Skocz do zawartości
IGNORED

Chwalipost - podziel się swoją radością

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, il Dottore napisał:

Ochnik jest nie do zarąbania. Skóra starzeje się w ładny, naturalny sposób i gdyby nie fakt, że trzeba ją w ręku targać i ślady psich zębów to dalej bym spokojnie używał. Tym bardziej, że wystarczy nawoskować czy użyć jakiegoś psikacza do skóry i jest jak nowa. Ale śladów pogryzienia spray czy wosk nie załatwi.

Jeszcze kiedyś ochnik produkował w Polsce. Teraz tylko projekt Polski, a produkcja już nie pamiętam. Mam dwie kurtki, ale tylko wiszą w sumie. Szkoda ze przenieśli produkcję. Widać koszty... 

I w ogóle produkuja już wszystko. I z jakością tych szmat różnie już bywa. 

?👈

18 godzin temu, rafal735r napisał:

Jeszcze kiedyś ochnik produkował w Polsce. Teraz tylko projekt Polski, a produkcja już nie pamiętam. Mam dwie kurtki, ale tylko wiszą w sumie. Szkoda ze przenieśli produkcję. Widać koszty... 

Ochnik, to powoli marka marketowa się robi, jeśli chcesz coś polskiego na topie to Kazar.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 9.08.2024 o 17:57, rafal735r napisał:

Produkcja w Chinach.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

3 minuty temu, electro napisał:

Produkcja w Chinach.

Połowa świata w Chinach, albo Malezji produkuje. Jest wielka różnica w produkcie _wyprodukowanym_ w Chinach, a Chińskim. To mało kto rozróżnia. Jeśli jakość produktów Ochnika spada to dlatego, ze oni tak żądzą, takie oszczędności w materiałach poczynili i taką produkcje zlecają Chińczykom, a Chińczycy to tak robią.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Są ładne torby produkowane w Polsce, np. Sobczuka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_0599.webp

IMG_0598.webp

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

5 minut temu, mirfak napisał:

Ukryta Zawartość

Taki staruszek wpadł mi na rękę.

Jak ktoś znajdzie mojego Atlantica,co go zostawiłem na lotnisku w Dublinie-dajcie znać.

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Jak ktoś znajdzie mojego Atlantica,co go zostawiłem na lotnisku w Dublinie-dajcie znać.

Będę pamiętał :-)

Wysłane z Commodore 64

----------------

34 minuty temu, jarekb napisał:

nie ma takiego miasta jest Dęblin ,Dąbki ,  🙂

Hahaha,
racja!!!
🙂
Zrobiłes mi wieczór-powrót do przeszłości!
Dziękuję!!!

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Mój najnowszy nabytek - parowóz Pm-2 od Roco. Przepiękny. I starodawny wagon pasażerski. Też od Roco.

Ukryta Zawartość

Compress_20240823_114939_9675.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, papageno napisał:

Mój najnowszy nabytek - parowóz Pm-2 od Roco. Przepiękny. I starodawny wagon pasażerski. Też od Roco.

Ukryta Zawartość

Jaka to skala kolejki?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 minut temu, papageno napisał:

Ukryta Zawartość

Fajny,no no no....
No i troche grosza kosztuje...🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

27 minut temu, jar1 napisał:

Jaka to skala kolejki?

H0. Przepraszam za pomyłkę. Pm-2 jest od Piko. 

Ten jest od Roco - nowość 2024, Ty-2.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez papageno
Godzinę temu, jar1 napisał:

No, to już salon potrzebny. 😉

Miałem TT.

Na tegoroczne Walentynki żona kupiła mi zabawkową, analogową lokomotywkę, gdyż widziała, że nieustannie oglądam parowozy i makiety. I tak stał sobie parowozik jakiś czas na biurku, bez torów nieboga, aż kobiecisko spytało, czy on będzie jeździł. No będzie, ale tory i zasilacz należy zakupić. No to kup - rzecze ona. No to kupiłem kółko torów i prosty pikowski zasilacz. Rozłożyłem na dywanie i lokomotywka w kółko sobie jeździła. A żona na to: I co, będzie tak w kółko jeździła? Psy też były zbulwersowane, że coś im po podłodze porusza się. Ja na to: Można zbudować makietę. To zbuduj. Ale dużo miejsca zajmie - odparłem. Jak dużo? - pytała. No trochę - odpowiedziałem. Ułożyłem na podłodze papierowe szablony torów, rozjazdów, żeby zobaczyła. Mówi, że to nie za dużo. To zacząłem w garażu budować podstawę pod makietę. I tu się przeraziła: Jakie to wielkie, a do mebli nie będzie pasowało, a kto to będzie sprzątał? I takie tam podobne. Ale słowo się rzekło, budowa ruszyła. No i nie wiedziała, że ta jej lokomotywka, niewątpliwie dar z serca, ma się nijak do obecnych sterowanych cyfrowo modeli. I rzecz jasna do realnych kosztów takiej zabawki. Ale zbudowałem. Mam 7 lokomotyw, dwadzieścia parę wagonów i sobie żongluję składami. Trochę hałasują, a dym z kominów nieprzyjemnie pachnie. Ale taka była kolej mojego dzieciństwa. I teraz mam ją w domu w miniaturze.

P.S. TT miałem w liceum. Odkupiłem od kumpla, któremu ojciec przywiózł z NRD i mu się znudziła.

7 minut temu, papageno napisał:

Na tegoroczne Walentynki żona kupiła mi zabawkową, analogową lokomotywkę, gdyż widziała, że nieustannie oglądam parowozy i makiety. I tak stał sobie parowozik jakiś czas na biurku, bez torów nieboga, aż kobiecisko spytało, czy on będzie jeździł. No będzie, ale tory i zasilacz należy zakupić. No to kup - rzecze ona. No to kupiłem kółko torów i prosty pikowski zasilacz. Rozłożyłem na dywanie i lokomotywka w kółko sobie jeździła. A żona na to: I co, będzie tak w kółko jeździła? Psy też były zbulwersowane, że coś im po podłodze porusza się. Ja na to: Można zbudować makietę. To zbuduj. Ale dużo miejsca zajmie - odparłem. Jak dużo? - pytała. No trochę - odpowiedziałem. Ułożyłem na podłodze papierowe szablony torów, rozjazdów, żeby zobaczyła. Mówi, że to nie za dużo. To zacząłem w garażu budować podstawę pod makietę. I tu się przeraziła: Jakie to wielkie, a do mebli nie będzie pasowało, a kto to będzie sprzątał? I takie tam podobne. Ale słowo się rzekło, budowa ruszyła. No i nie wiedziała, że ta jej lokomotywka, niewątpliwie dar z serca, ma się nijak do obecnych sterowanych cyfrowo modeli. I rzecz jasna do realnych kosztów takiej zabawki. Ale zbudowałem. Mam 7 lokomotyw, dwadzieścia parę wagonów i sobie żongluję składami. Trochę hałasują, a dym z kominów nieprzyjemnie pachnie. Ale taka była kolej mojego dzieciństwa. I teraz mam ją w domu w miniaturze.

P.S. TT miałem w liceum. Odkupiłem od kumpla, któremu ojciec przywiózł z NRD i mu się znudziła.

No,i to jest prawdziwa pasja.
Brawo!

7 minut temu, papageno napisał:

TT miałem w liceum

Ehh,ja też miałem TT kiedyś,kilka wagoników torów,ale fajne czasy były....

6 minut temu, Pseudodrummer napisał:

ale fajne czasy były....

Siła sentymentów i miłość do parowozów wygrały. Na stare lata spełniło się moje pragnienie. Mogę godzinami przyglądać się modelom.

Niestety padło mi cyfrowe sterowanie rozjazdów, dekodery się rozprogramowały i za nic nie chcą trzymać zadawanych wartości. Jedno zwarcie i padła cała makieta. Na szczęście dekodery parowozów są w miarę stabilne i po takiej awarii dość łatwo można je ponownie zaprogramować. Dlatego też zacząłem budowę analogowego pulpitu do sterowania rozjazdami. Będzie trochę kabli, przełączników, diod, rezystorów, zasilaczy i innych dupereli. I znowu będę lutował, choć tego nie cierpię. Ale jak mus, to mus.

My, kolejarze parowi szerokotorowi, jesteśmy twardzi.

Godzinę temu, papageno napisał:

Ja kupiłem kiedyś w Centralnej Składnicy Harcerskiej

Budynek_przy_ul._Marsza%C5%82kowskiej_82

Przez długie lata podstawowe źródło zaopatrzenia dla modelarzy i młodych majsterkowiczów. CSH posiadała 15 oddziałów terenowych. Słynna była witryna Domu Handlowego „Harcerz”[1] przy ulicy Marszałkowskiej 82/84 w Warszawie, w której można było oglądać ogromną, działającą makietę kolejki elektrycznej.

Ukryta Zawartość

J

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

Ukryta Zawartość

Compress_20240823_114939_9675.thumb.jpg.1ce46bc84576a75524467fa7da08d621.jpg

Robi wrażenie

Wysłane z Commodore 64

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

----------------

4 godziny temu, papageno napisał:

Mam 7 lokomotyw, dwadzieścia parę wagonów i sobie żongluję składami.

A w Koszalinie, staraniem miejscowych miłośników kolei, odrestaurowano wąskotorową lokomotywę parową i latem są kursy do Rosnowa nad jezioro przez piękną okolicę. Duża atrakcja dla dzieci.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

35 minut temu, il Dottore napisał:

A w Koszalinie, staraniem miejscowych miłośników kolei, odrestaurowano wąskotorową lokomotywę parową i latem są kursy do Rosnowa nad jezioro przez piękną okolicę. Duża atrakcja dla dzieci.

A W Rosnowie jest zabytkowa elektrownia wodna ,nieduża ale i tak czuć elektryczność w powietrzu jak chodzi , byłem widziałem 

• Redaktorzy
W dniu 15.08.2024 o 14:20, electro napisał:

Są ładne torby produkowane w Polsce, np. Sobczuka.

Skoro było o torbach, to ja wrzucę o plecakach. Produkcja w Polsce, we Wrocławiu. Pan Piotr kontynuuje "dzieło" swojego ojca, który w 1984 roku zapoczątkował historię firmy od gięcia aluminiowych rurek do stelaży plecaków. Bardzo duży asortyment. Materiały użyte do budowy z najwyższej półki. Cordura 500D/1000D czynią plecaki niezniszczalnymi.

Mam trzy modele Wisport Sparrow. Prezentowany na zdjęciu to 30-litrowa trzecia wersja Sparrow 303 w kolorze Olive Green.

Ukryta Zawartość

IMG_20240824_102551.jpg

IMG_20240824_102613.jpg

IMG_20240824_102617.jpg

IMG_20240824_125104.jpg

IMG_20240824_125116.jpg

IMG_20240824_171853.jpg

IMG_20240824_171852.jpg

IMG_20240825_101439.jpg

Screenshot_2024-08-25-10-03-31-723_com.google.android.youtube-edit.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Mieli kiedyś bardzo udany model miejsko trekingowy Canyon 28L. Aktualnie już chyba nieprodukowany. Patrząc na ich aktualną ofertę poszli w stronę militarno-survivalową. 

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

39 minut temu, kangie napisał:

Produkcja w Polsce, we Wrocławiu.

Mój typ to ten - zakochałem się! 😄 Mam nadzieję że cena obejmuje i granatnik. 🙂

Ukryta Zawartość

A na poważnie - ja szukałem małego i lekkiego plecaka na rower i kupiłem Deuter Trans Alpine 24l, ale poprzedni model, bo IMO dużo ładniejszy od aktualnego, który wydaje mi się być nieco bez wyrazu. Na szczęście wówczas na rynku egzystowały 2 modele, stary i nowy i można było sobie wybierać. 

Mój jest taki:

akcesoria_plecaki_i_buklaki_deuter_trans

A nowy model wygląda tak: IMO zbyt miejski, zbyt gładki, zbyt ugrzeczniony

big_Deuter-Trans-Alpine-24-lapis-navy-pl

A żona ma Ospreya Sirrus 24 - plecak ponoć specjalnie dostosowany do anatomii kobiet.

osprey-sirrus-24-summit-blue-backpack.jp

Osprey_Aug23-Sirrus_24_S17_SideBack_Summ

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

16 minut temu, Stream napisał:

Aerodynamiczny😉

Dla płaskich kobiet?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 2 tygodnie później...

Idzie jesień to kupiłem nowe buty. Bardzo designerskie! 🙂

adi3.jpg

adi1.jpg

W dniu 23.08.2024 o 15:13, papageno napisał:

I teraz mam ją w domu w miniaturze.

Piękne ciuchcie.

Ja mam za oknem.🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.