Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski - kandydat KO
      18
    • Karol Nawrocki - kandydat PiS
      18
    • Sławomir Mentzen - Konfederacja
      8
    • Magdalena Biejat - Lewica
      2
    • Grzegorz Braun - KKP
      21
    • Szymon Hołownia - Polska 2050
      1
    • Marek Jakubiak - WR
      1
    • Joanna Senyszyn - niezależna
      1
    • Artur Bartoszewicz - niezależny
      1
    • Krzysztof Stanowski - niezależny
      3
    • Adrian Zandberg - Razem
      1

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 17.05.2025 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

za mieszkanie.

Cęętnie pomogę na takich zasadach.

Tak to jest normalne że jest to układ dwustronny i korzyść dla obu stron. Jeżeli ktoś zaproponowałby Ci żebyś zainwestował jakieś stosunkowo nieduże pieniądze w zakup mieszkania i płacenie potem opłat dając, jednocześnie prawo do dożywotniego mieszkania temu człowiekowi. To mogłaby być propozycja godna rozważenia, to zależy ile ten ktoś by żył, bo mogłoby się to nie opłacać. Przez 15-20 lat płacić opłaty za kogoś, to kupa kasy mogłaby przekroczyć wartość tego mieszkania. Raczej bym podziękował wolałbym wieść kredyt kupić mieszkanie i mieszkać w nim od zaraz i płacić swoje rachunki. Mentzenowi chodziło właśnie o to, że Nawrocki jest frajerem, skoro poszedł na taki układ i dlatego nie powinien być prezydentem. No jest to dziwne przyznaję, ja wolałbym inaczej zainwestować swoje pieniądze niż pakować w biedną małą kawalerkę na poddaszu w której obcy człowiek będzie mieszkał. Interes życie to nie był, Nawrocki musiał mieć inne motywy nie tylko ekonomiczne.                

10 minut temu, Roman_66094 napisał:

Wiesz ja nie kieruję się tym czy lubię PIS czy PO nie lubię. Patrzę na nastroje społeczne, sondaże są mało wiarygodne wiadomo liczą się nastroje społeczne. Jak wielu znasz ludzi z twojego otoczenia którzy będą głosować na Trzaskowskiego? Chodzi mi sąsiadów, kolegów w pracy.      

W myśl przysłowia, pokaż mi swoich przyjaciół a powiem Ci kim jesteś, moi znajomi chcą normalniści i będą głosować na normalność czyli Trzaskowskiego. Ale możemy to przysłowie zastosować do kandydata złodziejskiej bandy pis, a przyjaciele Nawrockiego od czego się nie odciął jako harakterny gangus to gamgusy streczyciele faszyści, a kilku z nich za chwile stanie przed sądem. Wielki Bu taki przyjaciel odsiedział wyrok za porwanie kobiety, a teraz zamieszany w podpalenia w Polsce dla Ruskich uciekł do Dubaju.

Tak po ludzku Roman naprawdę uważasz że ktoś taki zasługuję na najwyższe stanowisko w Polsce ? 

5 godzin temu, rafal735r napisał:

Nawet Brauna jeszcze mało kto brał pod uwagę że w ogóle wystartuje

Braun nie mógł nie wystartować, - to oczywiste.

Rozczarowałby wszystkich zwolenników.

17 minut temu, Roman_66094 napisał:

Tak to jest normalne że jest to układ dwustronny i korzyść dla obu stron. Jeżeli ktoś zaproponowałby Ci żebyś zainwestował jakieś stosunkowo nieduże pieniądze w zakup mieszkania i płacenie potem opłat dając, jednocześnie prawo do dożywotniego mieszkania temu człowiekowi. To mogłaby być propozycja godna rozważenia, to zależy ile ten ktoś by żył, bo mogłoby się to nie opłacać. Przez 15-20 lat płacić opłaty za kogoś, to kupa kasy mogłaby przekroczyć wartość tego mieszkania. Raczej bym podziękował wolałbym wieść kredyt kupić mieszkanie i mieszkać w nim od zaraz i płacić swoje rachunki. Mentzenowi chodziło właśnie o to, że Nawrocki jest frajerem, skoro poszedł na taki układ i dlatego nie powinien być prezydentem. No jest to dziwne przyznaję, ja wolałbym inaczej zainwestować swoje pieniądze niż pakować w biedną małą kawalerkę na poddaszu w której obcy człowiek będzie mieszkał. Interes życie to nie był, Nawrocki musiał mieć inne motywy nie tylko ekonomiczne.                

Roman ale Pan Jerzy nie wiedział że przestał być właścicielem mieszkania, i Ty mówisz że to dla niego dobry układ ? 

Dobry układ to miał Nawrocki Hiena za 12k dostał mieszkanie i obiecał opiekę króra nie istniała.

Jak to taki dobry układ to ja chętnie kupię mieszkanie za 12k 

Edytowane przez gałąż
Korekta
1 minutę temu, gałąż napisał:

Roman ale Pan Jerzy nie wiedział że przestał być właścicielem mieszkania, i Ty mówisz że to dla niego dobry układ ?

Jak to nie wiedział?

Trzaskowski to chodząca zabawka Tuska, ale Nawrocki to też porażka. Fatalnie wybrany. I jestem przekonany, że Kaczyński teraz pluje sobie w brodę. Nawrocki nie ma charyzmy. To cwaniaczek i klaun w jednym. Ale powiem szczerze, jako wyborca Brauna, sam Braun tych debatach też mnie nie zachwyca. Jakiś taki zmęczony, za dużo powtarzania sloganu "trzeba odzyskać niepodległość". 

.

16 minut temu, Roman_66094 napisał:

Jak to nie wiedział?

To było straszne. Pamiętam, jak w zimie pan Jerzy siedział w mieszkaniu po ciemku, zziębnięty, w kurtce. Nie miał pieniędzy, żeby zapłacić za prąd, a w tym mieszkaniu wszystko było elektryczne, włącznie z ogrzewaniem. Żeby nie marzł w zimie, płaciłam za prąd z moich własnych pieniędzy — mówi w rozmowie z Onetem opiekunka Anna Kanigowska. To ona z ramienia pomocy społecznej zajmowała się seniorem panem Jerzym, którego mieszkanie przejął Karol Nawrocki. Pani Anna opowiada, że próbowała się dowiedzieć od Nawrockiego, dlaczego nie pomaga panu Jerzemu, skoro przejął jego mieszkanie w zamian za opiekę. Wysłała do Nawrockiego w tej sprawie list. — Nawrocki chciał tylko przejąć mieszkanie, a potem po prostu wszystko miał gdzieś. Nigdy nie spotkałam się z tak bezczelnym oszustwem — wskazuje.  Opiekunka pana Jerzego: Nawrocki nie zrobił dla pana Jerzego nic poza przejęciem jego mieszkania. I do tego bezczelnie kłamie, że płacił

— Byłam u pana Jerzego codziennie, także w święta. I nigdy Nawrockiego nie spotkałam. Jego żony i dorosłego syna również — opowiada opiekunka Anna Kanigowska

— Robiłam kiedyś porządek w dokumentacji pana Jerzego i przypadkiem znalazłam odręcznie napisane oświadczenie Karola Nawrockiego i jego żony, że pan Jerzy przekazuje im mieszkanie w zamian za opiekę i pomoc — ujawnia rozmówczyni Onetu

— Pan Jerzy żył w przekonaniu, że mieszkanie jest jego. On się ze mną pokłócił wtedy, gdy mu powiedziałam, że jego mieszkanie należy do Nawrockich — opowiada

Edytowane przez gałąż
Korekta

Rozmawiajcie,bo w piątek cisza wyborcza i zawieszam wątek.

34 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Odwrócona hipoteka to działanie iście mafijne.
To domena firm typu
-bocian [nie masz sianka-lec do bocianka]-dziś,dzięki ziobrze legalna
-finansowa sowa 
-provident
i dziesiątki innych

Odwrócona hipoteka na 3-4 lata
pożyczki na 5000 RSSO,a w umowie przepadek mieszkania[ale bez zdolności kredytowej i dla każdego]

Wykorzystanie osób w trudnej sytuacji-to zwykły SZANTAŻ-i to na poziomie najgorszym,najpodlejszym,nieludzkim.

Oddając to mieszkanie na "cele społeczne" potwierdził-"Tak,jestem winny-ale oddam"

Tak jak Czarnecki,co to se brał kilometrówki za autobus i tramwaj.
Oddał,a jak dziennikarze się pytali o konsekwencje,mówił:

"No ale o co chodzi,przeciez oddałem"?

2015-Ziobro-"zatrzymamy i zlikwidujemy lichwę"!
No i zatrzymali.
Zrobili z nich legalne biznesy i to juz nie lichwa

2015-PIS-"nie przyjmiemy nielegalnych imigrantów"
No i nie przyjeli
1,500 000 dali wizy-i juz sa legalni
a 3,500 000 Ukraińców dali socjal,pesele,-no ale to "uchodźcy" a nie imigranci
Orlen nawet zbudował miasteczko dla pakistańskich "inzynierów" którzy mieli znaleść zatrudnienie u pana Daniela O.

Mateusz M. też nie wprowadzał nowych podatów-tylko akcyzy,opłaty mocowe itp.
No ale nie podatki.

Gdyby pan Nawrocki miał odrobinę zdolności honorowej-wycofałby się.

[a i wytykając Trzaskowskiemu brak "zdolności honorowej",co zgapił od Brauna-no cóż,jaki honor może mieć ktoś,kto ma za plecami pana Morawieckiego?]

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Bodnar jako spółdzielca od mieszkania przy Wąwozowej 21 nie zna prawa spóldzielczego.

Spółdzielca jest dożywotni.

Nie wykazuje swojego mieszkania jako spółdzielca w oświadczeniach majątkowych, tytułuje się ekspertem?

36 minut temu, Pseudodrummer napisał:

w piątek cisza wyborcza i zawieszam wątek.

Mniejsza o większe, 3 dni pyskówek.

To lubię.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ojeju...
@argus dał mi lajka za treść,ale jak zobaczył komu daje-to nie dał.
Prawakowi z krwi i kości nie należy się-nawet jak prawdę mówi

Jakie to urocze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

😀

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, gałąż napisał:

moi znajomi chcą normalniści i będą głosować na normalność czyli Trzaskowskiego. Ale możemy to przysłowie zastosować do kandydata złodziejskiej bandy

Ukryta Zawartość

RACHUNKI2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, xetras napisał:

Mniejsza o większe, 3 dni pyskówek.

To lubię.

w swoim żywiole?
A szydera dopuszczalna?
🙂

7 minut temu, dekRe napisał:

Ukryta Zawartość

RACHUNKI2.jpg

Przechwycenie obrazu ekranu_2023-10-20_19-40-26.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 minut temu, Pseudodrummer napisał:

w swoim żywiole?
A szydera dopuszczalna?
🙂

Spox, sezon plażowy 

Czyli - burzowy.

Tylko Braun to swoim a b s t r a k t e m ogarnie.

PS.

To, jak Włodzimierz Skalik napisał publicznie Piotrowi Korczarowskiemu, jest urocze, mnie to też zauroczyło.

Romantyczna Marianna Schreiber zawalczy i jej Ewunia będzie się pysznić.

2 godziny temu, gałąż napisał:

najwyższe stanowisko

E, tam.

Przeceniasz wysokość bążura.

Jest niski.

Zależny od kierunku skąd wieje.

Jak na zwierzchnika sił to chwiejny, marna z niego tarcza.

Edytowane przez xetras
Poprawka

11 minut temu, xetras napisał:

E, tam.

Jest niski.

Jaka dobra roztrzepotana definicja

26 minut temu, xetras napisał:

Jest niski.

Dodam:

W burzowym sezonie (2025-2030) marność tarczy testują gracze z sąsiedztwa.

15 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Jaka dobra roztrzepotana definicja

Późno już. 

Nie czytaj, pliz, mych bredni.

PS.

Na fejsie sokzburaka mi się wyświetlił no to tam pierdzielę o tym, żeby Trzaskowskiemu doczepić czerwony nos i ubrać w strój klauna. Może to go ożywi.

Rządy Trzaskowskiego w Warszawie.

Kupił gipsowe jajo za 250 tysięcy złotych i eksmitował z mieszkania na bruk rodziców z 6-letnim synkiem.

Nie wstyd Wam za takiego kandydata na Prezydenta RP?

Powinno być.

Ten człowiek to zakochany w sobie narcyz, kłamca i hipokryta.

Taki Prezydent to będzie katastrofa dla Polski.

8 godzin temu, Roman_66094 napisał:

Nawrocki okradł miasto Gdańsk? Naprawdę myślisz że ktoś w to uwierzy? Będąc młodym człowiekiem ojcem rodziny, nie mając za wiele pieniędzy i mieć możliwość nabyć mieszkanie, jednocześnie pomagając staremu człowiekowi bez środków do życia.  Żaden normalny człowiek nie będzie widział w tym nie tylko przestępstwa ale czegokolwiek niegodziwego. 

A dożywotnia opieka no cóż, tak wyszło. Jeśli ja obiecam komuś że dam mu 100zł ale okaże się ze nie dałem z różnych powodów to według Ciecie zrobiłem krzywdę temu komu obiecałem? Po prostu nie uczyniłem mu dobra które obiecałem, ale krzywdy żaden nie zrobiłem niczego mu nie zabrałem. Tak samo zrobił Nawrocki, nikomu krzywdy nie zrobił, nikomu niczego nie zabrał.         

Jakie to proste . Deklaruję że będę kogoś Zywił . Nie robię tego co obiecałem i najfajniejsze.

NIE zrobiłem nikomu krzywdy..

A gość chodzi głodny.

6 godzin temu, dekRe napisał:

Ukryta Zawartość

RACHUNKI2.jpg

Ok odpowiem 

Normalni ludzie nie chcą wojny, a Kaczyński i Pis szczuje na wszystkich w koło co powoduje konflikty na szczęście jeszcze nie zbrojne, jak to się mówi tylko z bałtykiem się nie kłócił.

Drożyzna do sprawdzenia jaka inflacja była za pis po 18% rocznie a teraz niecałe 5% matma z drugiej klasy i wiadomo kiedy była drożyzna.

Rachunki, nie słuchałem osłów z pis krzyczących wugiel jest we wiosce i przy dotacji z UE od trzech lat nie mam rachunków za prąd gaz i ogrzewanie.

Migracja jak na razie prawica od lat straszy Polaków że PO czy dziś KO bedzie sprowadzać uchodźców ale jakoś ich nie sprowadza, za to pis przez ostatnie lata sprowadzał bez sprawdzenia za hajs na niespotykaną skale ! 

Bezpieczeństwo to normalni ludzie u władzy a nie banda zakłamanych złodzieji oskarżonych o zorganizowaną grupę przestępczą i uciekających po całym święcie przed wymiarem sprawiedliwości. 

Znajomość języków to dla normalnych ludzi zaleta a nie wada szczególnie pełniąc stanowisko prezydenta, oczywiście może Nas reprezentować d*bil dys dys dys i Dick ale robi z Polaków pośmiewisko.

Czyją logika jest ludzi ...... pozostawię do oceny ludzi myślących.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Roman_66094 napisał:

Prawdopodobnie liczył na krótki żywot Pana Jerzego.

6 godzin temu, xetras napisał:

Spox, sezon plażowy 

Czyli - burzowy.

Tylko Braun to swoim a b s t r a k t e m ogarnie.

PS.

To, jak Włodzimierz Skalik napisał publicznie Piotrowi Korczarowskiemu, jest urocze, mnie to też zauroczyło.

Romantyczna Marianna Schreiber zawalczy i jej Ewunia będzie się pysznić.

E, tam.

Jest niski.

Gdyby wzrost był wyznacznikiem to kurdupel Mentzez który wśród kandydatów jest wyższy tylko od przykurczonej już Senyszyn powinien nie mieć nawet 1% poparcia, wdł Twojej logiki.

2 godziny temu, Neon47 napisał:

Rządy Trzaskowskiego w Warszawie.

Kupił gipsowe jajo za 250 tysięcy złotych i eksmitował z mieszkania na bruk rodziców z 6-letnim synkiem.

Nie wstyd Wam za takiego kandydata na Prezydenta RP?

Powinno być.

Ten człowiek to zakochany w sobie narcyz, kłamca i hipokryta.

Za rządów pis kupiono 16 ławek za 5mln które po 3 miesiącach zostały rozebrane i wyrzucone do śmieci.

16 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

kto wie,może mama  nie tylko po polsku rozmawiała?

Takie było opowiadanie, bodajże Mrożka. Jak to stanowisko zagraniczne dostał osobnik, który ani be, ani me w żadnym obcym języku. Bo taki, który zna języki, to podejrzany. I po latach od upadku komuny okazało się, że ta ideologia przez Mrożka opisana, w naszym prawactwie wciąż żywa jest.

3 godziny temu, Neon47 napisał:

Nie. Będzie to katastrofa dla nacjonalistów, rasistów, antysemitów. Będzie to katastrofa dla proputinowskich ruskich onuc, bo wieloletnie zabiegi, by Polskę dołączyć do WNP, spełzną na niczym.

13 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Każdy temat jest dobry, aby tylko nie o Polsce, a broń Boże o niepodległości 

To co ty nazywasz niepodległością, większość ludzi nazywa ruską dyktaturą.

10 godzin temu, Roman_66094 napisał:

Żaden normalny człowiek nie będzie widział w tym nie tylko przestępstwa ale czegokolwiek niegodziwego. 

No cóż. Nie masz tzw. słuchu społecznego. Wyborcy PiS - ci fanatyczni i zdeterminowani - przekonać się nie dadzą. Ale ogromna większość wahających się, szczególnie wśród starszych, już zmienia zdanie. Wyborcy Memcena też nie zagłosują w drugiej turze. Prędzej zostaną w domu.

13 godzin temu, rafal735r napisał:

A może porozmawiamy o "wyczyszczonej" z lokatorów kamienicy Trzaskowskiego? 

Porozmawiaj, gdy poznasz fakty, a nie pisowską propagandę.

Nowy dzień nowa kawalerka kumpla Nawrockiego ale historia identyczne brakuje tylko wyroku dla oszusta Nawrockiego.

Dobry kumpel Ten Nawrocki dzielił się metodą na kawalerkę z innymi gangusami z czego jak widać korzystali.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, gałąż napisał:

Gdyby wzrost był wyznacznikiem to kurdupel Mentzez który wśród kandydatów jest wyższy tylko od przykurczonej już Senyszyn powinien nie mieć nawet 1% poparcia, wdł Twojej logiki.

Wzrost mają słupki lub słupy.

Pojutrze większość komitetów osiągnie niebyt, tylko dwa pozostaną na kolejne dwa tygodnie i dzień dziecka.

10 godzin temu, gałąż napisał:

Podpisał też dokument w którym zobowiązał się do utrzymywania Jerzego i super bo miasto Gdańsk bedzie teraz dochodzić tego w sądzie i będzie płacił 92tyś rocznie

Czytam twoje wypociny i się do tej pory tylko uśmiechałem z politowania....to co teraz piszesz przebiło to wszystko.

Chyba nie masz świadomości jak zbłaźniłby się sędzia który by to co sugerujesz zasądził.   

Żenujące, jakie jeszcze medialnie motywowane bzdety przyjmiecie równie bezrefleksyjnie?   :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Teoria

USA zdecydowało że Prezydentem Polski będzie Nawrocki

Pojechał on do USA ustalić szczegóły

Po wyborach podpisze wysłanie naszych chłopaków na wschód

Nie da się przekonać kogoś, kto nie chce być przekonany

10 godzin temu, gałąż napisał:

Pan Jerzy nie wiedział że przestał być właścicielem mieszkania, i Ty mówisz że to dla niego dobry układ ? 

Dobry układ to miał Nawrocki Hiena za 12k dostał mieszkanie i obiecał opiekę króra nie istniała.

Rozumiem że piszesz o czymś co znasz z autopsji a nie z opowieści opiekunki-hejterki która u niego sprzątała a w wolnych chwilach w papierach grzebała, lub (i)  "naszego" onetu....   :)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 godzinę temu, gałąż napisał:

Czyją logika jest ludzi ...... pozostawię do oceny ludzi myślących.

Zanim to zrobisz najpierw skleć poprawnie jakieś zdanie.

35 minut temu, Maju napisał:

Czytam twoje wypociny i się do tej pory tylko uśmiechałem z politowania....to co teraz piszesz przebiło to wszystko.

Chyba nie masz świadomości jak zbłaźniłby się sędzia który by to co sugerujesz zasądził.   

Żenujące, jakie jeszcze medialnie motywowane bzdety przyjmiecie równie bezrefleksyjnie?   🙂

Ja Twoich czytać nie mogę niedoinformowany ignorancie

Ukryta Zawartość

Screenshot_20250514_100834_Chrome.jpg

30 minut temu, Maju napisał:

Rozumiem że piszesz o czymś co znasz z autopsji a nie z opowieści opiekunki-hejterki która u niego sprzątała a w wolnych chwilach w papierach grzebała, lub (i)  "naszego" onetu....   🙂

Szkoda drukować literki do pustego i Salomon nie naleje

20 minut temu, Maju napisał:

Zanim to zrobisz najpierw skleć poprawnie jakieś zdanie.

Nie ma nic gorszego od wykształconych idootów jak mawiał klasyk !

Jak widzę to wycie, ten ból .... to wiem że trafiłem w sedno 🤣 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gałąż
Korekta
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.