Skocz do zawartości
IGNORED

Transport plików za około 10tys. Co po auralic.

Rekomendowane odpowiedzi

Tam jest szczelinowy napęd TEAC i służy tylko do rippowania, proszę czytać uważniej essewissa

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

48 minut temu, Piopio napisał:

Bo to nie CD a ripper 😉 Napęd DVD 😉 

cd też są dzisiaj na modyfikowanych napędach dvd więc to niczego nie zmienia, można mieć i kulturalny napędu i ripera.

29 minut temu, Lencoman napisał:

Tam jest szczelinowy napęd TEAC i służy tylko do rippowania, proszę czytać uważniej essewissa

cokolwiek szczelinowego nawet do ripowania dyskwalifikuje dla mnie sprzęt. W tanim Eversolo możesz podłączyć kulturalny napęd i też zgrać na wewnętrzny dysk.

6 minut temu, essewissa napisał:

cd też są dzisiaj na modyfikowanych napędach dvd więc to niczego nie zmienia, można mieć i kulturalny napędu i ripera.

cokolwiek szczelinowego nawet do ripowania dyskwalifikuje dla mnie sprzęt. W tanim Eversolo możesz podłączyć kulturalny napęd i też zgrać na wewnętrzny dysk.

Na szczęście dla twoich dylematów, nie ty jesteś autorem tematu i nie do ciebie kierowana była moja info.

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

30 minut temu, Lencoman napisał:

Na szczęście dla twoich dylematów,

ja nie mam dylematów, pisze tylko, że szczelinowy to syf.

W dniu 28.10.2024 o 21:24, staropolanka2000 napisał:

Tak się składa, że kierunkowość bezpiecznika również ma znaczenie. Czasem jest tak, że bezpiecznik ma podobny lub większy wpływ niż kabel zasilający. 😉

jak ustalić tą kierunkowość? Zaintrygowałeś mnie tym stwierdzeniem. Muszę wyjąć bezpiecznik aby sprawdzić czy są oznaczenia.

Tak się składa, że kierunkowość bezpiecznika również ma znaczenie.

Tak, szczegolnie przy pradzie zmiennym. Wystarczy go obracac 50 razy w sekundzie i juz wszystko pasuje

Czasem jest tak, że bezpiecznik ma podobny lub większy wpływ niż kabel zasilający.

W ten wiekszy wplyw nie wierze, ale w podobny, czyli zadny
6 minut temu, xajas napisał:

Tak, szczegolnie przy pradzie zmiennym.

Prąd przemienny.. ale L i N są zawsze w tym samym miejscu czyż nie?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, tymek napisał:

jak ustalić tą kierunkowość?

Słuchasz, odwracasz i znowu słuchasz. Cała filozofia. 😉

Dzień bez muzyki dniem straconym.

• 2 miesiące później...

Ja mam na odsłuchach Auralic Aries S1 i powiem, że buty mi spadły....jak to fantastycznie gra!

Reszta toru to IfI IDSD Pro Signiature plus IfI ICAN Pro Signiature i słuchaweczki Hifiman He1000SE.

Niebawem będę też miał Lumina U2, zobaczymy kto wygra w zestawieniu.

Dla mnie jedynym minusem Ariesa S1 to że jest to duży klocek i ledwo mieści mi się na biurku.

Reszta to miód i orzeszki, wykonanie, obsługa no i dźwięk ! Nie sądziłem że transport może wprowadzić takie ( dobre ) zmiany w dźwięku. A wisienką na torcie to obiecana cena w granicach 8.000,- przez lokalnego sprzedawcę.

23 minuty temu, Dziad Borowy napisał:

że buty mi spadły....

A ja już wyrosłem z takich gwałtownych uniesień. Wolę usiąść wygodnie w fotelu z kubkiem ulubionej herbaty, posłuchać muzyki i trzeźwo ocenić co słyszę, jak słyszę i czy odpowiada mi ta forma przekazu. Spadanie butów, zbieranie szczęk z podłogi, banany na twarzy. Przepraszam ale to mało poważne 

Godzinę temu, Dziad Borowy napisał:

Ja mam na odsłuchach Auralic Aries S1 i powiem, że buty mi spadły....jak to fantastycznie gra!

Reszta toru to IfI IDSD Pro Signiature plus IfI ICAN Pro Signiature i słuchaweczki Hifiman He1000SE.

Niebawem będę też miał Lumina U2, zobaczymy kto wygra w zestawieniu.

Dla mnie jedynym minusem Ariesa S1 to że jest to duży klocek i ledwo mieści mi się na biurku.

Reszta to miód i orzeszki, wykonanie, obsługa no i dźwięk ! Nie sądziłem że transport może wprowadzić takie ( dobre ) zmiany w dźwięku. A wisienką na torcie to obiecana cena w granicach 8.000,- przez lokalnego sprzedawcę.

poszukaj lepiej, znajdziesz w okolicy 7k jak się postarasz.

Daj znać jak wypada vs Lumin 🙂 sam jestem ciekaw bo tez bede szukał transportu w okolicy wlasnie 10k ~~ a tutaj jest i auralic s1, lumin d3, audiolab 9000n etc.

51 minut temu, Ghotti napisał:

bo tez bede szukał transportu w okolicy wlasnie 10k

Tylko po co ? Z izolacją galwaniczną USB każdy transport po USB gra tak samo. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 minut temu, Piopio napisał:

Czyli wystarczy Munich m1t? Np? Po i2s też ? 

Edytowane przez Ghotti
13 minut temu, Piopio napisał:

A jak ktos nie korzysta z usb?

Godzinę temu, Ronaldo9 napisał:

A jak ktos nie korzysta z usb?

To ma kłopot 😉 I spore wydatki. 

Godzinę temu, Ghotti napisał:

I2S nie testowałem. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Kuki12325 napisał:

NIE GRA TAK SAMO.

Nie grają - miałem kilkanaście różnych transportów po USB i każdy grał praktycznie inaczej... izolację testowałem na lapku i usbridge i efekt mnie nie zachwycił oględnie mówiąc...

aktualnie najlepsze granie jakie chyba kiedykolwiek miałem to po I2S...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

12 minut temu, Piopio napisał:

I2S nie testowałem. 

Ok ja korzystam z  ebu i chciałbym wiedzieć jaki w tym kłopot???tak na poważnie 

8 minut temu, marcinmarcin napisał:

Nie grają - miałem kilkanaście różnych transportów po USB i każdy grał praktycznie inaczej... izolację testowałem na lapku i usbridge i efekt mnie nie zachwycił oględnie mówiąc...

aktualnie najlepsze granie jakie chyba kiedykolwiek miałem to po I2S...

U mnie z izolacją wszystkie grają tak samo dobrze. 

22 minuty temu, Piopio napisał:

Przypomnijcie mi proszę jakie interfejsy stosuje się w stacjonarnych studiach nagraniowych?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

10 godzin temu, rochu napisał:

Przypomnijcie mi proszę jakie interfejsy stosuje się w stacjonarnych studiach nagraniowych?

Chodzi Ci o interfejsy (urządzenia) czy o interfejsy do interfejsów?

Można zerknąć w sklepie jak są podzielone - typowe amatorskie tu rządzi USB - łatwo zapiąć do kompa i zapisać nagranie z mikrofonu/instrumentu. Potem są inne rozwiązania.

Ja kiedyś używałem nawet Focusrite Claretta jako daca (nie był zły w swojej cenie). Ale jednak odsłuch przy interfejsie to zazwyczaj drugorzędna kwestia, ważniejsza jest jakość wejść analogowych, a nie wyjścia na głośniki... (choć zazwyczaj jest co najmniej ok).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 17.01.2025 o 11:34, Ghotti napisał:

Nie. 

A @Piopio ma. fiksum dyrdum na punkcie izolacji.... 

W dniu 17.01.2025 o 13:00, marcinmarcin napisał:

aktualnie najlepsze granie jakie chyba kiedykolwiek miałem to po I2S

tez tak mialem gdy gral m1t, teraz Aries S1 po usb poprzewracal do gory nogami moje teorie... 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

20 minut temu, Mikelas76 napisał:

tez tak mialem gdy gral m1t, teraz Aries S1 po usb poprzewracal do gory nogami moje teorie... 

W zasadzie prawie zawsze tak się dzieje gdy przesiada się na wyższą półkę sprzętową. Tak można niemal bez końca. Dlatego warto w pewnym momencie powiedzieć sobie "stop" i zacząć cieszyć się tym, co się ma. Chyba, że ktoś ma nieograniczone środki finansowe i zmiany sprzętu traktuje jako zabawę. Mi więcej radochy sprawia poszukiwanie i kupowanie ciekawych płyt 

26 minut temu, Mikelas76 napisał:

A @Piopio ma. fiksum dyrdum na punkcie izolacji.... 

Bo to tanie rozwiązanie a znacząco poprawia jakość transportów USB. 

Chyba nie muszę dodawać, że wielu producentów stosuje już izolację galwaniczną w swoich produktach. Jeszcze chwila i będzie to standard. 

2 minuty temu, piotrek7 napisał:

W zasadzie prawie zawsze tak się dzieje gdy przesiada się na wyższą półkę sprzętową.

W przypadku transmisji USB i zastosowania izolacji galwanicznej USB nie ma znaczenia z jakiej półki jest transport. Brzmienie ZAWSZE będzie takie same. Różnice będą w funkcjonalności. 

8 godzin temu, Piopio napisał:

Chyba nie muszę dodawać, że wielu producentów stosuje już izolację galwaniczną w swoich produktach.

No i moja podwojna izolacja galwaniczna firm chyba uznanych w swiecie audio jak Auralic i Denafrips. jest dla Ciebie niewystarczajaca i niekoszerna 🤭.

Takze tyle z tych twoich teorii. 

Ja juz twoje wpisy traktuje czysto humorystycznie. Juz mnie nawet nie denerwuja. Tym bardziej bawi mnie twoja wybiorczosc, ta izolacja WOW, tamta BEE... 

Ogarnij sie Piopio 😂😂😂

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Gość

(Konto usunięte)
10 godzin temu, Piopio napisał:

Bo to tanie rozwiązanie a znacząco poprawia jakość transportów USB. 

Chyba nie muszę dodawać, że wielu producentów stosuje już izolację galwaniczną w swoich produktach. Jeszcze chwila i będzie to standard. 

W przypadku transmisji USB i zastosowania izolacji galwanicznej USB nie ma znaczenia z jakiej półki jest transport. Brzmienie ZAWSZE będzie takie same. Różnice będą w funkcjonalności. 

JEST WYRAŹNA RÓŻNICA MIĘDZY TRANSPORTAMI PO ZASTOSOWANIU IZOLACJI USB. NIE BĘDZIE ZAWSZE TAKIE SAME.

3 godziny temu, Kuki12325 napisał:

JEST WYRAŹNA RÓŻNICA MIĘDZY TRANSPORTAMI PO ZASTOSOWANIU IZOLACJI USB. NIE BĘDZIE ZAWSZE TAKIE SAME.

A może chcesz się założyć o kilka tysięcy, że w ślepym teście nie rozróżnisz transportów jak zastosujemy izolację galwaniczną USB ? Zrobimy jawny test - będą świadkowie. 

@Mikelas76 wchodzisz w to ?

Raz na zawsze ktoś udowodni swoją rację. Albo ja albo Wy.

4 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Tym bardziej bawi mnie twoja wybiorczosc, ta izolacja WOW, tamta BEE... 

Założę się, że izolacja działa idealnie. Tylko Tobie się wydaje, że są różnice w brzmieniu.

Edytowane przez Piopio

Gość

(Konto usunięte)
43 minuty temu, Piopio napisał:

A może chcesz się założyć o kilka tysięcy, że w ślepym teście nie rozróżnisz transportów jak zastosujemy izolację galwaniczną USB ? Zrobimy jawny test - będą świadkowie. 

@Mikelas76 wchodzisz w to ?

Raz na zawsze ktoś udowodni swoją rację. Albo ja albo Wy.

Założę się, że izolacja działa idealnie. Tylko Tobie się wydaje, że są różnice w brzmieniu.

Ja już robiłem i mam wnioski. Szkoda mi mojego cennego czasu dla Ciebie.

1 godzinę temu, Piopio napisał:

🤣🤣🤣

Testowałem izolację Topping HS02. Działa.

Ale moim zdaniem kastruje brzmienie tak że staje się ono zbyt analityczne, może i bez zakłóceń, ale mnie bardziej odpowiada bez izolacji.

Mój wniosek jest taki,  że może jest tak,  że izolacja działając "wysterylizuje" brzmienie,  zrobi "urawniłowkę" tak,  że rzeczywiście każdy transport cyfrowy zagra tak samo - i tu może @Piopio ma rację.

Tylko, czy o to chodzi ?

Moim zdaniem nie. Ten "czysty" dźwięk za izolacją nie musi oznaczać najlepiej. Przynajmniej nie dla każdego.

• Pokaż nowe odpowiedzi