Skocz do zawartości
IGNORED

Transport plików za około 10tys. Co po auralic.

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, piotrek7 napisał:

No jasne. Nie czytać tekstu tylko to, co jest między wierszami. Czyli co, odstępy? To może lepiej wziąć pustą kartkę i samemu zapełnic ją sobie treścią? A z "testów" oglądam sobie zdjęcia. Na czytanie między wierszami i domyślanie się, co autor miał na myśli szkoda mi czasu 

Bardzo dobrze, więcej czasu stracisz jeżdżąc po kraju i słuchając w przypadkowych konfiguracjach domyślając się jak może zagrać w dobrej konfiguracji

Za tym remis

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, ASURA napisał:

Bardzo dobrze, więcej czasu stracisz jeżdżąc po kraju i słuchając w przypadkowych konfiguracjach domyślając się jak może zagrać w dobrej konfiguracji

Za tym remis

A z jakiego powodu mam jeździć po kraju w celu słuchania przypadkowych konfiguracji? Wolę usiąść w swoim domu na fotelu i posłuchać jakiejś płyty. Słuchanie sprzętów to nie jest moje hobby. 

16 godzin temu, Mikha'el napisał:

Mam transport i DAC, który "on" testował i jego spostrzeżenia pokrywają się z moimi odczuciami.

Moze nie badz taki enigmatyczny i napisz wprost co jak gdzie i kiedy.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

W dniu 23.10.2024 o 23:59, partick napisał:

Ok. Z tym że, podążając za wpisem założyciela wątku, na początku jest Squeezebox Touch jako transport.

Też mam. Mam też Yamahę NP-S303 - jako transport. Obydwa transporty po koaksialu.

I co decyduje o brzmieniu? DAC.

Będziesz w tej niewiedzy do czasu aż sprawdzisz coś wyższej klasy.

Miałem squezebox przy okazji miałem najwyższego arcama jako cd wiec sobie sprawdziłem obydwa jako transport na dac northstar 192. Z cd było sporo lepiej.

dopiero auralic jako transport zagrał jakoś sensownie. Dlatego niżej już nie schodzę bo nie ma sensu.

Ale chęć słuchania streamingu tidal i plików zadecydowała w przeciwnym wypadku łatwo było by kupić bardzo dobry cd za mniejsze pieniądze.

Przy okazji mój sotm już gra ok problemem okazał się kabel zasilający po prostu miałem zwykły najtańszy wpialem coś porządniejszego co mi się napatoczyło i góra się otwarla.

Do czego to doszło trzeba będzie jeszcze kablami się bawić.

Na razie najlepszy transport jaki miałem lepszy od aries g1 czy lumin u2 mini.

troche go odpracuje kablami i filtrami i na razie spokój ewentualnie lepszej klasy kolumny poszukam. Coś ze starszych hiend.

chwilowy brak działalności w audio.

Miałem squezebox przy okazji miałem najwyższego arcama jako cd wiec sobie sprawdziłem obydwa jako transport na dac northstar 192. Z cd było sporo lepiej.

Moim zdaniem, na sprzęcie który podałeś w swoim profilu, to akurat niewiele można usłyszeć. Ale to Twoja kasa, dla mnie transport to tylko transport. Brzmienie jest w DAC.

No offense, of course.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

1 godzinę temu, partick napisał:

Moim zdaniem, na sprzęcie który podałeś w swoim profilu, to akurat niewiele można usłyszeć. Ale to Twoja kasa, dla mnie transport to tylko transport. Brzmienie jest w DAC.

No offense, of course.

To by tłumaczyło, dlaczego koledzy kupują transporty i budują komputery za kilkadziesiąt tysięcy. Wszystko to zbytek. 😜

Dzień bez muzyki dniem straconym.

1 godzinę temu, partick napisał:

dla mnie transport to tylko transport. Brzmienie jest w DAC.

Jasne 🙂

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

2 godziny temu, partick napisał:

No offense, of course.

Mam tam jakiś sprzęt w profilu? 

To nawet nie wiedziałem muszę zaktualizować bo nie wiem kiedy to robiłem. Nie zdziwię się jak okaże się że z 10 lat temu. 

Wieczorem zajrzę co tam jest. 

3 godziny temu, partick napisał:

No offense, of course.

To jest nieprawda. Transport ma duże znaczenie tak samo duże jak dac. 

Edit już sprawdziłem. 

Aktualizacja 2012 także 12 lat temu. 

Nic z tego już nie posiadam. 

Mam sansui 907, focal temptation lepsza wersja na kewlarach chorda qutest i sotm ultra neo. 

W planach znana kolumn.

chwilowy brak działalności w audio.

5 minut temu, antymalkontent napisał:

Nie zdziwię się jak okaże się że z 10 lat temu

Fakt, przydałoby się posprzątać ten śmietnik 😀

na sprzęcie który podałeś w swoim profilu, to akurat niewiele można usłyszeć.

Mam sansui 907, focal temptation lepsza wersja na kewlarach chorda qutest i sotm ultra neo. 
W planach znana kolumn.

I to jest słuszna koncepcja.

Oczywiście, że DAC ma ogromny wpływ na brzmienie ( nie wiem czy to najlepsze określenie ), ale jeśli wszystkie transporty brzmią dla Ciebie tak samo, to gratuluję... powinien Ci wystarczyć najtańszy transport No Name z promocji w Lidlu. W transportach CD różnice są podobnie bardzo znaczące. Nie wierzysz.. zapraszam... jeśli nie usłyszysz różnicy miedzy transportem Esoteric, a CEC CD2N ( ten aktualnie do oddania)  podłaczonymi do tego samego DAC to czas na badanie słuchu. Różnice między tymi transportami są u mnie większe ( oba grają wybornie) niż między dwoma DAC.

ale jeśli wszystkie transporty brzmią dla Ciebie tak samo, to gratuluję... powinien Ci wystarczyć najtańszy transport No Name z promocji w Lidlu. W transportach CD różnice są podobnie bardzo znaczące. Nie wierzysz.. zapraszam... jeśli nie usłyszysz różnicy miedzy transportem Esoteric, a CEC CD2N ( ten aktualnie do oddania)  podłaczonymi do tego samego DAC to czas na badanie słuchu. Różnice między tymi transportami są u mnie większe ( oba grają wybornie) niż między dwoma DAC.

Zauważyłeś, że mieszasz odtwarzacz CD z transportem plików?

Oczywiście, że DAC ma ogromny wpływ na brzmienie

DAC to brzmienie.

4 minuty temu, partick napisał:

Zauważyłeś, że mieszasz odtwarzacz CD z transportem plików?

DAC to brzmienie.

Niczego nie mieszam. Napisałem zarówno o transportach plików , jak i o transportach CD. W obu różnice potrafią być ogromne. 

Posłuchaj dobrych transportów ( w zależności co Ci bardziej odpowiada ...plików czy CD) to sam się pośmiejesz ze swoejego twierdzenia, że transport nie ma znaczenia. 

Niczego nie mieszam. Napisałem zarówno o transportach plików , jak i o transportach CD. W obu różnice potrafią być ogromne. 
Posłuchaj dobrych transportów ( w zależności co Ci bardziej odpowiada ...plików czy CD) to sam się pośmiejesz ze swoejego twierdzenia, że transport nie ma znaczenia. 

Ok, spoko. Przecież nie musimy się zgadzać.

Są ludzie, słuchający na stare lata kierunkowości bezpieczników... I niech sobie słuchają

4 minuty temu, partick napisał:

Są ludzie, słuchający na stare lata kierunkowości bezpieczników... I niech sobie słuchają

Tak się składa, że kierunkowość bezpiecznika również ma znaczenie. Czasem jest tak, że bezpiecznik ma podobny lub większy wpływ niż kabel zasilający. 😉

W dniu 28.10.2024 o 10:12, antymalkontent napisał:

Do czego to doszło trzeba będzie jeszcze kablami się bawić

Nie zazdroszcze Tobie bo lepiej nie słyszeć. Szczęśliwi i zamożniejsi ktorzy sluchali i nie uslyszeli 😉

W dniu 28.10.2024 o 15:25, partick napisał:

dla mnie transport to tylko transport. Brzmienie jest w DAC

Chcialbym zeby tak bylo kolega, niestety transport robi roznice. W dobrze dobranym systemie zmiana transportu robi tak slyszalna roznice, ze nie ma odwrotu. Niestety.

19 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Tak się składa, że kierunkowość bezpiecznika również ma znaczenie. Czasem jest tak, że bezpiecznik ma podobny lub większy wpływ niż kabel zasilający

Jak wy mnie "denerwujecie" tymi bezpiecznikami 😉

Naprawde kiedys kupie jakies i sprawdze.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

Jak wy mnie "denerwujecie" tymi bezpiecznikami

Sorki. 😜

Ja myślę nad tymi co Czarek podlinkował, srebrnymi z USA. Jeszcze nie zebrałem się w sobie, bo zamówiłem w niedzielę komplet wtyków xlr i rca, żeby zrobić podmiankę w interkonektach, a potem chcę zamówić zasilacz na Sigmie 11 z dwoma trafami pod dwa różne napięcia i bezpieczniki muszą zaczekać. 😉

Edytowane przez staropolanka2000

Chcialbym zeby tak bylo kolega, niestety transport robi roznice. W dobrze dobranym systemie zmiana transportu robi tak slyszalna roznice, ze nie ma odwrotu. Niestety.

Dobry system zaczyna się od kolumn, sorry.

15 minut temu, partick napisał:

Dobry system zaczyna się od kolumn,

No pozwole sobie przez chwileczke byc zadufanym pyszałkiem:

MAM TAKIE 😁😁😁

Edytowane przez Mikelas76

No pozwole sobie przez chwileczke byc zadufanym pyszałkiem:
MAM TAKIE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ile sobie za nie winszują?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

18 minut temu, partick napisał:

Dobry system zaczyna się od kolumn, sorry.

dodam jeszcze, że w ... odpowiednim pomieszczeniu.

🙂 

Muszę przewietrzyć mój system…

53 minuty temu, partick napisał:

Ile sobie za nie winszują

Takie pytania to do nich kieruj. Kazdy projekt jest troche inny, kazdy chce cos innego, ceny sie zmieniaja... 

2 godziny temu, pmcomp napisał:

dodam jeszcze, że w ... odpowiednim pomieszczeniu.

🙂 

To tym razem ja będę nieskromny ...mam takie 😀🙃

I o ile kolumny, które mam obecnie też spełniają moje oczekiwania, to tu się może coś zmienić kiedyś,  ale pomieszczenie zrobione raz, a dobrze jest może najważniejszym i trwałym elementem "zestawu audio". Wszystkim polecam. 

Takie pytania to do nich kieruj.

Zapytałem z ciekawości. Mnie zmiana kolumn nie grozi.

10 godzin temu, carlos med napisał:

pomieszczenie zrobione raz, a dobrze jest może najważniejszym i trwałym elementem "zestawu audio"

Pełna zgoda, ja dopieszczalem swoj salon do osiagniecia punktu wrzenia w kontaktach z małżonką. Niestety kompromisy nie pozwalaja na zrealizowanie 100% pomyslów 😉

Pełna zgoda, ja dopieszczalem swoj salon do osiagniecia punktu wrzenia w kontaktach z małżonką. Niestety kompromisy nie pozwalaja na zrealizowanie 100% pomyslów
Ja mam to samo

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Ostatnio słuchałem u znajomego transportu plików, który jest roon core, a nazywa się 432 Evo, ja słuchałem wersji Standard. Fenomenalny dźwięk, masa możliwości zmiany stroju w locie nie tylko na 432hz ale także wiele innych, mechanizm Teaca, który rippuje i otagowywuje zrzucane płyty, oraz dysk SSD 2TB. Przede wszystkim jednak gra. Używkę da się kupić w określonym budżecie.

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

3 minuty temu, essewissa napisał:

napęd szczelinowy.

Bo to nie CD a ripper 😉 Napęd DVD 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi