonuje w XXIw!

4 godziny temu, Lumperator napisał:

Owsiak miał  być remedium na ratowanie służby zdrowia w jej najbardziej palących miejscach.

Nigdy nie miała być. To taka "kręcioła" społeczno-medialna jak gazeta wyborcza czy tvn które miały robić ludziom wode z mózgów. Przecież ludzie wtedy byli bez kasy więc datki były nieporównywalnie mniejsze niż teraz.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Wielgucki już po wizycie u Stanowskiego: 

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Już ponad 200k wyświetleń po czterech godzinach. W tym przypadku akurat ilość przechodzi w jakość.

13 godzin temu, jar1 napisał:

Słuchając wypowiedzi Pana Premiera i kandydata Rafała, to... szukaj tam! 🤣😂😅

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

13 godzin temu, electro napisał:

Święty Juras i jego coroczny cyrk. Podziwiam ludzi, którym się chce robić z siebie szympansa i uczestniczyć w tym idiotyźmie. 

No to jest w tym kraju i na świecie ładne parę milionów ludzi, których podziwiasz 🙂

A Ciebie?

Podziwia ktoś?

18 godzin temu, bum1234 napisał:

Pojęcia prawicy lewicy współcześnie nie mają żadnego sensu. Różnice to czysty marketing . Każdy polityk co innego mówi, co innego robi i co innego myśli.

UK jest tego bardzo dobrym przykładem.

4 godziny temu, juro napisał:

No to jest w tym kraju i na świecie ładne parę milionów ludzi, których podziwiasz 🙂

A Ciebie?

Podziwia ktoś?

Tak.
Ja.
A Ciebie?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

23 godziny temu, electro napisał:

Święty Juras i jego coroczny cyrk. Podziwiam ludzi, którym się chce robić z siebie szympansa i uczestniczyć w tym idiotyźmie. 

Nie twoja sprawa, nie twój interes, ale obrazić trzeba, wszyscy co dają to szympansy, a ci co dają na Rydzyka to kto? Małpy człekokształtne? Nie interesuje mnie na co dajesz swoje pieniądze i odpier... się ode mnie, bo to moja prywatna sprawa. 

W dniu 22.01.2025 o 23:33, Yodzisław napisał:

Wielgucki już po wizycie u Stanowskiego: 

A dzisiaj Juras "chory":  

Ukryta Zawartość

I jeszcze taka sprawa... 

Ukryta Zawartość

I cyk ! 3 lata w zawiasach bo guru poczuł się zagrożony 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Tyle, ile trzeba. Polska ma obowiązek wspominać swoich pomordowanych synów. A gdybym był polskim podatnikiem to dużo chętniej bym płacił na imprezy smoleńskie niż na milionera św. Jurasa.
W normalnych krajach dobroczynność polega na tym, że ze swojego majątku daję na potrzebujących. W Polsce dobroczynność polega na trzepaniu hajsu od naiwnych. Nasze państwo stoi na głowie. ****, **** i kamieni kupa.

1 godzinę temu, GB napisał:

chętniej bym płacił na imprezy smoleńskie

Mam autorów bezwartościowych wpisów przeniesionych do ignorowanych i siłą rzeczy ich wpisów nie widzę, dopóki, ktoś ich nie zacytuje (słabość funkcjonalna forum, bo uważam, że jak chcę kogoś ignorować, to w cytatach też tych treści nie powinienem widzieć).

Tak stało się w przypadku przywołanego powyżej cytatu i coś mnie zainteresowało.

Co to są mianowicie "imprezy smoleńskie" i dlaczego ludzie się na nie dokładają z własnych pieniędzy? Pytam poważnie. Nigdy się z tym nie spotkałem. Bo chyba nie o słynne miesięcznice tutaj chodzi?

Licytować! 🤣

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.