Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      7
    • Karol Nawrocki
      24

Rekomendowane odpowiedzi

Podzielić Polskę wg mojej koncepcji.  Ciekawe po 5 latach, która Polska byłaby jak Korea Płn, a która jak Korea Płd. 

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

2 minuty temu, babatular napisał:

Podzielić Polskę wg mojej koncepcji.  Ciekawe po 5 latach, która Polska byłaby jak Korea Płn, a która jak Korea Płd. 

50 lat temu tak. Teraz po Mercosur jadlbys ziemię jak u Kima 

Teraz, babatular napisał:

Wiem, która strona wyglądałaby jak Afryka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

F7TLYPSrrFD76gRKPHPMzlSIEjjyRZQW1Sm6RCx1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Nie nie zaskakuje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Widzę że próbujesz teraz na siłę wymiksowac się ze swoich poglądów, jak twój Pan Trzaskowski. 

Przypomnę:. 

"... Nawrocki nabiera wieś, tam gdzie ludzie tępi i niewykształceni..." 

Tak to prawda, widocznie nie wiedziałem o czym mówisz.

Jeżeli Polski rolnik ze wsi głosuje na pis, a pis w 2020r podpisuje zielony ład, a po przegranych wyborach w 2024r ten rolnik demonstruje razem z pis przeciwko zielonemu ładowi, to co mam o nich myśleć ? Tytani intelektu ? 

6 minut temu, TomekL3 napisał:

Zawory marszałkowi puściły.

Cóż... Trudno się dziwić. Druga osoba w państwie, wgniatacz Putina, a moje piwo ma więcej procent, niż on poparcia. 🤣

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

5 minut temu, Tadeiro napisał:

Cóż... Trudno się dziwić. Druga osoba w państwie, wgniatacz Putina, a moje piwo ma więcej procent, niż on poparcia. 🤣

A co pisałem , jak wyjdzie  na koalicji z PO ? , jak kiedyś PSL ,partia na granicy progu wyborczego 

1 godzinę temu, fan64 napisał:

tak łatwo nie będzie,wpierw logowanie do systemu który sprawdzi lojalnośc delikwenta,tak jeszcze można śię śmiać....jeszcze.

Spokojnie koledzy mam co jeść nie martwcie się o mnie jedząc robaki zgodnie z propagandą którą głosicie.

Co to jest śruta sojowa 🤣 ale jak ktoś wię to i ja już swoje wiem 😁

42 minuty temu, expert napisał:

Niezłe 🙂

Prawie, jak Anna Świerzyńska. Miliony much też to doceniły.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

2 godziny temu, gałąż napisał:

Tak to prawda, widocznie nie wiedziałem o czym mówisz.

Jeżeli Polski rolnik ze wsi głosuje na pis, a pis w 2020r podpisuje zielony ład, a po przegranych wyborach w 2024r ten rolnik demonstruje razem z pis przeciwko zielonemu ładowi, to co mam o nich myśleć ? Tytani intelektu ? 

Jaki rolnik taka prawda. 🙂

5ee548177efee3af98a0fb732549d1ba.jpg

Godzinę temu, MV2 napisał:

Prawie, jak Anna Świerzyńska. Miliony much też to doceniły.

Mnie muszki...ani meszki zupełnie nie interesują. Widać to jedyne kontakty jakie masz 🙂

rafałek będzie całował Sławka

"Nie gwarantuję, że cokolwiek podpiszę, ale gwarantuję, że porozmawiamy szczerze. W wielu rzeczach możemy się zgodzić, w kilku na pewno się nie zgodzimy, ale otwarta debata to jest to, czego potrzebujemy — dodał Trzaskowski."

za onetem

6 minut temu, 747 napisał:

Głupio zrobił odchodząc od Sławka i Krzyśka. Gdyby został to za dwa lata mógłby być ministrem spraw  zagranicznych a może nawet wicepremierem.

a wynik Mentzena byłby powyżej 20%

17 minut temu, expert napisał:

Mnie muszki...ani meszki zupełnie nie interesują. Widać to jedyne kontakty jakie masz 🙂

rafałek będzie całował Sławka

"Nie gwarantuję, że cokolwiek podpiszę, ale gwarantuję, że porozmawiamy szczerze. W wielu rzeczach możemy się zgodzić, w kilku na pewno się nie zgodzimy, ale otwarta debata to jest to, czego potrzebujemy — dodał Trzaskowski."

za onetem

Głupio zrobił odchodząc od Sławka i Krzyśka. Gdyby został to za dwa lata mógłby być ministrem spraw  zagranicznych a może nawet wicepremierem.

a wynik Mentzena byłby powyżej 20%

Konfa prosząc pis o to żeby zostać ich podnóżkiem usłyszała od Kaczyńskiego w 2021r pod warunkiem że Korwina i Brauna nie będzie i nie ma.

Druga sprawa Braun za chwilę będzie karany i nie będzie mógł być nawet posłem a co dopiero ministrem.

16 minut temu, expert napisał:

Twoich kontaktów nie potrzebuję. Laptop Pani Anny oklejony Matką Boską i gen. prof. dr. Jacek Śmigowski to nie moja bajka.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

5 godzin temu, rafal735r napisał:

Myślę że Trzaskowski ma teraz problem. Kompromitować się w rozmowie z Mentzenem, czy kompromitować się i oddać walkowerem wszystko Nawrockiemu. 

Bez podstaw ta wróżba, raczej retoryka typu mowa trawa jest opanowana przez każdego.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

34 minuty temu, expert napisał:

Głupio zrobił odchodząc od Sławka i Krzyśka

Mam inne informacje, Konfederacja została przejęta.

Musiał odejść.

3 godziny temu, argus napisał:

winy zdrajców z kk.

Bez sensu. Karol Gustaw X na pewno nie ma nic wspólnego. Fryderyk z Prus też.

Nie jest tak wszechmocne to wyznanie/hierarchia, jak wynika z jakiejś osobistej obsesji którą wypełniasz.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

15 minut temu, xetras napisał:

Bez podstaw ta wróżba, raczej retoryka typu mowa trawa jest opanowana przez każdego.

Inna sprawa z Nawrockim który dziś stwierdził że jest lewakiem których tak tu nielubicie 🤣

22 minuty temu, xetras napisał:

Nie jest tak wszechmocne to wyznanie/hierarchia, jak wynika z jakiejś osobistej obsesji

To nie obsesja, to twarda prawda historyczna:

Cytat

[...]   Po odzyskaniu przez Polskę niepodległości biskupi polscy zaproponowali papieżowi ustanowienie święta Maryi Królowej Polski 3 maja, tak aby podkreślić związek tego święta z pierwszą polską konstytucją uchwaloną właśnie 3 maja 1791 przez Sejm Czteroletni. Jak przekonywali, Konstytucja wypełniła w swoich założeniach część ślubowań Jana Kazimierza – król zobowiązywał się uroczyście wziąć pod opiekę lud polski i zaprowadzić sprawiedliwość. Na wniosek biskupów polskich Święta Kongregacja Obrzędów przeniosła w 1924 obchody tego święta na 3 maja. W 1925 roku rozciągnięto je na wszystkie polskie diecezje, tym samym połączono świętowanie rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja oraz święta Królowej Korony Polskiej.

To posunięcie było niezwykle sprytne, gdyż umożliwiło zawłaszczenie przez katolicyzm polski dokumentu, który zarówno jeśli chodzi o genezę powstania jak i swoją treść z ówczesnym katolicyzmem miał niewiele wspólnego. Owszem – wielu księży, a nawet biskupów było blisko kręgu ostatniego króla i głównego pomysłodawcy Konstytucji 3 Maja. Jednak znacznie więcej należało do przeciwników Konstytucji i zwolenników Konfederacji Targowickiej.

Wśród tych pierwszych wymieńmy byłych jezuitów (Marcin Poczobutt-Odlanicki [1728-1810], Adam Naruszewicz [1733-1796], Grzegorz Piramowicz [1735-1801] i wielu innych), a ks. Hugo Kołłątaj (1750-1812) należał do głównych doradców króla i był jednym z jej głównych architektów. Lista tych drugich jest znacznie dłuższa. Niektórzy zawiśli na szubienicach.

Jak wiadomo Konfederacja Targowicka powstała w porozumieniu z carycą Katarzyną II pod hasłami obrony zagrożonej wolności a przeciwko reformom Sejmu Czteroletniego i Konstytucji 3 maja, uznanym za symbol zdrady narodowej. Do tej tradycji Kościół katolicki się nie przyznaje. A przecież sam król przystąpił do Targowicy, bo naciski na niego wywierał też nuncjusz papieski. Wśród targowiczan byli prymas Michał Jerzy Poniatowski, biskup inflancki Józef Kazimierz Kossakowski, biskup przemyski Michał Sierakowski, biskup chełmski Wojciech Józef Skarszewski, biskup żmudzki Jan Stefan Giedroyć, biskup poznański Antoni Onufry Okęcki, biskup łucki Adam Tadeusz Naruszewicz i biskup wileński Ignacy Jakub Massalski. A co najważniejsze, to fakt, że papież Pius VI wystosował specjalne błogosławieństwo dla dzieła konfederacji targowickiej. [...]

za:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez argus
2 minuty temu, argus napisał:

To posunięcie było niezwykle sprytne, gdyż umożliwiło zawłaszczenie przez katolicyzm polski dokumentu, który zarówno jeśli chodzi o genezę powstania jak i swoją treść z ówczesnym katolicyzmem miał niewiele wspólnego

Ależ, czyż nie uważasz waść iż w błędzie wielkim żyjesz i ignorancyją napełnion jesteś?

Przyuważ asan ten zapis 3-maja Konstytucyi i jako i pierwsze jej słowa, które sam winieneś wyszukać

"I. RELIGIA PANUJĄCA
Religią narodową panującą jest i będzie wiara święta rzymska katolicka ze wszystkimi jej prawami.
Przejście od wiary panującej do jakiegokolwiek wyznania jest zabronione pod karami apostazyi."

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.