Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski - kandydat KO
      18
    • Karol Nawrocki - kandydat PiS
      18
    • Sławomir Mentzen - Konfederacja
      8
    • Magdalena Biejat - Lewica
      2
    • Grzegorz Braun - KKP
      21
    • Szymon Hołownia - Polska 2050
      1
    • Marek Jakubiak - WR
      1
    • Joanna Senyszyn - niezależna
      1
    • Artur Bartoszewicz - niezależny
      1
    • Krzysztof Stanowski - niezależny
      3
    • Adrian Zandberg - Razem
      1

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 17.05.2025 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, gałąż napisał:

Sprawe nie Pani doktor rozdmuchała, tylko Braun za co niebawem odpowie.

Fajty są takie że to było chciane dziecko które miało takie wady że zgodnie z prawem i wiedzą lekarską aborcja powinna być zrobiona pół roku wcześniej ale trafiła kobieta na lekarza, który lekarzem być nie powinien ponieważ sumienie mu nie pozwala właściwie wykonywać zawodu i trwało to do 9 miesiąca.

Dziecko po porodzie mogło przeżyć kilka godzin czy kilka dni.

Jak myślisz matce łatwiej przeżyć ból związany ze stratą ciąży, czy narodzonego dziecka.

To może teraz Braun też powinien ufundować taką szkołe 😁 wdł Twoje teorii powinien.

A Ty co o tym myślisz, usunięcie z łona w pełni rozwiniętego dziewięciomiesięcznego dziecka matka przeżyła z mniejszym bólem? Nie miała po tym wyrzutów sumienia?

15 minut temu, rafal735r napisał:

A skąd te info o otrzymywaniu Stanowskiego przez PiS? Masz jakieś faktury czy kwity od służb specjalnych tuska? 

Po co mi służby skoro informacja jest jawna hajs lał Jaszcząb Glapiński. 

15 minut temu, TomekL3 napisał:

A Ty co o tym myślisz, usunięcie z łona w pełni rozwiniętego dziewięciomiesięcznego dziecka matka przeżyła z mniejszym bólem? Nie miała po tym wyrzutów sumienia?

Moim zdaniem podkreślam moim zdaniem, matka która nie rodzi, nie tuli dziecka po porodzie przeżywa to mniej, co nie znaczy że mało przeżywa podczas przerwania ciąży.

Znam kobiety które straciły ciążę, i znam matki które straciły dzieci.

31 minut temu, rafal735r napisał:

otrzymywaniu Stanowskiego

Niestety Stanowski czy chce czy nie, gra przeciwko Braunowi, takie są fakty i tego nikt nie zmieni, on może sam popierać Brauna, ale rolę jaką ma taką ma.

Wszyscy tzw niezależni prawicowi kandydaci to jednostki mające rozmienić poparcie dla Brauna na drobne, z Mentzenem na czele.

Przykro mi.

Prawda jest bolesna.

Ciekaw jestem prawdziwego wyniku Reżysera po wczorajszym zwycięstwie w "debacie".

19 godzin temu, gałąż napisał:

A Braun to chory psychicznie wariat !

Nie, to cwany ruski agent. Raczej nie podejrzewam go o chorobę psychiczną, to celowe działanie.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

3 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Mentzen przegrał, tym atakiem na Nawrockiego, liczył że coś zyska, jakąś część jego elektoratu, ale efekt jest odwrotny i to jemu spadło najwięcej. 

Mentzen zawarł z Dudą porozumienie. Nie atakował Nawrockiego. Duda pewnie obiecywał mu, że nie poprze Nawrockiego. Mentzen nie jest idiotą. Zależało mu na tym by dowieźć jak najlepszy wynik, który podniesie jego rangę w Konfederacji i ewentualną siłę przetargową na przyszłość. Jednak Duda nie dotrzymał słowa. Gdy wyszła sprawa przejętego mieszkania, Mentzen uderzył w rewanżu. Być może miał też nadzieję, iż jego notowania wzrosną. Ale musiał też zdawać sobie sprawę, że już nie ma szans dogonić kandydata PiS. Za to zwrócił uwagę swoich wyborców, że Nawrocki to kmiot bez kultury, zdolny do obrzydliwych rzeczy. Po pierwszej turze wyborcy Mentzena prędzej zostaną w domu, niż zagłosują na Nawrockiego (nie wszyscy rzecz jasna). W ten sposób Mentzen wpłynął na główny nurt polityczny i pokazał pisowcom, że jednak bardziej opłacałoby się go szanować.

Przykro mi.
Prawda jest bolesna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, cortes napisał:

Wiecie jakie korzenie ma Grzegorz Braun?

Ajajaj co to sie wyrabia?
Bardzo niedobra,Polak,i jeszcze wiara i to katolicka?

Ajajaj,
To bardzo niedobra i niepotrzebna kandydat jest,bardzo zła.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

21 minut temu, 747 napisał:

Ciekaw jestem prawdziwego wyniku Reżysera po wczorajszym zwycięstwie w "debacie".

Prawdopodobnie będzie podobnie jak z georgescu w rumunii
W sondażach 1-2%,w i turze.....

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 godziny temu, burz napisał:

Ktoś może władać językami obcymi, a francuskim w szczególności… Ale to ubodło prawaków!!

To typowa, polska mentalność: ktoś nie może mieć lepiej, niż oni sami. A że ledwie radzą sobie z językiem ojczystym (efekty widzimy nader często na forum), to każdy, kto umie coś więcej, z automatu jest znienawidzony.

2 godziny temu, stench napisał:

Dziwi natomiast zarządzanie i zachowanie rządów Europy i części Ameryki północnej zbudowanej na anglosaskiej strukturze ponieważ tu można zaobserwować na podstawie danych statystycznych i piramidy wiekowej ewidentną depopulację ludności , którą można określić jako "białą".

Nikt tak skutecznie nie zniechęcił mnie i mojej żony do posiadania potomka jak PiS do spółki z kościołem.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

9 minut temu, zetempowiec napisał:

Mentzen zawarł z Dudą porozumienie

Kto wierzy Dudzie-sam sobie szkodzi.

3 minuty temu, d-t-x napisał:

Nikt tak skutecznie nie zniechęcił mnie i mojej żony do posiadania potomka jak PiS do spółki z kościołem.

Jednak Bóg istnieje!

• Moderatorzy
2 godziny temu, soundchaser napisał:

W necie taka informacja krąży przedstawiona przez niejaką Annę Kanigowską:.

Zakładam, że ta informacja jest prawdziwa ( od AK).

Dla mnie głównym clou jest utrzymanie i dostęp do mieszkania przez Pana Jerzego co ma miejsce i powiedzmy dostęp do opieki (co też ma miejsce).

Ważny jest też kontekst wcześniejszego życia i obecnej demencji. Pozostałe sformułowania z umowy wynikają z żądania dla kompletności dokumentu przez urząd ale nie precyzują szczegółów lub narzucają pewne sformułowania

Nie jest sprecyzowane czy opieka to własne, stałe zaangażowanie czy dopilnowanie by strona (Jerzy) nie wylądował na przysłowiowym bruku i miał zapewnione podstawowe warunki do życia. Dla mnie posiada wymaganą opiekę jakiej potrzebuje osoba w stanie demencji. Niestety czasem starsi lub chorzy ludzie z powodów zdrowotnych muszą korzystać z różnego rodzaju domów starców lub opieki.

Uważam, że założenia umowy zostały zrealizowane.

15 minut temu, d-t-x napisał:

Ja w takiej sytuacji zastanowiłbym się czy jeśli chcę mieć dziecko to nie migrować w miejsce, które mi odpowiada.

Nie zrezygnowałbym z dziecka z powodu Kaczyńskiego czy księdza.

Ale teraz Premierem jest Tusk więc możecie nadgonić prokreacyjne opóźnienie.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

42 minuty temu, 747 napisał:

Niestety Stanowski czy chce czy nie, gra przeciwko Braunowi, takie są fakty i tego nikt nie zmieni, on może sam popierać Brauna, ale rolę jaką ma taką ma.

Wszyscy tzw niezależni prawicowi kandydaci to jednostki mające rozmienić poparcie dla Brauna na drobne, z Mentzenem na czele.

Przykro mi.

Prawda jest bolesna.

Mnie akurat nic nie boli, ale chyba Mentzen wystartował pierwszy? Nawet Brauna jeszcze mało kto brał pod uwagę że w ogóle wystartuje. I jak się okazało że jednak startuje to Braunowi się wtedy zarzucało że nie potrzebnie odbierze głosy Mentzenowi. Także chyba chronologia coś nie w te stronę. 

?👈

• Moderatorzy
21 minut temu, d-t-x napisał:

ci nie przeszkadza.

Przeszkadza. Zgłosiłem by rozstrzygnął inny moderator.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

21 minut temu, d-t-x napisał:

Nikt tak skutecznie nie zniechęcił mnie i mojej żony do posiadania potomka jak PiS do spółki z kościołem

PiS winny że dzieci nie macie? 🤣🤣🤣 Tego to jeszcze nie słyszałem. Przystanek ci chłopie odjeżdża już. 

?👈

1 minutę temu, rafal735r napisał:

PiS winny że dzieci nie macie? 🤣🤣🤣 Tego to jeszcze nie słyszałem. Przystanek ci chłopie odjeżdża już. 

Ja tam popieram decyzję kolegi.
Niech nie ma jak pis przeszkadza.

To postawa godna naśladowania i bardzo propolska i patriotyczna.
🙂

Jestem zdania,że osoby myślące podobnie jak Natalia Przybysz zawsze powinny mieć za ciasne mieszkania.

3 godziny temu, stench napisał:

na podstawie danych statystycznych i piramidy wiekowej

Siła poprzez dyscyplinę wspiera budowy i konstrukcje.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, gałąż napisał:

To może teraz Braun też powinien ufundować taką szkołe 😁 wdł Twoje teorii powinien.

Nie obrażaj Żydów! Przecież ci, którzy mordowali Polaków, w rodzaju Wolińckiej, Szechtera, Salomona Morela czy ostatnio sławnego w niesłanie Schnepfa - większość z nich wyjechała. Ci, którzy pozostali, zmienili nazwiska na bardziej polskie, i do takich szkół nigdy się nie będą przyznawać i je omijać. Część z nich nazwisk nie zmieniła, tak jak Schnepf, Hummer czy Bauman - czuli się przedstawicielami rasy panów, którzy są nietykalni - swoich dzieci i wnuków też tam nie poślą, bo ich teraz kształcą poza Polską. 
Reszta, która pozostała, nic sobą nie znaczy, więc chwali się, że są Żydami, bo to jest jedyny wyróżnik, który niczym tatuaż wyróżnia ich z szarego tłumu. A oni się do żadnych szkół w Polsce nie nadają.

5 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Ja tam popieram decyzję kolegi.
Niech nie ma jak pis przeszkadza.

To postawa godna naśladowania i bardzo propolska i patriotyczna.
🙂

Jestem zdania,że osoby myślące podobnie jak Natalia Przybysz zawsze powinny mieć za ciasne mieszkania.

Od półtora roku PO rządzi to nic tylko rodzinę zakładać. Może kolega próbuje, tylko nie wychodzi i trza było winnego pisa znaleść 😄

?👈

2 godziny temu, gałąż napisał:

Dziecko po porodzie mogło przeżyć kilka godzin czy kilka dni.

Nie mogło. Zostało zabite.

Gdyby nie zbrodniarka lekarka nie miałby kto go zabić.

PS 

Ci lekarze co nie są zbrodniarzami to teraz są oskarżani przed sądem 

9 minut temu, dekRe napisał:

Nie obrażaj Żydów! Przecież ci, którzy mordowali Polaków, w rodzaju Wolińckiej, Szechtera, Salomona Morela czy ostatnio sławnego w niesłanie Schnepfa - większość z nich wyjechała. Ci, którzy pozostali, zmienili nazwiska na bardziej polskie, i do takich szkół nigdy się nie będą przyznawać i je omijać. Część z nich nazwisk nie zmieniła, tak jak Schnepf, Hummer czy Bauman - czuli się przedstawicielami rasy panów, którzy są nietykalni - swoich dzieci i wnuków też tam nie poślą, bo ich teraz kształcą poza Polską. 
Reszta, która pozostała, nic sobą nie znaczy, więc chwali się, że są Żydami, bo to jest jedyny wyróżnik, który niczym tatuaż wyróżnia ich z szarego tłumu. A oni się do żadnych szkół w Polsce nie nadają.

Ja obrażam ? Czym  ? 

7 minut temu, xetras napisał:

Nie mogło. Zostało zabite.

Gdyby nie zbrodniarka lekarka nie miałby kto go zabić.

PS 

Ci lekarze co nie są zbrodniarzami to teraz są oskarżani przed sądem 

Niektórzy są na tyle empatyczni że nawet psu wolą skrócić cierpienie.

Lekarz który nie wykonuje swoich obowiązków powinien za to odpowiedzieć, to normalne.

Jeśli mu sumienie nie pozwala wykonywać zawodu, droga wolna niech skarpetami handluje. 

4 minuty temu, gałąż napisał:

Lekarz który nie wykonuje swoich obowiązków powinien za to odpowiedzieć, to normalne.

Autorka wymuszenia asystolii zapewnia że to to dla niej normalne i naturalne.

Lekarz obecnie tak przez kasę jest przyzwyczajony do nieetycznych działań że każdy jest dla mnie podejrzany.

Wyjątki- patrz wyżej.

Lekarzy etycznych oskarża się przed sądem że nie zmuszali do szczepień.

7 minut temu, gałąż napisał:

skrócić cierpienie.

Dziecko które ma urodzić się nie ma stanu terminalnego, chyba że wymuszona zastrzykiem asystolia to bezwarunkowo spowoduje.

I nie decydować się na dzieci.

53 minuty temu, TomekL3 napisał:

Ukryta Zawartość

To mówisz,że rabin Szeur Zalman napisał kśiążkę "Tanja",i w niej jest napisane:
"Goje pochodzą od demonów"?

I ta książka jest podstawa ideowa dla sekty Habad Lubawicz?
Tej sekty,która Lech Kaczyński wprowadził do Sejmu w 2006 roku i zaczął obchodzic Chanukę?

Że cały Polski rząd,ministrowie ,premier,posłowie* i prezydent Duda kłania się na uroczystościach Chanuki ludziom,którzy maja niezarestrowana w POlsce sektę,i którzy wierzą i głoszą,że goje [w tym polski rząd i Prezydent] - "pochodzą od demonów"??

To komu się kłaniają polscy politycy,rząd i Prezydent?

*z jednym wyjątkiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytat

Księga napisana przez Rabina Szneur-Zalmana (Alter Rebe) z Liad, założyciel ruchu Chabad, stał się jednym z najważniejszych kamieni milowych w żydowskiej historii Nowego Czasu.
„Tora chasydyzmu”
Księga Tanja (inna nazwa to „Likutei Amarim”) została napisana przez jednego z założycieli chasydyzmu, Rabina Szneur Zalmana przez kilka lat. Słowo „Tanja” w języku aramejskim oznacza „uczony”; nazwę „Likutei Amarim” można przetłumaczyć jako „Zbiór przysłów”. Dwie pierwsze części księgi ukazały się w 1796 r., w całości została wydana w 1814 r.
Współcześni uczeni często określają prezentowane w księdze idee jako chasydyzm „filozoficzny” lub „intelektualny”. Książka zawiera jednak znacznie więcej niż tylko koncepcję religijno-filozoficzną. To wyjątkowa synteza mądrości talmudycznej, żywego światopoglądu chasydzkiego, tradycji kabalistycznej oraz konstrukcji moralno-etycznych okresu „złotego wieku” filozofii żydowskiej. Niemal natychmiast książka została przyjęta przez większość grup i prądów chasydzkich, a gdy namiętności między chasydami a misnaged opadły, to cały świat Żydów aszkenazyjskich.

Hmm,to na kogo głosujemy w tych wyborach???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie widze na żywo z Zabrza kandydata Alfonsa Karola i muszę stwierdzić że chyba się zatruł czymś. Ogłosił się prezydentem Polski 🤣 i krzyczy że rząd Tiska zgoni do roboty 🤣

Badać trzeba hiene mieszkaniową bo bredzi.

19 minut temu, rafal735r napisał:

Od półtora roku PO rządzi to nic tylko rodzinę zakładać. Może kolega próbuje, tylko nie wychodzi i trza było winnego pisa znaleść 😄

Mem mi sie przypomniał-ale zaraz potem przypomniał mi się ban.
😂

3 minuty temu, xetras napisał:

Autorka wymuszenia asystolii zapewnia że to to dla niej normalne i naturalne.

Lekarz obecnie tak przez kasę jest przyzwyczajony do nieetycznych działań że każdy jest dla mnie podejrzany.

Wyjątki- patrz wyżej.

Dziecko które ma urodzić się nie ma stanu terminalnego, chyba że wymuszona zastrzykiem asystolia to bezwarunkowo spowoduje.

Czyli jak podczas pożaru strażak stwierdzi że powołuje się na klauzele sumienia które nie pozwal mu gasić w czwartek, a może na tej ul, a może domów krytych blachodachówką, to ma do tego prawo tak jak lekarz ?

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Ajajaj co to sie wyrabia?
Bardzo niedobra,Polak,i jeszcze wiara i to katolicka?

Zajrzyj pod kołderkę. To niemiecki Żyd.

10 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Hmm,to na kogo głosujemy w tych wyborach???

Ty na Brauna, ale takich na szczęście jest mało.

13 minut temu, xetras napisał:

Szurów nie lekarzy.

Może załóżcie temat kawalerka Nawrockiego i tam klepcie ile chcecie. Nudzicie już. 

A może porozmawiamy o "wyczyszczonej" z lokatorów kamienicy Trzaskowskiego? 

?👈

Jawne łamanie norm społecznych przez kandydata na najwyższy urząd w państwie jest dla niektórych… nudne.

Edytowane przez burz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.